הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חושד בפריצת דיסק באמצע סקווט

• פותח/ת השרשור snirz
  • פורסם בתאריך

snirz

משתמש פעיל
808
10
נק' מוניטין:
1,559
808
10
אהלן חברים, אשמח לשמוע את דעתכם בנושא לפני שאני הולך לרופא.

היום בחזרה האחרונה של הסט האחרון בסקווט(120 קילו), הרגשתי כאב חד מהגב התחתון הימיני, עם הקרנה לרגל. לא הרגשתי שום כאב כזה בסטים או בחזרות שלפני, פשוט בא בבום כשכבר הייתי שליש לפני סיום התנועה.

לאחר מכן הרגשתי הקרנה לכל אורך הרגל,, בתנועות מסוימות אפילו באצבעות(רק רגל ימין).הכאב(שהוא דווקא ברמה בינונית ולא כזאת גבוהה) בא והולך מאז ומגביל את טווח התנועה של רגל ימין.

שבוע שעבר הרגשתי מין עקצוץ מהגב התחתון לרגל ימין אחרי סט דדליפט(140 קילו) אבל לא ייחסתי לזה חשיבות.

ההערכה שלי נכונה? ואם כן איך ממשיכים מפה אימונים? אני כמובן אלך להתייעץ עם רופא אבל אני מניח שהוא פשוט יגיד לי להפסיק להתאמן.
אני כמובן מקפיד על טכניקה טובה ומקבל הרבה מחמאות ממאמנים על ההקפדה שלי על טכניקה טובה גם במשקלים גבוהים(ברור שזאת לא אינדיקציה, אבל בואו נצא מהנחה שהטכניקה שלי כן טובה)

לאיזה חלק מהרגל הכאב מקרין לך?ירך קדמי\אחורי?
האם הכאב מתעצם בעת סחיבת דברים?
ומהמעט שאני יודע ככל שההקרנה מגיעה למקום רחוק יותר כך הלחץ בגב גדול יותר.
בכל מקרה תבדוק את זה כמובן.

זה לא בהכרח פריצת דיסק, אבל כמו שאומרים: תקווה לטוב ותצפה לרע. הכי גרוע שיכול להיות זה באמת פריצת דיסק ומצד שני ראיתי הרבה מקרים שקרה לאנשים דבר דומה או גרוע יותר והם נחו כמה ימים ועבר להם. ההמלצה הכי טובה שאני יכול לתת לך כרגע(אחרי שבעצמי נפצעתי) זה לא לנסות לחזור להתאמן לפני שאתה מוצא מה הבעיה ומטפל בה. באמת מאוד ממליץ כרגע לא להפעיל את הפלג גוף תחתון בכלל כרגע ולתת מנוחה וכמובן ללכת למישהו מקצועי (עדיף לא מקופת חולים גם בגלל הזמן וגם כי הם לא תמיד עוזרים). תתרכז כרגע באימונים של פלג גוף עליון ובלחפש מה הבעיה ולפתור אותה. במקרה וזה לא משהו רציני ותנסה לחזור בלי שמצאת מה הבעיה ופתרת אותה, אתה יכול לגרום לפציעה שתשבית אותך לשנה או יותר ותאמין לי עדיף שלא תעשה כמה חודשים דדליפט וסקוואט מאשר שכמה שנים לא תוכל אפילו להתכופף. אתה תהיה חייב כמובן לעבור בדיקה יסודית של הטכניקה שלך בשני התרגילים ולראות מה אפשר לשפר. גם אם אתה עושה הכל נכון, יכול להיות שהרוחב עמידה, הטעיית גו וכו' כמו שאתה עושה פשוט לא מתאימים למבנה גוף שלך גם אם נראים נכונים. גם אני הייתי בטוח שאני עושה הכל נכון ואמרו לי שהטכניקה נכונה... אגב יש פה משתמש בפורום שקרה לו בדיוק אותו דבר כמו לך וזה היה שריר הפריפורמיס ככה שאל תסיק מסכנות של פריצת דיסק ישר. שיהיה בהצלחה והחלמה מהירה!

• פותח/ת השרשור
ממש תודה על התגובות והתמיכה. רופא המשפחה אמר לי שלדעתו זאת דלקת בין האגן לעמוד השדרה בעקבות העומס שעמוד השדרה משליך על האגן. הוא נתן לי אנטיביוטיקה שממש עזרה ואני מרגיש די טוב עכשיו(עבר שבוע). בכל אופן אני כרגע אנוח מדדליפט וסקווט.

ממש תודה על התגובות והתמיכה. רופא המשפחה אמר לי שלדעתו זאת דלקת בין האגן לעמוד השדרה בעקבות העומס שעמוד השדרה משליך על האגן. הוא נתן לי אנטיביוטיקה שממש עזרה ואני מרגיש די טוב עכשיו(עבר שבוע). בכל אופן אני כרגע אנוח מדדליפט וסקווט.
כן עדיף שתמשיך לנוח וכשתרגיש שאתה יכול לחזור, תעשה את זה לאט ובזהירות.

היי, מומלץ במקרים כאלו ,במידה ותהיה חזרה של הכאבים ללכת לפיזיותרפיסט שיכול לעזור לך בהבנת הליקוי בתנועה, ניהול עומסים ,טכניקה וכמובן טיפול מקומי בכאב .
מה שהכי חשוב זה הבנת הגורמים ומניעת פציעה חוזרת.
אתה מוזמן לעדכן ברגע שתחזור לתרגילים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית