הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תקופת חיטוב לא טובה במיוחד

Bart496

משתמש מתחיל
77
4
נק' מוניטין:
4
77
4
אפשר לומר שאני מתאמן כבר איזה שלוש שנים.
התחלתי עם AB בסיסית, משם עברתי לתוכניות כוח(SS ואז ביל סטאר), ואז שכבר די השמנתי, עברתי לחיטוב.
התחלתי את החיטוב בתקופה לא טובה, תקופה מאוד לחוצה של מבחנים ועבודה משרה מלאה, וכל זה ממש פגע לי באימונים בחיטוב.
במשך כל תקופת החיטוב(4-5 חודשים)החסרתי אימונים, לא השקעתי בתזונה, ירדתי במשקלי העבודה משמעותית ובמשקל גוף.
ובחודש האחרון של החיטוב, לא התאמנתי בכלל.
התוצאה - נראה רזה ומצומק, פשוט נראה כאילו לא התאמנתי מעולם.

אין ספק שזה הגיוני שאני לא אראה תוצאות, אבל אני די מאוכזב..
ציפיתי לראות טיפה תוצאות כי באמת התאמנתי הרבה וקשה, ובאמת שאנשים שלא הרימו משקולת בחיים שלהם נראים יותר שריריים ממני.
עכשיו נגמר התקופה הלחוצה ואני רוצה לחזור לעצמי.

השאלה שלי היא כזו: האם כל התקופה הארוכה שהתאמנתי והשקעתי, הייתה לחינם? כאילו אחרי כל החיטוב הגרוע הזה, אני מתחיל מאפס?
אני שואל את זה לידע כללי, וכדי להבין איך זה עובד. מעניין אותי אם בנאדם יכול להתאמן שנים, להיראות סוס, אבל תקופה לחוצה של 3-4 חודשים והכל נעלם כאילו לא היה.

אשמח לכנות בלי רחמים 🫤

תעלה תמונה לפני ואחרי
ומשקלי עבודה בסוף מסה וסוף חיטוב
זאת רק ההתחלה יש לך את כל החיים לא בונים אימפריה ביום אחד ולא בשנה ולא ב 3

• פותח/ת השרשור
איך משקלי העבודה שלך? איך אתה נראה ביחס להתחלה? אולי אתה מגזים עם עצמך?
בגלל שחודש לא התאמנתי מתאר לעצמי שמשקלי העבודה ירדו, אבל בזמן שהתאמנתי הם היו סבירים, בסביבות ה110 סקוואט ודדליפט, בנץ' פרס 70,
פרס 50.
ביחס להתחלה אולי טיפ טיפה יותר שרירי אבל עדיין, זה פשוט נראה כאילו לא התאמנתי בכלל..
עקרון ההפיכות במשפט אחד ..
מה הכוונה?
תעלה תמונה לפני ואחרי
ומשקלי עבודה בסוף מסה וסוף חיטוב
זאת רק ההתחלה יש לך את כל החיים לא בונים אימפריה ביום אחד ולא בשנה ולא ב 3
אני בטוח, שאלתי פשוט שאלה שאני רוצה לדעת לידע כללי, האם אני מתחיל עכשיו מאפס בעצם..

בגלל שחודש לא התאמנתי מתאר לעצמי שמשקלי העבודה ירדו, אבל בזמן שהתאמנתי הם היו סבירים, בסביבות ה110 סקוואט ודדליפט, בנץ' פרס 70,
פרס 50.
ביחס להתחלה אולי טיפ טיפה יותר שרירי אבל עדיין, זה פשוט נראה כאילו לא התאמנתי בכלל..

מה הכוונה?

אני בטוח, שאלתי פשוט שאלה שאני רוצה לדעת לידע כללי, האם אני מתחיל עכשיו מאפס בעצם..
לא כל עוד התקדמת במשקלי עבודה ואתה לא עושה את אותם משקלי עבודה מהאימון הראשון ראשון יש התקדמות אולי היא קטנה או מזערית אבל בכל זאת התקדמות

זיכרון שריר אחי.. אתה ממש ממש לא מתחיל מאפס..
אני מאמין שתוך חודשיים-שלושה כבר תחזור למה שהיית בעבר

אני גם חזרתי להתאמן לפי בערך חודש לאחר הפסקה של שנתיים וכבר רואה קצת שינוי ומקווה שעוד חודש כבר לחזור למשקלים של פעם
תן בראש!😵‍💫🥊

תשמע אתה סתם לוקח את זה קשה. אבל אני כן מבין אותך כי חזרתי להתאמן אחרי הפסקה של כמעט 3 חודשים. גם התזונה הייתה על הפנים ושלא לדבר על ההרגשה הכללית. בקיצור חזרתי לפני חודש ובהתחלה היה קשה בטירוף כי המשקלים צנחו בהגזמה והייתי מבואס אבל אין מה לעשות זה החיים. מפה לשם, הכל חוזר מאוד מהר אז אין לך מה לדאוג (נפלאות זכרון השריר). פשוט תאכל, תנוח ואל תעמיס בהתחלה שלא תפצע ומבטיח לך שתחזור לעיניינים מהר מאוד.
ולך תדע מה עוד יקרה לך בחיים שתיהיה חייב להפסיק להתאמן לתקופה מסויימת אבל הגדולה זה לקום ולהמשיך הלאה חביבי.

קודם כל, אני לא יודע בן כמה אתה אבל תמיד תזכור שהחשיבה צריכה להיות לטווח ארוך - איפה אתה רוצה להיות עוד 3 שנים, לא עוד 3 חודשים בקיץ (זה כמובן אינדיוידואלי).

דבר שני, כן. שאתה לא מתאמן בחיטוב - אתה מפרק שריר שעבדת קשה לבנות. שריר צורך הרבה ״דלק״ (קלוריות) כדי לשמר את עצמו. ברגע שאתה מוריד קלוריות (חיטוב) הדבר הכי יעיל לגוף לעשות - להפטר מהשריר. ממשיכים להתאמן על מנת להמנע מהתהליך הזה.

דבר שלישי לחיוב, תתעודד בעובדה שיהיה קל מאוד להחזיר את מה שאיבדת. רק אל תבהל שאתה עולה במשקל, זה הגיוני.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה.
עכשיו שחוזרים לאימונים, כמה אחוז לדעתך צריך לעשות ריסט ממשקל העבודה האחרון שהייתי בו, אחרי מה שרשמתי? (חודש ללא אימונים+4 חודשים בערך של פספוסי אימונים וחוסר השקעה בתזונה)..

תודה!

תודה רבה.
עכשיו שחוזרים לאימונים, כמה אחוז לדעתך צריך לעשות ריסט ממשקל העבודה האחרון שהייתי בו, אחרי מה שרשמתי? (חודש ללא אימונים+4 חודשים בערך של פספוסי אימונים וחוסר השקעה בתזונה)..

תודה!
הייתי מציע לך לעבוד במתכונת של ss כי במשקלים יעלו מהר אחרי הפסקה כזאת גדולה.
תעשה את מה שעושים לפני ss כדי למצוא משקלי עבודה. תעשה חמישיות ותעלה משקל עד שאתה מרגיש שההעלאה הבאה תפגע בטכניקה שלך, ותעצור להעלות. תעשה את הבדיקות לכל התרגילים על פני שני אימונים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית