הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר איך להשתפר במתח?

עוז סויסה

משתמש מתחיל
9
0
נק' מוניטין:
0
9
0
היי, אני מנסה להשתפר בין היתר במתח .
לפני שבוע מדדתי ואני עושה 12 עליות מתח , אבל עכשיו אני תקוע ואני לא יודע מה לעשות כדיי להגביר את מספר העליות .

קראתי באינטרנט והבנתי שבסביבות 10-12 עליות מתח צריך לעבוד כל כח , ומעל 12 זה כבר סיבולת שריר .
השאלה איך אני עובד על סבולת שריר ומשפר אותה כדיי שאוכל להגיע לשיא גבוה יותר - המטרה הנוכחית זה 15 עליות מתח .

תוסיף עלייך עוד 2.5 קילו ורד ל6 חזרות

תתקדם ככה 2.5 קילו כל שבוע , תצבור כוח ותנסה עוד חודשיים-שלושה

• פותח/ת השרשור
תוסיף עלייך עוד 2.5 קילו ורד ל6 חזרות

תתקדם ככה 2.5 קילו כל שבוע , תצבור כוח ותנסה עוד חודשיים-שלושה
זה נשמע לי מעט מדיי .
היום ניסיתי לעשות מקסימום חזרות(אחרי שעשיתי 10 דק לפני 8 עליות )
ועשיתי עם משקולת של 5 קילו עליי, 8 חזרות.

שאלה נוספת, לפי מה שקראתי באינטרנט משתמשים במשקולות כאשר רוצים להעצים כוח, אבל שרוצים להעצים סיבולת שריר, זה דורש אימון אחר . זה נכון או שבעצם משקולת משםרת לי סיבולת שריר ?

חשוב לציין, המטרה שלי בנושא המתח היא לעשות סט אחד עם כמה שיותר עליות מתח. לא מעניין אותי דברים אחרים .

כדי לעשות הרבה חזרות אתה בוודאות תצטרך יותר שריר.
אם אתה יכול לעשות 8 חזרות עם 5 קילו.
תעלה ל10 קילו ותעשה 3 סטים כפול 6 חזרות.

אם לא הצלחת (חזרה-שתיים) תעשה חזרות שליליות (זאת אומרת רק את הירידה). במידה ונכשלת בכל הסט מהחזרות הראשונות רד במשקל.

תתקדם כל שבוע ב2.5 קילו.

תתחיל מלהתחזק. כמובן שכדי לעמוד במספר חזרות גבוה תאלץ להתמודד עם זה ולעשות 3 סטים למקסימום.

אך תתחיל מלבנות כוח, כשתגיע לאזור ה20 קילו עלייך ל6 חזרות 3 סטים. תנסה שוב מקסימום חזרות

• פותח/ת השרשור
כדי לעשות הרבה חזרות אתה בוודאות תצטרך יותר שריר.
אם אתה יכול לעשות 8 חזרות עם 5 קילו.
תעלה ל10 קילו ותעשה 3 סטים כפול 6 חזרות.

אם לא הצלחת (חזרה-שתיים) תעשה חזרות שליליות (זאת אומרת רק את הירידה). במידה ונכשלת בכל הסט מהחזרות הראשונות רד במשקל.

תתקדם כל שבוע ב2.5 קילו.

תתחיל מלהתחזק. כמובן שכדי לעמוד במספר חזרות גבוה תאלץ להתמודד עם זה ולעשות 3 סטים למקסימום.

אך תתחיל מלבנות כוח, כשתגיע לאזור ה20 קילו עלייך ל6 חזרות 3 סטים. תנסה שוב מקסימום חזרות

הבנתי , תודה רבה על העזרה . ברגע שאגיע ל6 חזרות x3 סטים אוכל כבר לעבור ל3 סטים של מקסימום? וכמה זמן מנוחה אני צריך בין הסטים?

שאלה נוספת, אין לי ווסט עם משקל וכאלה, אני יכול לקחת תיק גב לשים בתוכו משקולות סהכ 10 ק"ג ? זה לא יזיק לגב או משו בסגנון?

אני גם בעברי הייתי תקוע במתח
כמו שיוגב מעלי אמר , הופסתי משקלים והורדתי בחזרות בהתחלה 2.5 וכל פעם העליתי ואחרי תקופה שניסיתי לבדוק כמה אני מצליח בלי משקל
ראיתי שיפור אדיר...
עוד עצה שאני יכול לתת זה שאולי תנסה לעבוד במיד פוזישין שלעיתים הוא קל יותר כי הוא מערב יותר בייספס (אם הבייספס חזק) ודרל התחזקות בו תראה התחזקות גם במנח של פרונציה... לי זה עזר 😃

אתה בעצם אומר שלא צריך את נושא המשקולות? אפשר להזתפר באמצעות משקל גוף בלבד ?
מה חשוב לך?
להשתפר במתח עצמו? להגיע לכמה שיותר חזרות?
עצימות במתח הוא כלי נהדר, אבל העיקר הוא הנפח.
אם רוצים להשתפר בתנועה ובמספר החזרות, אז צריך לעשות כמה שיותר מתח.

אם בנוסף המטרה היא התחזקות, אז לשלב עצימות יהיה טוב.

• פותח/ת השרשור
מה חשוב לך?
להשתפר במתח עצמו? להגיע לכמה שיותר חזרות?
עצימות במתח הוא כלי נהדר, אבל העיקר הוא הנפח.
אם רוצים להשתפר בתנועה ובמספר החזרות, אז צריך לעשות כמה שיותר מתח.

אם בנוסף המטרה היא התחזקות, אז לשלב עצימות יהיה טוב.
עצימות זה אומר להוסיף משקולות?

המטרה שלי היא להגיע לכמה שיותר חזרות בסט אחד , זו המטרה היחידה .

המטרה שלי היא להגיע לכמה שיותר חזרות בסט אחד , זו המטרה היחידה .
אז תנסה את תוכנית ה 50 pulls ups.
@.eliko b.e עשה אותה פעם, ואמר שהיא אחת הטובות בכל מה שקשור ללהצליח כמה שיותר חזרות בפעם אחת.

עצימות הכוונה לאחוז המשקל שאתה מרים מתוך ה 100 אחוז שלך לחזרה אחת.
אם לא תעשה את התוכנית הנ"ל, אז מתכונת של מתח פעמיים בשבוע כשבאימון הראשון אתה עושה 3x5 וכל שבוע מעלה בחזרה בכל סט, ובאימון האחרון מ.ג + 2.5 קג (ומעלה כל שבוע ב 2.5), ולאחר מכן 3-4x5.

זאת צורת התקדמות שאני אישית עשיתי בחודשים האחרונים, עבדה לי לא רע מבחינת היכולת לעשות כמה שיותר סטים של חמישיות באימון אחד.

• פותח/ת השרשור
אז תנסה את תוכנית ה 50 pulls ups.
@.eliko b.e עשה אותה פעם, ואמר שהיא אחת הטובות בכל מה שקשור ללהצליח כמה שיותר חזרות בפעם אחת.

עצימות הכוונה לאחוז המשקל שאתה מרים מתוך ה 100 אחוז שלך לחזרה אחת.
אם לא תעשה את התוכנית הנ"ל, אז מתכונת של מתח פעמיים בשבוע כשבאימון הראשון אתה עושה 3x5 וכל שבוע מעלה בחזרה בכל סט, ובאימון האחרון מ.ג + 2.5 קג (ומעלה כל שבוע ב 2.5), ולאחר מכן 3-4x5.

זאת צורת התקדמות שאני אישית עשיתי בחודשים האחרונים, עבדה לי לא רע מבחינת היכולת לעשות כמה שיותר סטים של חמישיות באימון אחד.

הבנתי , תודה רבה על העזרה . אלך על התוכנית הררשונה שאליקו ניסה, ואראה אם אצליח להשתפר איתה.
שאלה נוספת , רשום בתכנית לקחת הפסקה בין סט לסט של 2 דק . אם אקח פסק זמן של 5 דק נגיד בין סט לסט זה ישפיע על איכות ההתקדמות שלי?

שאלה נוספת , רשום בתכנית לקחת הפסקה בין סט לסט של 2 דק . אם אקח פסק זמן של 5 דק נגיד בין סט לסט זה ישפיע על איכות ההתקדמות שלי?
אם אתה עושה תוכנית שתוכננה מראש עפ"י פרמטרים מסויימים, תנסה לעמוד בהם.
מתח במ.ג לא אמור לעייף ברמה שצריך לנוח יותר מ 2 דק. (לדעתי)

• פותח/ת השרשור
אם אתה עושה תוכנית שתוכננה מראש עפ"י פרמטרים מסויימים, תנסה לעמוד בהם.
מתח במ.ג לא אמור לעייף ברמה שצריך לנוח יותר מ 2 דק. (לדעתי)
אנסנ לא לחרוג ממה שצויין . לפני כן ניסיתי תכנית של 8 7 6 5 4 ובסט השלישי כבר לא הייתי מצליח לבצע 6 עליות כמו שצריך.

Back
למעלה תחתית