הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פואם רולר יכול לעשות בעיות?

• פותח/ת השרשור Sonoss
  • פורסם בתאריך

Sonoss

משתמש קבוע
1,448
391
נק' מוניטין:
768
1,448
391
הוא יכול לפגוע ברקמות שריר? האם יש בעיה לעשות אותו לאחר אימון? כמה בכלל מומלץ לעשות אותו בשבוע?
אם זכור לי נכון עשיתי את הפואם רולר ביום מנוחה יום אחרי הסקוואט של יום חמישי שהלך בסדר, ביום ראשון עשיתי סקוואט עם אותו משקל והרגשתי כאבי שרירים בביצוע התרגיל וגם קצת לאחריו ( תיאור כמו שריר תפוס,מותש וכואב בוא זמנית), סוג של כאבים שמרגישים בביצוע עצמו עם הרולר. מה שגורם לי לתהות האם הרולר קשור לדבר?
זה הרולר שקניתי:
Black Self Massage Yoga Pilates Exercise Foam Roller Fitness Gym Sport Tool I2K6 | eBay
(הוא לא בציפוי קשיח)

• פותח/ת השרשור
אני גם התחלתי לחקור על זה לא מזמן וממה שהבנתי לא חכם לקנות ראמבל רולר (מה שקנית) למי שרק מתחיל בזה.

למה? אני משתמש בו כבר כמה חודשים ולא היה לי בעיות, הוא גם לא בציפוי קשיח

אין שום בעיה עם כל סוג של רולר.
רמת המתאמן או רמת הנסיון שלו עם השימוש ברולר לא קשורות לסוג הרולר שיעזור.

לדוגמא - שאני הייתי מאוד מתוח ובמצב לא טוב, הרולר הרך (״למתחילים״) סיפק לחץ מספיק על השרירים שהיו מאוד מתוחים. עם הזמן שיפרתי את המצב והייתי זקוק לרולר יותר ״קשוח״ על מנת באמת לפרק את הרקמות וליצור תועלת בשימוש, עד למצב של צינור PVC בשילוב עם ART (תנועה תוך כדי לחץ על האיזור).

לנושא הדיון - נשמע שרולר הוא ממש לא הבעיה, וממש לא הפתרון. הגיוני להניח שהשריר מאוד מתוח או יש דלקת ואתה צריך פתרון אחר.

למה? אני משתמש בו כבר כמה חודשים ולא היה לי בעיות, הוא גם לא בציפוי קשיח
אם זה ככה אז סבבה, פשוט הזהירו מזה בפורומים מחו"ל

אין שום בעיה עם כל סוג של רולר.
רמת המתאמן או רמת הנסיון שלו עם השימוש ברולר לא קשורות לסוג הרולר שיעזור.

לדוגמא - שאני הייתי מאוד מתוח ובמצב לא טוב, הרולר הרך (״למתחילים״) סיפק לחץ מספיק על השרירים שהיו מאוד מתוחים. עם הזמן שיפרתי את המצב והייתי זקוק לרולר יותר ״קשוח״ על מנת באמת לפרק את הרקמות וליצור תועלת בשימוש, עד למצב של צינור PVC בשילוב עם ART (תנועה תוך כדי לחץ על האיזור).

לנושא הדיון - נשמע שרולר הוא ממש לא הבעיה, וממש לא הפתרון. הגיוני להניח שהשריר מאוד מתוח או יש דלקת ואתה צריך פתרון אחר.

יש לך המלצה לחברה לפואם רולר עמיד וטוב?
לא ראמבל; עדיפות לאחד חזק שגם יחזיק לאורך זמן

לדעתי הכי טוב גליל PVC מחנות לחומרי בניין. שים לב שהקוטר הגיוני והוא עמיד למשקל שלך.

השתמשתי בהמון מותגים ולא מצאתי שום הצדקה לחלק מה״משוכללים״.

חשוב להשתמש בשכל ולאיפה שצריך ולא סתם לעשות כי שמעת שזה טוב.

אז ממה שאתה אומר הבעיה היא לא בפואם רולר בכלל, כי אני לא עושה יותר מ - 10 דקות וגם אולי 3 פעמים בשבוע..
כנראה שהבעיה היא בביצוע של הסקוואט וכי אני מרגיש מתיחה חזקה מידיי בשרירים המחברים לברך..
איזה שרירים שמחברים לברך? ה-4 ראשי?

• פותח/ת השרשור
אם זה כואב קרוב לברך, יש סיכוי טוב שזו דלקת

אולי אבל בגלל שאני כמעט ולא מרגיש את זה על בסיס יומי ומרגיש שאני עושה את התרגיל, חשבתי שההרגשה קשורה בעיקר למתיחת יתר באזור
כי זה גם ההרגשה כשאני עושה את התרגיל עצמו, וגם תיווצר או נוצרה דלקת זה כנראה בגלל זה..
הרגשת בעבר מתיחות שריר כאלה?

אולי אבל בגלל שאני כמעט ולא מרגיש את זה על בסיס יומי ומרגיש שאני עושה את התרגיל, חשבתי שההרגשה קשורה בעיקר למתיחת יתר באזור
כי זה גם ההרגשה כשאני עושה את התרגיל עצמו, וגם תיווצר או נוצרה דלקת זה כנראה בגלל זה..
הרגשת בעבר מתיחות שריר כאלה?
זו יכולה להיות דלקת כרונית, או פציעה קלה, וזה למה אתה מרגיש אותה רק במתיחה של השריר

יכול להיות שעשיתי הכל קשורה והתפתחה דלקת?
זה בהחלט אפשרי, ויש לזה מלא סיבות:
תזונה לא טובה מספיק, מחסור בשינה, מצב בריאות כללי, והבדלים אנטומיים שפשוט גורמים ליותר גירוי של האיזור גם בתנועות שנראות טוב לחלוטין

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית