ייעוץ השפעות המלח במסה ובחיטוב

• פותח/ת השרשור NewAcc
  • פורסם בתאריך

NewAcc

משתמש מתחיל
32
0
נק' מוניטין:
0
32
0
מה היתרונות ומה החסרונות של מלח?
כדאי לצרוך אותו הרבה או פחות?
איך זה משפיע על המסה או על חיטוב?

לקרוא את חוקי הפורום ולשמור על כותרת אינפורמטיבית בבקשה להבא.
חיטוב, מסה וכו'.. אלה לא כותרות אינפורמטיביות.

אני אומר אל תתעסק עם זה, תצרוך מלח בכמויות רגילות ובלי לחשוב פעמיים האם שמת יותר מדי או לא
במסה זה לא משנה לשום דבר, בחיטוב רק אם אתה מתכונן לתחרות באדיבילדינג אולי פחות מלח יעזור לך להיראות "יבש" יותר, אבל מן הסתם זה יבוא עם מחיר.
אתה צריך מלח לתפקוד תקין של גוף, וכל עוד אין לך בעיות של לחץ דם גבוה אין לך מה לחשוב בכלל על זה

אשמח להרחבה.
האוכלוסיה הכללית היא סדנטרית מאוד, אוכלת רע, ולכולם יש התחלה של טרשת עורקים (זו לא הגזמה, באמת לכולם).
תכלס אורח החיים המודרני מאפשר לך לאכול רק מספיק בשביל לחיות, כל דבר מעבר לזה יגרום לבעיה כלשהי, אם זה מלח בגלל שהוא יגרום לבעיות עם לחץ הדם הגבוה שיש לאחוז גבוה מאוד מהאוכלוסיה, או סתם השמנת יתר מכל שטות קטנה

האוכלוסיה הכללית היא סדנטרית מאוד, אוכלת רע, ולכולם יש התחלה של טרשת עורקים (זו לא הגזמה, באמת לכולם).
תכלס אורח החיים המודרני מאפשר לך לאכול רק מספיק בשביל לחיות, כל דבר מעבר לזה יגרום לבעיה כלשהי, אם זה מלח בגלל שהוא יגרום לבעיות עם לחץ הדם הגבוה שיש לאחוז גבוה מאוד מהאוכלוסיה, או סתם השמנת יתר מכל שטות קטנה

אני מבין את הטענה, אבל מאיפה אתה קובע שההמלצות מוגזמות? (אני חוש שהUL של נתרן עפ"י הDRI הוא סביבות 3-4 גרם נתרן אבל אני לא סגור על זה). המלצות הDRI נקבעות לפי מדדים אפידמיולוגים ונתונים שנאספו (וממשיכים להאסף) במשך שנים רבות.

תיהיה בטוח שגם הם (ארגוני הבריאות) יודעים את המצב אבל קשה לי להאמין שהם ישחררו נתונים כאלה להפחדה בלבד... אני גם ממש לא אומר שצריכה של מעל 3-4 נתרן בודאות תזיק לך לבריאות אבל היא בהחלט תעלה את הסיכון הבריאותי.

ומן הסתם אתה צודק שכנראה אצל ספורטאים ההמלצות צריכות להיות שונות.

תיהיה בטוח שגם הם (ארגוני הבריאות) יודעים את המצב אבל קשה לי להאמין שהם ישחררו נתונים כאלה להפחדה בלבד
אלה ממש לא נתוני הפחדה, לאוכלוסיה הכללית זה באמת עדיף להוריד את צריכת המלח כי להם באמת יש בעיות של יתר לחץ דם, אבל לאנשים שעוסקים בספורט הסיפור מעט שונה.
אנחנו עוסקים בספורט כתחביב, אז גם אנחנו לא בשיא הבריאות שיש, מתאמנים רק כמה שעות בשבוע, אבל זה בשילוב עם תזונה שהיא ברובה טובה, ולא מלאה בג'אנק, כבר נותן לנו את הרשות לא להיזהר מצריכת מלח, אצלינו זה הופך לנושא שאין לנו מה לגעת בו בכלל.
ספורטאים מקצועיים בכלל צריכים לוודא שהם צורכים מספיק מלח, ולא פחות מדי

אלה ממש לא נתוני הפחדה, לאוכלוסיה הכללית זה באמת עדיף להוריד את צריכת המלח כי להם באמת יש בעיות של יתר לחץ דם, אבל לאנשים שעוסקים בספורט הסיפור מעט שונה.
אנחנו עוסקים בספורט כתחביב, אז גם אנחנו לא בשיא הבריאות שיש, מתאמנים רק כמה שעות בשבוע, אבל זה בשילוב עם תזונה שהיא ברובה טובה, ולא מלאה בג'אנק, כבר נותן לנו את הרשות לא להיזהר מצריכת מלח, אצלינו זה הופך לנושא שאין לנו מה לגעת בו בכלל.
ספורטאים מקצועיים בכלל צריכים לוודא שהם צורכים מספיק מלח, ולא פחות מדי

רק עכשיו הבנתי את ההודעה הראשונה שלך - חשבתי שהתכוונתי שההמלצה לא בריאה עכשיו קראתי שוב ואני רואה שהתכוונת שהאוכלוסיה לא בריאה...

ולגבי ספורטאים חובבים אין לנו מספיק נתונים בנושא אז באמת קשה לתת מענה אבל עדיין הייתי נמנע מלהפריז בשימוש במלח שולחן (כל אחד רואה מופרז באופן יחסי)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית