"ישראלי אמיתי לא משתמט"

רעל אחיייי
רעלללללללללללללל
רעלללללללללללללללללללללללל

אוייייי המרגמותתתתתת אוי המרגמותתתתתתתתתתתתתתתת

אחרי לפלס"ררררררררררררר

לפני שאתה כותבים דברים על חופש הבחירה או דימוקרטיה. אני מציא לכם קודם כול לעשות שיעורי בית ללמוד טיפה היסטוריה. מרבית המלים פה באוויר ואין להם כל ביסוס מדעי או מחקרי לגבי דימוקרטיה ובפרט אני מדבר אל coldfire

אז השחורים בדרום אפריקה יכלו להגר שהיה שם משטר האפרטהייד אז זה סבבה .
ובאופן כללי אם נותנים לך אופציה לעזוב את המדינה , מותר לכפות עלייך איזה חוקים שרוצים .
בדיוק. המנטליות הסוציאליסטית היא פשוט נפלאה. אם אדם שודד אותך תחת איומי הריגה, אין בכך שום בעיה ובטח שלא כפייה, כי אתה יכול להביא לשודד את הכסף במקום למות.

לפני שאתה כותבים דברים על חופש הבחירה או דימוקרטיה. אני מציא לכם קודם כול לעשות שיעורי בית ללמוד טיפה היסטוריה. מרבית המלים פה באוויר ואין להם כל ביסוס מדעי או מחקרי לגבי דימוקרטיה ובפרט אני מדבר אל coldfire
לפני שאתה כותב, בכלליות, אני מציע לך לחשוב.

נערך לאחרונה:

אני אבדוק ב-Pubmed.

טרול ו׳coldfire מה בכלל עשיתם בחיים שלכם, כי בן אדם עם ניסיון ובעל אחראיות לגבי חייו של אחר היה חושב בצורה אחרת ולא רק על בחירה שלו מה לעשות בחיים. הרי אתם גברים שאתם כותבים דברים מאחורי מקלדת. לכו תטיילו טיפה בארץ, תראו אנשים ותשמעו דעות של אנשים ואחרי זה תגידו שיש לנו מדינה פשיזטית.

אני לא עשיתי כלום בחיים שלי. אני יושב כל החיים בפורום ומאונן מאחורי המקלדת. תשאל את Kalina, הוא יודע.

אז השחורים בדרום אפריקה יכלו להגר שהיה שם משטר האפרטהייד אז זה סבבה .
ובאופן כללי אם נותנים לך אופציה לעזוב את המדינה , מותר לכפות עלייך איזה חוקים שרוצים .

או לעשות הפיכה
כן וזה מה שקורה

טרול ו׳coldfire מה בכלל עשיתם בחיים שלכם, כי בן אדם עם ניסיון ובעל אחראיות לגבי חייו של אחר היה חושב בצורה אחרת ולא רק על בחירה שלו מה לעשות בחיים. הרי אתם גברים שאתם כותבים דברים מאחורי מקלדת. לכו תטיילו טיפה בארץ, תראו אנשים ותשמעו דעות של אנשים ואחרי זה תגידו שיש לנו מדינה פשיזטית.

הם מנהלים דיון לוגי
אם אין לך טענות לוגיות אז אל תגיב

הם דמגוגים זה הכל

יש לך זכות
תרוץ לכנסת
תשלח מכתבים לח"כים
תקדם את הרעיון שלך

או תלך מפה
או שתעשה הפיכה

אז אתה גם כופה עליי את האופציות שיש לי? ואם אני סתם רוצה לנהל על זה דיון ולקרוא לדברים בשמם? זה אסור?

תדון כמה שבא לך
עדיין לא בחרת באחת האופציות
בחרת באופציה של לא לעשות כלום (לא שזה רע) להתלונן שכופים עליך משהו ולא לעשות עם זה כלום

שאלו אותי אם אני בעד צבא מקצוע, אמרתי שכן. זה כל הדיון.

גם אני בעד צבא מקצועי
אבל זה לא כל מה שאמרת
והדיון התחיל עם סוגית המשתמטים
בנוסף רשמת על סוגיות ההתישבות ביו"ש והצורך של צהל לשמור עליה
והמצב כיום כשהצבא הוא צבא העם (כרגע) כפייה לגיוס היא דבר חיובי כמו כפיה לכל חוק (מיסים, תעבורה...)

אתה יכול להתלונן כמה שבא לך, אני רוצה להתלונן על האיסור לנסוע באור אדום, אני אוהב אדום ובא לי לנסוע באדום, למה הממשלה כופה עלי לנסוע רק באור ירוק ?

אני לא מתווכח עם זה שאם הצבא הוא צבע עם, אז כולם צריכים להתגייס. ואני גם שונא משתמטים. אני מדבר על זה שהחוק לא היה צריך להיות קיים מלכתחילה.

החוק היה חייב להיות קיים מלכתחילה כיוון שבמצב של קום המדינה ללא תקציב בן גוריון היה חייב להקים את צה"ל ולהכריז חוק גיוס חובה
מה גם שההסדר עם החרדים היה כמה שנים לאחר מכן

יכול מאוד להיות שבשלב כלשהו של ההסטוריה של המדינה כן היה מקום להחליף את הצבא לצבא שכיר

שים לב שהמצב כיום הוא בחלקו שכיר ובחלקו צבא עם
לצבא העם יש חשיבות (לפי ראות הממשלה והכנסת) של כור היתוך ועזרה לאוכלוסיות חלשות
יכול מאוד להיות שהעזרה לאותן אוכלוסיות צריכה להיות במסגרת משרדי הממשלה ולא בתוך משרד הביטחון וצה"ל

נכון לשנות ה 50-60 המצב היה אידיאלי
וגם בעליות האחרונות מברית המועצות ואתיופיה אתה רואה דוגמאות לשני הצדדים בתועלת בכור ההיתוך (הצלחה או כישלון)

אפשר לעשות על זה מחקר מעניין, לי אין כלים לשפוט אם המצב מתאים לתקופה הזו
אבל לתקופת קום המדינה ולפחות לחצי היובל הראשון שלה צבע העם וכור ההיתוך הוא דבר חיובי והכרחי

אתה יכול להתלונן כמה שבא לך, אני רוצה להתלונן על האיסור לנסוע באור אדום, אני אוהב אדום ובא לי לנסוע באדום, למה הממשלה כופה עלי לנסוע רק באור ירוק ?
זה באמת לא בסדר, הכבישים צריכים להיות בבעלות פרטית.

הטרול בעד הפרטה
שהוא יהיה זקן ויקבל מהמדינה ביטוח לאומי לכל התרופות שלו הוא ירגיע עם הגישה הקפיטליסטית שלו

שהוא יהיה זקן ויקבל מהמדינה ביטוח לאומי לכל התרופות שלו הוא ירגיע עם הגישה הקפיטליסטית שלו

כן, הוא גם יגיד תודה למדינה הנפלאה הזו שלקחה את רוב הכסף שלו, חילקה אותו לאוכלי חינם ומביאה לו תרופות סוג ב', שירות רפואי סוג ב' וכמה שקלים שקוראים להם פנסיה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית