הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון קריסת ברכיים בסקוואט

מצב
השרשור נעול

Crossfiter

מושעה
5,953
3,737
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
11,185
5,953
3,737
כאמור, קריסת ברכיים בסקוואט היא אחת הבעיות הטכניות הידועות שאנו נרצה למנוע מהמתאמנים שלנו.
דובר פה רבות על הבעיות והפציעות שעלולות להגרם מכך שכן אפילו אם יש לאדם קריסה בקרסול והוא במצב של פרונציה תמידית , משמע הברך שלו תכנס פנימה במצב של הליכה או עמידה יכול לגרום לבעיות מהשין עד לברך דרך האגן ולהסתיים בגב וזה עוד לפני שירדת לסקוואט עם משקל אלא רק כתוצאה מהליכה לא נכונה.
אם גב עגול אינה בעייה ׳מסוכנת׳ ובקריסת ברכיים אנחנו רק ׳מאבדים כוח׳ אז יכול להיות שהבנו את כל תורת הסקוואט והדדליפט הפוך? אולי מישהו שיקר לנו?
אשמח לקבל תגובה מגובה מחקרית לגביי הטענות, מצטער, אני לא יכול לעמוד מהצד ולראות כאלו דברים.

התגובות מצורפות לפוסט הזה (למי שאין כוח להכנס לוידאו כי הוא לא העניין פה בדיון)

missmet01.jpg
missmet02.jpg

כל דבר שהוא אמר היה קדוש פה בפורום.
רוב הדברים שהוא מסביר נכונים ומובאים בניתוח הכי עמוק כשזה קשור לליפטינג, זה לא השתנה.
רוב ההסברים וניתוחי הטכניקה בפורום לBig 4 עדיים מנותחים לפי העקרונות של הספר וחלק לא מבוטל מהאנשים פה עדיין עושה את התוכניות מהספרים.

מצד שני יש שינוי מגמה מבורך וראש פתוח לעוד מקומות ו"מסלולים".

כמו שרשמו פה כבר ב7-8 שנים האחרונות העולם של האימונים השתנה כל כך(לדוג' כניסת הקרוספיט למיינסטרים), כל ניסיון להשוות ידע ודברים מלפני 7 שנים להיום לא רלוונטי, כמו ברוב תחומי החיים

לא רק שהכותרת מדברת על קריסת ברכיים אלא שהדיון כולו נסוב סביב נושא זה ועניין תגובות פומביות נחרצות וחסרות אחריות על ידי מי שנתפס כבעלי סמכות.
אני מסכים לחלוטין עם דעתו של ה-דולר בעניין ואכן נראה שהתקדמות במשקלים תועדפה על פני טכניקה, ממש כפי שרואים פעם אחר פעם בסרטונים המדוברים ובתגובות הבוטות כאשר העניין עולה לסדר היום.

גישה זו מצידם, מסבירה גם יפה מאוד את התגובות שבצילום המסך של פותח האשכול.

סוף סוף אנחנו מתקרבים למשהו הגיוני.
התקדמות במשקלים תועדפה על פני טכניקה (דובר כאן על סינגל מקסימלי).

עם זה אני בהחלט יכול להסכים.

סוף סוף אנחנו מתקרבים למשהו הגיוני.
התקדמות במשקלים תועדפה על פני טכניקה (דובר כאן על סינגל מקסימלי).

עם זה אני בהחלט יכול להסכים.

הכל טוב ויפה רק שאין מדובר כאן בסינגל בודד ותלוש מהמציאות, אלא מדובר כאן בדבר שבשגרה. לא חסר ראיות הן מצולמות והן על הכתב כדי לגבות זאת וחלקן אף נמצאות בשרשור זה.
הגישה הזו של תעדוף משקלים על פני טכניקה כפילוסופיית אימון, מונחלת למתאמנים רבים על סמך העדויות שהובאו והיא בעיני פסולה מהיסוד.
חמורה עוד יותר הוא הפסקנות שניכרת בדברים והעובדה ש"פילוסופיה" זו נאמרת בצורה נחרצת ובוטה.

נערך לאחרונה:
אז עכשיו סרטון מפעם הוא הגושפנקא? מה גם שאם אתה משווה, הסרטון של נעם הרבה יותר נורא ומסוכן.

התקדמנו מבחינת הידע וההשקפה, ללכת אחורה ולומר ככה זה היה זה לא רעיון טוב בהרבה דברים.

• פותח/ת השרשור
אם כבר גלשתם 7000 עמודים על טכניקה ספציפית שלה,
אני לא יודע על איזה שיפור מדובר, יש פה פיצוי של כל כך הרבה שרירים בתנועה שאפשר לראות בבירור ששום דבר לא השתפר.
הדבר היחיד שהיא ששינתה טכנית זה את רוחב העמידה לכן זה נראה טיפה ׳פחות׳ נוראי, אבל עדיין אפשר לראות , אין הרבה שיפור במובן הזה.
כל אחד יכול לעלות במשקל ולשפר את הסקוואט שלו ב5 קילו, לא צריך לדעת להתאמן או לאמן בשביל זה.
תראה לי סקוואט פי אר עם טכניקה מושלמת או פחות משקל גוף אני אגיד כל הכבוד, פה זה לא המקרה וכל מה שהשתנה זה משקל הגוף ורוחב העמידה (שלא שינה הרבה) ככה שאם כבר דנתם בשינוי שלה ספציפית @MasterSplitter ובעובדה שהיא מרימה יותר, צריך להסתכל על כל המשתנים ולקחת אותם בחשבון.

הדיון לא היה על זה ולא היה צריך להגר למקום הזה בכלל, הדיון היה על התגובה שלה , הסבר כמו שצריך לא קיבלנו פה לא מהדובר ולא ממנה.
אגב לגביי וויטליפטינג עם קריסה בברכיים , לדעתי זה נוראי אבל ויש אבל גדול, וויטליפטר מקצוען ברובו יהיה חזק טכני אתלט גמיש עם מערכת עצבית שעובדת כמו מכונית מרוץ, ברוב המקרים הברכיים יקרסו עד נקודה מסויימת אבל זה לא ישנה את העבודה שהגוף שלו מתמודד עם עומסים שונים בכל מיני זוויות שונות ומוזרות (לפעמים שמצילים סנאץ או גרק , או שצועדים עם המשקל)
ככה שההשוואה פה היא לא נכונה בכלל, מתאמן(ומאמן)
שכל עניינו הוא סקוואט , דדליפט, בנץ
וזה כל מה שהגוף שלו עושה מבחינה תנועתית צריך שהתרגילים האלו יהיו מושלמים מבחינה טכנית או לפחות קרובים לזה או לפחות להבין את הסיכונים בדברים החשובים ולשים עליהם דגש.

אם מנהל יכתוב כאן על גבי הפורום, זה כמו שאני אכתוב על הדף של המכון דברים מטעים.
כאן זה נכתב בתת הודעה לתגובה בסרטון שפרסמתי בפרופיל הפרטי שלי.
למה היא הגיבה ככה: בהמשך ההודעה.

ההתקדמות אצלי שונה מתכניות מוכרות. המשקלים הכבדים מקבלים מקום לעיתים רחוקות. שים לב לזמן שעבר בין שני הסרטונים שהיא העלתה, באותו משקל. התיקונים של הטכניקה נעשים בכל ריסט.
עכשיו אכתוב משהו שיעורר סלידה:
לא סתם בתחום הזה אחוז הפציעות נמוך. גם בטכניקה מזעזעת לכל עין מזוינת- הסיכוי לפציעה נמוך. לא, אני לא אומר שזה תקין לעבוד עם טעויות טכניות. מעבר לנושא הפציעות, זה לא יעיל להתקדמות ולמיצוי הכוח בתרגיל.
אף אחד לא חייב להסכים עם הדרך שלי, זה מקובל.
אבל זו הסיבה שנועם הגיבה ככה לבחור בפייסבוק שלי.

אני מקווה שתיקח את זה בעין יפה.

כמישהו שמחפש מאמן כדי לחדד את הטכניקה ולהשתפר, אתה והמכון שלך הייתם ברשימה. הגישה שהצגתם גרמה לי לקחת צעד אחורה.
אולי זה רק אני, אבל היי...

בעזהי"ת

הדיון לא היה על זה ולא היה צריך להגר למקום הזה בכלל, הדיון היה על התגובה שלה , הסבר כמו שצריך לא קיבלנו פה לא מהדובר ולא ממנה.

מיס מטאל מתייחסת.
פאוורליפטינג מתייחס.
מתאמנת נוספת מוולקן מתייחסת לאווירה במכון כלפי הנושא, שבהחלט מנסה לתת מענה ולא להתעלם ממנו.

אפשר לדון במהו הסבר כמו שצריך, אבל קביעה שלא הגיע אחד כזה הינה משוללת המציאות.

בעזהי"ת

אתה צודק בהחלט, אכן ניתנה תשובה.
לכן דרוש חידוד כפי שאני רואה אותו, של "הסבר כמו שצריך" בהקשר לנושאים שהועלו, כי בעיני לא ניתן הסבר שכזה.

להלן נקודות החידוד ואשמח שתענה עליהן.

1. האם המאמנת חוזרת בה מההודעה שאומרת שחור על גבי לבן שאין סיכון בביצוע כזה ובקריסת ברכיים בכלל (תגובת ה"לא" בפייסבוק)?

2. האם המאמנת יכולה להסביר את הכוונה בכך שקריסת ברכיים כפי שנצפתה בסרטון היא משהו שהוא "לא מסוכן כמו שחושבים"?

3. האם קיים תעדוף גורף של התקדמות במשקלים על חשבון טכניקה במכון המדובר ואם כן, האם זה ראוי בעיניה?

4. האם ראוי להגיב בנושאים אלו בפסקנות כה חריפה ברשת, בידיעה שהדברים הנאמרים עשויים להגיע למתאמנים חסרי מושג שעלולים להפגע מהם? על אחת כמה וכמה כשמדובר בגישה שרחוקה מאוד מלהיות קונצנזוס בתחום ובעיני לכל הפחות ראוי לסייגה כדעה.

אודה לתשובתה.

נערך לאחרונה:

כמישהו שמחפש מאמן כדי לחדד את הטכניקה ולהשתפר, אתה והמכון שלך הייתם ברשפימה. הגישה שהצגתם גרמה לי לקחת צעד אחורה.
ידידי,
אתה מוזמן להגיע בשימחה, ואם לא, זה בסדר גמור.
אני בטוח לגמרי בדרך שלי כמאמן. זה שכמה נשמות טובות מנסים להציג את זה באור שלילי זה סיפור אחר.

זו פשוט ההשוואה הכי עלובה שראיתי בחיי.
פוסט מלפני יותר מ-7 (!!!) שנים, כאשר הידע היה אולי 5% ממה שיש היום והגורו של כולם היה ריפטו, היום ריפטו הוא בגדר כלום ושום דבר.
רוצה שאעלה כתבה מהמאה ה19 על טכניקת סקוואט?
אין איך ליפות את הדברים - להתקדם ב5 ק״ג (מאמין שגם הייתה עליה במ.ג) בסקוואט בspan של חצי שנה עם טכניקה מזעזעת זה די מביך.

נ.ב, כשטוענים דברים כדאי גם לדייק - היחידי שכתב שם שטויות ופה שטויות הוא ״קפטן קקי״ והוא רוב הפעמים כותב שטויות ומטריל.

זה עליה של יותר מ5 ק"ג. כי הצלחתי בזמנו רק 130. והייתה ירידה של 12 ק"ג משקל גוף. בשבילי זה מספק. תודה.

בעזהי"ת

מיס מטאל מתייחסת.
פאוורליפטינג מתייחס.
מתאמנת נוספת מוולקן מתייחסת לאווירה במכון כלפי הנושא, שבהחלט מנסה לתת מענה ולא להתעלם ממנו.

האמת שלא שמתי לב לתגובת המאמנת, תודה אליהו

אני לא רוצה להכנס להאם קריסת ברכיים מסוכנת או לא, אבל כולם יסכימו שקריסה היא בעייתית וצריך לטפל בזה.
לצערי אני מכירה את הנושא הזה מקרוב, סקוואט אף פעם לא היה החוליה החזקה שלי ותמיד הייתה לי בעיה של קריסה.
לפני כמה חודשים הקריסה שלי החמירה, וסרטון להמחשה:

Instagram post by ⚪ Yael Shulman • Feb 24, 2017 at 6:48am UTC

אושר הוסיף לי תרגילי עזר לשרירים היותר חלשים אצלי, למשל למקרבים, והתחלנו לשחק עם הרוחב של העמידה. בהתחלה הרחבתי, אז הרחבתי עוד וזה היה יותר מידי ואז צימצמתי קצת עד שאחרי תקופה מצאתי את הרוחב שאני מרגישה בו הכי חזקה ושהקריסה הכי קטנה בו.
אחרי כמה חודשים, הקריסה עדיין לא תוקנה במאה אחוז אבל בהחלט יש שיפור ואני לא אפסיק לעבוד על זה עד שאני אצליח לא לקרוס גם במשקלי שיא.
סרטון מאתמול:

Instagram post by ⚪ Yael Shulman • Aug 11, 2017 at 4:00am UTC

שני הסרטונים הם עם אותו משקל, בסרטון הראשון נכשלתי בסט השלישי ובסרטון השני זאת התחלת ריסט.

הפואנטה של כל החפירה הזאת זה במקום רק לקטול אנשים שקורסים עם הברכיים, לתת להם כמה רעיונות שאולי יעזרו להם לפתור אותה. וגם להראות לכם שאף אחד מהמכון שלנו לא מזלזל בטכניקה כמו שהרבה חושבים. כמוני יש עוד כמה בנים ובנות מהמכון שעברו את אותו תהליך עם הסקוואט ושינו אותו מקצה לקצה בהדרכתו של אושר.

אם זה שיפור מצב הברכיים שלך בחצי שנה ועוד עם אותו משקל על המוט אז צר לי, משהו פה מתבצע ממש ממש ממש לא נכון.
ד"א, מצב הברכיים יכול להתשפר מהנעליים (שהחלפת) או אפילו להראות טוב יותר מזווית הצילום הזו (שהיא שונה) ככה שגם שיפור זה מוטל בספק.
אני יכול להעיד על עצמי שעם הדרכה נכונה שקיבלתי בתחילת דרכי (תודה לסאבקקי) הגעתי לסקוואט בטכניקה טובה ובשום שלב לא הייתה זילות הטכניקה לטובת המשקל על המוט - בייחוד שמתאמן בתחילת דרכו.

דבר אחרון, אין לאף אחד שום בעיה לתת רעיונות איך לפתור בעיות טכניקה - השאלה אם מוכנים בכלל לקבל אותם.

זה עליה של יותר מ5 ק"ג. כי הצלחתי בזמנו רק 130. והייתה ירידה של 12 ק"ג משקל גוף. בשבילי זה מספק. תודה.

אם את מרוצה גם אנחנו

בעזהי"ת

אם כבר כתבנו כל כך הרבה, הטיפ המקובל ביותר לנושא:

(בנוגע לטווח המשקלים היעיל, הייתי משאיר אותו למשקלי 75% RM1 לכל היותר).

אני חושבת שמאוד השתפרתי, ואין פה רק קשר לרוחב העמידה.
אנשים פה נוטים להסתכל רק על הצד השלילי בסיפור אני רואה את הפאוורליפטינג כדרך ארוכה יש לי הרבה על מה לעבוד וזה כל היופי, עד אז אנשים יכולים להמשיך לדבר 😃

מה שאני אוהב בפאוורליפטינג שזה ספורט פשוט, הרמת יותר מפעם קודמת, התחזקת, השיטה עובדת. כל מה שקרה בין לבין נתון לפרשנות, אבל מבחן התוצאה הוא פשוט מאד.

לגבי למצוא מאמן אחר... מכל העצות המועילות שהיית יכול לתת, זו לא אחת מהן. זה נסיון להעליב במעטה של ביקורת בונה.

אם אתה חושב שלהרים יותר = להתחזק אתה טועה.

להרים יותר בטכניקה גרועה = קיצור דרך = לא התחזקת אלא קיצרת דרך.
להרים יותר כשאתה שוקל יותר = לא התחזקת אלא אתה מרים יותר ושוקל יותר. כל ספורט, כולל ליפטינג מחולק לקטגוריות. כשאתה עולה קטגוריה במשקל אבל משתפר רק ב2.5 קג בהרמה אתה יורד בדירוג שלך בקטגוריה ב99.99999 אחוז מהמקרים.

הקטע הטריקי בפאוורליפטינג הוא שאתה יכול לעשות 900 סוגי מניפולציות כדי להרים יותר ואז לטעון באופן לא מדויק שהתחזקת.
קיצור טווחי תנועה, צ'יטינג, ציוד, חומרים, הונאה עצמית, פרי וורקאאוט וכו.

אני חושב שנועם ואושר פשוט לא מבינים איזה נזק בריאותי ותדמיתי הם עושים למתאמנים שלהם אבל בעיקר לעצמם.

"לא נפצעתי מעולם" - וואלה יופי.
מקווה בשבילה שזה יישאר ככה אבל הסיכויים מאוד לרעתה, אסור גם לשכוח את מרכיב הגיל והקילומטראג' אימונים הנמוך.

אבל שוב, אין שום סיבה בעולם להתאמן בצורה כזו שמזכנת את הבריאות, בטח כשהסכנה מוחשית וידועה.

כמישהו שמחפש מאמן כדי לחדד את הטכניקה ולהשתפר, אתה והמכון שלך הייתם ברשימה. הגישה שהצגתם גרמה לי לקחת צעד אחורה.
לפני חודש התחלתי ייעוץ אצל אושר לקראת התחרות הבאה שלי (בדצמבר) ואני יכול להגיד לך שהשינוי שעשיתי בסקוואט הפרס והבנץ' שלי מבחינה טכנית זה שינוי משמעותי ולא, אושר ממש לא עושה לי הנחות עם הטכניקה ולכל אימון לא משנה אם זה במכון הרגיל שלי או כשאני מגיע לוולקן אחת לשבועיים או שלושה אני מגיע בידיעה לאן אני צריך לשאוף ומה לשפר מהאימון הקודם מבחינת הטכניקה.

אני אקח לדוגמה את הבנץ' שלי - בתחרות במאי לחצתי עם מרפקים ממש צמודים לגוף בקטע מוגזם שזה היה מבין הדברים שהכי פוגעים לי בבנץ', בסטים לחזרות במכון הייתי מוצא את עצמי לא שולט בpause בעיקר מתחיל לבלום את המוט כמה סנטימטרים לפני נגיעה בחזה במחשבה שעצרתי אבל לא באמת עוצר, מוריד קצת עד שנוגע ומרים ולמזלי זה לא קרה לי בתחרות, הייתי עוצר המון זמן למעלה בין חזרות וסתם מבזבז כוח ושלושת הדגשים שציינתי לא רק שסידרו לי כמה כשלים בהכנה למאי, סביר להניח שבלעדיהם היה לי הרבה יותר מ110 כניסה שלישית.
הבנץ' שלי השתפר משמעותית מאז, נכון שמתוך 25-30 חזרות מצטברות יהיו לי את ה2-3 חזרות שהפאוז לא ייצא לי מושלם או איזה סט לפני אחרון של נפח שפתאום אני מסוגל להחזיק איזה 3-4 שניות למעלה בלי להוריד ואחרי זה שאני מסתכל בסרטון לא להבין למה זה קרה לי אבל ביחס לאיך שהייתי לוחץ שהייתי אדון לעצמי ואיך שאני לוחץ היום השיפור מורגש גם ויזואלית וגם מבחינת ההרגשה שלי כשאני עושה בנץ'.

רשף,
בטכניקה גרועה לא מרימים יותר. כל המשפט שלך לא רלוונטי.
א. זה לא נכון לרוב המתאמנים המתחילים.
ב. זה גם לא נכון לענייננו כי עם כל הכבוד, אני בספק אם יש לה 100 עם ברכיים בחוץ
ג. אתה טוען שגב עגול בדדליפט לא נחשב טכניקה לקויה? הוא ועוד איך כן. זה צ'יטינג לכל דבר כדי לקצר את הטווחי תנועה והוא בוודאי פחות בטוח מגב בלורדוזה מלאה.
ד. אני רואה עכשיו שנועם מסתייגת מהאמירות של "האם את לא רואה בזה בעיה? -לא" וזו כבר התקדמות.

אני גם לא יכול שלא להתעלם מהבעייתיות בהשקפה על דברים כאלו.
תקח הרמת משקולות - חיפפת בטכניקה - אתה ב200 אחוז לא מעלה את המשקל.
זה לא נכון לפאוורליפטינג.

גב עגול מקצר טווח תנועה בדדליפט.
גבירות ורבותיי, פניני חוכמה מפי רשף שרביט.
איפה ההוא שסוגד לך כל שנייה בפוסט?

1. הוא מקצר את זרוע המומנט על הגב על ידי קירובו למוט ועל ידי כך מקל עליך לבצע חלק ניכר מההרמה. זה מבחינה מכנית.

2. נניח ואתה מרים משקל מקסימלי x עם גב ישר וזוקפים נעולים. במשקל x+1 הזוקפים יכשלו ותאלץ לעגל את הגב. אם הזוקפים הלא נעולים, שאר השרירים וכן עמוד השדרה ורקמות החיבור יעמדו בזה, אז תצליח להשלים את ההרמה.
מכאן שעיגול של הגב אכן מאפשר לך להרים יותר.

גב עגול מקצר טווח תנועה בדדליפט.
גבירות ורבותיי, פניני חוכמה מפי רשף שרביט.
איפה ההוא שסוגד לך כל שנייה בפוסט?

אתה באמת לא הבנת מה כתבתי?
1. הוא מקצר את זרוע המומנט על הגב על ידי קירובו למוט ועל ידי כך מקל עליך לבצע חלק ניכר מההרמה. זה מבחינה מכנית.

2. נניח ואתה מרים משקל מקסימלי x עם גב ישר וזוקפים נעולים. במשקל x+1 הזוקפים יכשלו ותאלץ לעגל את הגב. אם שאר השרירים וכן עמוד השדרה ורקמות החיבור יעמדו בזה, אז תצליח להשלים את ההרמה.
מכאן שעיגול של הגב אכן מאפשר לך להרים יותר.
אני חושב שהוא עדיין מנסה להבין מה נכתב.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית