הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שרירי גב

izinaim

משתמש מתחיל
50
0
נק' מוניטין:
23
50
0
היית אצל רופא והוא אמר שיש לי בעיה בגב הוא טיפה עקום והוא אמר לי ללכת לשחות והגב שלי ישתפר..

עכשיו לשאלה שלי אם אני נמצא בחיטוב ואני אעשה שחיה שרירי הגב שלי יכולים להתחזק למרות הגרעון השלילי?

לא חושב שהוא התכוון שיש לו בלט דיסק. הוא רק תיאר את המחלה בסוגריים. בכל מקרה, אתה לא הרופא שלו, ואין סיבה ללכת בגישה של "רק שלא יתבעו אותי". זה פורום, ואתה לא אחראי על המעשים לו.

זו לא שאלה של יתבעו אותי, זו שאלה של איזה סוג של תשובה אתה נותן לבנאדם שאתה לא מכיר ושמעיד על זה שיש לו בעיה.

אין לי תשובה חד משמעית בשבילו. כנראה הוא צריך לחפש עוד מידע על זה. אבל אני לא אגיד לו לא לעשות דדליפט.

זו לא שאלה של יתבעו אותי, זו שאלה של איזה סוג של תשובה אתה נותן לבנאדם שאתה לא מכיר ושמעיד על זה שיש לו בעיה.

לעבוד יותר לאט ובזהירות מאדם רגיל .
בסופו של דבר בחיים צריך להרים דברים מהרצפה , אף אחד לא אומר שהוא צריך
להתחיל להיות PL מתחרה .

אין לי תשובה חד משמעית בשבילו. כנראה הוא צריך לחפש עוד מידע על זה. אבל אני לא אגיד לו לא לעשות דדליפט.

אין לך תשובה חד משמעית בשבילו, אבל אתה תוהה לגבי היתרון של אפשרות אחת מתוך שתיים בולטות שעלו לדיון כאן (וזו השחייה), ומצטט כסימוכין לדעתך כירופרקט (שאין לנו מושג מה שמו) התומך בדדליפט.

אגב, אותו כירופרקט כותב באותו ציטוט שהוא ממליץ על תרגילים אלו לחולים שלו. סביר להניח שהוא בדק אותם, חקר את הבעיה בהתאם לכל אדם, והמליץ להם לבצע תרגילים מסויימים (שיעילותם לא מוטלת בספק).

הוא חושב שתרגילים בסיסיים אלו הם התשובה לעקמת, כל עוד יקויים תנאי בסיסי אחד, ומסביר דרכים לשיפור הביצוע. בחוכמתו (ואין בדברי ציניות, למרות שתשערו שכן) הוא מסיים את הציטוט: It all depends on what the cause of your scoliosis is, and what it currently looks like.

אל פותח האשכול: אני מבין שאתה מתייעץ עם מומחה שמכיר את מצבך הבריאותי. הוא המליץ על דרך מסויימת לפתירת הבעיה? תנסה אותה. זה לא אומר שאתה חייב לדבוק רק בה לעד. אם אתה רוצה להוסיף אימונים עם משקלות, תדאג לשאול את הרופא המומחה (רופא המשפחה לא ממש יעזור לך). הוא לא ינשך אותה.

אם אתה רוצה לנסות משקלות בכל מקרה, אצטט את עמיתי שניסח את הדברים טוב מאוד: לעבוד יותר לאט ובזהירות מאדם רגיל . וגם אז, תדאג שיהיה מישהו שמבין עניין בסביבה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית