הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון קריסת ברכיים בסקוואט

מצב
השרשור נעול

Crossfiter

מושעה
5,953
3,737
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
11,185
5,953
3,737
כאמור, קריסת ברכיים בסקוואט היא אחת הבעיות הטכניות הידועות שאנו נרצה למנוע מהמתאמנים שלנו.
דובר פה רבות על הבעיות והפציעות שעלולות להגרם מכך שכן אפילו אם יש לאדם קריסה בקרסול והוא במצב של פרונציה תמידית , משמע הברך שלו תכנס פנימה במצב של הליכה או עמידה יכול לגרום לבעיות מהשין עד לברך דרך האגן ולהסתיים בגב וזה עוד לפני שירדת לסקוואט עם משקל אלא רק כתוצאה מהליכה לא נכונה.
אם גב עגול אינה בעייה ׳מסוכנת׳ ובקריסת ברכיים אנחנו רק ׳מאבדים כוח׳ אז יכול להיות שהבנו את כל תורת הסקוואט והדדליפט הפוך? אולי מישהו שיקר לנו?
אשמח לקבל תגובה מגובה מחקרית לגביי הטענות, מצטער, אני לא יכול לעמוד מהצד ולראות כאלו דברים.

התגובות מצורפות לפוסט הזה (למי שאין כוח להכנס לוידאו כי הוא לא העניין פה בדיון)

missmet01.jpg
missmet02.jpg

מחקר באש למבנה q שמעט יותר אקוטי בקרב נשים בגללו נטען על הקריסה:
Relationships Between Lower Extremity Alignment and the Quadriceps Angle

Q angle למי שלא עוקב זו הזווית בה הקוואד מושך את הגיד הפטלרי.

אין שום מסקנה לפציעות יתר והנטייה לזווית גבוהה יותר קיימת אך זניחה ולא מסבירה את פציעות היתר בברך בקרב נשים.
מה מסביר? כנראה העובדה שלרוב הנשים יש מאסת שריר אפסית בירכיים.

מאמנים צריכים להתאים לנשים סקוואט שונה מגברים- הן יצטרכו לעמוד צר יותר ולרוב גם לסובב את כף הרגל פחות החוצה, נשים הם לא מקרה מועד לפורענות לקריסת ברכיים

זה מחזק את מה שכתבתי שתרגילים מסויימים שמחזקים ומגדילים מסת שריר בשרירי העכוז\ירכיים יכולים לעזור בזה.

מי שמעלה מדיה כלשהי לפייסבוק - שיצפה לביקורת. מי שמעלה וידאו\דיון לפורום - כנ"ל.

אופיר - לגבי 1RM, זה לא רק ב1RM. רוב האנשים שטוענים את זה מרימים גרוע גם מתחת ל1RM.
אני גם לא מבין טכניקה גרועה ב1RM. מישהו פה מתפרנס מתחרויות ליפטינג? מישהו פה בכלל מתפרנס ממשהו שקשור לליפטינג, חוץ מאושר? מישהו בכלל מבין מה ההשלכות של פציעות שהן קצת יותר ממתיחה של משהו? אבל כשאתה בן 18-22 וכל הפוקוס שלך באימונים והגוף שלך מאוד אלסטי ללא הרבה ק"מ של אימונים, אתה יכול לספוג קצת, זה לא אומר שאין לזה סוף ושזה נורמלי.

- לגבי הסיכון בקריסת ברכיים, להגיד לך את האמת? גם אני הייתי בטוח בנוגע לעניין. אבל במקום להגיד ״זה נראה רע״. קראתי מאמרים, חלקם מתייחסים למחקרים מדעיים, קראתי גם מחקר או שניים והתייעצתי עם שני פיזיותרפיסטים שהם גם ליפטרים בעצמם, אחד מהם גם מאמן. ו... עדיין הדעה שלי לא מגובשת בנידון. אשמח לשמוע מה הגיבוי שלך לסיבה שזה מסוכן (אני לא חולק עליך, אני פשוט רוצה לשמוע למה)
- אין ספק שרצוי לבקר ״מובילי דעת קהל״ אם הם מטיפים למשהו שאתה מוצא פסול (זה בהכרח סובייקטיבי בלי גיבוי מחקרי) השאלה איך הביקורת מתבצעת. אני מצאתי את הביקורת בשרשור הזה לא עניינים, אלא תקליט שבור על 1001 דברים ״לא תקינים״.
- אושר מקבל כאן יחס רחוק ממיוחס, עובדה שדעות המנהלים היו חלוקות בעניין. תאמין לי שאני אומר לך את זה.

אם אותה מאמנת הייתה מגבה את הדברים שאמרה עם הוכחות, היא הייתה סותמת כלכך הרבה פיות. אם אקח לדוגמא אישית את מייק? לעולם לא תראה תוכן שמועבר על ידיו ללא אחריות, כולל ביעוץ האישי הכי קטן שיש. אז קל וחומר שברשת חברתית עצומה כמו פייסבוק יצטרך המאמן לשמור על עצמו יותר במה שאומר.

זה מחזק את מה שכתבתי שתרגילים מסויימים שמחזקים ומגדילים מסת שריר בשרירי העכוז\ירכיים יכולים לעזור בזה.
מאסת שריר גבוהה יותר היא הפתרון לרוב תחלואי הגוף, זו קונבנציה, לא אמרתי על זה שום דבר.

כל ההתייחסות שלי היא סביב זה שמנסים לתרץ קריסות בקרב נשים בגלל q angle ושאר ירקות במקום פשוט לסדר את הטכניקה.

כל ההתייחסות שלי היא סביב זה שמנסים לתרץ קריסות בקרב נשים בגלל q angle ושאר ירקות במקום פשוט לסדר את הטכניקה.
לא הייתי משתמש בזה כתירוץ מעולם, טכניקה זה במקום הראשון ולרוב זה מסדר את כל הדברים ואם לא במאה אחוז אז לפחות במידה מספיק טובה כדי להמשיך לשפר משם את מה שצריך בדרכים אחרות.

מזכיר שכתוצאה מגישה אינפנטילית וחסרת אחריות שכזאת, אני אחרי פריצת דיסק והשמנת יתר ששתיהן היו מיותרות. אני שוב אומר שהפורום הזה מתעקש להכחיד את עצמו בשם שום דבר. הפלטפורמה הזאת לא אמורה לגונן על שום דבר ועל אך אחד כל עוד יש ביקורת שנאמרת בשפה נאותה.
ואם אפילו אדם אחד ימנע מלהתאמן בצורות כל כך נפסדות ושגויות, והיה זה שכרכם.

מחקר באש למבנה q שמעט יותר אקוטי בקרב נשים בגללו נטען על הקריסה:
Relationships Between Lower Extremity Alignment and the Quadriceps Angle

Q angle למי שלא עוקב זו הזווית בה הקוואד מושך את הגיד הפטלרי.

אין שום מסקנה לפציעות יתר והנטייה לזווית גבוהה יותר קיימת אך זניחה ולא מסבירה את פציעות היתר בברך בקרב נשים.

מאמנים צריכים להתאים לנשים סקוואט שונה מגברים- הן יצטרכו לעמוד צר יותר ולרוב גם לסובב את כף הרגל פחות החוצה, נשים הם לא מקרה מועד לפורענות לקריסת ברכיים

אני טענתי שאצל נשים קריסת ברכיים יותר נפוצה. זה לא נוגד את מה שכתבת כאן. לא דיברתי על פציעות ולא דיברתי על קריסת ברכיים בתור טכניקה לכוון אליה.
קראתי 3-4 דיונים שהיו פה לאורך השבועות האחרונים וסתימת הפיות פה היא מוגזמת.
כל עוד אין גידופים וקללות למה צריך לערוך או למחוק הודעות?

מי שמעלה מדיה כלשהי לפייסבוק - שיצפה לביקורת. מי שמעלה וידאו\דיון לפורום - כנ"ל.

אופיר - לגבי 1RM, זה לא רק ב1RM. רוב האנשים שטוענים את זה מרימים גרוע גם מתחת ל1RM.
אני גם לא מבין טכניקה גרועה ב1RM. מישהו פה מתפרנס מתחרויות ליפטינג? מישהו פה בכלל מתפרנס ממשהו שקשור לליפטינג, חוץ מאושר? מישהו בכלל מבין מה ההשלכות של פציעות שהן קצת יותר ממתיחה של משהו? אבל כשאתה בן 18-22 וכל הפוקוס שלך באימונים והגוף שלך מאוד אלסטי ללא הרבה ק"מ של אימונים, אתה יכול לספוג קצת, זה לא אומר שאין לזה סוף ושזה נורמלי.

איך אתה יודע שאין גידופים וקללות? אתה לא יכול לראות מה מחקו. אני אומר לך שיש בהחלט.
אתה מקשר ישר לפציעה, תן דוגמאות ספציפיות, אוכל להתייחס ברצינות. אני לא חולק עליך, אבל אתה עושה קישור שלא בהכרח נכון.
מישהו ששלם במאה אחוז עם מה שהוא אומר ועם הדרך שאותה הוא מציג לקהל שלו, לעולם לא היה "נפגע" או מבקש שימחקו את התמונות. מטרת הדיון העיקרית לדעתי הייתה לתת אזהרה לעשרות מתאמנים איך בקלות מידע שגוי יכול להכנס להם לחיי היום יום בלי טיפת בקרה.

כן, יש כאן אולי אנשים עם מספיק ידע שכל מה שאני אומר נשמע להם כמו נפנופי ידיים, אבל הם שוכחים שבפייסבוק או כאן עוברים מאות מתאמנים מתחילים בלקרוא תכנים, ותתפלאו שלבסוף הם מגיעים בדיוק לסרטונים האלה ומנסים לקחת את הדוגמה הטובה ביותר ממי שהכי "נחשב" בעניהם.

אני חושב שמאמן רציני שאומר דברים צריך לקחת אחריות על מה שהוא אומר, ולקחת בחשבון שברשת יכולים לדון על אותם הדברים האלה, במיוחד בפורום שכל עיסוקו באימונים.

אם אותה מאמנת הייתה מגבה את הדברים שאמרה עם הוכחות, היא הייתה סותמת כלכך הרבה פיות. אם אקח לדוגמא אישית את מייק? לעולם לא תראה תוכן שמועבר על ידיו ללא אחריות, כולל ביעוץ האישי הכי קטן שיש. אז קל וחומר שברשת חברתית עצומה כמו פייסבוק יצטרך המאמן לשמור על עצמו יותר במה שאומר.

אתה צודק בהכל. הבעיה שכל זה קרה כבר 10+ פעמים. מטרת הדיון אינה לעזור למתחילים אחרת היא הייתה נכתבת בצורה אחרת.
מזכיר שכתוצאה מגישה אינפנטילית וחסרת אחריות שכזאת, אני אחרי פריצת דיסק והשמנת יתר ששתיהן היו מיותרות. אני שוב אומר שהפורום הזה מתעקש להכחיד את עצמו בשם שום דבר. הפלטפורמה הזאת לא אמורה לגונן על שום דבר ועל אך אחד כל עוד יש ביקורת שנאמרת בשפה נאותה.
ואם אפילו אדם אחד ימנע מלהתאמן בצורות כל כך נפסדות ושגויות, והיה זה שכרכם.
כמו שכתבתי ליואש, אתה לא ראית את התגובות שנמחקו. השפה לא הייתה נאותה. משני הצדדים של הויכוח.

זה מדהים שאף אחד פה לא מבין את פוטנציאל הנזק של מתן לגיטימציה לביצוע כל כך כושל של תרגילים.
יש ברגע זה בפורום 267 אורחים (לא כולל בוטים) שנכנסים לאשכולות שונים ובין היתר כדי לראות דוגמאות לאיך להרים לאחר שהם צפו בכמה סרטונים ביו-טיוב או קראו מאמר או שניים בקילוגרם ופשוט מגיעים לסרטונים שבהם יש טכניקה פשוט מזעזעת.
שלא תבינו לא נכון, טכניקה מזעזעת זה בסדר כל עוד מעלה הסרטון מקבל ביקורת בונה על איך להמשיך ולשפר אותה כדי להרים בצורה נכונה אבל בפועל, במקרים מסויימים וספציפיים, כל התגובות לאחר מכן הן בסגנון "ס1ס" או "מטורף" וזה פשוט מתן לגיטימציה להרים עם גב פרבולה או עם ברכיים שעוד שניה נפרקות.
מקרים כאלה צריך פשוט להוקיע מהפורום - אתם אפילו לא יכולים לכמת את הנזק שנגרם, יכול להיות שX עכשיו עושה סקוואט עם ברכיים נוראיות שכאלה ועוד 5 שנים לכו תדעו מה יהיה לו שם.

ד״ר צב-
- התגובות שנמחקו נמחקו בגלל שאחד המנהלים לא רצה ששאר המשתמשים יראו ויגיבו, אם היה רוצה שיראו - לא היה מוחק. לגבי התוכן - ירידה לפסים אישיים בעיקר, משהו שהיה מאוד מאוד צפוי, ברגע שפורסמו התמונות.
- לגבי הסיכון בקריסת ברכיים, להגיד לך את האמת? גם אני הייתי בטוח בנוגע לעניין. אבל במקום להגיד ״זה נראה רע״. קראתי מאמרים, חלקם מתייחסים למחקרים מדעיים, קראתי גם מחקר או שניים והתייעצתי עם שני פיזיותרפיסטים שהם גם ליפטרים בעצמם, אחד מהם גם מאמן. ו... עדיין הדעה שלי לא מגובשת בנידון. אשמח לשמוע מה הגיבוי שלך לסיבה שזה מסוכן (אני לא חולק עליך, אני פשוט רוצה לשמוע למה)
- אין ספק שרצוי לבקר ״מובילי דעת קהל״ אם הם מטיפים למשהו שאתה מוצא פסול (זה בהכרח סובייקטיבי בלי גיבוי מחקרי) השאלה איך הביקורת מתבצעת. אני מצאתי את הביקורת בשרשור הזה לא עניינים, אלא תקליט שבור על 1001 דברים ״לא תקינים״.
- אושר מקבל כאן יחס רחוק ממיוחס, עובדה שדעות המנהלים היו חלוקות בעניין. תאמין לי שאני אומר לך את זה.

ראשית בעניין התגובות, כוונתי הייתה לשאול האם היו תגובות לא ענייניות נוספות על השתיים הבודדות שציינתי? אודה לך אם תשיב לי על כך.

שנית לעניין קריסת הברכיים. לדעתי המצב הוא לא רצוי ממספר סיבות. הראשונה היא היווצרות כוחות גזירה על המבנים במפרק הברך. לא בהכרח שזה יביא לפציעה כמובן, אך אני לא רואה צורך לקחת סיכון שכזה אם הינך מתאמן כח חובבן ועל אחת כמה וכמה מתחיל. זו הסיבה שהתעלמות כה בוטה מסיכון שכזה בפורום ציבורי, על ידי מישהי שהיא לכאורה סמכות בתחום ה pl, ראויה לגינוי והוקעה.
סיבה נוספת היא עניין התחושה, הסיבה שאני לא מכיר אף ולו אדם אחד שמרגיש לו טוב ונח לבצע סקווט עם ברכיים קורסות, גם מזה כמובן אסור להתעלם. מידע תחושתי הוא חשוב מאוד לא פחות.
כמובן שיש גם לציין את הקונצנזוס הרחב שלו זוכה הסקווט עם הברכיים המוחזקות במקום, בקרב קהילת הכח. לא שמעתי ולו על מאמן כח כלשהו בענף ספורט כח כלשהו שממליץ על קריסת ברכיים או לכל הפחות מתעלם ממנה לחלוטין.
בוודאי שלא תמיד זה יגרור פציעה או אפילו נזק מצטבר, ואם אכן זה קורה אך ורק בשבירת שיאים אצל מתאמן או ספורטאי מנוסה, אז בעיני הסיכון לפציעה או נזק אמנם קיים אך יורד עשרות מונים.
חשוב לזכור שפה מדובר בחובבנים שמבצעים סקווט בצורה כזו על בסיס קבוע ולכן אנו מדברים על מצב אחר לחלוטין.

כמו שסאב זירו רשם, מדובר כאן על מתאמנים חובבים וצעירים שלא רואים ולו אגורה שחוקה מהספורט והם גם לא מכוונים להגיע לרמה שבה יש פוטנציאל רווח כלכלי ממנו, על כל הדרוש לשם כך, ודי לחכימא ברמיזה. היחידים שמרוויחים מהמצב הם המאמנים שכמובן עוסקים באימון ומחזיקים את המכון שלהם.

לאור כל זאת אין שום סיבה הגיונית בעולם שהמתאמנים והמאמנים יתעלמו מהסיכון הזה. על אחת כמה וכמה אם ההתעלמות של המאמנים מפורסמת ברשת ומתאמנים חסרי נסיון לחלוטין שמושפעים מכל דבר שנכתב שם על ידי בעלי סמכות לכאורה למיניהם, עשויים להפגע מזה.

פוטנציאל הנזק של מתן לגיטימציה

היווצרות כוחות גזירה על המבנים במפרק הברך
לענ"ד צריך לציין, לתועלת הדיון, שה"מחנכים" העיקריים שהעלו לתודעה את שיטת "הברכיים בחוץ" (ריפטו, סימונס) נתנו הסבר פונקציונאלי (= הברכיים בחוץ כדי לאפשר גיוס של יותר רקמת שריר - מקרבי ירך בעיקר - לסקוואט, וכן כדי למנוע impingement, ולאפשר להמסטרינגז לעזור לזוקפי הגב להחזיק את הגב איזומטרית). ההסבר שלהם בעיקרו לא היה רפואי (= "זה מה שיציל את הברכיים מכוחות גזירה"). גם עצם המוסכמה שזה מה שיציל ברכיים מנזק היא שנויה במחלוקת (ראה גישת ד"ר סטארט מול גישת בוב טאקאנו).
מאידך, נסיוני הדל עם בני 40 ומעלה מראה שסקוואט עם ברכיים שמופנות החוצה הוא פשוט פחות כואב, ולעתים הופך את הסקוואט מתרגיל שכבר היה לא רלוונטי - בחזרה לתרגיל שימושי. ומכיוון שיש, במקרים רבים, מתאם בין תחושת כאב לבין היווצרות נזק, יש בכך, לדעתי, חיזוק גם לצידוק ה"רפואי".

מאידך, נסיוני הדל עם בני 40 ומעלה מראה שסקוואט עם ברכיים שמופנות החוצה הוא פשוט פחות כואב, ולעתים הופך את הסקוואט מתרגיל שכבר היה לא רלוונטי - בחזרה לתרגיל שימושי. ומכיוון שיש, במקרים רבים, מתאם בין תחושת כאב לבין היווצרות נזק, יש בכך, לדעתי, חיזוק גם לצידוק ה"רפואי".

מסכים עם כל מילה ומילה שרשמת כאן, תחושה היא מדד מרכזי בעיני.

בנוסף אציין שסייגתי את תגובתי המלאה לגבי הסיבות שבגינן סקווט עם ברכיים קורסות הוא לא דבר חיובי. ללא ספק אין מודל מכני גנרי אחיד שמתאים לכל אדם, שעל בסיסו ניתן לקבוע קביעות חד משמעיות לגבי הסיכוי להפצע מקריסה בזווית x ביחס לקו כף הרגל וכיוצ"ב, שלא לדבר על הסיכוי לנזק מצטבר. נשאלת גם השאלה האם בכלל רלוונטי לבנות מודל שכזה לאור ההצלחה הטובה שמספק מדד הכאב שאתה מתאר.

עם זאת, בין אם נסתכל על המדד התחושתי ובין אם נסתכל על המכניקה, מדוע לחובבן שזו אינה פרנסתו לקחת סיכון שכזה בשביל אגו?
יתרה מכך, האם זה מעשה חכם כשמאמן בא וממליץ בפומבי להתעלם מהסיכונים שקיימים בקריסה? לא חבל שכך נראה צוות אימון של מכון שמתהדר בטייטלים ובהובלת תחום ה pl בארץ?

לגבי הוצאת ברכיים החוצה, זה אמנם לא נידון עד עכשיו, אך בהחלט ניתן וראוי לדון בזה.

נערך לאחרונה:
ללא ספק אין מודל מכני גנרי אחיד שמתאים לכל אדם, שעל בסיסו ניתן לקבוע קביעות חד משמעיות לגבי הסיכוי להפצע
לגמרי לא מסכים: כל הדיון שלנו כאן (כאן בכל הפורום) מתבסס בדיוק על ההנחה שיש מודל גנרי שמתאים לכל אדם כדי למנוע פציעה וביחד עם זה למקסם כוח. ההבדלים בין מתאמן אחד לשני יהיו באופן היישום של המודל הגנרי הזה, בגלל ההבדלים במבנה הגוף שלהם. כך, אתה יכול בוודאות לומר שמיס מטאל תרים משקלים גבוהים יותר כאשר היא תתקן את ההרגל המאד שכיח של קריסת ברכיים פנימה - ואתה יכול לומר את זה בגלל שיש מודל גנרי שלפיו אתה "שופט" מה "נכון" ומה "לא נכון".

לגמרי לא מסכים: כל הדיון שלנו כאן (כאן בכל הפורום) מתבסס בדיוק על ההנחה שיש מודל גנרי שמתאים לכל אדם כדי למנוע פציעה וביחד עם זה למקסם כוח. ההבדלים בין מתאמן אחד לשני יהיו באופן היישום של המודל הגנרי הזה, בגלל ההבדלים במבנה הגוף שלהם. כך, אתה יכול בוודאות לומר שמיס מטאל תרים משקלים גבוהים יותר כאשר היא תתקן את ההרגל המאד שכיח של קריסת ברכיים פנימה - ואתה יכול לומר את זה בגלל שיש מודל גנרי שלפיו אתה "שופט" מה "נכון" ומה "לא נכון".

לא הבנת לצערי את כוונתי.
כוונתי הייתה למודל מכני סגור, כלומר למודל פיזיקלי מדוייק מספיק שעל בסיסו יהיה ניתן להעריך את הסבירות לפציעה x על בסיס זווית y ופרמטרים נוספים.
באופן כללי כמובן שיש תאוריות מקובלות שנותנות הנחיות לפעולה "נכונה" אך הן כלליות ולא נותנות מענה הסתברותי לשאלת הסיכוי לפציעה אלא רק איך למקסם יעילות ולהוריד למינימום את הסיכוי להפצע, לפי הרציונל שלהן.
בנוסף אני כן רואה גם שונות מסויימת בין אדם לאדם. למשל אדם א' שיעדיף להוציא ברכיים חזק החוצה ואילו אדם ב' שיהיה לו נוח יותר להוציא את הברכיים אך מעט פחות. ענייני נוחות שאסור להתעלם מהם.

לחובבן שזו אינה פרנסתו לקחת סיכון שכזה בשביל אגו
"מדעית", לחובבן זה לא בהכרח סיכון. שוב, זה שזה ממש לא טוב ונכון זו במקרה דעתי וגם דעתך, אבל אלה רק דעות. יש גם דעות אחרות, ודעתו של מישהו אחר, כולל החובבן, טובה כמו שלך ושלי.
האם זה מעשה חכם כשמאמן בא וממליץ בפומבי להתעלם מהסיכונים
אני ממש לא חושב שהמאמן שאתה מדבר עליו המליץ להתעלם מסיכונים. מציע לשמור את הדיון הזה מאד נקי מהטיות לב.
כוונתי הייתה למודל מכני סגור, כלומר למודל פיזיקלי מדוייק מספיק שעל בסיסו יהיה ניתן להעריך את הסבירות לפציעה x על בסיס זווית y ופרמטרים נוספים.
באופן כללי כמובן שיש תאוריות מקובלות אך הן כלליות ולא נותנות מענה הסתברותי לשאלת הסיכוי לפציעה.
א. יש מודל ביומכני מצויין. ב. סבירות לפציעה בודקים לפי סטטיסטיקה של פציעות.

"מדעית", לחובבן זה לא בהכרח סיכון. שוב, זה שזה ממש לא טוב ונכון זו במקרה דעתי וגם דעתך, אבל אלה רק דעות. יש גם דעות אחרות, ודעתו של מישהו אחר, כולל החובבן, טובה כמו שלך ושלי.

מסכים שמדעית אין פה קונצנזוס, אך אם ניקח הן את השיקולים המכניים הקיימים, אף שעל השלכותיהם ניתן להתווכח, וכן את השיקול התחושתי והוא הרגשת האי נוחות בביצוע שכזה, הרי ששניהם מעידים שאכן קיים סיכון.
סיכון בהגדרתו הוא סכנה שהיא לא ודאית.

א. יש מודל ביומכני מצויין. ב. סבירות לפציעה בודקים לפי סטטיסטיקה של פציעות.

מה הוא מודל זה? אודה לך להפנייה.
עד כמה שאני יודע ובזמנו כן קראתי על התחום, לא מצאתי מודל שמשערך סיכויי פציעה מסוג x על בסיס פרמטרים כמו זווית ביחס לכף הרגל ושאר נתונים.
אני יודע שאפשר לשערך סבירות לפציעה על בסיס מאגרי מידע סטטיסטיים אך לא על זה אני מדבר. אני מדבר על שיערוך הסיכוי על בסיס הזנת נתונים דטרמיניסטיים או סטוכסטיים למודל.

עד כמה שאני יודע ובזמנו כן קראתי על התחום, לא מצאתי מודל שמשערך סיכויי פציעה מסוג x על בסיס פרמטרים כמו זווית ביחס לכף הרגל ושאר נתונים.
אני יודע שאפשר לשערך סבירות לפציעה על בסיס מאגרי מידע סטטיסטיים אך לא על זה אני מדבר. אני מדבר על שיערוך הסיכוי על בסיס הזנת נתונים דטרמיניסטיים או סטוכסטיים למודל
לא מכיר כזה, ולא חושב שיש כאלה ברפואה. הקרוב ביותר למה שאתה מתאר (ככל שאני יודע) זה מחקרים עם גוויות, יכול להיות שיש כאלה בנושא. חפש ותחכים אותנו.

אני יודע שאפשר לשערך סבירות לפציעה על בסיס מאגרי מידע סטטיסטיים אך לא על זה אני מדבר. אני מדבר על שיערוך הסיכוי על בסיס הזנת נתונים דטרמיניסטיים או סטוכסטיים למודל.
כשדיברתי על מודל ביומכני התכוונתי לניתוח המקובל של ריפטו לגבי התנועה.
אבל את המודל שאתה מחפש - או לפחות את הבסיס שלו, הערכת גודל הכוחות הפועלים על המפרק הפטלופמורלי של נבדק ספציפי בזמן סקוואט - מסתבר שיש ויש! הנה: https://s3.amazonaws.com/academia.e...=A_Modeling_Framework_to_Estimate_Patello.pdf
צריך לבדוק (ראה הוזמנת) אם המשיכו את זה גם למחקר עם תוצאות מכלילות לגבי זוויות ועומסים אופטימליים. זה ממש מתבקש, ומסתבר שזה זמין ואפשר לבצע את זה.

כשדיברתי על מודל ביומכני התכוונתי לניתוח המקובל של ריפטו לגבי התנועה.
אבל את המודל שאתה מחפש - או לפחות את הבסיס שלו, הערכת גודל הכוחות הפועלים על המפרק הפטלופמורלי של נבדק ספציפי בזמן סקוואט - מסתבר שיש ויש! הנה: https://s3.amazonaws.com/academia.edu.documents/45818062/Besier2006.pdf?AWSAccessKeyId=AKIAIWOWYYGZ2Y53UL3A&Expires=1502394191&Signature=RQ1uioZC/wo/5P1RsMUHIe1jqDY=&response-content-disposition=inline; filename=A_Modeling_Framework_to_Estimate_Patello.pdf
צריך לבדוק (ראה הוזמנת) אם המשיכו את זה גם למחקר עם תוצאות מכלילות לגבי זוויות ועומסים אופטימליים. זה ממש מתבקש, ומסתבר שזה זמין ואפשר לבצע את זה.

מעניין מאוד.
אבדוק את זה כשיהיה לי זמן.

תודה על ההפנייה.

אתה צריך מודל בשביל להבין שיש יותר סיכון לקרוע מיניסקוס כשיש יותר עומסים על מיניסקוס אחד כתוצאה ממשקל מסוים ושלא מתחלק על המידיאלי והלטראלי בצורה טובה יותר?
מה לגבי ההשפעה על ACL?
למה צריכים סטטיסטיקה כשיש משהו הרבה יותר זמין בסיסי ושימושי - היגיון

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית