הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שוב לא הולך בדדליפט

BarBibas

משתמש קבוע
1,573
1,247
נק' מוניטין:
5,883
1,573
1,247
פתחתי כאן אשכול לפני כשבוע , לצערי לא יצאתי עם מסקנות בפועל , כנראה כי לא הבנתי נכון / לא הבנתי בכלל מה הכוונה של כל הטובי לב שניסו לעזור לי

הדדליפט כבר תקופה הולך ונהיה פח , אבל כל עוד התקדמתי איתו זה לא הזיז לי יותר מדי ... שבוע שעבר היה 180x5x5 ללא , שהלך נחמד מבחינת רמת קושי .. מבחינת טכניקה קצת פחות
אז עבדתי על טכניקה במקביל וניגשתי היום ל185 שלא התנתק בכלל .. לא משנה מה אני מנסה לשנות בטכניקה זה מרגיש לי קקי ופשוט לא הולך במשקלים גבוהים

מצרף כאן כמה סרטונים מהאימון האחרון עם 160קג , שלא משנה מה שיניתי זה פשוט לא נראה טוב ולא מרגיש טוב !!!!!!
אני ממש אשמח אם יהיה צדיק בסדום שבאמת יסביר לי מא' עד ת' על הטעויות שלי , ואם צריך , אפילו להסביר לי כאילו אני בור שאין לו מושג איך עושים דדליפט , כי יכול מאוד להיות שהבעיה היא מהשורש
(בוודאי שראיתי מלא סרטונים שוב לפני שאני מפרסם כאן , וקראתי קצת שוב כדי לרענן את הזכרון .. מה שאני צריך זה הכוונה לבעיה עצמה)

אני ממש ממש ממש ממש אשמח אם הבן אדם הכל כך צדיק שיקח יוזמה ויכוון אותי אל הבעיה , ישתמש במונחים שאוכל להבין , ובשפה ברורה

• פותח/ת השרשור
אני חושב שזו נטייה של הרבה ליפטרים, במיוחד של חזקים, לסמוך - ברגע האחרון לפני סט כבד - על הקוואדס במקום על זוקפי הגב. נראה לי שזה גם מה שאתה עושה. לדעתי יועיל לך שילוב של הורדת משקל למקום שבו הטכניקה שלך סולידית ועלייה משם (כמו שכבר כתבתי), ביחד עם חיזוק של הזוקפים והרחב-גבי כדי להגדיל את הביטחון שלך.

כן כבר הבנתי שאני צריך לחזק גב עליון וקוואדס . אעבוד על זה
העלתי לכאן 3 סרטונים , 130 150 170 . במה מהם הטכניקה שלי נראית טובה מספיק כדי להתקדם משם ?

מציע לא לתרגל גם טכניקה עם 130 פחות משבוע אחרי שנגמרת. תשאיר את התדירות כמו שהייתה קודם.

הייתי עושה עד עכשיו דדליפט אחד בשבוע (נפח ללא) ועוד פעם אחת (לא תמיד יוצא) דפציט של 5 שלשות.
מכמה אתה ממליץ להתחיל את הדילואד ב5x5 ?

שאלה,
מה מרגיש לך לא טוב בתנועה? מה לא נוח?
לאחרונה , הרגשתי קצת כאבי גב בדדליפט (לא משהו קריטי , פשוט מעולם לא היה לי את זה) .. שיערתי שזה בגלל טכניקה , וכשקיבלתי פידבק הבנתי שהיא לא משהו
מה גם שאני מרגיש שאני לא מספיק מנצל את הגוף שלי , שאני יכול להוציא הרבה יותר בדדליפט

גם לא נוח לי שהמוט זז לי כל הזמן לפני הניתוק , וידעתי תמיד שזה מהווה בעיה , אבל אף פעם לא טיפלתי בזה .. הגיע הזמן

העלתי לכאן 3 סרטונים , 130 150 170 . במה מהם הטכניקה שלי נראית טובה מספיק כדי להתקדם משם ?
פשוט קח משקל חימום לא כבד, תעשה אותו עם טכניקה מצויינת, ותתחיל לעלות בקפיצות של נניח 20. תשאיר את האגו, ההישגים שכבר היו לך, והתחרות הצפויה - בצד. תעבוד רק עם עצמך ותראה איפה הטכניקה מתחילה להישבר. זה משקל המוצא שלך. תוריד ממנו לא פחות מ- 30%, אולי אפילו יותר בגלל הגב הכואב. תתחיל לטפס משם, בלי להתפשר על הטכניקה באף אימון. אם היא נשברת, תוריד נפח.

• פותח/ת השרשור
פשוט קח משקל חימום לא כבד, תעשה אותו עם טכניקה מצויינת, ותתחיל לעלות בקפיצות של נניח 20. תשאיר את האגו, ההישגים שכבר היו לך, והתחרות הצפויה - בצד. תעבוד רק עם עצמך ותראה איפה הטכניקה מתחילה להישבר. זה משקל המוצא שלך. תוריד ממנו לא פחות מ- 30%, אולי אפילו יותר בגלל הגב הכואב. תתחיל לטפס משם, בלי להתפשר על הטכניקה באף אימון. אם היא נשברת, תוריד נפח.

הכאבי גב (הממש זניחים , רק הדליקו נורה אדומה) קרו רק כשעשיתי בטכניקה לקויה
בטכניקה החדשה לא הרגשתי כלום
אז למה שאוריד 30 אחוז ??
אני מבין את עקרון הדילואד ומאמין בו , אבל להגיע למצב שהמשקל ההתחלתי שלי יהיה 120-130 קג זה קצת מוגזם
חשבתי על 150 בערך (כמובן במידה וירגיש לי טוב)

זה לא הנדסת טילים, המספרים לא מחייבים. אבל צריך להקשיב לגב כשהוא מדבר. הנפח הגדול שאתה עושה, עם משקל נמוך מספיק, יעשה עבודת חיזוק טובה. ואתה יכול להתקדם מהר.
ועוד משהו.
כרגע נמצא בגרעון קלורי

לאחרונה , הרגשתי קצת כאבי גב בדדליפט (לא משהו קריטי , פשוט מעולם לא היה לי את זה)
סביר מאד שיש קשר בין שתי העובדות האלה.

ניתן להתקדם בגרעון קלורי, במיוחד בדדליפט.
אתה לא נפצע / בכאבים בגלל זה. פשוט צריך לתכנן התקדמות / התאוששות בהתאם.

תחלק את הסט אפ לשני חלקים -
החלק הראשון, להביא את השינס למגע במוט.
החלק השני, לכווץ את החזה מבלי להוריד את האגן.
תראה את הסרטון הזה ותנסה לחקות את הסט אפ הזה:

זה עדיין נראה שאתה מתחיל עם אגן נמוך, רואים את זה במיוחד בסרטון השני כי מרכז הכובד שלך משתנה באמצע ההרמה.

38507_bandicam_2017-09-01_20-40-07-901.jpg

פה הכתפיים שלך מעל המוט

38508_bandicam_2017-09-01_20-40-10-638.jpg

פה כבר הרחב גבי מעל המוט (זה מה שצריך להיות מההתחלה)

זה ירגיש לך כמו לעשות סטיף לג דדליפט בהתחלה אם תתחיל עם אגן יותר גבוה ולא ירגיש לך נוח בכלל העניין של לכווץ את החזה מבלי להוריד בסנטימטר אפילו את האגן ויהיה לך קשה להגיע למצב שהגב שלך ישר. אבל ככה העמדה ההתחלתית בדדליפט אמורה להרגיש, אתה לא אמור להיות מסוגל להחזיק את הפוזיציה הזאת לזמן ארוך.

אימון דדליפט הבא שלך תצלם בדיוק מהצד בגובה הברכיים שיהיה אפשר יהיה לראות איפה המוט ביחס לכתפיים שלך ויותר קל לשפוט את זה.
אה ותנעל את המרפקים, לא צריך הסבר למה זה מסוכן. גם לי הייתה את הבעיה הזאת והדבר היחידי שעזר לי זה לעבור להוק גריפ (היו עוד סיבות שעברתי, זאת אחת מהן) ועדיין המרפקים שלי לפעמים לא נעולים.

קבצים מצורפים

• bandicam 2017-09-01 20-40-07-901.jpg
    bandicam 2017-09-01 20-40-07-901.jpg
    KB 11.7 · צפיות: 72
  • bandicam 2017-09-01 20-40-10-638.jpg
    bandicam 2017-09-01 20-40-10-638.jpg
    KB 11.5 · צפיות: 76
אני מאמין שעכשיו סידרת את בתרגילי עזר וההתקדמות זה יזרום יותר חלק.

מעבר לזה בלי לראות את הדפיסיט שלך אני מאמין שהוא פגע קשה בהתאוששות בגלל המבנה והחולשות שלך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית