הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון קריסת ברכיים בסקוואט

מצב
השרשור נעול

Crossfiter

מושעה
5,953
3,737
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
11,185
5,953
3,737
כאמור, קריסת ברכיים בסקוואט היא אחת הבעיות הטכניות הידועות שאנו נרצה למנוע מהמתאמנים שלנו.
דובר פה רבות על הבעיות והפציעות שעלולות להגרם מכך שכן אפילו אם יש לאדם קריסה בקרסול והוא במצב של פרונציה תמידית , משמע הברך שלו תכנס פנימה במצב של הליכה או עמידה יכול לגרום לבעיות מהשין עד לברך דרך האגן ולהסתיים בגב וזה עוד לפני שירדת לסקוואט עם משקל אלא רק כתוצאה מהליכה לא נכונה.
אם גב עגול אינה בעייה ׳מסוכנת׳ ובקריסת ברכיים אנחנו רק ׳מאבדים כוח׳ אז יכול להיות שהבנו את כל תורת הסקוואט והדדליפט הפוך? אולי מישהו שיקר לנו?
אשמח לקבל תגובה מגובה מחקרית לגביי הטענות, מצטער, אני לא יכול לעמוד מהצד ולראות כאלו דברים.

התגובות מצורפות לפוסט הזה (למי שאין כוח להכנס לוידאו כי הוא לא העניין פה בדיון)

missmet01.jpg
missmet02.jpg

העניין הופך למסוכן עוד יותר ברגע שהאדם שקיבל התשובה יחשוב לרגע שאין סכנה, זו הבעיה הכי גדולה של הפייסבוק - כל אחד מפיץ את ה"תורה" שלו ותמיד יהיו את המאמינים שילכו אחריו.

אמנם הפייסבוק הוא כלי פרסום נהדר, אך גם מנוצל לרעה כאשר מנצלים אותו לפרסום שקרי ותכנים שאינם נכונים וזה נכון היום לכל תחום, ממכירת רכב ועד לפיתוח גוף.

ודרך אגב, קריסת הברכיים הוא לגמרי עניין פרטי שלה. הדבר היחידי שמפריע לי כאן זה המידע השגוי שאין שום דבר שמוכיח את ההצדקה שלו.

• פותח/ת השרשור
העניין הופך למסוכן עוד יותר ברגע שהאדם שקיבל התשובה יחשוב לרגע שאין סכנה, זו הבעיה הכי גדולה של הפייסבוק - כל אחד מפיץ את ה"תורה" שלו ותמיד יהיו את המאמינים שילכו אחריו.

אמנם הפייסבוק הוא כלי פרסום נהדר, אך גם מנוצל לרעה כאשר מנצלים אותו לפרסום שקרי ותכנים שאינם נכונים וזה נכון היום לכל תחום, ממכירת רכב ועד לפיתוח גוף.

ודרך אגב, קריסת הברכיים הוא לגמרי עניין פרטי שלה. הדבר היחידי שמפריע לי כאן זה המידע השגוי שאין שום דבר שמוכיח את ההצדקה שלו.

אני שמח שהבנת את מטרת הפוסט.
אתה צודק

אגב העין המזויינת רואה שהקריסה היא אותה קריסה (בהשוואה לדוגמא שהיא הביאה של עצמה מסרטון אחר) פשוט היא עומדת בעמידת מוצא יותר רחבה, בגדול שום דבר לא השתנה.

אני חושב שאם כבר מדברים על ברכיים שקורסות פנימה, כן כדאי לציין שלנשים הרבה יותר קשה לשמור על ברכיים בחוץ בסקוואט מאשר גברים.
מבנה אנטומי שונה שבא לידי ביטוי בעיקר בגלל זווית הקיו.

ואני לא מסכים עם הטענה של נועם שזה לא מסוכן ובפרט אצל נשים, מכיוון שהפציעה בברכיים אצלן יכולה להתרחש הרבה יותר מהר דווקא בגלל הקושי הזה, ובגלל הבדלים אנטומים שונים מאישה לאישה.

אני חושב שמעבר לתיקון הטכניקה בנושא הברכיים, שזה סופר חשוב ותמיד צריך לשים על זה דגש בדבר הראשון אצל כל מתאמן שמתחיל לעשות סקוואט בפעם הראשונה, יכול להיות שחיזוק של שרירים תומכים כמו המקרבים ושרירי העכוז (glute medius) יכול לעזור במניעה של קריסת ברכיים.
תרגיל כמו גוד מורנינג שלדעתי הוא מעולה אם עושים אותו נכון.

זה עצוב שמתאמנים חובבים מוכנים להקריב את הבריאות שלהם בשביל עוד כמה גרמים על המוט ועוד יותר עצוב שמאמנים לא עושים עם זה דבר.
אחרי זה תוהים למה כל תחום ספורט בארץ הוא כושל בלשון המעטה.

נערך לאחרונה:
עצוב אך לא מפתיע. לפני מס׳ חודשים חיפשתי ברשת מאמן בכדי לשפר טכניקה בתרגילי הבסיס,ונתקלתי בסרטונים מזעזעים (כולם מאותו מקור). ילדה בת 14 שמבצעת דדליפט כשהגב נראה כמו פרבולה קעורה,סקוואט עם ברכיים קורסות וגוף לא יציב. אבל היי למי אכפת,העיקר שהמשקל כבד והאגו עולה. לרגע שאלתי את עצמי בשביל מה לקרוא את ss ולצפות בסרטונים? פשוט לאחוז את המוט ולהרים

אני מאמין שהסיכון לפציעה בטווח הקצר במצב הזה הוא מוגבר, אבל רק מעט, אחרת היינו שומעים על הרבה יותר פציעות, אבל בטווח הרחוק בטוח יש פגיעה, אם זה שחיקה של המנסיקוס, נזק בטווח הרחוק לצולבות, פגיעה בקרסול או באגן.
הגב אני מאמין שאין הרבה סיכון אם הוא מסוגל לעמוד בעומס, כי כל עוד הוא מוחזק טוב (והוא צריך להיות, כי בקריסת ברכיים הוא המרים המרכזי) אז הסיכון לא מוגבר במיוחד

• פותח/ת השרשור
אני מאמין שהסיכון לפציעה בטווח הקצר במצב הזה הוא מוגבר, אבל רק מעט, אחרת היינו שומעים על הרבה יותר פציעות, אבל בטווח הרחוק בטוח יש פגיעה, אם זה שחיקה של המנסיקוס, נזק בטווח הרחוק לצולבות, פגיעה בקרסול או באגן.
הגב אני מאמין שאין הרבה סיכון אם הוא מסוגל לעמוד בעומס, כי כל עוד הוא מוחזק טוב (והוא צריך להיות, כי בקריסת ברכיים הוא המרים המרכזי) אז הסיכון לא מוגבר במיוחד

איפה היית ׳שומע על פציעות׳?
בדרך כלל אנשים בעלי אינטרסים ינסו להסתיר את העובדה של פציעה של מתאמן כזה או אחר והמתאמנים (בדרך כלל כמו הבחורה הסרטון) בגלל האגו שלהם גם לא יספרו לך על פציעות.
(הרי במדיה החברתית הכל שמח וכולם מחייכים, נדיר לראות מישהו כותב על בעיות, אלא אם כן זה בשביל תשומת לב)
אם אתה עושה אייר סקוואט עם ברכיים קורסות סביר להניח שיש סיכון לפציעה אם אתה מוסיף על זה משקל, הגברת את הסיכון.
וכן, פציעת טראומה מאימון זה משהו יחסית נדיר , יש יותר סיכוי שזה יקרה בסקוואט כמו בסרטון, אבל כמו שרשמת, סוג הפציעות שייגרמו מטכניקה לקויה הם פציעות לטווח הארוך יותר.
בכל מקרה, התגובות שנכתבו שם ועוד מאמנת כושר שמזוהה כאמור עם מכון הפווארליפטינג היחידי בישראל הוא שערוריה בעיניי.

כאחד שאמנם חדש פה, אך תחום הכח לא זר לו ולו במעט, מפליא אותי איך ייתכן שמפרסם פוסט כה חשוב ומהותי מקבל מוניטין שלילי ועוד מאותם אלה שמעשיהם קיבלו ביקורת.

לא זו בלבד שקרוספיטר הגיב אך ורק לגופו של עניין ועשה ככל יכולתו להמנע מתגובה לגופו של אדם, אלא שהנושא החשוב כל כך שהעלה אף קיבל תאוצה וזכה לתגובות תומכות וענייניות מפי משתמשים חדשים מחד ומנהלים וותיקים מאידך.

מעשים שכאלה מצידם, רק מחזקים את הדברים שנכתבו אודות מצבו העגום של תחום ה pl בארץ ומורידים אותו לעסקנות ואין בלתה.

לא זו אף זו, מעשה שכזה מביא בדיוק לדבר שממנו שאף להמנע המפרסם וזה הפיכת הדיון להתנצחות מכוערת לגופם של אנשים ולא לגופו של עניין שהוא כמובן הטכניקה והתגובות בפייסבוק. תגובות שבעיני, כמו גם בעיני רבים אחרים כאן, הן חוסר אחריות משווע ולכל הפחות ראוי לדון בהן.

אנשים שכאלה שמתהדרים בקידום אלטרואיסטי לכאורה של התחום שלהם, אך למעשה מתנהגים כאחרוני האינטרסנטים והעסקנים, עושים לעצמם ולתחומם שירות דב ובכך הם חושפים את פניהם האמיתיות מחד ונותנים משנה תוקף לטענות בדבר חוסר המקצועיות שהושמעו כאן מאידך.

על זאת נאמר "וכל המוסיף... גורע".

נערך לאחרונה:
אני בדרך כלל לא מגיבה בנושאים הקשורים לעניינים האלה מתוך איזשהו פחד "להתעסק" עם האנשים הלא נכונים.
ההתעסקות הזו כבר גרמה למחיקתי מקובצת פאוורליפטינג ישראל בפייסבוק.
אז אנסה למתן את תגובתי לעניין ולכתוב בכנות את הדעה שלי כמאמנת שהדבר הראשון שמוביל אותה הוא בטיחות, לאחר מכן מטרות המתאמנים.
בהתייחסות למילותיה של נועם: יש פה בעיה רצינית של חוסר ידע, אבל מעבר לכך, הגרוע יותר, הטעייה.
הטעייה שבעקבותיה אנשים שמעריכים ומקשיבים לה, עלולים למצוא את עצמם עם פציעות.
מאמן שעוקבים אחריו אנשים, חייב לחשוב על מילים שהוא כותב על המקלדת. מילים ללא סימוכין מעבר לכך, אילו מילים שעלולות לפגוע באנשים.
אנחנו לא רוצים לעודד אנשים לעבוד בטכניקה לקויה, להפך.
כמאמן שמדגים את ביצועיך- אתה מודל לחיקוי בכל המובנים.
בנוסף, ראיתי כל כך הרבה סרטונים שגרמו לעיניים שלי לצאת מהמקום.
דבר ראשון לפני הכל זה בטיחות של בן אדם- להרים משקל כבד זה אחלה אבל האם זה שווה למאמן לקחת אחריות על אנשים ובעיקר על קטינים ולסכן אותם?
נכון, אפשר לומר שגם עם טכניקה טובה אנחנו נסכן אותם בפציעות, אבל בשביל זה יש לנו את הידע שיש לנו לגבי התאוששות, ניהול עומסים נכון, תכנית אימונים להתקדמות במשקלים ומנוחות שיתאימו למתאמן ועוד.
אם היה פה פחות אגו בסיפור והיו לוקחים את הביקורות למקום חיובי ולומדים אני בטוחה שכולם פה היו מרוצים ומעריכים אחד את השני, לא נכנסים לפסים אישיים מיותרים.

חכמה היא הכישרון לשמוע וללמוד.

אני לא מכיר את הקונפליקט בין פותח הפוסט ופווארליפטינג ולא אכנס לזה בכלל, אבל על מהות העובדה שברכיים קורסות פוצעות אין עוררין.
קריסת ברכיים בסקוואט (ובכלל) מגבירה משמעותית עומס גזירה על הברכיים שכמו עמוד השדרה ממש לא אוהבות את זה.
אם אתה מחפש מחקרים שאומרים שברכיים קורסות הן בסדר ודאי לא תמצא ואכן אני לא אוהב את ההקטנה הזאת בחשיבותה של טכניקה.

מחד, לא נתקלתי מעולם במישהו שעשה סקוואט כמו בתמונה ולא הגיע מהר מאוד לכאבי ברכיים במקרה הטוב, או קרע בצולבת במקרה הפחות טוב ומאידך, אף מתאמן/מתאמנת שאי פעם אמנתי לא היו עושים חזרה שנראית ככה, לא משנה באיזה משקל.

דעתי היא שהתמונה הנ"ל היא מאוד חריגה ולא מייצגת את הסקוואט של הבחורה לא רק מכיוון שזו טכניקה לא טובה, אלא גם מכיוון שהיא הייתה נפצעת כבר אם הייתה מתאמנת כך באופן קבוע.
ב1RM שקצת התחרבש עלולים להגיע לשם, אין ספק, אבל אם זה תלוי בי - בחזרה שנראית ככה עדיף לזרוק את המוט.

שנים לא קראתי פה והאמת שגם אני קצת פחות בקטע של אימונים אבל אני חייב לומר כמה דברים:

1. תמוה ומאוד מתנשא שכששואלים האם יש בעיה עם ברכיים קורסות והמענה בנונשלנטיות: "לא". מה לא?

2. גם את בנוגע לפוסט של yaelsh - אותו סיפור. טכניקה קטסטרופה למישהי כל כך צעירה שמתהדרת במן הילת הארדקור כלשהי - זה לא הארדקור להרים משקל כבד בכל מחיר - זה מפגר. מאוד.

ולגבי לואי - לא יודע מה נאמר עליו ואין מקום להשוואה בכלל. הוא מאמן ן אנשים מנוסים ואת העלית של העלית, לא כאלו שעדיין מתרגלים טכניקה או עם כמה חודשי/שנות אימון בלבד.

שנים לא קראתי פה והאמת שגם אני קצת פחות בקטע של אימונים אבל אני חייב לומר כמה דברים:

1. תמוה ומאוד מתנשא שכששואלים האם יש בעיה עם ברכיים קורסות והמענה בנונשלנטיות: "לא". מה לא?

2. גם את בנוגע לפוסט של yaelsh - אותו סיפור. טכניקה קטסטרופה למישהי כל כך צעירה שמתהדרת במן הילת הארדקור כלשהי - זה לא הארדקור להרים משקל כבד בכל מחיר - זה מפגר. מאוד.

ולגבי לואי - לא יודע מה נאמר עליו ואין מקום להשוואה בכלל. הוא מאמן ן אנשים מנוסים ואת העלית של העלית, לא כאלו שעדיין מתרגלים טכניקה או עם כמה חודשי/שנות אימון בלבד.
הבררררררררררררררר מה נשמע ממתק? איך בפרישה מהמרגלים?

הדיון עצמו - מבורך וענייני
התמונות שהועלו בפוסט המקורי - מטרתן להציג צד מסויים באור שלילי ולפתוח דיון בצורה רעה מאד. הנזק נעשה והדיון הפך לעקר כמעט ברגע שהוא הועלה, אבל אליהו מחק כאן כמה תגובות, אולי נצליח לשמור על הדיון הזה איכשהו רלוונטי.

דעתי האישית:
מתאמן/ת מעלה סרטון של סקוואט מקסימלי בטכניקה לא מדהימה, כולם קופצים ויוצאים על אותו מתאמן / מאמן באלף ואחת תלונות על היכולות / דרך שלהם.
הביקורת צריכה להיות מופנית לא על הטכניקה בRM1, אלא על איך מתאמנים ביום-יום, בנפח תת מקסימלי, בחימום וב90%. זה מאוד נפוץ שהטכניקה תשבר בסינגל מקסימלי, וראיתי גם אנשים שמתאמנים מאוד מאוד קפדני, ברגע שיש גריינד רציני - הכל נשבר. במקרה מישהו שעלה לי לראש זה חבר טוב שלי, מאמן מנוסה, פיזיותרפיסט במקצועו, שבדדליפט האחרון בתחרות משך עם גב מאוד עגול, אבל סיים את ההרמה, כי שם החוליה החלשה שלו.

ספציפית לגבי נשים, קריסת ברכיים זה משהו מאוד נפוץ, שאכן חובה לתקן ולמזער.
ספציפית לגבי המכון של אושר, אני עוקב אחרי כמה מתאמנים משם, אחת מהן, התחילה עם קריסת ברכיים מזעזעת, עם פרופורציות מאוד לא אידיאליות לפאוורליפטינג שמקשות מאוד על טכניקה נקיה, אבל לאט לאט, משתפרת בצורה מאד ניכרת והטכניקה שלה נראית הרבה הרבה יותר טוב כל חודש.

• פותח/ת השרשור
התמונות שהועלו בפוסט המקורי - מטרתן להציג צד מסויים באור שלילי ולפתוח דיון בצורה רעה מאד. הנזק נעשה והדיון הפך לעקר כמעט ברגע שהוא הועלה, אבל אליהו מחק כאן כמה תגובות, אולי נצליח לשמור על הדיון הזה איכשהו רלוונטי.

דעתי האישית:
מתאמן/ת מעלה סרטון של סקוואט מקסימלי בטכניקה לא מדהימה, כולם קופצים ויוצאים על אותו מתאמן / מאמן באלף ואחת תלונות על היכולות / דרך שלהם.
הביקורת צריכה להיות מופנית לא על הטכניקה בRM1, אלא על איך מתאמנים ביום-יום, בנפח תת מקסימלי, בחימום וב90%. זה מאוד נפוץ שהטכניקה תשבר בסינגל מקסימלי, וראיתי גם אנשים שמתאמנים מאוד מאוד קפדני, ברגע שיש גריינד רציני - הכל נשבר. במקרה מישהו שעלה לי לראש זה חבר טוב שלי, מאמן מנוסה, פיזיותרפיסט במקצועו, שבדדליפט האחרון בתחרות משך עם גב מאוד עגול, אבל סיים את ההרמה, כי שם החוליה החלשה שלו.

ספציפית לגבי נשים, קריסת ברכיים זה משהו מאוד נפוץ, שאכן חובה לתקן ולמזער.
ספציפית לגבי המכון של אושר, אני עוקב אחרי כמה מתאמנים משם, אחת מהן, התחילה עם קריסת ברכיים מזעזעת, עם פרופורציות מאוד לא אידיאליות לפאוורליפטינג שמקשות מאוד על טכניקה נקיה, אבל לאט לאט, משתפרת בצורה מאד ניכרת והטכניקה שלה נראית הרבה הרבה יותר טוב כל חודש.

הדיון והביקורת היו על התגובות של אותה מאמנת לא אחראית , לא על התמונות והסרטון, אף אחד לא ביקר את הטכניקה שלה ספציפית.

אל תשים לי מילים בפה בבקשה , תודה.

הכיצד זה שאותן תמונות שהן לב ליבו של הדיון, שכן רובו נסוב סביב אותן תגובות מהפייסבוק ולא סביב ביצוע הסקווט שלה כהוא זה, מטרתן "להציג צד מסויים באור שלילי"? הרי הדיון כולו נסוב אך ורק עליהן! ללא העדות המצולמת הדיון כולו מתנוון לדיבורים באוויר.

לא זו אף זו, הדיון עצמו היה רחוק מאוד מדיון "עקר" או "רע". אנשים רבים הגיבו כאן ועוד מכל שכבות הפורום, מנהלים, ותיקים וחדשים. כולם ראו חיוניות רבה בדיון ובהבאת התמונות.

למעשה אם קרוספיטר היה רוצה לפנות לגופו של אדם ולא לגופו של עניין אז הוא יכל לפרסם את הסקווט ולתקוף את הביצוע אישית, אך זה לא נעשה.
צר לי אך אני לא רואה פה תקיפה אישית בשום מילה ומשפט שנכתבו על ידי קרוספיטר.

דעתי האישית:

כאחד שראה מספר סרטונים של המאמנת המדוברת, כמעט כל ביצוע שהוא לווה בקריסת ברכיים גם לא במשקלי שיא, וכן גם ליקויים אינספור אצל מתאמנים אחרים הן בסקווט והן בדדליפט.

העובדה שבאופן עקבי צוות הניהול והאימון באותו מכון מתעלם בבוטות, בגסות ובכוונת מכוון מטענות בנוגע לטכניקה וסיכון בריאותי, והתוקפנות שהם מראים בתגובותיהם לאותם "הייטרים" שחטאו והעזו לומר את דעתם בצורה מנומסת ומכובדת לאותם מאמנים, מעידה על דבר אחד ואין בלתו וזה שבמקרה דנן האגו מדבר ותו לו.
הם לא מוכנים לקבל ביקורת מחד והם מתבטאים כאילו הם "המציאו" את התחום מאידך. התנהגות בריונית, עסקנית ואינטרסנטית כיאה לספורט חובבני (אף כי זו קיימת לעיתים גם בספורט מקצועני).

במקרה המדובר יש חובה מוסרית לכל אדם שקשור קשר כלשהו לתחום הכח והאימון, להוקיע את מעשיהם ולו רק כדי לחסוך פציעות ממתחילים ומילדים שנוטים לקחת תגובות של בעלי סמכות כעובדות מוגמרות, מבלי לבדוק אותן לאשורן.
כל עוד הצמד לא חמד הזה ימשיכו ויטענו את טענותיהם, שבעיני הן חסרות אחריות, כעובדות מוגמרות, מבלי לכתוב "לדעתי" או לכל הפחות להגן על "עובדות" אלה בדיון ענייני, יש להמשיך ולהוקיעם מעל במה זו.

נערך לאחרונה:
1. קריסת הגוף ממנח אנטומי טבעי זה רע בכל מפרק, יש סיבה למה אנחנו לא בנויים עם ברכיים עקומות.
2. "טכניקה שעובדת עליי לא עובדת עליך"- זה bro science שמעיד בראש ובראשונה על חוסר ידע: זה שאותה תנועה תראה שונה תלוי בפרופורציות ובמבנה הגוף(אנתרופומטריה), בסופו של יום הפיזיולוגיה של בני האדם היא אחידה.
3. לנשים לא קורסות הברכיים יותר מגברים כמו שרכבי מאזדה לא מועדים לתאונות יותר מרכבים אחרים(זה bro science), צעד אחד קדימה: גם אם ראיתי בחיים רק תאונות של רכבי מאזדה לא יהפוך את זה לנכון.

ד״ר צב-
- הדיון הוא על קריסת ברכיים, סכנות, טכניקה ופציעות. אם תקרא את ההודעה המקורית תראה שלא צריך שום תמונה כדי להמחיש מה זה קריסת ברכיים.
- הדיון לא עקר כי נמחקו לא מעט תגובות שהיו הופכות אותו לכזה, התגובות נבעו אך ורק בגלל פרסום תמונות של אותו אדם.
- מנגד, אתה טוען שהדיון צריך להיות ביקורת על שיטות אימון של אותה מאמנת? אם כן. אז הדיון היה צריך להפתח עליה ולהכיל כותרת ותוכן הודעה שכולל את אותה מאמנת.
- לא יודע כמה זמן אתה בפורום, אבל בשנה+ האחרונה נכתבו אינספור ביקורות על הטכניקות הללו. לא קיימת שום פרודקטיביות לפתוח עוד דיון כזה. אם בריאות המתאמנים חשובה לך, ממליץ בחום ליצור קשר עם צוות המכון או אפילו המתאמן עצמו ולהסביר לו בצורה בוגרת ועניינית את דעתך.

נחש-
- הדיון האם לנשים יש נטייה לקריסת ברכיים הוא חשוב וענייני. אני אוסף מידע לפני שאענה כאן בנושא. ככה או ככה, גם אם יש נטייה לקריסה של הברכיים זה לא מצב שצריך להשלים איתו, אלא יש לתקן אותו.

ד״ר צב-
- הדיון הוא על קריסת ברכיים, סכנות, טכניקה ופציעות. אם תקרא את ההודעה המקורית תראה שלא צריך שום תמונה כדי להמחיש מה זה קריסת ברכיים.
- הדיון לא עקר כי נמחקו לא מעט תגובות שהיו הופכות אותו לכזה, התגובות נבעו אך ורק בגלל פרסום תמונות של אותו אדם.
- מנגד, אתה טוען שהדיון צריך להיות ביקורת על שיטות אימון של אותה מאמנת? אם כן. אז הדיון היה צריך להפתח עליה ולהכיל כותרת ותוכן הודעה שכולל את אותה מאמנת.
- לא יודע כמה זמן אתה בפורום, אבל בשנה+ האחרונה נכתבו אינספור ביקורות על הטכניקות הללו. לא קיימת שום פרודקטיביות לפתוח עוד דיון כזה. אם בריאות המתאמנים חשובה לך, ממליץ בחום ליצור קשר עם צוות המכון או אפילו המתאמן עצמו ולהסביר לו בצורה בוגרת ועניינית את דעתך.

ראשית, כפי שטענתי בתגובתי הקודמת, התמונה כלל לא הייתה נושא הדיון. הנושא היה התגובות של אותה מאמנת בפייסבוק. ללא צילומי מסך אלה, הרי שהדיון איבד מהרלוונטיות שלו למשתמשים שטרם זכו להגיב, מפני שכעת הם כלל לא ידעו על מה כל הרעש והמהומה כאן.

שנית, אודה לכבודו אם יוכל לרמוז ולו במעט מה הן אותן תגובות רבות שנמחקו. אני ראיתי שתי תגובות שכאלה, אחת של פאוורליפטינג שהייתה כולה מכוונת לגופו של אדם והשנייה של קרוספיטר כתגובה. חשוב לציין ששתי תגובות אלה נכתבו מספר שעות לא מבוטל לאחר פתיחת הפוסט המקורי ולאחר שמשתמשים רבים לרבות מנהלים הגיבו לדברים לגופו של עניין.

כעת לעניין האחרון והוא נושא הדיון. הבט, נושא הדיון כפי שאני רואה אותו הוא הסיכון שבקריסת ברכיים ויחד עמו הסיכון הרב שקיים במצב הבלתי מתקבל על הדעת ובו מאמנת בכירה במכון שמתיימר לכאורה להיות מכון הפאוורליפטינג המוביל ואף היחיד מסוגו בישראל, רושמת בבוטות ובהתרסה שאין שום סיכון בקריסת ברכיים ושמדובר במשהו שאין צורך לדאוג ממנו.
כל אדם שאין לו שנות נסיון או ידע בתחום, עשוי להתלות בסמכות שלכאורה יש לאותה מאמנת ולקחת את "עצתה" לתשומת לבו.
זאת יש להוקיע ולכל הפחות לפתוח לדיון.

בעיני פורום מקצועי הוא פורום שעושה את ההפך מלאתרג על אנשים מיוחסים כאלו או אחרים ויהיו הישגיהם אשר יהיו.
כל עוד הביקורת יש לה עניין לציבור הקוראים והיא מועברת בדברי תרבות, כבוד וטעם, היא צריכה ואף חייבת להשמע.

נערך לאחרונה:
ד״ר צב-
- התגובות שנמחקו נמחקו בגלל שאחד המנהלים לא רצה ששאר המשתמשים יראו ויגיבו, אם היה רוצה שיראו - לא היה מוחק. לגבי התוכן - ירידה לפסים אישיים בעיקר, משהו שהיה מאוד מאוד צפוי, ברגע שפורסמו התמונות.
- לגבי הסיכון בקריסת ברכיים, להגיד לך את האמת? גם אני הייתי בטוח בנוגע לעניין. אבל במקום להגיד ״זה נראה רע״. קראתי מאמרים, חלקם מתייחסים למחקרים מדעיים, קראתי גם מחקר או שניים והתייעצתי עם שני פיזיותרפיסטים שהם גם ליפטרים בעצמם, אחד מהם גם מאמן. ו... עדיין הדעה שלי לא מגובשת בנידון. אשמח לשמוע מה הגיבוי שלך לסיבה שזה מסוכן (אני לא חולק עליך, אני פשוט רוצה לשמוע למה)
- אין ספק שרצוי לבקר ״מובילי דעת קהל״ אם הם מטיפים למשהו שאתה מוצא פסול (זה בהכרח סובייקטיבי בלי גיבוי מחקרי) השאלה איך הביקורת מתבצעת. אני מצאתי את הביקורת בשרשור הזה לא עניינים, אלא תקליט שבור על 1001 דברים ״לא תקינים״.
- אושר מקבל כאן יחס רחוק ממיוחס, עובדה שדעות המנהלים היו חלוקות בעניין. תאמין לי שאני אומר לך את זה.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית