הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תרגילי בטן

yoanshimoni

משתמש מתחיל
124
12
נק' מוניטין:
12
124
12
קודם כל קראתי הרבה שרשורים פה בפורום על הנושא והדעות די חלוקות- חלק מאמינים שאין צורך בכלל לבודד עבודה על הבטן עד שלב מאוחר מאוד אם עובדים בעומסים בתרגילים מורכבים (כך גם מובן מהמאמר ״כוחם של שרירי הבטן״), וחלק ממליצים בעיקר על תוספת של גלגל בטן כעבודה סטטית חשובה.
אני אחלק את השאלה שלי לשניים-
1. האם בשלב של מתאמן שכבר יכול לבצע סקוואט ודדליפט באזור פי 1.5 ממשקל גופו עבודה על הבטן יכולה לסייע בהתקדמות בתרגילים האלו או שהיא רק תפגע בהתאוששות?
2. בניגוד לעבודה סטטית על הבטן (פלאנק, גלגל בטן), יש כאלו שמאמינים שכפיפות בטן יכולות אפילו להזיק ולגרום לכאבי גב בשל כיפוף לא טבעי של עמוד השדרה, איפה התרגיל ״הרמות רגליים״ (hanging leg raises) נמצא בסקאלה הזאת- מכיוון שאיננו סטטי אבל התנועה באה מכיפוף של מפרק הירך ונראה שהגב נשאר יחסית במצב נייטרלי, מה דעתכם?

היי, אני אגיד לך על ניסיוני.
אמנם ביחסי עבודה-משקל גוף שציינת אפשר להסתדר בלי לעבוד על הבטן באופן מיוחד, אך הבטן לא מספיק חזקה ולדעתי שווה לעבוד עליה בנפרד כי לא הכל סובב סביב שלושת תרגילי הבסיס בpl. מבחינת התאוששות לא באמת חושב שזה יכול לפגוע אם אתה עובד על הבטן פעמיים שלוש בשבוע.

לגבי השאלה השניה, אני אישית לא אוהב כפיפות בטן. יש כל כך הרבה תרגילים טובים לבטן שאפשר לגוון בקלות גם בלי לעשות כפיפות בטן בכלל

• פותח/ת השרשור
היי, אני אגיד לך על ניסיוני.
אמנם ביחסי עבודה-משקל גוף שציינת אפשר להסתדר בלי לעבוד על הבטן באופן מיוחד, אך הבטן לא מספיק חזקה ולדעתי שווה לעבוד עליה בנפרד כי לא הכל סובב סביב שלושת תרגילי הבסיס בpl. מבחינת התאוששות לא באמת חושב שזה יכול לפגוע אם אתה עובד על הבטן פעמיים שלוש בשבוע.

לגבי השאלה השניה, אני אישית לא אוהב כפיפות בטן. יש כל כך הרבה תרגילים טובים לבטן שאפשר לגוון בקלות גם בלי לעשות כפיפות בטן בכלל
אוקיי, ומה דעתך על תרגיל הרמות רגליים (בתלייה ממתח), האם הוא יעיל יותר מכפיפות בטן?

אוקיי, ומה דעתך על תרגיל הרמות רגליים (בתלייה ממתח), האם הוא יעיל יותר מכפיפות בטן?
לדעתי כפיפות בטן (בצורה הקלאסית) לא יעיל בכלל. אני מרגיש בעיקר את החלק העליון של הרגל ובכלל לא את הבטן. התרגיל שציינת נראה לי אחלה, הרבה עושים אותו והוא לא קל בכלל.

אבל יש עוד מיליון.. דרגון פלאג, הולוו בודי, בטן במכשיר הזה (ghd או משהו כזה), פלאנק רגיל, גלגל בטן.. כל אלה אחלה תרגילים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית