הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית אימון ab או fbw שילוב ריצה מתלבט

• פותח/ת השרשור Guy76
  • פורסם בתאריך

Guy76

משתמש מתחיל
118
8
נק' מוניטין:
1
118
8
שלום לכולם
קצת על עצמי אני חוגג 41 1.78 משקל 79
מתאמן בחדר כושר המון שנים משנת 2005
אבל אימונים רציניים ב8 שנים האחרונות
מורה לחינוך גופני מאמן חדר כושר במקצועי אבל לא עוסק בכך קראתי את כל המאמרים ושיטות האימון בתחום אבל לצערי אף פעם לא הייתי מרוצה מהתוצאות על הגוף אלא רק מההרגשה אחוזי שומן שלי נעים כל החיים בין 17-20
כיום אני מעריך משהו כמו בין 18-20
משקלי עבודה שלי כבר שנים בשיפור קטן ואז חוזרים אחורה למשל בנץ פרס כיום לוחץ 5 חזרות 80 קילו (בדיחה למתאמן מתקדם )
סקוואט התחלתי לפני 4 חודשים כיום מבצע סקוואט high bar משקל עבודה 75 קילו ל 6 חזרות
בנו אובר רואו משקל עבודה של 50 קילו בלי לרמות בטכניקה .
מתח מבצע מקסימום עליות מתח כ15 חזרות
יד קדמית 17.5 קילו כל יד חזרות מלאות 5
בקיצר מצבי לא רע אבל רחוק ממה שאני מצפה
הבעיות שלי הן רבות אשמח לעזרה:

1.אימון מה רצוי לאדם כמוני אם מטרה של להגדיל מסת שריר קצת אבל בצורה של מסה נקייה מבלי לעלות שומן אימון ab או fbw +אירובי (אשמח לעשות 2 -3 בשבוע בימים נפרדים לא אחרי אימון כוח .) מה שמשאיר לי לעשות 3 פעמיים כוח ואז פעמיים אירובי כלומר 5 ימים בשבוע להגיע לחדר כושר מטורף לא ? הצעות תובנות ??
כיום עובד או משתדל להגיע 4 פעמיים בשבוע ,לפעמים שלוש קשה מאוד להתמיד אם שלושה ילדים ואישה על הראש.
2. לגבי עליות מתח כיום עובד ab אימון גב מתבצע פעמיים בשבוע ועליות המתח בהתאם משמע אני נשאר תקוע איתם קשה מאוד על בלתי אפשרי להשתפר במתח לא יודע למה אף פעם לא קרה לי אולי משקל גוף שלי או מסת שריר עלתה מעט ??
3. כל חיי מסיים אימון כוח בריצה של 5 קילומטר על הליכון בטווח דופק של 165-173 אימון קשה לשיפור סבולת האם עדיף לנסות אינטרוולים במקום במטרה להרוויח גם שיפור בסבולת וגם יותר שריפת שומן ? אם כן איזה אימון מומלץ ומדוע
טוב בנתיים זהו אשמח לעדכונים ולשאלות
סליחה על הפוסט הארוך

נערך לאחרונה:
העלייה במסת השריר תהיה תלויה בעודף הקלורי שלך ובאם תוכנית האימונים שלך אפקטיבית (תפרט יותר על התכנית אתה עושה כרגע)
אם אתה רגיל לרוץ תמשיך לעשות את זה אבל אין צורך בעצימות גבוהה (אינטרוולים) שיפגעו בהתאוששות שלך.
בנוסף אתה לא תשרוף שומן תוך כדי עליה במסת שריר.
לסיכום הייתי ממליץ לך על קריאה בפורטל
עלייה במסת שריר [המדריך המלא לעלייה במסה] | קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

תוכניות אימונים לתקופת המסה - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

כי בלי להעליב אתה לא נשמע כמו מתאמן מתקדם אלא כזה שהולך הרבה שנים לחד"כ ויש הבדל משמעותי בינהים.

• פותח/ת השרשור
קראתי את המאמר הזה מזמן והכל ברור
אבל כן ניתן לעלות מסה נקייה ללא עלייה
בשומן כי למעשה כאשר אתה עולה אף במקצת במסת שריר גם קצה חילוף החומרים הבסיסי עולה כלומר אתה שורף יותר אז לא מדוייק מה שאמרתה אני רוצה לעלות במסה לאט לאט אבל כן להוריד אחוזי שומן עובדתית הרבה אנשים נשארים חטובים ולא מעלים באחוזי שומן ועדיין גדלים ונראים טוב.
יש לי כבר מספיק אחוזי שומן אין לי מה לעלות עוד שומן אלא רק להוריד
לגבי המתאמן מתקדם לא נעלבתי אבל מתאמן מתקדם לא חייב לרדת לסקוואט של 200 קילו או לללוץ 120 קילו בנץ ובטח לא חייב לשתות שייקים של חלבון כל הזמן
לא הבנתי מה נחשב אצלך מתאמן מתקדם ? אשמח אם תפרט
אימון שלי הוא כל a b
A-סקוואט
בנץ פרס, שיפוע חיובי ,בנץ שיפוע חיובי
בנץ פרס, שיפוע חיובי ,בנץ שיפוע שלילי
כתפיים - מילטרי פרס , הרחקת כתפיים
יד קדמית - כפיפת מרפקים בעמידה , כפיפת מרפקים מוט w
בטן

אימון b-
גב- עליות מתח משקל גוף ,בנו אובר ראו , פול אובר,חתירה יד יד על ספסל
יד אחורית מקבילים משקל גוף ,לחיצה צרפתית w
בטן
ריצה 20-25 דקות מהירות קבועה משתנה קצת דופק גבוה מאוד מרחק של 5 קילומטר

קראתי את המאמר הזה מזמן והכל ברור
אבל כן ניתן לעלות מסה נקייה ללא עלייה
בשומן כי למעשה כאשר אתה עולה אף במקצת במסת שריר גם קצה חילוף החומרים הבסיסי עולה כלומר אתה שורף יותר אז לא מדוייק מה שאמרתה אני רוצה לעלות במסה לאט לאט אבל כן להוריד אחוזי שומן עובדתית הרבה אנשים נשארים חטובים ולא מעלים באחוזי שומן ועדיין גדלים ונראים טוב.
יש לי כבר מספיק אחוזי שומן אין לי מה לעלות עוד שומן אלא רק להוריד
לגבי המתאמן מתקדם לא נעלבתי אבל מתאמן מתקדם לא חייב לרדת לסקוואט של 200 קילו או לללוץ 120 קילו בנץ ובטח לא חייב לשתות שייקים של חלבון כל הזמן
לא הבנתי מה נחשב אצלך מתאמן מתקדם ? אשמח אם תפרט
אימון שלי הוא כל a b
A-סקוואט
בנץ פרס, שיפוע חיובי ,בנץ שיפוע חיובי
בנץ פרס, שיפוע חיובי ,בנץ שיפוע שלילי
יד קדמית - כפיפת מרפקים בעמידה , כפיפת מרפקים מוט w
בטן

אימון b-
גב- עליות מתח משקל גוף ,בנו אובר ראו , פול אובר,חתירה יד יד על ספסל
יד אחורית מקבילים משקל גוף ,לחיצה צרפתית w
בטן
ריצה 20-25 דקות מהירות קבועה משתנה קצת דופק גבוה מאוד מרחק של 5 קילומטר

אני לא חושב שיש חיה כזו לעלות במסה ללא עלייה במסת שומן. בכל מקרה בוא ניקח דוגמא אופטימית, לא ספציפית אתה אבל נתונים קרובים.
מישהו במשקל 80ק"ג עם 20 אחוזי שומן כלומר 16ק"ג של מסת שומן, מתחיל מסה נקייה. עולה 10 ק"ג מתוכם רק 3 קג שומן, אחוז השומן החדש שלו
הוא 21.1, אם באותה תקופת מסה היה לך פחות מזל ועלית 5 ק"ג שומן אתה עומד על 23% שומן בסוף המסה. כדי לשמור על אותו אחוז שומן שאיתו התחלת את תקופת המסה אתה אמור לעלות 8 ק"ג שריר ו2 ק"ג שומן. לכן קשה עד בלתי אפשרי לעשות מה שאמרת.
בנוסף שריפת מאגרי שומן לא תתבצע כל עוד אתה בעודף קלורי כי לגוף אין סיבה לעשות זאת.

לגבי מתאמן מתחיל או מתקדם, מתאמן מתחיל הוא כזה שיכול להוסיף משקל על המוט כל אימון או שבוע , ככל שאתה מתאמן מתקדם היכולת שלך להוסיף משקל על המוט קטנה יותר ולכן דורשת תכנית אימונים שונה.
לא משנים לי משקלי העבודה שלך, לך צריכה לשנות ההתקדמות שלך.

אתה צריך להחליט מה המטרה שלך ירידה באחוזי שומן שהמשמעות שלה גם ירידה במשקל גוף (חיטוב) או עליה במסת שריר (ואיתה עלייה במסת שומן) התכנית סבירה סה"כ אבל השאלה כמה סטים וחזרות אתה עושה בכל תרגיל ומה מגמת ההתקדמות שלך בתרגילי הבסיס (בנץ וסקוואט)
בנוסף למה אתה לא משלב דדליפט ?

• פותח/ת השרשור
אוקיי
מסכים איתך אין חיה כזו לעלות במסה נקייה כלומר אני חייב לעשות עכשיו חיטוב לרדת בשאיפה 15 אחוזי שומן ומטה קצת .
אזי שאני יכול להשאר באותה תוכנית שלי ab או ללכת על תכנית fbw ? מה מומלץ למטרת חיטוב ושימור הכוח הקיים? אשמח לתכנית אפקטיבית לחודשים הקרובים ,ובנוסף האם כדאי או מספיק 3 פעמיים או 4 יותר אידיאלי ?
הבנתי ש אינטרוולים יותר מומלצים לשריפת שומן וגם יותר רווח בשיפור הסבולת ? האם פעמיים בשבוע אימון אינטרוולים עצים מספיק למטרה או שמא 4 פעמיים אימון כוח ושלוש פעמיים אימון כפי שאני עושה כיום בקצב קבוע למרחק קבוע בהליכון?
דברים נוספים שחשבתי :
1. מתאמן מתקדם לא יכול להוסיף משקל כל שבוע או כל אימון , אז אני מרגיש שגם לי קשה לעלות משקלים בתרגילים המורכבים אז אני מתאמן מתקדם (מצחיק המשקלים שלי אבל יתכן שאני חלש פיזית לפי המשקלים שאני מרים כאילו הגעתי לקצה היכולת הטבעית שלי)
אז אני מתאמן מתחיל לדעתך או סתם מתאמן מתקדם חלש לא ברורה לי הסוגייה הזו?
2. כפיפת מרפקים מאוד קשה לעלות משקל כל שבוע גם למתאמנים לא מתקדמים האם יש גבול ליכולת של הרמת משקל לידיים או שיש אנשים שמעלים כל שבוע משקל בכפיפות מרפקים יד קדמית אזי הם יכולים להגיע גם ל 40 קילו לכל יד נראה לי הזוי ?
3.דדליפט כמעט גרם לי לפריצת דיסק תרגיל מסוכן מאוד רוב אנשים פורצים דיסק בסוף גם אם טכניקה נכונה אז לא שווה את המאמץ ידיף מתח חתירה וכו במקום.
4.טווחי חזרות שלי הם 6-8 חזרות לרוב אבל הבנתי ממה שאני יודע בספרות המקצועית טווח חזרות 6-20 חזרות הוא למטרת היפרטרופיה לא חייב רק 6-8 אפשר גם יותר ואף מומלץ לא ??

שני המרכיבים הכי חשובים שככל הנראה חסרים באימונים / אורח חיים שלך-

בקרה קלורית - כמות הקלוריות תקבע אם אתה תעלה או תרד במשקל. צריך להתחיל עם כמות מסויימת, ולהתאים לפי השינויים במשקל גוף. גם בעליה וגם בירידה במשקל, הייתי ממליץ על כלל אצבע לא להעלות או להוריד יותר מחצי קילו בשבוע (בדר״כ יש שינויים יותר משמעותיים בשבוע-שבועיים הראשונים, זה בסדר).

תכנון התקדמות - לבוא ולנסות את הכי טוב שלך במכון כל פעם לא עובד לאורך זמן (כמו שבטח הבנת) הייתי ממליץ לקרוא את המאמר הקצר שכתבתי כאן:
מידע - העקרון הכי חשוב שחסר כאן בכל תכניות האימונים

בנוסף-
אירובי עוזר לשרוף יותר קלוריות (בהנחה וזו המטרה שלך) וכמובן לשפר בריאות. קח בחשבון שהוא תמיד יגרע ברמה מסויימת מההתקדמות בכוח / היפרטרופיה, בהתאם לעצימות האירובי. אני לא מציע לך להפסיק, אלא לקחת את זה בחשבון בחישוב קלוריות ובסדרי עדיפויות.

בגדול התכנית שלך יחסית בסדר, ולא הייתי ״מאשים״ אותה בחוסר התקדמות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית