הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית לגבי FBW...

• פותח/ת השרשור alex_r
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול

alex_r

משתמש מתחיל
115
0
נק' מוניטין:
-69
115
0
אני מתאמן כבר שנה וחצי עם תוכנית של ABC וראיתי תוצאות יפות אבל בזמן האחרון התחלתי מסה בכל הרצינות (תזונה,אימונים,מנוחה) ומצאתי תוכנית FBW שמצאה חן בעיניי. התוכנית:
סקוואט 3סטים*6חזרות
A1:בנץ' פרס 2*8
בנץ' בשיפוע 30 דאמבלים 2*8
מתח 2*10
חתירה 2*6
מיליטרי פרס 2*12
לחיצה צרפתית 2*10
כופפי מרפק 2*8
A2:
לג פרס 3*6
כפיפות ברך 2*12
בנץ' פרס 3*8
גו חתירה משקולת יד 3*6
לחצית כתפיים בישיבה 3*8
מקבילים 2*12
בסדר של A1XA2XA1XX או A2XA1XA2XX

כמו שאמרתי אני מתאמן כבר שנה וחצי ככה שמבחינת משקלים אני כבר מתקדם ואת התרגילים אני יודע לעשות נכון..
אז מה דעתכם תוכנית כזאת למסה נראית טוב??
גובה 181- משקל- 68

אני מתאמן כבר שנה וחצי עם תוכנית של ABC וראיתי תוצאות יפות אבל בזמן האחרון התחלתי מסה בכל הרצינות (תזונה,אימונים,מנוחה) ומצאתי תוכנית FBW שמצאה חן בעיניי. התוכנית:
סקוואט 3סטים*6חזרות
A1:בנץ' פרס 2*8
בנץ' בשיפוע 30 דאמבלים 2*8
מתח 2*10
חתירה 2*6
מיליטרי פרס 2*12
לחיצה צרפתית 2*10
כופפי מרפק 2*8
A2:
לג פרס 3*6
כפיפות ברך 2*12
בנץ' פרס 3*8
גו חתירה משקולת יד 3*6
לחצית כתפיים בישיבה 3*8

מקבילים 2*12
בסדר של A1XA2XA1XX או A2XA1XA2XX

כמו שאמרתי אני מתאמן כבר שנה וחצי ככה שמבחינת משקלים אני כבר מתקדם ואת התרגילים אני יודע לעשות נכון..
אז מה דעתכם תוכנית כזאת למסה נראית טוב??
גובה 181- משקל- 68

אנורקס
ו99% שאתה מתחיל אז תעשה SS או תכנית של בני אדם ותפסיק לקרוא בפורום השני...

מה הטעם בלעשות רוטציה בין סקוואט ללג פרס? הסקוואט הוא תרגיל טוב, הלג פרס הוא לא, תעשה רק סקוואט. תעיף את הבנץ' בשיפוע ותעשה 3 סטים בטווח חזרות של 5-8 בבנץ' שטוח. תעיף את החתירה ותעשה 3 סטים של מתח לכשל, אם אתה מצליח לעשות 3*12 תשקול לעשות בתוספת משקל. את הלחיצה בעמידה הייתי מעביר לאימון השני ועושה פעם לחיצה בעמידה ופעם בנץ' פרס, משהו כזה:

A1:

סקוואט 3*5-8
בנץ' פרס 3*5-8
מתח 3*F או 3*5-8 בתוספת משקל

איזה תרגילים שבא לך לקדמית ואחורית רק אל תעבור את ה2 סטים לשריר (ובכלל לא יקרה כלום אם לא תעשה)

A2:

סקוואט 3*5-8
פרס בעמידה 3*5-8

לידיים אותם תרגילים כמו בA1.

עוד וריאציה:

A2:

סקוואט קל (80% מהמשקל הרגיל) 2*5-8
בנץ' פרס/פרס בעמידה 3*5-8
דדליפט 1*5-8

אותם תרגילים לידיים. אם תבחר לעשות את זה ככה אז סקוואט קל תמיד באמצע השבוע עם רוטציה בין הבנץ' פרס לפרס בעמידה.

עכשיו שזה נאמר, התוכנית הזאת מתאימה ל:

א) אנשים שבחיטוב.
ב) נקבות ובכיינים שלא רוצים לעשות SS.

מי שמתאמן מתחיל ורוצה לעשות מסה SS היא התוכנית בשבילו, ואתה מתאמן מתחיל, אם הפסקת לעלות במשקלי העבודה זה רק בגלל שלא אכלת והמשקל שלך מעיד על כך.

תוכנית שאני עושה ל AB היא מאוד דומה [עקב צורך בשיפור כושר אירובי לכן אי אפשר SSי]

A
פרס 3X5
חתירה 3X5
דדליפט 3X5
לפעמים ליד אחורית 2 סטים של לחיצה באחיזה צמודה בבנצ'.

B
סקוואט 3X5
בנצ 3X5
מתח 3סטים
יד קדמית לעיתים רחוקות בשביל הפאמפ 🤡

מתח כל וריאציה עובדת, לרוב כמו שאמר vadijo אם אפשר מספיק חזרות מוסיפים משקל, יצא לי לעשות בשביל הלייצנות מקסימום עם משקל באחיזה רגילה [6-7 חזרות] ואז ישר לזרוק את המשקל ולעשות רחב 2-3 חזרות[סתם דוגמא].
רוטציה בין דדליפט לסקוואט, בין פרס לבנצ פרס,ובין יד קדמית לאחורית [שהלחיצה הצמודה משמשת כמעין אימון לחיצת חזה בעצימות נמוכה יותר,לא יודע אם זה תורם בהתאוששות אבל אין לי דומס לטווח ארוך]
אפשר לעשות סקוואט קל באימון של הדדליפט,אני אישית לא עושה כי יש לי 4 ריצות בשבוע.
התוכנית עובדת ועליתי עד כה מעל ל 7קילו משקל גוף בחודשיים, אבל הלוואי ויכולתי לעשות SS.
בקיצור תעשה SS.

איזה פורום של מורעלי ריפטאו. יש עוד תוכניות בעולם אתם יודעים...

איזה פורום של מורעלי ריפטאו. יש עוד תוכניות בעולם אתם יודעים...

בטח שאנחנו יודעים שיש עוד תוכניות בעולם!

לדוגמה: האח הגדול (שמישהו יעיף כבר את השרלילה הזאת!), הרווק (מה זה החרטא הזה?!?), סיינפלד (אין, מצחיק כל פעם), נילס הולגרסן (תמיד מעלה לכלוכית בעיניי), הדרדסים (למרות שזו סדרה אנטישמית!).

אנחנו משכילים, אל תראו אותנו ככה.

יש עוד פורומים בעולם אתה יודע...
אני כאן כי זה בסך הכל הרע במיעוטו, אני חושב שפורומים של ABCDEF הם בעיקר של אנשים טיפשים נורא או של לוקחי סטרואידים שלא הצליחו לראות תוצאות בפאזה הטיבעית שלהם ועכשיו מתלהבים בתוצאות שלהם עם ידע באימונים שאין להם.

בכל מקרה, ריפטאו הוא בסך הכל עוד גורו אימונים. הוא צודק הרבה וטועה הרבה בדברים שלו אבל הוא מאוד קיצוני ופאנאטי עם הדרך שלו. גם מבחינת כוח וגם מבחינת מסה אין סיבה ללכת דווקא על התוכנית שלו מה עם WSBFSB למשל? או תוכנית AB כללית אחרת.

אני כאן כי זה בסך הכל הרע במיעוטו, אני חושב שפורומים של ABCDEF הם בעיקר של אנשים טיפשים נורא או של לוקחי סטרואידים שלא הצליחו לראות תוצאות בפאזה הטיבעית שלהם ועכשיו מתלהבים בתוצאות שלהם עם ידע באימונים שאין להם.

בכל מקרה, ריפטאו הוא בסך הכל עוד גורו אימונים. הוא צודק הרבה וטועה הרבה בדברים שלו אבל הוא מאוד קיצוני ופאנאטי עם הדרך שלו. גם מבחינת כוח וגם מבחינת מסה אין סיבה ללכת דווקא על התוכנית שלו מה עם WSBFSB למשל? או תוכנית AB כללית אחרת.

כל תכנית היא טובה(גם ABCDEFG) למתחילים ותמיד תראה בהם תוצאות אבל השאלה היא תוך כמה זמן בכל תכנית אחרת יקח לך יותר מן להגיע לתוצאה הרצויה ובגלל זה אנחנו תומכים בתוכנית על פני תוכניות אחרות

🥷🥷🥷

לא מכיר אף תוכנית למתאמן המתחיל שאפשר לעלות בה במשקלים בכל התרגילים 3 פעמים בשבוע למשך תקופה של 4-6 חודשים עם מספר ריסטים מועט (אלא אם אתה דיסלקט ולא יודע איך עושים את התוכנית כמו שצריך ולא קראת את הספר והטכניקה שלך בקנטים).

אם היית מרפרף קצת בלוגים ובפורטל המאמרים היית רואה שבעוד שיש לו מעט לוגים של SS, יש גם לוגים אחרים ובטח מאמרים אחרים (HST, תוכניות FBW שונות, תוכניות AB כגון ה-general bulking של מקדולנד, לוגים של משקולנים וכו'). אני אישית כבר שנתיים על AB.
אבל נדמה לי שאתה רואה את מה שאתה רוצה לראות, או שסתם בא לך להתנצח.

שימי בנוגע לABCDEF, זה פשוט לא נכון, אני בטוח שכמה באדיבילדרים ערסים שבקושי יודעים לנסח משפט בלי שגיאות כתיב אומרים שזה עבד עליהם טוב, אבל זה בולשיט. רובם בעצמם היו כישלון בתור טיבעיים והסיבה היחידה שמה שהם עושים עובד היא החומרים ולא התוכנית.

משה, בכל תוכנית שלא מעמיסה יותר מידי על מתאמן מתחיל הוא יתקדם בהדרגה מאימון לאימון. זה לא קשור לSS.

לטיסימוס אז למה דוחפים פה את כולם רק לתוכנית הזאת? התוכנית שהבחור הציג למעלה היא בסדר גמור ובכל זאת מייד דחפו לו SS

נערך לאחרונה:
חחח אתתה מפגר או משהו SS גדלים טוב גם בלי חומרים SS מיועדת למתחילים נראה לך שמתחילים ישתמשו בחומרים הדבר הכי חזק שיש שם זה חלב

למי אכפת מהמוניטין בפורומים...

הבחור התקדם שם לא רע אבל הוא יכל להתקדם טוב גם עם FBW אחרת, אתה רוצה דוגמא למישהו שהתקדם בלי SS, דאוס מהפורום לדוגמא התאמן בWSFSB והוא התקדם מהר יותר מהבחור בלינק (נו לטיסימוס רואה שעברתי כאן על הפוסטים). למה לא נותנים גם אותה לאנשים, אנשים התקדמו בחו"ל יפה גם עם תוכניות אחרות. זה מאוד narrow minded ללכת רק על הכיוון הזה.

נערך לאחרונה:
לטיסימוס אז למה דוחפים פה את כולם רק לתוכנית הזאת? התוכנית שהבחור הציג למעלה היא בסדר גמור ובכל זאת מייד דחפו לו SS

היא דווקא לא מי יודע מה, אני יכול לחשוב על כמה דרכים לשפר אותה.
ובדרך כלל אנשים ממליצים על מה שעבד/עובד להם. אני אישית לא חושב ש-SS היא התוכנית האולטימטיבית לכולם (ולמעשה, אם יצא לך לבקר בפורומים אחרים כבר הבעתי דעתי בנושא בכמה הזדמנויות), אבל אני מבין את זה שמי שהצליח לעבוד איתה ולהשיג תוצאות ירצה להמליץ עליה.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית