הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עצות לעריכת meet מקומי

• פותח/ת השרשור Cygnus
  • פורסם בתאריך

Cygnus

משתמש משקיע
4,921
328
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
19,594
4,921
328
Team Active
שלום חבר'ה,

במכון הכושר המקומי שלנו (זה שאני מתאמן בו בסופ"שים כשאני לא בטכניון) המדריך ואני רוצים לערוך meet חובבני מאחר ובכפרנו מזמן לא נערכה "תחרות" כלשהי של הרמת משקולות והרעיון נולד מתוך רצוננו לברר מהם השיאים אצלנו בכפר ומי מחזיק בהם.

כרגע חשבנו על meet במתכונת כזו של סקוואט, דדליפט, בנץ' פרס, פרס ועוד כמה חרטוטים שהוא רצה (מי עושה הכי הרבה מתח/מקבילים וכ'ו). מאחר ולא יהיו כל כך הרבה משתתפים וכולנו חובבנים גמורים החלטנו לחלק את המתחרים לבוגרים ונוער. בכל קטגוריה לכל המשתתפים תהיה הזדמנות לפי תור לנסיונות בתרגילים שהם בחרו (3 נסיונות לכל אחד). השוואת המשתתפים תבוצע לפי היחס בין משקל הגוף לבין המשקל שהושלם בתרגיל. ז"א אם מישהו שוקל 89 קילו והרים בסקוואט 125 קילו אז היחס (או אחוז משקל הגוף) הוא 140% וכך נוכל להשוות את כולם על במה אחת ללא צורך בקטגוריות משקל (אנו לא מעוניינים בסיבוכים).

הדירוג יהיה לפי היחס הזה ובנפרד נקבע גם את "אלוף האלופים" לפי המשקל המקסימלי שהורם בכל תרגיל.

אשמח לשמוע הצעות, שיפורים, רעיונות, ייעוץ לגבי החוקים לאירוע ואיך נוכל ליישם אותם וכ'ו.

תיזהרו מאנשים שלא עושים סקואטים ודדליפטים ויבואו "לנסות את מזלם" בבדיקת RM1 בלי שיש להם מושג
מה זה התרגיל הזה.

הרשה לי לתקן אותך.

דבר ראשון, כותבים m33t.

דבר שני, לא חושב שיש טעם לעניין עם האחוזים שעשיתם.
כמה אנשים הולכים להתחרות שם?
תחלקו למספר הכי מצומצם של קטגוריות שאפשר (אבל תנסו שישאר בגבול ההגיוני)

למה שיהיה קטגוריות
כל אחד שיאכל כמה שבא לו
אם הוא לא אוכל זה לא תירוץ לזה שהוא חלש...

או שיהיה קטגוריות משקל או לא אבל אחוזים זה גרוע
יש לכם ביטוח ?

תחזית:
רן לוקח את הדדליפט
עידן את הסקוואט
אלכס את הפרס
וקורן לוקח את הבנץ' בקטגוריית הילדים

• פותח/ת השרשור
danish, אנו מכירים כמעט את כל המשתתפים הפונטציאליים אישית כך שזו לא תהיה בעיה.

subzero, אני צופה כ-20-30 משתתפים.

moo, אין ביטוח אבל זה יהיה בחסות המתנ"ס והמועצה המקומית אז נבדוק מה צריך להסדיר לגבי זה.

מה יש לכם נגד דירוג ע"פ יחס משקל גוף\משקל לתרגיל?

ובבקשה אל תספימו את הנושא אתם יכולים ללכת ללוג של קורן.

מה לגבי חוקים? איך ייערך השיפוט? אני לא מצפה שזה ירוץ טיפ טופ אבל אני כן שואף לשמור על רמה טובה מבחינת האירוע עצמו אז אשמח לעצות לגבי הדברים האלה או אחרים שלא חשבתי עליהם.

כי איפה עוד קיים דבר כזה של אחוזים?
ו20-30 איש זה מספיק לחלק לקטגוריות כמו בתחרות רגילה

danish, אנו מכירים כמעט את כל המשתתפים הפונטציאליים אישית כך שזו לא תהיה בעיה.

subzero, אני צופה כ-20-30 משתתפים.

moo, אין ביטוח אבל זה יהיה בחסות המתנ"ס והמועצה המקומית אז נבדוק מה צריך להסדיר לגבי זה.

מה יש לכם נגד דירוג ע"פ יחס משקל גוף\משקל לתרגיל?

ובבקשה אל תספימו את הנושא אתם יכולים ללכת ללוג של קורן.

מה לגבי חוקים? איך ייערך השיפוט? אני לא מצפה שזה ירוץ טיפ טופ אבל אני כן שואף לשמור על רמה טובה מבחינת האירוע עצמו אז אשמח לעצות לגבי הדברים האלה או אחרים שלא חשבתי עליהם.

כדאי שתארגנו ביטוח
תתקשר לחברת ביטוח זה לא אמור לעלות הרבה כסף (עד 100 ש"ח למשתתף)
חבל שמישהו יצטרך לשלם אישפוז בבית חולים 900 ש"ח לילה אישפוז..

כמה דברים:

א. תארגנו ביטוח. אם אתם לא מצליחים - רדו מכל העניין, זה לא שווה את הסיכון שלכם.

ב. תזכרו שלא מדובר במשהו שבן אדם אחד יכול לארגן ולהשתלט עליו ותדאגו שיהיה לכם מספיק כוח אדם לכל הסיפור.
אתם צריכים שופטים (מקובל 3), מישהו שיטפל בשקילה, מישהו שיהיה אחראי על החדר חימום, כרוז (אולי אחד השופטים יכול להיות גם זה), כנראה גם חובש (סביר להניח שהביטוח יחייב), ספוטרים (לפחות 2, לא לבנות על מתחרים בשביל זה, לא בטוח שתוכלו לסמוך עליהם) ואולי עוד מישהו ששכחתי. בספרי חוקים של תחרויות PL סביר שיש פירוט של בעלי תפקידים, כדאי לעבור לראות שיש לכם את המינימום לתפעול חלק.

ג. חדר חימום. אתם צריכים לפחות עוד העתק אחד של הציוד תחרות, בשביל שהדברים ילכו חלק צריך 2-3. אם מדובר על 20-30 משתתפים לדעתי כדאי לחלק את התחרות ל2-3 חלקים אחרת זה ימרח ליותר מידי זמן ויהיה מאוד לא נוח, גם החימום וגם התחרות עצמה.
אל תשכחו לשים לפחות מישהו אחד מטעמכם שם. יהיו שם הרבה אנשים שאתם לא מכירים ולא יודעים איזו שטויות הם עלולים לעשות, אתם חייבים להשגיח שם. גם מהבחינה של פציעות וגם מהבחינה של ציוד (וההעלמות שלו). היות ואתה אומר שרוב החבר'ה ממש חובבנים ולא התחרו (או אולי אפילו חשבו על תחרות) לא יזיק אם יהיו שם חבר'ה שלכם שיעזרו בחימום.
אתם צריכים לדאוג שתהיה שם גם איזו תצוגה של מה שקורה על הבמה וסדר הכניסות כדי שכל אחד ידע מתי הוא צריך להכנס ויוכל להערך בהתאם.

ד. יש סיכוי טוב שהתחרות תיקח יותר זמן ממה שחשבתם מראש. 30 איש, 6 תרגילים (זה המון אגב, לדעתי כדאי לקצץ) 3 נסיונות לכל אחד יוצאים 540 כניסות. בחישוב אופטימי של דקה וחצי לכניסה מדובר ב13.5 שעות. זה המון זמן ואתם חייבים לחלק את התחרות לכמה חלקים, לפי רמות (תמיינו לפי ההצהרות לכניסות) בד"כ מסתדר הכי טוב. בכל מקרה כדאי ליידע מראש את המתחרים לגבי הלו"ז בשביל שיוכלו להערך כמו שצריך מבחינת תזונה וכו'.

ה. חוקים. תסגרו עליהם מראש ותדאגו לפרסם אותם ושכולם יהיו מודעים להכל. ל3 תרגילי PL אפשר לתרגם את החלק הרלבנטי מהחוקים של IPF, לא דווקא מילה במילה פשוט לקחת משם את העקרונות, לפרס יש לכם את החוקים של ריפטו מהקרוספיט גיימס ורק למתח ומקבילים (שלדעתי תורידו, הם לא מעניינים ובעייתיים לשיפוט ודרוג) תמציאו בעצמכם.

ו. דרוג. הדרוג לפי אחוזים ממשקל גוף הוא לא דרוג טוב. אנשים ששוקלים מעט נוהגים להרים אחוז גבוה יותר ממשקל הגוף שלהם וזה ברמת העקרון לא אומר כלום. בOL עושים נירמול של התוצאות לפי נוסחאת סינקלייר (אתה יכול למצוא פירוט בIWF.NET או שאני יכול לפרט אם אתה מסתבך שם). אני מציע שאו שתעשו חלוקה לקטגוריות או שתעשו חישוב דומה, אתם יכולים או להשתמש בתוצאות של תחרויות PL גדולות מהשנים האחרונות ולחשב מקדמים (אחרי שתקרא את ההסבר על סינקלייר תבין למה אני מתכוון) כאלה בעצמכם שמותאמים יותר לפאוורליפטינג או להשתמש בסינקלייר, אני מאמין שהתוצאות יהיו מאוד דומות בסה"כ.

• פותח/ת השרשור
subzero, אין לי מושג איפה זה קיים אבל מעבר לזה שאנו נפריד בין הבוגרים לבין הנוער, חלוקה לקטגוריות משקל תהיה חסרת טעם כי כך יצאו קטגוריות שלגביהן יהיה חוסר עניין. כל המטרה שלנו היא ליצור שיטת אומדן הוגנת שאיכשהו תאפשר לנו ליצור את התחרותיות בין המשתתפים. נכון, זאת לא הפלטפורמה הכי טובה ל-meet אבל אני לא חושב שקטגוריות משקל יעבדו אצלנו. מה רע בהשוואה יחסית? חשבתי שאתם בעד זה.

moo, ביטוח 100 ש"ח למשתתף? אף אחד לא יבוא עם דרישות כאלו. אנו נשתדל שהכל יהיה מוסדר ומתוכנן אבל משם לביטוח? אני אשתדל ואנסה לברר עם המועצה המקומית שלנו והמתנ"ס מה ניתן לעשות בנידון אבל מצידי אחתים את כולם על waiver כלשהו.

כרגע אני רוצה לדעת יותר על החוקים המומלצים, איך נתכנן את הטורניר, מה עוד דרוש שלא התייחסתי אליו וכ'ו.

אוקיי, לגבי סעיף ו מסתבר שדברים כאלה כבר נעשו, אתה יכול להסתכל על http://en.wikipedia.org/wiki/Wilks_Coefficient ועל http://www.irondawg.com/reshel_formula.htm, שתי נוסחאות שמצאתי שכנראה מקובלות לPL. לא מספיק מעודכן לגבי מה יותר בשימוש ואם אולי יש משהו יותר טוב, תגגל קצת עליהם, תראה מה יותר מקובל ומה יותר מתאים לתחרות RAW ותבחר בו.

• פותח/ת השרשור
seth מצטער הגבתי לפני שיצא לי לקרוא את תגובתך תודה על הפירוט.

א. תגובה קודמת, באמת אולי נוותר על הרעיון אם מישהו אחר לא ייקח על עצמו את האחריות בעניין הביטוח (מועצה, מתנ"ס)

ב. אני אמרתי 20-30 איש אבל הפרזתי ברמות. אני מעריך שיהיו מקסימום 15 איש כי אולי נבטל את כל העניין של הנוער (נגביל את ההשתתפות ל-18+) בכל מקרה מדובר בחדר כושר קטנטן בכפר קטן עוד יותר.

ג. כל הציוד יהיה הציוד שקיים בחד"כ. כאחד שמתלונן על כך רבות בלוג שלי, יש בחד"כ שלנו 2 מוטות אולימפיים (אחד שייך לבנץ' ואחד ובנץ' מתכוון עם כוננים מתכווננים לסקוואט, פרס וכ'ו) וכ-200 קילו של משקולות, ז"א 2 פלטות של 20, 4 של 15, 6 של 10, 2 של 7.5, 4 של 5 ועוד כמה קטנים יותר שמצטברים ל-200. זהו. כל העניין כאן הוא לא יצירה של תחרות לשמה אלא סה"כ הזדמנות לכל החבר'ה במכון להשוות את עצמם לאחרים ולהתחרות בשביל ההזדמנות לדעת איפה הם עומדים ביחס לאחרים. אפשר לשכוח לגמרי מהחדר חימום בגלל המגבלות הברורות.

לגבי החימום עצמו, במה בדיוק מדובר? גם בהקשר לאירוע הצנוע שלנו וגם באופן כללי - מהו חימום ל-meet?

ד. לגבי כמות התרגילים אתה צודק לגמרי. נגביל זאת לסקוואט, דדליפט, בנץ' ופרס.

ו. אם נחלק לקטגוריות, האם נוכל להחליט על כמות ורמת הקטגוריות לפי מה שיספק אותנו? ז"א אם נחליט שדי לנו עם 3 קטגוריות משקל: 100+ 85+ 70+ האם אין בעייתיות גם כאן?

אופי האירוע הוא יותר מפגש עם תכנית שתאפשר ותעודד תחרותיות ולכן בשבילנו זה סה"כ יהיה מן מבדק של משקלים מקסימליים.

seth מצטער הגבתי לפני שיצא לי לקרוא את תגובתך תודה על הפירוט.

א. תגובה קודמת, באמת אולי נוותר על הרעיון אם מישהו אחר לא ייקח על עצמו את האחריות בעניין הביטוח (מועצה, מתנ"ס)

ב. אני אמרתי 20-30 איש אבל הפרזתי ברמות. אני מעריך שיהיו מקסימום 15 איש כי אולי נבטל את כל העניין של הנוער (נגביל את ההשתתפות ל-18+) בכל מקרה מדובר בחדר כושר קטנטן בכפר קטן עוד יותר.

ג. כל הציוד יהיה הציוד שקיים בחד"כ. כאחד שמתלונן על כך רבות בלוג שלי, יש בחד"כ שלנו 2 מוטות אולימפיים (אחד שייך לבנץ' ואחד ובנץ' מתכוון עם כוננים מתכווננים לסקוואט, פרס וכ'ו) וכ-200 קילו של משקולות, ז"א 2 פלטות של 20, 4 של 15, 6 של 10, 2 של 7.5, 4 של 5 ועוד כמה קטנים יותר שמצטברים ל-200. זהו. כל העניין כאן הוא לא יצירה של תחרות לשמה אלא סה"כ הזדמנות לכל החבר'ה במכון להשוות את עצמם לאחרים ולהתחרות בשביל ההזדמנות לדעת איפה הם עומדים ביחס לאחרים. אפשר לשכוח לגמרי מהחדר חימום בגלל המגבלות הברורות.

לגבי החימום עצמו, במה בדיוק מדובר? גם בהקשר לאירוע הצנוע שלנו וגם באופן כללי - מהו חימום ל-meet?

ד. לגבי כמות התרגילים אתה צודק לגמרי. נגביל זאת לסקוואט, דדליפט, בנץ' ופרס.

ו. אם נחלק לקטגוריות, האם נוכל להחליט על כמות ורמת הקטגוריות לפי מה שיספק אותנו? ז"א אם נחליט שדי לנו עם 3 קטגוריות משקל: 100+ 85+ 70+ האם אין בעייתיות גם כאן?

אופי האירוע הוא יותר מפגש עם תכנית שתאפשר ותעודד תחרותיות ולכן בשבילנו זה סה"כ יהיה מן מבדק של משקלים מקסימליים.

מה אתה צוחק ? 200 קילו בכל החדר כושר?, איך אפשר לעשות עם זה תחרות?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית