הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון הגב מתעגל בדדליפט? (סרטון טכניקה)

• פותח/ת השרשור ItsMe
  • פורסם בתאריך

ItsMe

משתמש פעיל
812
244
נק' מוניטין:
1,441
812
244
כבר פעם שנייה שאני עושה דדליפט במשקל 100 ק''ג ואני מרגישה שהטכניקה לא יושבת טוב, צפיתי בסרטון ואני לא מצליחה להבין אם הגב כן מתעגל או שאני סתם מדמיינת, כי אני כן מרגישה שהטכניקה משתבשת אבל בסרטון זה לא ממש נראה ככה.
(כמובן ביקורת כללית על הטכניקה תתקבל)

(בסרטון זו הפעם השנייה עם 100)

להשוואה יש סרטון של 95 שבו זה הרגיש לי גם קל יותר וגם הגב הרגיש יותר טוב אבל כשאני מסתכלת על שניהם זה נראה די אותו דבר אז אני לא מבינה למה ב95 הגב הרגיש לי טוב וב100 אני מרגישה שהוא מתעגל? (אני ממש אובססיבית אני לא יכולה שהגב יתעגל אפילו בקצת)

בשני הסרטונים הטכניקה נראית סבבה ואין עיגול של הגב, אבל למה את עובדת עם הגבהה כל כך גבוהה?
בנוסף, האגן שלך רחוק מאוד מהמוט בשביל סומו, אז יוצא לך סומו עם גב בפוזיציה של דדליפט רגיל, את צריכה לפתוח יותר ברכיים ולקרב את האגן משמעותית למוט

בשני הסרטונים הטכניקה נראית סבבה ואין עיגול של הגב, אבל למה את עובדת עם הגבהה כל כך גבוהה?
בנוסף, האגן שלך רחוק מאוד מהמוט בשביל סומו, אז יוצא לך סומו עם גב בפוזיציה של דדליפט רגיל, את צריכה לפתוח יותר ברכיים ולקרב את האגן משמעותית למוט
אולי לשם היא מכוונת..
גם הסומו שלי נראה ככה, במכוון.
גב דומיננטי.

קשה לי להאמין שמישהי שדואגת לכל מעט תזוזה של הגב תפעיל את העומס עליו בכוונה
בוא נפריד את שני הדברים.
הגב שלי דומיננטי לכן הסומו שלי נראה ככה.
חשוב לי לשמור שלא יתעגל תוך כדי התנועה.

• פותח/ת השרשור
ההגבהה זה כי הפלטות הן של 20 ולא 25, ואני כן פותחת את הברכיים ממש, אני אתקן.
אולי לשם היא מכוונת..
גם הסומו שלי נראה ככה, במכוון.
גב דומיננטי.
האמת שאני לא כל כך מבדילה בטכניקות גב דומיננטי או לא אני פשוט עושה איך שנוח לי

בוא נפריד את שני הדברים.
הגב שלי דומיננטי לכן הסומו שלי נראה ככה.
חשוב לי לשמור שלא יתעגל תוך כדי התנועה.
מה שעובד לך עובד לך, אני לא מפקפק, פשוט לדעתי למקרה שלה זה לא הכי מתאים

מה שעובד לך עובד לך, אני לא מפקפק, פשוט לדעתי למקרה שלה זה לא הכי מתאים
זה נכון אבל התכוונתי באופן כללי ששני הדברים שציינתי לעיל אורטוגונליים.
מצד אחד אנשים דומיננטיים עם הגב ימשכו בצורה הזאת.
ומצד שני ולא קשור יש את עניין התעגלות הגב הלא רצונית שתפריע גם לי כמובן.

לסיכום, אם הגב מתעגל לא בהכרח למשוך עם רגליים דומיננטיות יהיה הפתרון אלא לטפל בהתעגלות הגב כמו במשיכה קלאסית.

זה נכון אבל התכוונתי באופן כללי ששני הדברים שציינתי לעיל אורטוגונליים.
מצד אחד אנשים דומיננטיים עם הגב ימשכו בצורה הזאת.
ומצד שני ולא קשור יש את עניין התעגלות הגב הלא רצונית שתפריע גם לי כמובן.

לסיכום, אם הגב מתעגל לא בהכרח למשוך עם רגליים דומיננטיות יהיה הפתרון אלא לטפל בהתעגלות הגב כמו במשיכה קלאסית.
אני מסכים שאם יש התעגלות של הגב כדאי לטפל בסיבה לזה, אבל בצורה פרטנית, וחבל לא להשתמש ביתרון הגדול של סומו שהוא למשוך עם גב מאונך יותר, וככה לא תצטרך בהכרח להגיע למצב שבו יראו בכלל התעגלות של הגב התחתון

ההגבהה זה כי הפלטות הן של 20 ולא 25, ואני כן פותחת את הברכיים ממש, אני אתקן.

האמת שאני לא כל כך מבדילה בטכניקות גב דומיננטי או לא אני פשוט עושה איך שנוח לי
מה הקשר שזה פלטות של 20 ולא של 25 לא הבנתי?
מילא היית איזה 1.90 אבל את לא אז זה סתם מיותר. אני שם הגבהה אבל זה כי אני כמעט 2 מטר ועושה דדליפט קלאסי שבלי הגבהה מאוד מאוד קשה לי לנתק תמוט ולהכנס לסט אפ נורמלי אפילו במשקלים יחסית קלים.

נערך לאחרונה:
מילא היית איזה 1.90 אבל את לא זה סתם מיותר. אני שם הגבהה אבל זה כי אני כמעט 2 מטר ועושה דדליפט קלאסי שבלי הגבהה מאוד מאוד קשה לי לנתק תמוט ולהכנס לסט אפ נורמלי אפילו במשקלים יחסית קלים.
הקשר הוא שהפלטות של ה20 שיש שם במכון לא בקוטר אולימפי והפלטות של ה25 כן בקוטר אולימפי.
ובלי קשר לתחרויות אם בדרך כלל היא עובדת בגובה אולימפי אז לא רצוי לעבור פתאום לגובה אחר.

הקשר הוא שהפלטות של ה20 שיש שם במכון לא בקוטר אולימפי והפלטות של ה25 כן בקוטר אולימפי.
ובלי קשר לתחרויות אם בדרך כלל היא עובדת בגובה אולימפי אז לא רצוי לעבור פתאום לגובה אחר.
נכון, אבל ההגבהה שהיא שמה הרבה יותר מההבדל בין אולימפי ללא אולימפי

אם ההבדל כזה משמעותי אז בסדר אבל בכל זאת בגובה כזה לא צריך כזאת הגבהה. זה לא שהפלטות של 20 בגודל של 10 קילו.

• פותח/ת השרשור
מילא היית איזה 1.90 אבל את לא אז זה סתם מיותר. אני שם הגבהה אבל זה כי אני כמעט 2 מטר ועושה דדליפט קלאסי שבלי הגבהה מאוד מאוד קשה לי לנתק תמוט ולהכנס לסט אפ נורמלי אפילו במשקלים יחסית קלים.
כמו שענו לך זו הסיבה. אני עובדת בגובה של פלטה אולימפית למקרה שאני ארצה להתחרות אז שאני כבר אתרגל לגובה.
ההגבהה + הפלטה של 20 שווה לגובה של פלטה אולימפית ובתחרות האחרונה זה לא הפריע לי ולא הרגיש לי נמוך מדי לבצע את המשיכה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית