הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון עד כמה הסקווט והדדליפט בריאים לנו?

• פותח/ת השרשור hanan
  • פורסם בתאריך

hanan

משתמש על
8,276
5,170
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
13,984
8,276
5,170
אין ויכוח כי הסקווט והדדליפט הם שני תרגילים מעולים, אבל יש לי תחושה לפי השאלות ושמות הלוגים, כי הפורום נראה כמו "מסדר חולים" ואני תוהה למה.
אני לא נתקל בהרבה מקרים של השבתה מוחלטת אבל כן הרבה מקרים של מתאמנים שנאלצים להסתפק במשקלים נמוכים בהרבה.

ההרגשה שלי כי אינטנסביות האימונים לא תואמת את דרישות ההתאוששות מבחינת שינה, שחרור שרירים, עבודה על טכניקה ותרגילי עזר.

אשמח לדיון פורה

התרגילים בריאים מאוד, אבל בלוגים אתה בדר"כ תראה אנשים שמנסים לעסוק בספורט של פאוורליפטינג, ולא סתם הרמות לכיף, לכן המרדף אחר המשקלים הגבוהים יותר לרוב יובילו אנשים לעשות הכל כדי להשתפר במשקלים, לפעמים על חשבון טכניקה טובה ובריאות כללית.
גם הבעיה הגדולה ביותר בתוכניות cookie cutter היא שהיא לא מתייחסת להבדלים אינדיבידואליים, ולפעמים מתקדמת מהר יותר ממה שהטכניקה\ יכולת התאוששות של המתאמן יכולה לעמוד בזה

לדעתי זה כי אנשים לפעמים באים חלשים/לא התאוששו ובכל זאת מרימים כבד ולפעמים זה גורם למין פציעה

לדעתי במצב של היום לקחת ברצינות פווארליפטינג תחרותי זה מטופש.
אני כן בעד להשתפר ולהתקדם במשקלים אך לווא דווקא בתוכניות כה אינטנסיביות ושאין לך את האורח חיים של ספורטאי.

שהתאמנתי להרמת משקולות הייתי בעולם כזה וזה היה קשה מאוד וקצת מטופש (במבט לאחור) למרות שלא נפצעתי (זה כנראה כי היה לי מאמן אישי ותוכנית מותאמת אישית), אני עדיין בטוח שלעשות התמחות ומבחני לשכה בזמן אימונים כאלו אינטנסיבים זה לא הדבר ה׳בריא׳ בעולם.

אני חושב שהבעיה זה שהרבה חברה פה צעירים ומתלהבים, גם אני הייתי בסרט הזה...
זה יעבור להם עם הזמן ועם הקילומטרז של האימונים.

לדעתי סקוואט ודדליפט לא משתלמים למתאמן שהמטרה שלו היא בילדינג או בריאות, יש תרגילים אחרים שהם לא פחות אפקטיביים למטרות האלו והסיכוי להיפצע בהם הוא הרבה יותר נמוך, כמו לג פרס, לאנג'ים וטראפ בר דדליפט.

נערך לאחרונה:
לדעתי כדאי לבצע אותם בגלל כמות השרירים המעורבים , שמירה על מוביליות ועבודה על שרשרת אחורית שרוב הבילדרים פשוט מדלגים עליה.
כמו שכבר נכתב כאן חשוב לא להיות "חרמן" על המשקלים להפעיל שיקול דעת ולהקפיד על טכניקה ב 100%.
אם המטרה היא רק לגדול אז כנראה שאין חובה, לגבי בריאות הבעיה היא במה שכתבתי למעלה..

גם לעבוד במשקלים כבדים לא פוצע אם אתה יודע מה אתה עושה.

אני עובד כבר יותר משנתיים ברצף לRMים נמוכים בכל אימון ולא נפצעתי, פציעות ברוב המוחלט של המקרים נגרמות מנפח ולא מעצימות.
כמובן שיש את הפקטור הטכני, אבל הסיכוי שלכם להפצע בתרגילים שהם לא סקוואט ודדליפט לא הרבה יותר קטנים, בהינתן מספיק נפח.

אני יכול להגיד מפידבקים של מתאמנים בשטח שחוו פציעות דיסק ובעיות גב וברכיים
שסקוואט ודד ליפט הקלו להם משמעותית על הכאב
שוב כמו שרשמתי למעלה כשזה מפוקח עם טכניקה נכונה ומשקל הולם בלי להשתגע בהתאם למתאמן

גם לעבוד במשקלים כבדים לא פוצע אם אתה יודע מה אתה עושה.

אני עובד כבר יותר משנתיים ברצף לRMים נמוכים בכל אימון ולא נפצעתי, פציעות ברוב המוחלט של המקרים נגרמות מנפח ולא מעצימות.
כמובן שיש את הפקטור הטכני, אבל הסיכוי שלכם להפצע בתרגילים שהם לא סקוואט ודדליפט לא הרבה יותר קטנים, בהינתן מספיק נפח.
אני דווקא נפצעתי בעצימות בטקסס.
ובפציעה אני לא מתכוון לדלקת שזה משהו שעם קצת ניסיון אתה יכול להרגיש שהיא נבנית ולמנוע אותה

לא מכיר אותך או יודע באיזו רמה הטכניקה שלך, אבל מהניסיון שלי (עם עצמי או מתאמנים שלי) לא נוטים להפצע אפילו בעצימות שהיא לא 1RM כשהטכניקה יושבת מספיק טוב.
לגבי 1RM דעתי היא חד משמעית - מיותר אלא אם אתה מתכונן לתחרות.

בעזהי"ת

אין ויכוח כי הסקווט והדדליפט הם שני תרגילים מעולים, אבל יש לי תחושה לפי השאלות ושמות הלוגים, כי הפורום נראה כמו "מסדר חולים" ואני תוהה למה.
אני לא נתקל בהרבה מקרים של השבתה מוחלטת אבל כן הרבה מקרים של מתאמנים שנאלצים להסתפק במשקלים נמוכים בהרבה.

ההרגשה שלי כי אינטנסביות האימונים לא תואמת את דרישות ההתאוששות מבחינת שינה, שחרור שרירים, עבודה על טכניקה ותרגילי עזר.

אשמח לדיון פורה

הבדלי שמים וארץ נמצאים בין בעל נסיון בספורט קודם המגיע אל תרגילי הפאוורליפטינג, גם אם עושה זאת כאוטו-דידקט, ובין אחד ללא נסיון בספורט שפשוט מעלעל קצת בספרי הדרכה או בסירטונים פופולריים, ולכל היותר יודע היטב את אשר הוא רואה, אך לעולם לא ידע את אשר מסגרת הספר והסירטון לא הכילו, ובעיקר בנוגע לבניית יסודות האימון: תנועתיות, פרופריוספציה, גמישות, שיווי משקל, סבולת לב-ריאה וכן הלאה.

לזה השני כדאי מאוד לעשות את צעדיו בתחום תחת שרביט ההדרכה של מאמן הבקיא בעצמו בכל אלה, מאמן שיתעקש איתו על בניית יסודות ספורטיביים איתנים ועל טכניקה איכותית. לעזאזל, אם כדורסל פשוט במתנ"ס, בסך הכל לזרוק כדור לטבעת ברמת המיומנות הבסיסית - מקסימום במקום לפגוע בסל תפגע בציפורים על העץ הסמוך, ברור שהולכים ל'חוג כדורסל' או משהו, אז עיסוק במשקולנות לא?!

לדעתי סקוואט ודדליפט לא משתלמים למתאמן שהמטרה שלו היא בילדינג או בריאות, יש תרגילים אחרים שהם לא פחות אפקטיביים למטרות האלו והסיכוי להיפצע בהם הוא הרבה יותר נמוך, כמו לג פרס, לאנג'ים וטראפ בר דדליפט.
כי בילדינג זה פשוט בריאות /:

כי אנשים לא נפצעו מלג פרס?

כמו הרבה דברים אחרים בחיים, עבור מי שעוסק בתחום להנאתו חשוב להקפיד על מידה נכונה ופרופורציות.

• פותח/ת השרשור
כי בילדינג זה פשוט בריאות /:
הטענה שלי היא לא נגד התרגילים או לטעון שהם "פוצעים"
אני פשוט רואה הרבה אנשים שנאלצים להסתפק במשקלים נמוכים או בכלל לא לבצע.
אני מאוד מתחבר למה שה @TheTzadik כתב שחסרה הדרכה וליווי בביצוע התרגילים

חסר הרבה דברים בכל התתי תחומים טכניקה נכונה כמובן ובעיקר ההבנה הבסיסית של מחזוריות של נפח עצימות מנוחה.

ולמה ההדרכה הזאת חסרה? כי המאמן הממוצע מסתפק בתעודת סוף הקורס, יש כמה צדיקים שיש להם ידע בלימוד הסקוואט והדדליפט או כאלה שעוד יותר מגדילים ראש ולא מסתפקים בלימוד על סמך הניסיון האישי שלהם והולכים לסמינרים למאמנים כדי ללמוד איך ללמד בצורה הטובה ביותר, לא לפספס שום פרט ולהרחיב את הידע שלהם עוד יותר אבל מדובר כאן באחוז מאוד מאוד נמוך.
כמות הפעמים שאני רואה אצלי בהולמס מתאמנים שלקחו אימון אישי ועושים חצאי סקוואטים או דדליפט או סטיף לג בצורות שונות ומשונות כמו בסמית' או עם פלטות קטנות ללא הגבהה של המוט או עם מוט קילומטר מהגוף ומקבלים פידבק חיובי במהלך אותו אימון אישי, זה פשוט מבחיל בעיקר שמדובר באנשים שאני בטוח שהם כבר במשך חודשיים או שלושה מבצעים אימון אישי לפחות פעם בשבוע אז לא מדובר בביצוע חד פעמי של דדליפט או סקוואט בצורה כזאת.

שכחת לציין שהגיל הממוצע במסדר החולים הוא 16-20.
אני חושב שהדבר העיקרי שגורם לפציעות פה זו הגישה של PR בכל מחיר.
אנשים פה מוכנים לעשות הכל בשביל PR, למשוך ולשפוף בכל טכניקה שהם מתקדמים בה ולהשתגע עם האינטנסיביות של האימונים.
האבסורד הוא, שהם עושים את זה כי הם רוצים שיאים מהר, ובפועל, הם מושבתים חצי מתקופת האימונים שלהם.

עשיתי תוכניות ליפטינג 5 שנים+- כאוטודידקט מוחלט ומעולם לא נפצעתי במסגרת האימונים.
הסיבה העיקרית שלא נפצעתי, היא כי לא פחדתי לקחת שבוע מנוחה כשצריך והתעקשתי על טכניקה טובה.
אם היה לי מתוכנן PR ביום מסויים ובאותו יום לא הרגשתי מוכן, דחיתי את ה PR.

אני מסכים שצריך מנטליות קשוחה בשביל הספורט הזה אבל גם צריך הרבה סבלנות ושכל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית