הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מהם ההבדלים בין אחיזה רחבה וצרה, בבנץ' פרס?

• פותח/ת השרשור The100
  • פורסם בתאריך

The100

מושעה
387
13
נק' מוניטין:
6
387
13
אפשר לדעת מה בדיוק ההבדל בין אחיזה רחבה לרגילה
האם אחיזה רחבה יותר מבודדת את החזה?
האם היא יותר קלה?

אחיזה רחבה מקצרת את הטווח שהמוט צריך לעבור וגם נותנת יותר דגש לחזה. האם יש סיבה לעשות אותה? ברוב המקרים לא כי היא מעמיסה בצורה לא טובה על המפרק שורש כף היד והטווח תנועה קצר וזה עובד פחות טוב לפיתוח שריר וכוח. תעשה מה שנוח לך הכי טוב.

אחיזה רחבה תיאורטית עובדת יותר על החזה, אבל בפועל היא מקטינה את טווח התנועה שהחזה צריך לעבוד בו, אז הוא עובד פחות
למי שיכול לעשות אחיזה רחבה בצורה יעילה זה יכול להועיל בתחרות, בפועל אתה צריך לאחוז איפושהו מחוץ לקו הכתפיים שבו אתה מרגיש נוח ומרגיש שכל פלג הגוף העליון עובד (אלא אם אתה רוצה לעשות ווריאציה שעובדת יותר על התלת ראשי, ואז אתה צריך לאחוז צמוד, בערך בקו כתפיים)

• פותח/ת השרשור
אחיזה רחבה מקצרת את הטווח שהמוט צריך לעבור וגם נותנת יותר דגש לחזה. האם יש סיבה לעשות אותה? ברוב המקרים לא כי היא מעמיסה בצורה לא טובה על המפרק שורש כף היד והטווח תנועה קצר וזה עובד פחות טוב לפיתוח שריר וכוח. תעשה מה שנוח לך הכי טוב.

אחיזה רחבה תיאורטית עובדת יותר על החזה, אבל בפועל היא מקטינה את טווח התנועה שהחזה צריך לעבוד בו, אז הוא עובד פחות
למי שיכול לעשות אחיזה רחבה בצורה יעילה זה יכול להועיל בתחרות, בפועל אתה צריך לאחוז איפושהו מחוץ לקו הכתפיים שבו אתה מרגיש נוח ומרגיש שכל פלג הגוף העליון עובד (אלא אם אתה רוצה לעשות ווריאציה שעובדת יותר על התלת ראשי, ואז אתה צריך לאחוז צמוד, בערך בקו כתפיים)

ככה, התרגלתי לעשות רחב (יותר נוח לי)(ככה עושה מאז שחזרתי להתאמן חצי שנה ואין פציעות אפילו לא כאבים בכתף)
העלתי כבר די הרבה במשקלים (שנראה לי נחשבים גבוהים לפחות יחסית למשקל גוף)
חבר אמר לי שעדיף לעשות יותר צר ואם זה באמת עובד יותר טוב על השריר (מה שיותר אכפת לי) ועל הכוח שווה לנסות לשנות?
לצלם סרטון אולי?

בעזהי"ת

בהינתן זאת שהשריר העיקרי שמנתק את מוט הלחיצה מהחזה הוא בכלל הלטיסימוס (וגם הטרפזים נמצאים שם יפה יפה), והשריר העיקרי שנמצא בתפקיד שלב הנעילה הוא הטרייספס, אני מתקשה לראות יעילות באחיזה רחבה במיוחד, למעט מקרים קיצוניים כמו הקשתת גיו ברמה המהווה עילה מוצדקת להוצאה להורג על פי כל אמנת זכויות אדם שמכבדת את עצמה.

fund-arch2.jpg

זה פורום פאוורליפטינג (וWL).

השאלה היא לא ״על מה התרגיל עובד״ אלא איפה אתה יותר חזק.

בנץ׳ זו לחיצה תחרותית, מרכזית (גם אם אתה לא מתחרה) ומבצעים אותה בצורה שבה אתה הכי חזק (לוחץ הכי הרבה) כל עוד אין הגבלות / פציעות.

בשביל לעבוד על שרירים ספציפיים - יש תרגילי עזר.

אני מכיר הרבה בנצ׳רים חזקים, חלקם לוחצים צר, חלקם רחב. צריך למצוא מה שנוח וחזק אצלך. אין כלל אצבע כאן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית