הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מי האחראי על מסת השריר, נפח או העצימות?

• פותח/ת השרשור Ronil
  • פורסם בתאריך

Ronil

משתמש מתחיל
59
2
נק' מוניטין:
2
59
2
לפי קריאה פה באתר ובמקומות נוספים, אני מבין שהאחראים על מסת השריר הם : נפח ועצימות.

עכשיו השאלה שלי היא כזאת,
מי מהם הוא ההכרחי ?

האם העצימות היא סהכ כלי על מנת להגדיל את הנפח (והנפח על מסת השריר)?

או שבעצם, הנפח הוא הכלי כדי להגדיל עצימות (והעצימות על מסת השריר)?

לפי קריאה פה באתר ובמקומות נוספים, אני מבין שהאחראים על מסת השריר הם : נפח ועצימות.

עכשיו השאלה שלי היא כזאת,
מי מהם הוא ההכרחי ?

האם העצימות היא סהכ כלי על מנת להגדיל את הנפח (והנפח על מסת השריר)?

או שבעצם, הנפח הוא הכלי כדי להגדיל עצימות (והעצימות על מסת השריר)?
נפח הוא כלי לשיפור העצימות.
שניהם הכרחיים , אי אפשר אחד בלי השני. זאת אומרת , אפשר, זה לא יהיה יעיל וכנראה גם יוביל לאיזשהי פציעה.

• פותח/ת השרשור
נפח הוא כלי לשיפור העצימות.
שניהם הכרחיים , אי אפשר אחד בלי השני. זאת אומרת , אפשר, זה לא יהיה יעיל וכנראה גם יוביל לאיזשהי פציעה.
בהנחה שאפשר תמיד להתקדם בנפח ללא תלות בעצימות, ובהנחה שאפשר להתקדם בעצימות ללא תלות בנפח - במה מהם עדיף לבחור על מנת להגדיל מסת שריר ?

האחראי העיקרי למסת שריר הוא הנפח, אבל חשוב שיהיה בעצימות מתאימה
בשביל מסה אין צורך אמיתי להגיע לעצימות גבוהה, בדר"כ מעל 90%-95% מה-RM1 שלך, אבל גם עבודה בעצימות נמוכה, גם אם הנפח גבוה, לא תביא לתוצאות טובות במיוחד.
בדר"כ בשביל מסה עבודה באיזור ה-65%-85%, מתוכננת כמו שצריך, תהיה אידאלית

בהנחה שאפשר תמיד להתקדם בנפח ללא תלות בעצימות, ובהנחה שאפשר להתקדם בעצימות ללא תלות בנפח - במה מהם עדיף לבחור על מנת להגדיל מסת שריר ?
זה לא משנה, כל עוד אתה מתקדם תהיה היפרטרופיה.

כדי שהגוף יבנה מסת שריר הוא צריך להיות מאותגר, נזק צריך לקרות על מנת שהגוף יתקן אותו בצורה טובה יותר כך שבפעם הבאה שתנסה לגרום לו נזק הוא יהיה מוכן, זהו מנגנון ההישרדות של הגוף.
על פניו, כל עומס גבוה יותר ממה שהשריר רגיל אליו יוביל להיפרטרופיה, אבל משתנים כמו רמת המתאמן/גנטיקה/תדירות ועצימות ישפיעו הכי הרבה על ההיפרטרופיה.

נפח הוא כלי להתחזקות, כשהוא מגיע מתוכנן כך.
בכל מצב אחר עבודה בעצימות גבוהה (לרוב סביב ה 90 אחוז ומעלה) היא לא הכרחית עבור היפרטרופיה, אבל כדי להתחזק צריכים להרים כבד ושם עצימות + נפח עובדים טוב ביחד כשמתוכננים טוב.

• פותח/ת השרשור
מה שאני מבין פה בעצם, שכדי להגדיל מסת שריר אני צריך תוכניות שהמטרה שלה היא בראש ובראשונה: נפח. ואת הנפח אפשר להגדיל בעזרת העצימות.

איזה תכנית אחרי SS ממולץ למטרת מסת שריר ?
בהתחלה חשבתי על טקסס אבל אני מבין שהמטרה בטקסס זה עצימות והנפח שם היא רק למטרת העצימות.

איך הטענה הזו מסתדרת עם אנשים שעושים תוכניות כדוגמת הבולגרית ?

בתור אחד שעשה אותה תקופה ארוכה, בחודש הראשון היה שיפור מטורף, אחכ כמעט כלום.

כמה ליפטרים רציניים אתה מכיר שעושים אותה ?

בתור אחד שעשה אותה תקופה ארוכה, בחודש הראשון היה שיפור מטורף, אחכ כמעט כלום.

כמה ליפטרים רציניים אתה מכיר שעושים אותה ?
לא מכיר אף אחד . שואל מבורות מוחלטת ומהתעניינות
בכל זאת , אני מאמין שהיא מפורסמת כל כך בגלל שיש ספורטאים שהיא כן עבדה עליהם

מה שאני מבין פה בעצם, שכדי להגדיל מסת שריר אני צריך תוכניות שהמטרה שלה היא בראש ובראשונה: נפח. ואת הנפח אפשר להגדיל בעזרת העצימות.

איזה תכנית אחרי SS ממולץ למטרת מסת שריר ?
בהתחלה חשבתי על טקסס אבל אני מבין שהמטרה בטקסס זה עצימות והנפח שם היא רק למטרת העצימות.
נפח לא מגדילים בעזרת עצימות, אלא בעזרת תדירות ועומס כללי.
על מנת לבנות תוכנית מתאימה לעלייה במסת שריר צריכים להבין קצת על המתאמן כי אין שבלונה אחת שתתאים לכולם. (למרות שיש כאלה שעדיף להשתמש בהם מאשר תוכניות גנריות אחרות)

לא מכיר אף אחד . שואל מבורות מוחלטת ומהתעניינות
בכל זאת , אני מאמין שהיא מפורסמת כל כך בגלל שיש ספורטאים שהיא כן עבדה עליהם
היא מפורסמת כי היא טרנד שונה.

אם תשים לב אף ליפטר מוצלח לא עובד עם תכנית מוכנה. תמיד מתאימים אישית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית