הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע קריאטין מונוהידראט כמה לקחת

דימון

משתמש מתחיל
120
0
נק' מוניטין:
-441
120
0
שלום רב

פרסום ראשון שלי פה וסבבה שמצאתי את המקום הזה נראה לי סופר מיקצועי.
השאלה שלי פשוטה , כמה קריאטין מונוהידראט ביום אימון וללא אימון צריך לקחת?
לי אמרו בכמה חנויות גדולות שמוכרות את זה שצריך כפית ( 5 מ"ג) כשעה לפני האימון ועוד כפית (5 מ"ג) מיד לאחר האימון (סך הכול 10 מ"ג).
קראתי פה שLBS- אמר גג כפית אחת של 5 מ"ג סך הכול ביום אימון או ללא אימון
מה האמת פה? מה נכון לקחת 5? או 10 ביום.?

תודה רבה

לא צריך יותר מכפית ביום.
אלה עם אתה שוקל יותר מ100 קילו אז אולי הייתי שוקל לקחת 10 גרם.

• פותח/ת השרשור
לא צריך יותר מכפית ביום.
אלה עם אתה שוקל יותר מ100 קילו אז אולי הייתי שוקל לקחת 10 גרם.

אני שוקל במקרה 96 קילו אבל האם באמת מעל 100 צריך לקחת 2 כפיות ? (10 מ"ג)??
מישהו יוכל להתיחס למשקל ביחס לכמות הצריכה של זה?

תודה

5 גרם כל יום לאורך של 4 שבועות (28-30 יום). בימים שאתה מתאמן, כך מיד לאחר האימון (עם החלבונים), ובימים שאתה נח, כך 5 גרם על בטן ריקה.

יש אבל עוד שיטה (רויה יותר מהירה בגוף):
5 ימים הראשונים 5 גרם 4 פעמים ביום (סה"כ 20 גרם כל יום), עדיף על בטן ריקה (בין ארוחות)
23 ימים הבאים כרגיל 5 גרם

בכל אופן, על תשתמש יותר מחודש, ולאחר שימוש של חודש, אל תקח לאורך חודש. בעצם זה חודש כן, חודש לא. כך אתה ממקסם את התוצאות.

אני שוקל במקרה 96 קילו אבל האם באמת מעל 100 צריך לקחת 2 כפיות ? (10 מ"ג)??
מישהו יוכל להתיחס למשקל ביחס לכמות הצריכה של זה?

תודה

לא. גוף של בן אדם שמתאמן בכלל לא יכול לקבל יותר מ-3 גרם לאחר שבוע של שימוש, וסים לב שגם בבשר ואוכל אחר יש קריאטין, אז אתה בכלל צריך פחות. 5 גרם זה רק שתהיה בטוח שיש לך את מקסימום של קריאטין בגוף. עם אתה תקח 10 גרם, לאחר שבוע 7 גרם הולכים ישר לאסלה.

5 גרם כל יום לאורך של 4 שבועות (28-30 יום). בימים שאתה מתאמן, כך מיד לאחר האימון (עם החלבונים), ובימים שאתה נח, כך 5 גרם על בטן ריקה.

5 ימים הראשונים 5 גרם 4 פעמים ביום (סה"כ 20 גרם כל יום), עדיף על בטן ריקה (בין ארוחות)

בכל אופן, על תשתמש יותר מחודש, ולאחר שימוש של חודש, אל תקח לאורך חודש. בעצם זה חודש כן, חודש לא. כך אתה ממקסם את התוצאות.

השיטות של ההעמסה וההורדה הוכחו במחקרים כלא נחוצות (אין לי כרגע את הרפרנסים, אבל אם תתאמץ תוכל להשיג אותם דרך googlescholar). אין בעיה להמשיך לקחת קריאטין לאורך זמן. כמו כן, מאחר שקריאטין הוא חומר מצטבר בגוף, אין שום חשיבות למתי לוקחים אותו לאורך היום.
אז אני חוזר להמלצה הקודמת שלי - 5 גרם ליום, כל יום.

• פותח/ת השרשור
אמת תקופת "העמסה" נמצאה כלא יעילה / נחוצה.
אני יודע לאור מה שקראתי שאפר להשתמש בקריאטין שנים ללא הפסקה.
אני מבין שגג 5 מ"ג ביום זה מספיק (בגלל שיש גם במרכיבי מזון אחרים כמו בשר).
אני מבין שעדיף גם לקחת לפני האימון.
לדעתי אם אקח 2.5 מ"ג לפני האימון ועוד 2.5 מ"ג אחרי האימון יהיה אפקט מקסימלי...מה אתם חושבים?

לדעתי אם אקח 2.5 מ"ג לפני האימון ועוד 2.5 מ"ג אחרי האימון יהיה אפקט מקסימלי...מה אתם חושבים?

שוב, קריאטין הוא חומר מצטבר בגוף - הגוף יעשה שימוש בקריאטין שהצטבר בשרירים וכו', לא במה שאתה לוקח לפני האימון. ואתה לא "מחזיר" לגוף קריאטין כשאתה לוקח אותו אחרי האימון. ככה שאין טעם לשחק עם זה יותר מדי, כפית ליום וחלאס, לא חשוב מתי.
ואגב, כפית זה 5 גרם, לא מ"ג.

זה לא משנה מתי לוקחים. אתה סתם משחק בקקה

PTwo
תפסיק להטעות משתמשים, המידע שאתה מביא אינו מדוייק.

יש 2 אופציות לקחת קריאטין:

1. שיטת העמסה
2. 5 גרם/יום.

בשיטה הראשונה לוקחים כ-20 גרם קריאטין מחולק למנות של 5 גרם במשך 5 ימים ואז מתחזקים ב 5 גרם/יום, שיטה זו פשוט מרווה את השריר יותר מהר בקריאטין.
בשיטה השנייה אם תקח 5 גרם/יום תשיג את אותו הפאפקט של שיטה שנייה, פשוט יקח 35 יום לשריר להיות רווי בקריאטין בניגוד לשבוע וחצי- שבועיים בשיטה הראשונה.
השיטה הראשונה אינה מומלצת כי מנות גדולות כאלו של קריאטין יכולות לעשות בעיות בבטן לחלק מהאנשים ולאן יש למהר?

בקשר לזמן הצריכה ואופן הצריכה, אין לזה שום משמעות, אפשר לקחת לפני אימון, אחרי אימון, עם חלבון, בלי חלבון, עם שומן, בלי שומן וכו'.
רפרנסים וכל החומר מופיע במאמר על תוספי תזונה בפורטל מאמרים.
בעניין המעל 100 ק"ג יש לצרוך 10 גרם, זה נכון ביחס לעכברים ויש מחקר אחד על בני אדם, מי שרוצה שיתסמך על כך מי שלא, אז לא. מבחינה הגיונית ילד ששוקל 60 ק"ג ואחד ששוקל 100 ק"ג צריכים מנות שונות של קריאטין, מצד שני הכל תלוי בצריכה מהתזונה וברמות הקריאטין מלכתחילה בגוף.

• פותח/ת השרשור
1) לפי 2 חנויות גדולות שמוכרות את זה באזור ת"א נאמר 45 דקות לפני האימון (גם לפי הוראות היצרן על גבי האריזה) ומיד כפית נוספת אחרי האימון ,אז הם לא יודעים מה הם מדברים וסתם רוצים שזה יגמר מהר?!
2) אמת טעות שלי זה גרם ולא מ"ג 😃

תודה רבה לכול העוזרים ;)

1) לפי 2 חנויות גדולות שמוכרות את זה באזור ת"א נאמר 45 דקות לפני האימון (גם לפי הוראות היצרן על גבי האריזה) ומיד כפית נוספת אחרי האימון ,אז הם לא יודעים מה הם מדברים וסתם רוצים שזה יגמר מהר?!
2) אמת טעות שלי זה גרם ולא מ"ג 😃

תודה רבה לכול העוזרים ;)

קראת את התגובה מעלייך? יותר ממה שמשה הסביר אין עוד מה להגיד על אופן הלקיחה

• פותח/ת השרשור
קראת את התגובה מעלייך? יותר ממה שמשה הסביר אין עוד מה להגיד על אופן הלקיחה

ראיתי מה רשם משה ותודה רבה לו על זה ...אבל מדוע מטעים בחנויות את הצרכנים שצריך לקחת לפני ואחרי כפית(סך הכול 10 גרם)?
מדוע מופיע על האריזה לקחת 45 דקות לפני האימון??
מישהו פה לא מדייק או משקר (החנויות ?)...

החנויות רוצות שיגמר לך יותר מהר והן מושפעות ממגזינים כמו FLEX וחבריו.
לפי המדע אין זה משנה מתי תקח את הקריאטין והמינון המומלץ הוא 5 גרם ליום, אם אתה מאמין במחקרים על עכברים ואתה קרוב ל100 ק"ג תקח 10 גרם ליום.

בטן ריקה LOL:s59:

בטן ריקה לוקחים דברים שצריכים שיספגו על בטן ריקה בגלל תגובה אינסולינית או ספיגה מהירה למחזור הדם כמו ארג'נין/קפאין (כל הפורמולות שתקבל פאמפ ומרץ מהר), או יוהמבין (תגובה אינסולימית)

עשית סלט
קריאטין לוקחים מתי שבא לך

• פותח/ת השרשור
הבנתי גם שחשוב לשתות עם לקיחת הקריאטין חצי ליטר מים + כפית סוכר ענבים אמת?
האם חשוב בכלל לשתות הרבה מים בזמן שימוש בקריאטין מפני שזה עלול להזיק לכבד..מה דעתכם?

תודה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית