עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
מה הכוונה באגן לא מסובב?אגן לא מסובב
תסתכל למטה ולא ישר
אתה מרחיק את המוט בהורדה
וואלה נראה סבבה, רק ההורדה לא משהו, תראה את הסרטון הזה:
אתה אמור לעלות עם הגב והרגליים בוא זמנית, אצלך אתה עולה עם הרגליים הרבה לפני ואז מסיים עם הגב
כואב איפה? כמה? למה? תפרטמה הכוונה באגן לא מסובב?
להוציא תחת כמו פרחה שעושה תמונה לאינסטה \ כמו דונאלדק (anterior pelvic tilt בשפה מקצועית)
תודה לכולם, מה לדעתכם אבל הסיבה שכאב לי בצד שמאל? בחיים לא הרגשתי את זה וזה היה נטו נטו אך ורק צד שמאל. יש מצב שזה כי הייתי רגיל ב1x5 להחזיק באחיזה משולבת? (יד שמאל הייתה עם כף היד כלפי חוץ ועכשיו היא כלפיי כמו יד ימין)
כואב איפה? כמה? למה? תפרט
ממליץ לך שלא להשתמש במשולבת מתחת ל 110-120 קילו
צד שמאל של הכתף? של השכמה? של הגב התחתון? הלאטיסימוס זה שריר עצום, הוא מכסה לך כמעט את כל הגב, תהיה ספציפי איפה בידיוק כאב לךכתבתי אחי, בכל סט כל עוד החזקתי את המוט כאב לי בצד שמאל (ואך ורק בצד שמאל). נראה לי שזה הלאטיסמוס (או איך שלא כותבים את זה, השתמשתי בגוגל תמונות).
אולי יש לך צד אחד שהוא יותר tight מהצד השניכתבתי אחי, בכל סט כל עוד החזקתי את המוט כאב לי בצד שמאל (ואך ורק בצד שמאל). נראה לי שזה הלאטיסמוס (או איך שלא כותבים את זה, השתמשתי בגוגל תמונות).
עד עכשיו הייתי עושה סט אחד של 5 חזרות (115 קג) באחיזה משולבת ולא כאב לי. עכשיו שיניתי ל3 סטים של 5 חזרות (95 קג) באחיזה רגילה, וכאב לי מהסט הראשון ועד האחרון. יש מצב שהתרגלתי למשולבת או משהו כזה? או שזה מסיבה אחרת.
אולי יש לך צד אחד שהוא יותר tight מהצד השני
תנסה לעשות מתיחות לשני הצדדים לפני האימון הבא שלך שיש בו דדליפט
תכווץ את שרירי הבטן (הריבועים), זה יכניס את האגן שלך למקום
תסתכל למטה, לא קדימה
בהורדה של המוט תן למוט ליפול בצורה מבוקרת, אל תוריד אותו לאט בכוח
צד שמאל של הכתף? של השכמה? של הגב התחתון? הלאטיסימוס זה שריר עצום, הוא מכסה לך כמעט את כל הגב, תהיה ספציפי איפה בידיוק כאב לך
back muscles - חיפוש ב-Google:
פה בחלק הצהוב, בדיוק לאן שהחץ מוביל, אולי טיפטיפה מעל אבל זה האזור בוודאות.
כשהייתי עובד 1x5 היה אולי פי 3 יותר קשה ולא היו לי כאבים, דווקא עכשיו התחיל לכאוב, והדבר היחיד שהשתנה זו האחיזה (ממשולבת לרגילה), יכול להיות שפשוט התרגלתי או משהו כזה? (או שנוצר פער בין ימין לשמאל?)
ולגבי המתיחות אני תמיד מותח כמו שצריך, ואפילו מתחמם עך גוד מורנינג עוד לפני החימום של הדדליפט
אני כבר עושה פנדליי.אולי צד אחד חלש יותר..
אולי תוסיף תרגיל חתירה עם מוט (pendlay row) כדי לחזק את הצד החלש
ותקפיד לשנות אחיזה במשולבת כדי שלא יווצר לך חוסר איזון
יכול להיות שזה איזה חוסר איזון שצריך לתקן וזה יעבור עם הזמן.back muscles - חיפוש ב-Google:
פה בחלק הצהוב, בדיוק לאן שהחץ מוביל, אולי טיפטיפה מעל אבל זה האזור בוודאות.
כשהייתי עובד 1x5 היה אולי פי 3 יותר קשה ולא היו לי כאבים, דווקא עכשיו התחיל לכאוב, והדבר היחיד שהשתנה זו האחיזה (ממשולבת לרגילה), יכול להיות שפשוט התרגלתי או משהו כזה? (או שנוצר פער בין ימין לשמאל?)
ולגבי המתיחות אני תמיד מותח כמו שצריך, ואפילו מתחמם עך גוד מורנינג עוד לפני החימום של הדדליפט
יכול להיות שזה איזה חוסר איזון שצריך לתקן וזה יעבור עם הזמן.
אתה גם יכול לנצל את ההזדמנות של המשקלים הנמוכים יותר וללמוד הוק גריפ, או אפילו להשתמש בחלק מהסטים ברצועות, אבל אך ורק אם האחיזה היא לא גורם מגביל אצלך, וזה נטו בגלל התייעפות של האחיזה אחרי הרבה עבודה
אני חושב שזו חולשה בשריר, וחולשה לא מתקנים ע"י התעלמות ולחזור על מה שעשית שגרם לחולשהיכול להיות שדווקא עדיף לחזור למשולבת? אני אבדוק בפעם הבאה אבל למען האמת זה הדבר הכי הגיוני. הייתי רגיל עד עכשיו שכף יד שמאל מופנית כלפי חוץ (משולבת) ועכשיו כשהעלתי את הנפח והורדתי את המשקל באמת, החזרתי לאחיזה רגילה ופתאום כואב בלאטיסמוס השמאלי. מה דעתך?
בסופו של דבר אני אגיע למשקלים שאחיזה רגילה לא מתאפשרת, ואז אצטרך או לעבור למשולבת או להשתמש ברצועות, מה עדיף?אני חושב שזו חולשה בשריר, וחולשה לא מתקנים ע"י התעלמות ולחזור על מה שעשית שגרם לחולשה
אחיזה משולבת היא אחלה כדי להתמודד עם משקלים, אבל צריך להשתמש בה כמה שפחות, איפה שניתן תאחוז באחיזה רגילה כדי לחזק את האחיזה, ובמידה והאחיזה שלך חזקה, כלומר אתה לא מוגבל במשקלים שאתה יכול להרים בגלל האחיזה, אתה גם יכול להרשות לעצמך להשתמש ברצועות
אחיזה משולבת היא אחלה של כלי, אבל אם תשתמש בו יותר מדי אתה תיצור חוסר איזון בגוף, ואם אתה לא מתחרה אני לא רואה סיבה מיוחדת להשתמש בה כל כך הרבה.
אני למשל משתמש בה רק פעמיים בחודש בערך
זה תלוי, אם רצועות עוזרות לך לעשות משקל שאתה לא יכול גם עם משולבת, אז האחיזה שלך חלשה ואתה צריך לחזק אותה, כלומר לעבוד לא רצועות, אם האחיזה היא לא גורם מגביל במשקל, אלא בנפח, כלומר אחרי 2 סטים אתה לא יכול לעשות עוד חמישיה, אלא פחות חזרות, אז זה בסדר לעבוד עם רצועותבסופו של דבר אני אגיע למשקלים שאחיזה רגילה לא מתאפשרת, ואז אצטרך או לעבור למשולבת או להשתמש ברצועות, מה עדיף?
אם הוא ממשיך אז לך לפיזיותרפיסטומה לעשות עם הכאב ממשיך?
איך מתקנים חולשה אז?אני חושב שזו חולשה בשריר, וחולשה לא מתקנים ע"י התעלמות ולחזור על מה שעשית שגרם לחולשה
אחיזה משולבת היא אחלה כדי להתמודד עם משקלים, אבל צריך להשתמש בה כמה שפחות, איפה שניתן תאחוז באחיזה רגילה כדי לחזק את האחיזה, ובמידה והאחיזה שלך חזקה, כלומר אתה לא מוגבל במשקלים שאתה יכול להרים בגלל האחיזה, אתה גם יכול להרשות לעצמך להשתמש ברצועות
אחיזה משולבת היא אחלה של כלי, אבל אם תשתמש בו יותר מדי אתה תיצור חוסר איזון בגוף, ואם אתה לא מתחרה אני לא רואה סיבה מיוחדת להשתמש בה כל כך הרבה.
אני למשל משתמש בה רק פעמיים בחודש בערך
מחזקים את השריר בעזרת עבודה מבודדת, כמו חתירה עם דאמבלים לדוגמא, ועם עבודה משולבת, כמו דדליפט באחיזה רגילה ולא משולבתאיך מתקנים חולשה אז?