לאן הגענו?

קחו לדוגמה את הערוצים הבאים ב- YES: ערוץ ההיסוריה וערוץ דיסקברי.
אני מוצא שיש בהן תוכניות רבות שמעניינות אותי (וכנראה שלא רק אותי). הבעיה היא שאלה ערוצים בתשלום והם לא משודרים בצורה פתוחה, כמו שנעשה בערוץ 2 ולכן הם אינם זמינים לכלל האוכלוסיה.
אני חושב שגם התכנים שמשודרים שם צריכים להיות משודרים בערוץ 2 (או 10, זה לא משנה).
מי מחליט? יש את המועצה לשידורים בכבלים ובלווין ששם יש וועדה שקובעת את היעדים בהן צריכות לעמוד הזכייניות.
כמו שזכותך המלאה לראות תוכניות בידור בטלויזיה, או כל תוכנית אחרת שתשעשע אותך, כך גם זכותי לראות תוכניות שאני רוצה לצפות בהן.
מה שהפריע לי אתמול זה שתוכנית ריאליטי הפכה למוקד עניין מרכזי במדינה, עד כדי כך שתשומת הלב מוסטת מהדברים החשובים. במקום שהאזרחים יתעסקו בכלכלה, בפוליטיקה, הם מתעסקים במי יודח בפרק הבא, מי אמר לי וכולי. דבר דומה קרה עם "הישרדות", רק שלערוץ 10 יש פחות רייטינג.
אה?! לאדם יש זכות לראות תוכניות בידור בטלויזיה?! ממתי לבני אדם יש זכות מולד כזו?!

• פותח/ת השרשור
עידן לא בקש ממני להגדיר מה היא "תוכנית דלוחה".
אני לא טוען שמבחינתם זו טעות. הטעות היא מבחינת הציבור. קרא את התגובה הקודמת שלי.

עידן לא בקש ממני להגדיר מה היא "תוכנית דלוחה".
אני לא טוען שמבחינתם זו טעות. הטעות היא מבחינת הציבור. קרא את התגובה הקודמת שלי.
איך זו טעות מבחינת הציבור? רוב הציבור מעדיף לראות את האח הגדול, אחרת לא היו משדרים את זה.

קחו לדוגמה את הערוצים הבאים ב- YES: ערוץ ההיסוריה וערוץ דיסקברי.
אני מוצא שיש בהן תוכניות רבות שמעניינות אותי (וכנראה שלא רק אותי). הבעיה היא שאלה ערוצים בתשלום והם לא משודרים בצורה פתוחה, כמו שנעשה בערוץ 2 ולכן הם אינם זמינים לכלל האוכלוסיה.
אני חושב שגם התכנים שמשודרים שם צריכים להיות משודרים בערוץ 2 (או 10, זה לא משנה).
מי מחליט? יש את המועצה לשידורים בכבלים ובלווין ששם יש וועדה שקובעת את היעדים בהן צריכות לעמוד הזכייניות.
כמו שזכותך המלאה לראות תוכניות בידור בטלויזיה, או כל תוכנית אחרת שתשעשע אותך, כך גם זכותי לראות תוכניות שאני רוצה לצפות בהן.
מה שהפריע לי אתמול זה שתוכנית ריאליטי הפכה למוקד עניין מרכזי במדינה, עד כדי כך שתשומת הלב מוסטת מהדברים החשובים. במקום שהאזרחים יתעסקו בכלכלה, בפוליטיקה, הם מתעסקים במי יודח בפרק הבא, מי אמר לי וכולי. דבר דומה קרה עם "הישרדות", רק שלערוץ 10 יש פחות רייטינג.

אתה רוצה להגדיר לאזרחים במה להתעסק. עכשיו אתה מבין את ההודעה של עידן?

אה, שכחתי. אתה יודע מה טוב עבור הציבור, לא הציבור בעצמו.
פאשיסט.

רגע, אתה חושב שחברות התקשורת למניהם אינם מכתיבים לך מה לראות? כלומר הם פאשיסטים?
עקרון הפאשזים הוא במידה הנכונה טוב, ואל תחשוב שדמוקרטיה יותר טובה, לפחות מה שקיים היום.
התקשורת מכתיבה בצורה שהיא רוצה מה עדיף לך ומה לראות.

בכול מקרה אין שום דבר טוב בלראות חברה של מפגרים(לפחות חלק מהם) ב-24 שעות עדיף להתעסק בחיים שלך ובניצול שלהם בצורה הטובה ביותר מאשר לשבת מול טלוויזה ולראות תוכנית ראליטי חסרת כל מסר חינוכי.

רגע, אתה חושב שחברות התקשורת למניהם אינם מכתיבים לך מה לראות? כלומר הם פאשיסטים?
עקרון הפאשזים הוא במידה הנכונה טוב, ואל תחשוב שדמוקרטיה יותר טובה, לפחות מה שקיים היום.

בכול מקרה אין שום דבר טוב בלראות חברה של מפגרים(לפחות חלק מהם) ב-24 שעות עדיף להתעסק בחיים שלך ובניצול שלהם בצורה הטובה ביותר מאשר לשבת מול טלוויזה ולראות תוכנית ראליטי חסרת כל מסר חינוכי.
התקשורת לא מכתיבה לי שום דבר. אם אני מעוניין לראות תוכנית, אני רואה אותה. אם אני לא מעוניין לראות תוכנית, אני לא רואה אותה.

צודק, אין שום טעם בלראות חבורה של מפגרים, אבל יש הרבה טעם לראות את התמונה שלך בלי חולצה מצד ימין, נכון?

אז אתה אוהב שמחליטים בשביל, אני מבין. אז אני מחליט בשבילך שתתלבש לפני שאתה מצטלם.

התקשורת לא מכתיבה לי שום דבר. אם אני מעוניין לראות תוכנית, אני רואה אותה. אם אני לא מעוניין לראות תוכנית, אני לא רואה אותה.

צודק, אין שום טעם בלראות חבורה של מפגרים, אבל יש הרבה טעם לראות את התמונה שלך בלי חולצה מצד ימין, נכון?

אתה צודק, אין טעם לראות את התמונה שלי מצד ימין בלי חולצה. כמו כך לראות את התמונה של הבובה שלך מצד ימין בהרבה יותר טובה?...

לגבי התקשורת, אתה יכול לדבר בשם עצמך אם בא לך לראות או לא בא לך לראות.... זה לא משפיע על כלום. הכוונה שלי היא השפעה של הלחץ החברתי על האדם, לדוגמא כולם רואים האח הגדול, זאת אומרת שהיא תוכנית טובה וגם לי שווה לראות אותה ולא רק זה אלא גם יש פירסום בכל מקום לגבי זה. אתה יכול להגיד שהם לא מכתבים שום דבר, אבל אתה צריך לבחון את זה שוב. תסכל על האנושות במשך שנים ותגיד שדעת הרוב לא מכתיבה שום דבר או דעה של איזה תקשורת לא מכתיבה שום דבר.
כיום מתוך ניסיון אישי אין יותר מה יותר טוב לעשות אלא יש את מבחן הכותרת.

אתה צודק, אין טעם לראות את התמונה שלי מצד ימין בלי חולצה. כמו כך לראות את התמונה של הבובה שלך מצד ימין בהרבה יותר טובה?...

לגבי התקשורת, אתה יכול לדבר בשם עצמך אם בא לך לראות או לא בא לך לראות.... זה לא משפיע על כלום. הכוונה שלי היא השפעה של הלחץ החברתי על האדם, לדוגמא כולם רואים האח הגדול, זאת אומרת שהיא תוכנית טובה וגם לי שווה לראות אותה ולא רק זה אלא גם יש פירסום בכל מקום לגבי זה. אתה יכול להגיד שהם לא מכתבים שום דבר, אבל אתה צריך לבחון את זה שוב. תסכל על האנושות במשך שנים ותגיד שדעת הרוב לא מכתיבה שום דבר או דעה של איזה תקשורת לא מכתיבה שום דבר.
כיום מתוך ניסיון אישי אין יותר מה יותר טוב לעשות אלא יש את מבחן הכותרת.
אבל זה לא נעשה בכפייה, אז איפה הדמיון בכלל?

אבל זה לא נעשה בכפייה, אז איפה הדמיון בכלל?

אחלה תגובה.
אני יסביר לך, לפני מספר שנים לא כל-כך רב היו מוצאים אנשים להורג בתליה וכולם היו באים לראות את הצגה הזאת.

עריכה: וזה לא נעשה בכפייה... (לא הביאו את האנשים האלה לראות את זה בכוח)

ולגבי
אז אתה אוהב שמחליטים בשביל, אני מבין. אז אני מחליט בשבילך שתתלבש לפני שאתה מצטלם.

זה לא שאלה אם אני אוהב או לא אוהב, השאלה אם אתה מודעה לזה.
אם אתה לפני צבא, אז אנשים החליטו בשבילך שאתה צריך ללכת לצבא. אם אתה רוצה להצליח כלכלית יותר אתה צריך ללכת ללמוד תואר, אם משנה אם אתה מוכשר או לא. לא משנה מה אתה יותר טוב מאנשים כאלה שיש להם תואר(יותר מקצועית) עדיין החברה החליטה בשבילה את זה.
אתה יכול לחזור לפינה ולחשוב שאתה חיי חיים דימוקרטים(אין דבר כזה דימוקרטיה טהורה).

נערך לאחרונה:
אחלה תגובה.
אני יסביר לך, לפני מספר שנים לא כל-כך רב היו מוצאים אנשים להורג בתליה וכולם היו באים לראות את הצגה הזאת.

ולגבי

אם אתה לפני צבא, אז אנשים החליטו בשבילך שאתה צריך ללכת לצבא. אם אתה רוצה להצליח כלכלית יותר אתה צריך ללכת ללמוד תואר, אם משנה אם אתה מוכשר או לא. לא משנה מה אתה יותר טוב מאנשים כאלה שיש להם תואר(יותר מקצועית) עדיין החברה החליטה בשבילה את זה.
אתה יכול לחזור לפינה ולחשוב שאתה חיי חיים דימוקרטים(אין דבר כזה דימוקרטיה טהורה).

אני מודע לזה. אתה זה שאמר שפאשיזם זה טוב, לא אני. אז אני לא מבין מה אתה רוצה.

אני מודע לזה. אתה זה שאמר שפאשיזם זה טוב, לא אני. אז אני לא מבין מה אתה רוצה.

אל תקרא מה שאתה רוצה לקרוא, כתבתי שפאשיזם זה טוב במידה מסוימת.

ציטוט מויקי:
האידאולוגיה הפשיסטית

אידיאולגיות הכוללות מספר עקרונות הכלולים באידאולוגיה הפשיסטית, התקיימו גם במדינות אחרות, כגון גרמניה הנאצית, ספרד תחת שלטון פרנקו, פורטוגל, יפן, עיראק ועוד, הגם שמשטרים אלה לא הזדהו בכל עם הפשיזם (לפי הגדרת יוצרו, מוסוליני) ולא אימצו לעצמם את הכינוי "פשיזם".

• הרמוניה חברתית - הרעיון הקורפורטיבי. הארגון החברתי צריך להיות מבוסס על תאגידים (קורפורציות) של גורמים מקצועיים אשר ייצגו כל גורם בשלטון. רעיון זה עומד בניגוד לדמוקרטיה הפרלמנטארית, לפיו הייצוג בפרלמנט אינו קשור לעיסוק של האדם. במובן זה, קיים דמיון בין הפשיזם למשטר הסובייטי בכך שגם שם הייצוג ניתן לסובייטים (המועצות) ולא ישירות לפרט. אולם, בשונה מן המשטר הקומוניסטי סבור הפשיזם כי על המעמדות לשמור על דו-קיום.

• תיאום - תפקיד הממשלה הוא לפעול לתיאום בין כל הגופים המיוצגים בשלטון על מנת להביא להסכמה ביניהם. תפקידה זה של הממשלה היה ההצדקה לקיום הדיקטטורה הפשיסטית, כשם שתפקיד המפלגה הקומוניסטית הביא לדיקטטורה הקומוניסטית במשטר הסובייטי.

• המדינה כערך עליון - קיימים רצון לאומי ומטרות לאומיות שהמדינה דואגת לקיומם. לפיכך יש למדינה ערך מוסף מעל לערכם של הפרטים המרכיבים אותה. המדינה הפשיסטית היא מהות הכול והיא הדואגת גם לפרטים. לכן מותר לה לעשות הכול, למען העם. הפרטים במדינה מעניקים לה את חירותם מרצון. המדינה היא נצחית וכך גם משטרה הטוטליטרי דיקטטורי.

• המנהיג - המנהיג מגיע לשלטון בזכות תכונותיו המיוחדות והוא מורם מעם. סמכותו של המנהיג אינה מוגבלת מכיוון שהוא מעצב את האידאולוגיה של המדינה, שלטונו יחיד וטוטליטרי. המנהיג ניצב מעל לכל, והעם חייב להאמין בו ולציית לו.

• המפלגה הפשיסטית היא היחידה המותרת ואליה שייכים כולם. הייצוג אינו אישי אלא באמצעות התאגידים. המפלגה שולטת במדינה, שתפקידה הוא, כאמור להביא לתיאום ולהרמוניה בין חלקי האומה.

• התנגדות לדמוקרטיה, קומוניזם וליברליזם - הפשיזם דוגל בהגשמת יעדיו באמצעות הסכמה בין המרכיבים השונים של האומה, כאשר המדינה בראשות המנהיג והמפלגה הם הסמכות העליונה בתפקיד של פוסק אחרון. צורות השלטון הדמוקרטיות או הליברליות אינן מתאימות לניהול נכון ותקין של המדינה. הדמוקרטיה התומכת בשלטון העם מגבילה את השלטון, לכן היא מהווה איום על שלמות העם וביטחונו. הליברליזם אינו מאפשר למנהיג לפעול בחופשיות. השוויון, החירות וחופש הדעה נוגדים את רצונו של השליט לפעול למען העם. יש רק אמת אחת בלעדית המגולמת בפשיזם. הקומוניזם, אף שהוא דומה בצורת השלטון הדיקטטורית, בהיותו בעד מלחמת מעמדות ובעד סולידריות מעמדית בינלאומית, סותר את שיתוף הפעולה והסולידריות הלאומית בהם דוגל הפשיזם.

• אי שוויון בין בני האדם - הפשיזם גורס כי לא כל בני האדם נולדו שווים ולפיכך ישנם אנשים שנולדו לעבוד את המדינה וישנם הללו שנועדו להנהיג. "לא ייתכן מצב בו בן העם הפשוט יוכל להיות למנהיג". זאת בניגוד לדמוקרטיה, שבה נחשבים כל בני האדם, באשר הם, כשווים ובעלי זכויות שוות (דבר המבטיח לאזרח חופש דיבור, חופש תנועה, זכות התאגדות, שוויון בפני החוק וזכות לבחור ולהיבחר).

• המלחמה היא הגילוי הנעלה ביותר של האדם ומייצגת ערכים חיוביים ככוח, גבורה, הקרבה וכדומה - הפשיזם אינו מאמין בשלום. מדינה שאינה נאבקת תתנוון ותיכחד. מלחמה שומרת על חוסן וכוח ומבטאת גבורה, עוצמה ואומץ.
ניתן לנתח את זה בהרבה רמות... מה טוב ומה לא טוב אבל בסופו של הדבר,
אתה לא מחליט דבר משמעתי בכל צורת משטר דימוקרטי, פשיזטי או קומונסטי וכו'
אתה בוחר אנשים שיעשו את זה בשבילה כאילו הם יותר טובה בזה.
ובבקשה תתן טיעון ולא אני לא מבין מה אתה רוצה. 🥷

הטיעון שלי הוא שאתה טיפש. אתה אומר שזה טוב שאנשים יחליטו בשבילך. לא רואה סיבה להמשיך את הדיון עם בן אדם שחושב שכפייה זה "טוב במידה מסויימת".

הצורה היחידה בה אתה יכול להחליט כל מה שאתה רוצה היא בקפיטליזם טהור. פאשיזם/קומוניזם/סוציאליזם לא עובד, כפי שההיסטוריה מוכיחה.

הטיעון שלי הוא שאתה טיפש. אתה אומר שזה טוב שאנשים יחליטו בשבילך. לא רואה סיבה להמשיך את הדיון עם בן אדם שחושב שכפייה זה "טוב במידה מסויימת".

הצורה היחידה בה אתה יכול להחליט כל מה שאתה רוצה היא בקפיטליזם טהור. פאשיזם/קומוניזם/סוציאליזם לא עובד, כפי שההיסטוריה מוכיחה.

אלכס גם בדמוקרטיה מחליטים בשבילי
אותה הגברת בשינוי האדרת, אין צורת שלטון אידיאלית

לא אמרתי שבדמוקרטיה לא מחליטים בשבילך. תקרא שוב את המשפט שלי.

זה בדיוק הבעיה שלך. אתה חושב שאני טיפש בגלל שאני אומר לך את הדברים כפי שהם באמת.
אתה יודע מה, אין באמת טעם לנהל דיון עם בן אדם שאני בכלל לא מכיר והוא עוד מתנסה.

נקודה אחרונה בשבילה -> אתה כותב "אתה אומר שזה טוב שאנשים יחליטו בשבילך" הרי ההורים שלך החליטו בשבילה הרבה דברים, מה זה מוציא אותך טיפש?

עריכה: הייתי חייב 😃 "צורה היחידה בה אתה יכול להחליט כל מה שאתה רוצה היא בקפיטליזם טהור"
אתה לא קורא חדשות כבר הרבה זמן? השיטה נכשלה!

לא, ילדים לא נחשבים כיצור רציונלי שיכול להחליט בשביל עצמו, ולכן עד שאתה מגיע למצב הזה ההורים אחראיים עליך.

אתה חושב שכיוון שהדברים כמו שהם זה הופך את המצב לתקין. אולי גם גרמניה הנאצית הייתה מצב תקין?

אחלה תגובה.

ולגבי

שמע אם היו עורפים ראשים עם גרזן בכיכר העיר או תולים אנשים זו היתה סיבה מספיק טובה בשבילי לצאת מהבית

אפשר למכור בירות ולשים מוזיקה

ממש טרנטינו בLIVE

ולמה נראה לך שצריך תואר כדי לעשות כסף ?
רוב התארים זה בשביל המעמד (להגיד יד לי תואר)

אני לא חושב שיש דמוקרטיה, אפילו בארה"ב אין דמוקרטיה (אובמה)
ולמה נראה לך שפאשיזם הוא טוב בצורה מסויימת ? אולי בעירק היה יותר טוב תחת שלטון סדאם (דיקטטורה מתאימה למדינות כאלה) מאשר האנרכיה שיש שם עכשיו

אחלה תגובה.

נו, אז? מה למען השם הנקודה שלך?

תגיד מאיזה גיל בן - אדם יכול להחליט בשביל עצמו לדעתך?

לגבי גרמניה הנאצית זה בדיוק הנקודה שלי. הרי ברור שרצח המוני זה דבר רע, הרי כל אדם בעל רמת משכל נמוכה יכול להבין את זה. אז איך עם שלם, השתתף בדרך אחד או אחרת ונתן יד במעשה? אתה מאשים את הפשיזים? השלטון? המנהיג?... אני אישית מאשים את האנושות!
קח לדוגמא את מסע הצלב, רצח המכשפות, ועוד אלפי מקרים היסטורים טפשים שאנשים נהרגו בגלל דבר דבילי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית