הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בלט דיסק

Gilad3105

משתמש מתחיל
1
0
נק' מוניטין:
0
1
0
ערב טוב לכולם
אני אשמח לקבל ייעוץ לגבי בעיה שיש שלי
לאחר שנה וחצי של אימוני קרוספיט וריצות נפצעתי בגב התחתון לאחר אימון עצים ללא הרמת משקל כבד לאחר מנוחה של שבוע ירדתי לפוזיציה של סקוואט להרים את ביתי הקטנה ( 10 ק"ג) הרגשתי כאב חד שהשבית אותי ליום שלם .
מאז הפציעה כ 4 חודשיים יש לי כאב\ חולשה במפשעה של רגל שמאל עברתי MRI ופענוח אצל אורתופד מומחה שאמר שיש לי בלט דיסק בחוליה L4-5 בצד שמאל
לפי האורתופד אין קשר בין הבלט לכאב במפשעה נשלל גם אפשרות לבקע.
אני קצת עובד עצות וממש רוצה לחזור להתאמן ולרוץ האם זה אפשרי לחזור להתאמן עם בלט ? יש למישהו מושג מה יכול להיות פשר הכאבים במפשעה ?
והאם יש צורך להתחיל לחזק את שרירי הליבה+ פילאטיס לחזור לאט לאט לאימונים ?
תודה מראש
גילעד

חייב להתחיל מזה שלדעתי לא כל כך סביר שמחצי שנה של אימוני קרוספיט יהיה לך בלט דיסק, יותר סביר שהם העירו משהו בעייתי שהיה קיים שם

ולענייננו:
אפשר להתאמן גם עם בלט דיסק וגם עם פריצת דיסק רק צריך להתאמן נכון וקודם כל לטפל בכאבים
מציע להתיעץ עם אורתופד נוסף לגבי המפשעה אולי גם עם פיזיו
לא רואה צורך בפילאטיס, מה שאתה צריך זה מדריך טוב שיעבוד איתך על טכניקה נכונה אחרי שתעבוד עם פיזיו על הבלט ותטפל בכאבים

לפני 10 שנים אובחן אצלי בלט דיסק בעקבות תאונת דרכים. מאז הספקתי לרוץ מרתון, טריאתלונים למרחקים שונים ולהתחרות בפאוורליפטינג.
מדי פעם בעיקר אם אני מגזים בפעילות אני סובל מכאבים כמו שאתה מתאר ואז אני נעזר בפיזיוטרפיה.
בשוטף אני מנסה להקפיד על עבודה עם פואם רולר אבל הדבר החשוב זה לשים לב לסימנים מקדימים כמו ההאמסטרינג תפוסים

אין קשר בין הבלטים למשפעה בד"כ ומה שאתה מרגיש כראה קשור יותר למפרק הירך ספציפית או למכלול אגן גו .
במקרה שלך הייתי ממליץ ללכת לפיזיו ספורט לעשות הערכה בתנועה , לראות טכניקה , ולבנות תוכנית מסודרת לחזרה לשגרה .
לגבי מה אפשר------- הכל , כל עוד לא כואב.
מה כדאי לעשות , להתחיל להתאמן לבקש עזרה לתוכנית מסודרת ואם ממשיך לכאוב לפנות לפיזיו.

שלום לכולם אני תקוע בבעיה ואני אשמח אם תעזרו לי:
אני בן 22 בגיל 18 הרמתי משהו כבד ויו לי כאבים בעצם הזנב למשך 7 חודשים ועכשיו הכאבים חזרו לעצם הזנב ללא סיבה.
השאלה שלי היא כזאת: האם דיסק יכול להקרין לעצם הזנב או שהכאבים שלי הם סיבה אחרת?
אשמח לתגובות, תודה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית