הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כאב גב תחתון חזק אחרי בנט אובר

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
נתפס לי הגב התחתון ממש חזק. דווקא עשיתי את התרגיל בצורה נכונה, גב ישר, מתוח, ויומיים אחרי הגב התחתון שלי תפוס מוות. ביום המחרת לא היה לי תפוס כל כך, אבל יומיים אחרי, משהו רציני....

האם יש הבדל בין בנט אובר בעמידה לבין בנט אובר בשכיבה על הבטן על ספסל בשיפוע חיובי?

תשמע
בנט אובר רואוו הוא תרגיל שרוצח את הזוקפים
המנוף הוא מקסימלי למפרק עמ"ש -ירך, ועוד כשאתה מוסיף משקל אתה מעלה את המומנט לשחקים (ועוד אני מניח שאתה בנאדם חזק שמרים הרבה) [ לכן יש גם הרבה אנשים שלא ממהרים להמליץ על התרגיל..]
לכן הגיוני מאוד שתרגיש את האזור
הכאב החד הזה יכול להיווצר או מעלייה גדולה ופתאומית במשקל שהגוף לא רגיל , או מתשישות של האזור, או כי ביצוע לקוי

הבדל גדול בין התרגילים שתיארת הוא שעל ספסל עם שיפוע חיובי טווח התנועה שלך קטן משמעותית בגלל שהספסל והמוט מתנגשים זה בזה
וגם השיפוע שהגב נמצא בוא הוא נמוך יותר מאשר שאתה עושה את התרגיל בצורה חופשית עם מוט שהגב אופקי ומקביל לרצפה

שמח שאני לא היחיד. אצלי כבר שבוע הזוקפים תפוסים בטירוף וזה דיי מגביל אותי בדדליפט. כיסא רומני יוכל אולי לעזור? לעשות נטו כמה סטים כדאי להזרים דם אולי?

שמח שאני לא היחיד. אצלי כבר שבוע הזוקפים תפוסים בטירוף וזה דיי מגביל אותי בדדליפט. כיסא רומני יוכל אולי לעזור? לעשות נטו כמה סטים כדאי להזרים דם אולי?

כן הגיוני - שוב כמו שאמרתי לכם תרגיל עם מומנט אדיר למפרק עמש-ירך שיוצר לחץ אדיר על הזוקפים

אתה מתכוון לכסא רומי ?

לעזור במה ?

כיסא רומי מטרתו לחזק את הזוקפים
הוא לא ישחרר לך אותם או משהו כזה אם הבנתי את הכוונה שלך נכון

הדרך היחידה לשחרר אותם היא פשוט לתת להם מנוחה או אולי באמצעות עיסוי

מה שכן הכיסא רומי יכול לעזור לך לחזק את הזוקפים כדי שיוכלו לעמוד בעומס של תרגילים כמו הבנט אובר או דד ליפט

לעזור במה ?

כיסא רומי מטרתו לחזק את הזוקפים
הוא לא ישחרר לך אותם או משהו כזה אם הבנתי את הכוונה שלך נכון

הדרך היחידה לשחרר אותם היא פשוט לתת להם מנוחה או אולי באמצעות עיסוי

מה שכן הכיסא רומי יכול לעזור לך לחזק את הזוקפים כדי שיוכלו לעמוד בעומס של תרגילים כמו הבנט אובר או דד ליפט
התכוונתי להזרים דם אולי יעזור להתאוששות יותר מהירה. בלי משקל פשוט כמה סטים לאיזה 12 חזרות. כמו שבלינארית יש באמצע השבוע נניח סקוואט קל כדאי נטו להזרים דם..

זה הגיוני, שים לב שהשרירים תפוסים וזה לא כאב יותר רציני.

גם לי היה את זה כל פעם שהתחלתי לעשות בנט אובר.

לעשות בנט אובר עם תמיכה כלשהי משנה לחלוטין את התרגיל, מגביל את המשקל שאפשר לעשות איתו ומקצר את הטווח תנועה. אבל לעיתים זה עדיף.

אני אישית העדפתי לעבוד בספסל בשכיבה במתקן יעודי בלי עומס על הגב מהסיבות שציינת כאן, בתוספת לעובדה שבשלב מסויים תמיד מרמים בבנט אובר.

• פותח/ת השרשור
כן, הנה למשל אני שוקל 72-73, מספיק שאני מרים בבנט אובר 80 קילו ואני כבר מרגיש שחוקי הפיזיקה מתערבים לי בתרגיל.
ובד"כ אני מתחיל "לרמות" שם בחזרה 7-8 והלאה אם מדובר בסט של 10. להעלות ל-90 ולעשות 6-7 חזרות ניסיתי אבל שם אני מתחיל לזייף כבר בחזרה השלישית רביעית ונדמה לי שזה לא התרגיל למשקלים גבוהים ביחס למשקל הגוף...

כן, הנה למשל אני שוקל 72-73, מספיק שאני מרים בבנט אובר 80 קילו ואני כבר מרגיש שחוקי הפיזיקה מתערבים לי בתרגיל.
ובד"כ אני מתחיל "לרמות" שם בחזרה 7-8 והלאה אם מדובר בסט של 10. להעלות ל-90 ולעשות 6-7 חזרות ניסיתי אבל שם אני מתחיל לזייף כבר בחזרה השלישית רביעית ונדמה לי שזה לא התרגיל למשקלים גבוהים ביחס למשקל הגוף...

אתה לא אמור להרגיש כאב שאתה מתאמן
תחליף תרגיל או מנח כמו שספליטר הציע
לא חייב להתעקש עליו עם כמה שהוא תרגיל טוב

אני עם זוקפים חזקים ודדליפט די גבוה משתדל להמנע מהתרגיל בגלל הסיבות האלו.

החתירות שלי כרגע זה מסור כבד יחסית, וחתירה במוט עם תמיכה על ספסל שטוח (מתקן ייעודי) עם משקלים קלים ומקסימום טווח תנועה.

• פותח/ת השרשור
אין לי שום כאבים במהלך התנועה, אלא רק ביומיים שאחרי*

ובאופן כללי אני מבין שאין מה לעבוד עם משקלים גבוהים בתרגיל הזה, שצריך מאוד להתחשב במשקל גוף של עצמך, וטווח התנועה חשוב יותר מהמשקל שעל המוט.

אין לי במכון מתקן של טי באר ואם היה הייתי עובד בו כי יש כרית תמיכה על החזה/בטן

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית