הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון עד כמה הסקווט והדדליפט בריאים לנו?

• פותח/ת השרשור hanan
  • פורסם בתאריך

hanan

משתמש על
8,276
5,170
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
13,984
8,276
5,170
אין ויכוח כי הסקווט והדדליפט הם שני תרגילים מעולים, אבל יש לי תחושה לפי השאלות ושמות הלוגים, כי הפורום נראה כמו "מסדר חולים" ואני תוהה למה.
אני לא נתקל בהרבה מקרים של השבתה מוחלטת אבל כן הרבה מקרים של מתאמנים שנאלצים להסתפק במשקלים נמוכים בהרבה.

ההרגשה שלי כי אינטנסביות האימונים לא תואמת את דרישות ההתאוששות מבחינת שינה, שחרור שרירים, עבודה על טכניקה ותרגילי עזר.

אשמח לדיון פורה

אנשים פה מוכנים לעשות הכל בשביל PR, למשוך ולשפוף בכל טכניקה שהם מתקדמים בה ולהשתגע עם האינטנסיביות של האימונים.
האבסורד הוא, שהם עושים את זה כי הם רוצים שיאים מהר, ובפועל, הם מושבתים חצי מתקופת האימונים שלהם.
בדיוק.
כמו ש @Crossfiter כתב, סביר להניח שזה יעבור להם. ורובנו היינו במקום דומה בשלב כזה או אחר באימונים.

לדעתי זה לאו דווקא העצימות שעלולה לפגוע, אלא יותר שלב הנפח שבו הרבה מתאמנים צעירים מחליטים "להתפרע".
תוסיף לזה טכניקה בעייתית, ואתה בכיוון טוב לרגרסיה.

ולמה ההדרכה הזאת חסרה? כי המאמן הממוצע מסתפק בתעודת סוף הקורס, יש כמה צדיקים שיש להם ידע בלימוד הסקוואט והדדליפט או כאלה שעוד יותר מגדילים ראש ולא מסתפקים בלימוד על סמך הניסיון האישי שלהם והולכים לסמינרים למאמנים כדי ללמוד איך ללמד בצורה הטובה ביותר, לא לפספס שום פרט ולהרחיב את הידע שלהם עוד יותר אבל מדובר כאן באחוז מאוד מאוד נמוך.
כמות הפעמים שאני רואה אצלי בהולמס מתאמנים שלקחו אימון אישי ועושים חצאי סקוואטים או דדליפט או סטיף לג בצורות שונות ומשונות כמו בסמית' או עם פלטות קטנות ללא הגבהה של המוט או עם מוט קילומטר מהגוף ומקבלים פידבק חיובי במהלך אותו אימון אישי, זה פשוט מבחיל בעיקר שמדובר באנשים שאני בטוח שהם כבר במשך חודשיים או שלושה מבצעים אימון אישי לפחות פעם בשבוע אז לא מדובר בביצוע חד פעמי של דדליפט או סקוואט בצורה כזאת.
אין שום אינטרס למאמן להרחיב את הידע שלו לרמה כזאת אלא אם זה באמת מעניין אותו.
הרבה מאמנים רואים בזה עבודה זמנית ומזדמנת (ובצדק), והרבה אחרים סתם גרועים בגלל שאין להם שום אמביציה להיות טובים במה שהם עושים.
חלק נוסף מצליח גם ככה בלי טיפת מקצועיות, אז למה להם לשנות משהו?

אגב כל מה שכתבתם פה ואתם מסכימים איתי קורה במכון מסויים שדי מקדם את העניין הזה בישראל ושכשאני מזכיר אותו כולם חושבים שאני עושה זאת בזדון ומתוך צרות עין.
מוזר לגלות שהרבה חבר׳ה פה כן מסכימים עם הגישה הזאת ועדיין מפחדים לבקר את המכון המסויים.
אגב, המכון הזה רושם שטכניקה היא מעל הכל אבל בסופו של יום הסרטונים, התגובות בפייסבוק והגישה מוכיחה לנו שלא כך הדבר.
אני בכללי חושב שכל מקום/מאמן/שיטת אימון וכו׳...
שעלולה לפצוע נערים וילדים בגלל התלהבות הם משהו שצריך להוקיע במיוחד אם אנחנו רוצים לשמור על מתאמנים חכמים שידעו איך להשתמש בתרגילים המורכבים ו פווארליפטינג כמו שצריך ולא לתת לו ׳שם רע׳.

אגב כל מה שכתבתם פה ואתם מסכימים איתי קורה במכון מסויים שדי מקדם את העניין הזה בישראל ושכשאני מזכיר אותו כולם חושבים שאני עושה זאת בזדון ומתוך צרות עין.
מוזר לגלות שהרבה חבר׳ה פה כן מסכימים עם הגישה הזאת ועדיין מפחדים לבקר את המכון המסויים.
אגב, המכון הזה רושם שטכניקה היא מעל הכל אבל בסופו של יום הסרטונים, התגובות בפייסבוק והגישה מוכיחה לנו שלא כך הדבר.
אני בכללי חושב שכל מקום/מאמן/שיטת אימון וכו׳...
שעלולה לפצוע נערים וילדים בגלל התלהבות הם משהו שצריך להוקיע במיוחד אם אנחנו רוצים לשמור על מתאמנים חכמים שידעו איך להשתמש בתרגילים המורכבים ו פווארליפטינג כמו שצריך ולא לתת לו ׳שם רע׳.
לא אתה משהו.. כל הכבוד על ההתמדה!

אין שום אינטרס למאמן להרחיב את הידע שלו לרמה כזאת אלא אם זה באמת מעניין אותו.
הרבה מאמנים רואים בזה עבודה זמנית ומזדמנת (ובצדק), והרבה אחרים סתם גרועים בגלל שאין להם שום אמביציה להיות טובים במה שהם עושים.
חלק נוסף מצליח גם ככה בלי טיפת מקצועיות, אז למה להם לשנות משהו?
זה מכלול עצום שצריך לשנות ויש בתוכו הרבה דברים במיוחד היום שהכול נגיש בלחיצת כפתור. במקום כל המאמנים חסרי הידע שגורמים למתאמנים להסתמך על סרטוני הדרכה שחלקם טובים וחלקם קצת פחות ממש לא היה מזיק אם היו עושים רפורמה גדולה בכל מה שקשור למי מוסמך לעבוד כמאמן, תנאי קבלה לעבודה, שכר קצת יותר הולם וכ"ו. בלי קשר לפאוורליפטינג, בושה שלמשאב כל כך חשוב כמו ספורט יש חלוקה תקציבית כל כך גרועה שבגללה אחוז נכבד מהמאמנים הם חסרי ידע, ממורמרים לא מעט ומעבר להדפסת תכנית מתיקית "גיבוי קיץ 2011" אין להם יותר מידי תועלת בקרב אנשים שלוקחים את האימונים באופן יותר רציני מלבוא לשרוף שעה כמה פעמים בשבוע וללכת

אבל לא ככה השוק עובד.
השכר של מדריכים ביזיוני כי יש המון מדריכים שמוכנים לעבוד בשכר הזה וכי ההכשרה מאוד קלה וזמינה.
השכר יעלה אולי אם תהפוך את הקורס להרבה יותר קשה ותובעני ואז יהיו מעט מאוד מדריכים, ואז או שאלה שכבר עם תעודה ישארו וזה יהיה תהליך של 20 שנה, או שתחייב את כולם לעשות קורס מחדש וזה לא כל כך יעבוד.

דרך יותר הגיונית היא להמשיך במצב הנוכחי ולאפשר לכל דורש לעבוד במקצוע, ומי שגרוע ישאר גרוע ומי שטוב ישאר טוב.
לצערנו בתחום הזה הטובים הם לרוב לא אלה שמצליחים, אבל פראיירים שמוכנים לשלם הרבה כסף למאמן גרוע הם לא בעיה שלי ולא שלך.

רמה נמוכה של מאמנים זו תוצאה של גורם אחר - מתאמנים לא מוכנים להוציא כסף על מאמן אישי (אחוז נמוך מאוד).

בארץ כמו שצויין זה לא מקצוע ״לכל החיים״ ומעטים מצליחים להתפרנס בצורה יציבה לאורך זמן. יש תחלופה מטורפת והרמה בהתאם.

המקור היחידי שלי להשוואה זה אוסטרליה, שגם כאן הרמה של המאמנים בוגרי קורס שמסתובבים במכון היא פח, ואפילו יותר מזה - כמעט אין מאמנים שמסתובבים במכון. במכון ענק יהיה מאמן אחד ו10 מאמנים שעושים אימון אישי.

במילים אחרות, אין כאן שום הדרכה למנוי רגיל, רק למתאמנים אישיים. לכן שיש מספיק מתאמנים שמוכנים לשלם - יש המון תחרות ומאמנים משקיעים אקסטרא כדי להיות תחרותיים בשוק, להביא תוצאות יוצאות דופן וכד׳.

בעזהי"ת

זה מכלול עצום שצריך לשנות ויש בתוכו הרבה דברים במיוחד היום שהכול נגיש בלחיצת כפתור. במקום כל המאמנים חסרי הידע שגורמים למתאמנים להסתמך על סרטוני הדרכה שחלקם טובים וחלקם קצת פחות ממש לא היה מזיק אם היו עושים רפורמה גדולה בכל מה שקשור למי מוסמך לעבוד כמאמן, תנאי קבלה לעבודה, שכר קצת יותר הולם וכ"ו. בלי קשר לפאוורליפטינג, בושה שלמשאב כל כך חשוב כמו ספורט יש חלוקה תקציבית כל כך גרועה שבגללה אחוז נכבד מהמאמנים הם חסרי ידע, ממורמרים לא מעט ומעבר להדפסת תכנית מתיקית "גיבוי קיץ 2011" אין להם יותר מידי תועלת בקרב אנשים שלוקחים את האימונים באופן יותר רציני מלבוא לשרוף שעה כמה פעמים בשבוע וללכת

נמצאת כאן גם בחירה של האזרח הממוצע, שמעדיף שכספי המס שלו יגיעו לפעילויות ספורט מקצועניות, כדורגל למשל, ולא לפעילות ספורט עממית - החל מסבסוד חדרי כושר ברמה המוניציפלית וכלה בתיקצוב תחרויות חובבים, וכל זאת למרות שהאוהד הממוצע לעולם לא ישחק במשהו שהוא יותר מ-FIFA 17, ולעומת זאת ספורט עממי הוא בהחלט משהו שיש לו יכולת לקחת בו חלק בעצמו.

בעזהי"ת

נמצאת כאן גם בחירה של האזרח הממוצע, שמעדיף שכספי המס שלו יגיעו לפעילויות ספורט מקצועניות, כדורגל למשל, ולא לפעילות ספורט עממית - החל מסבסוד חדרי כושר ברמה המוניציפלית וכלה בתיקצוב תחרויות חובבים, וכל זאת למרות שהאוהד הממוצע לעולם לא ישחק במשהו שהוא יותר מ-FIFA 17, ולעומת זאת ספורט עממי הוא בהחלט משהו שיש לו יכולת לקחת בו חלק בעצמו.

בארהב לדוגמא ספורט עולה מאוד מאוד יקר בגילאים הצעירים, אבל בהמשך אם השקעת אתה יכול לעשות תואר בחינם ע״י קבלת מלגה, להתקדם להיות ספורטאי מקצועי ולהרוויח המון כסף מזה.

בארץ לא קיימות האפשרויות האלו מכאן נובע שכל התרבות דפוקה ותמשיך להיות דפוקה כי אין לאן להתקדם חוץ מכדורסל וכדורגל (וטיפה מקצועות אולימפים) מכאן שהמאמנים לא מנוסים בשום דבר ולא מבינים את התרבות של הספורט בכללי.

זה כל כך חבל וזה לא קשור בגודל המדינה כי יש מדינות קטנות כמונו שתרבות הספורט שם היא מושלמת והן ידועות כמדינות ספורט.

• פותח/ת השרשור
בעזהי"ת

לשם שינוי אני לא מסכים איתך הספורט העממי בישראל פורח, יש עשרות אלפי רצים, מתאמני חדר כושר, מכוני הקרוספיט מלאים.
הבעיה לדעתי היא שהספורטאי העממי נתקל במדריכים ומאמנים עם הכשרה קלוקלת ועוד פחות פיקוח וכל אחד יכול להציג את עצמו כמומחה לעיצוב הגוף ותזונה פונקציונאלית.

מנגד גם המתאמן הממוצע מעדיף לקנות 'אשליות' המדריך/ה חטובים ולא 'ידע' מאנשי מקצוע שלרוב גם כרוך בעבודה קשה.

אבל סך הכל אני אופטימי לגבי השינוי בתחום וסמינרים כמו של רן כהן למדריכים בגורדון היא דבר מבורך

אני מסכים שצריך מנטליות קשוחה בשביל הספורט הזה אבל גם צריך הרבה סבלנות ושכל
מאד מסכים. סבלנות ולמידה הן ביחד המפתח. צריך לשאוף להרים משקלים ענקיים בגיל 60 ו- 70, ולתכנן ולהתנהג עכשיו בהתאם לאופק הזה.

זה לא שהדדליפט והסקוואט הם הגורם לפציעות, התכנית היא הגורם לפציעות, השאיפה להגיע לתוצאות מהר ככל האפשר, לשבור כמה שיותר שיאים בלי להתחשב בהתאוששות ומנוחה, זה הגורם היחיד שבגללו הלוגים נראים ככה, אפשר לעשות סקוואט ודדליפט שנים על גבי שנים בלי להפצע, המתכון זה להתאמן בצורה מתונה, עם מנוחה מספקת, בלי לחשוב שאתה איזה פאוורליפטר או מפתח גוף ולקחת את הגוף לקיצון, הגישה של לרדוף אחרי משקלים/היקפים מיותרת כשמדובר בבריאות וזו לא גישה שמתאימה לטווח ארוך ולאורך חיים בריא, שכל אחד ישאל את עצמו, מה זה משנה אם תעלה את הסקוואט שלך בשבוע או בשבועיים או בחודש? את מי זה מעניין חוץ מאת עצמך?

שכל אחד יחליט מה טוב לו, ויעשה את השיקולים בעצמו

לא מנסה להיות גזעני, אני חושב שהחוסר השקעה בספורט בארץ קשור לראש היהודי.

בארץ מסתכלים על הכל בתור רווח/הפסד, ובדר״כ ספורט יהיה הפסד (כלכלי).

אנשים מאוד קרובים אלי לא תמכו בתחביב / ספורט שלי מהסיבה הפשוטה שאין בו רווח כלכלי - אז זה מיותר. ככה הגישה כלפי כל ענף שלא צפויה ממנו הכנסה.

ספציפית בארצות אחרות, עם תרבות ספורט מפותחת, לכולם ברור שזה בזבוז כסף משווע אבל כולם יתמכו, יבואו לעודד, יצפו ויתעניינו.

אנשים מאוד קרובים אלי לא תמכו בתחביב / ספורט שלי מהסיבה הפשוטה שאין בו רווח כלכלי - אז זה מיותר. ככה הגישה כלפי כל ענף שלא צפויה ממנו הכנסה.

ספציפית בארצות אחרות, עם תרבות ספורט מפותחת, לכולם ברור שזה בזבוז כסף משווע אבל כולם יתמכו, יבואו לעודד, יצפו ויתעניינו.

זה נכון, תוסיף לזה לחץ של ביטחון וכסף + שנים של חוסר תרבות ואוכלוסיה קטנה ותקבל כלום בפיתה.
במקומות שהלייף סטייל מאפשר לך את האפשרות להיות רגוע מתחילים להתפתח תחומים אחרים מגוונים, בדרך כלל הראשון יהיה ספורט (כי זה משהו אבולוציוני)

• פותח/ת השרשור

בעיה נוספת היא שעבור ילדים אין מסגרות ספורטיביות למטרות הנאה וכבר בגיל 8 ילד מוצא את עצמו מתאמן 4 פעמים בשבוע מה שגורם לשחיקה ופרישה.
מסגרות "לייט" שיאפשרו אורח חיים ספורטיבי יגדילו את כמות הילדים שעוסקים בספורט.
על זה תוסיף מחסור במתקנים, מאמנים וכדומה

מסכים עם זה, הכמות פעמים שחברים אמרו לי "תגיד אם אתה מתחרה מה יוצא לך מזה אתה מקבל כסף או משהו?" ואז שאמרתי שלא ההבעת פנים שלהם הייתה "תשמע אתה חתיכת פראיר".

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית