הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

העדפה של שומן לעומת פחמימה בנייטרלי\מסה

• פותח/ת השרשור fanta
  • פורסם בתאריך

fanta

משתמש מתחיל
70
15
נק' מוניטין:
180
70
15
אחרי חיטוב. פתאום בבניית תפריט נייטרלי נפתח הרבה מקום למשחק בין שומן ופחמימה, צריכת החלבון נשארת זהה מבחינתי.
ההמלצה לצריכת שומן לפי המדריכים היא 0.8-1 גרם לק"ג משקל.
בתכלס, צריכה של יותר מזה, בדגש על שומנים בריאים תהיה עדיפה מצריכה של כמות גבוהה של פחמימות?
מבחינת ניראות הפחמימות צוברות יותר נוזלים, ומכאן עולה השאלה בעיקר. האם כדאי לשנות את הערכים/לאזן באמצע?

הנייטרלי הוא 1780 קל'

בתפריט עם העדפה לשומן:
חלבון 120
שומן 78
פחמימה 150

בתפריט ללא העדפה לשומן:
חלבון 120
שומן 60
פחמימה 190

השאלה עקרונית ונוגעת גם לתפריט מסה, הרי כבר דובר פה בעבר על זה שנשים יותר נוטות להעלות % שומן במסה לעומת גברים, ולכן מתחילות מתוספת קלורית קטנה יותר בסה"כ. מעניין אותי אם יש המלצה מסויימת עבור נשים מבחינת האיזון בין פחמימה ושומן.

בתכלס, צריכה של יותר מזה, בדגש על שומנים בריאים תהיה עדיפה מצריכה של כמות גבוהה של פחמימות?
אני מאמין שזה עדיף
הגוף לא צריך ממש פחמימה חוץ ממקור אנרגיה, שומן תזונתי יש לו יותר תפקידים בגוף, אז מאמין שלהעלות את השומן זה בסדר גמור

מבחינת ניראות הפחמימות צוברות יותר נוזלים, ומכאן עולה השאלה בעיקר. האם כדאי לשנות את הערכים/לאזן באמצע?
תשני את הערכים לפי הנוחיות שלך, ולפי העדפות שלך
מה שעובד לך זה מה שטוב

נשים יותר נוטות להעלות % שומן במסה לעומת גברים
זה בגלל שנשים צוברות שריר לאט יותר מגברים, וזה למה אם הן יהיו על פלוס קלורי כמוהם אז מן הסתם הרבה יותר ילך לשומן, זה למה נשים צריכות פלוס קלורי נמוך יותר

מעניין אותי אם יש המלצה מסויימת עבור נשים מבחינת האיזון בין פחמימה ושומן.
אין המלצה מיוחדת למיטב ידיעתי

אני מאמין שזה עדיף
מעניין אותי לדעת אם במסה אתה לא חושב שיש חשיבות לפחמימות לצורך עצימות האימונים והאנרגיה? או שזה סתם מיתוס חסר משמעות וכל עוד הגוף לא על דל פחמימה הוא יתקדם באימונים ככה או ככה?

מעניין אותי לדעת אם במסה אתה לא חושב שיש חשיבות לפחמימות לצורך עצימות האימונים והאנרגיה? או שזה סתם מיתוס חסר משמעות וכל עוד הגוף לא על דל פחמימה הוא יתקדם באימונים ככה או ככה?
אני לא חושב שיש צורך לכמויות עצומות של פחמימה, כל עוד את על פלוס קלורי וכמות סבירה של פחמימה יחסית לכמות ועצימות האימונים שלך, אז זה לא משנה כמה את צורכת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית