הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימונים עם בלט דיסק

• פותח/ת השרשור avi96
  • פורסם בתאריך

avi96

משתמש מתחיל
5
1
נק' מוניטין:
1
5
1
לפני שנה בערך הלכתי לעשות CT בגב לאחר חודש של כאבי גב בלטי פוסקים שהתחילו יום אחד משום מקום. בצילום ראו 4 בלטי דיסק בחוליות L2-S1 (גב תחתון עד עצם הזנב)
נמנעתי לגמרי מאימונים במשך חודישם רבים עד לפני חודש שחזרתי להתאמן בחדר כושר, אבל אני לא יודע מאיזה תרגילים כדאי לי להימנע. יש לי חבר עם בלטי דיסק שאומר לי להימנע לגמרי מתרגילים שמפעילים לחץ על עמוד השדרה (לחיצת כתפיים לדוגמה).
וכבר הלכתי לאיבוד, האורתופד לא עזר יותר מדי (לא רוצה לקחת אחריות) והמאמנים בחדר כושר.. מעדיף שלא להתייעץ איתם בנושא (אמרו לי שאני יכול לעשות הכל כרגיל למרות בלטי הדיסק)
אשמח לעצה ממישהו עם ניסיון בנושא - כרגע התוכנית שלי היא בסיסית ורק כדי להרגיל את הגוף לתזוזה לפני שאני עובר לתוכנית רצינית יותר

היי.
אתה יכול לעשות הכל ללא מגבלות , וצר לי על מגוון התשובות שאתה שומע וגם מההמנעות הארוכה מהאימונים.
בלטי דיסק הם אינם מחלה וגם עם אבחנה מסוג זה אפשר לחיות רגיל ללא הגבלות, פעמים רבות הם אינם סימפטומטיים ולרבים מאיתנו יש אותם ללא כאבים בכלל.
אין הגבלה לשום פעילות כל עוד היא איננה גורמת לכאבים, וגם אם כן לא הייתי ממהר להאשים את הבלטים אלא לבדוק טכניקה וניהול עומסים.
בהצלחה 😃

אין שום מגבלה לשום דבר כל עוד הוא לא מכאיב לך, אני אובחנתי עם 2 בלטים וכרגע אני מתאמן רגיל לחלוטין
מניסיון שלי, הגב התחתון נהיה יותר רגיש לעומסים ומתעייף מהר יותר, לכן צריך להיזהר יותר עם העומסים עליו, כמו בדדליפט, חתירה וסקוואט, אבל חוץ מזה אין שום דבר מיוחד

• פותח/ת השרשור
אפילו תרגילים כמו לחיצת כתפיים ניתן לעשות? ותרגילים בטן שדורשים הבאת פלג גוף עליון לרגליים? (כפיפות בטן בכל מיני ווריאציות)

אפילו תרגילים כמו לחיצת כתפיים ניתן לעשות? ותרגילים בטן שדורשים הבאת פלג גוף עליון לרגליים? (כפיפות בטן בכל מיני ווריאציות)
אפשר כל עוד אתה לא מרגיש כאב או אי נוחות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית