הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ממוצע קלורי שבועי

• פותח/ת השרשור Vaisman
  • פורסם בתאריך

Vaisman

משתמש מתחיל
92
1
נק' מוניטין:
1
92
1
תוהה בנושא הממוצע הקלורי השבועי ורוצה לשאול :

1. איך אני עושה את זה בצורה הנכונה ביותר כיוון שאני נרתע מעט מהעובדה שישנם ימים שבהם אני צורך יותר קלוריות ממה שעליי לצרוך.
2. בנוסף חשבתי לצרוך בין 100-125 גרם פחמימה בכל יום כיוון שאני רגיש לעניין הנוזלים, האם זה בסדר ?
3. האם עליי להוסיף פחמימות לאחר אימון או שהתפריט נשאר קבוע לכל יום ?
4. אם אני מרגיש שאני צובר נוזלים, להוריד פחמימה ולעלות שומן כדי להישאר על מאזן ניטרלי ?

@kotzer

1. איך אני עושה את זה בצורה הנכונה ביותר כיוון שאני נרתע מעט מהעובדה שישנם ימים שבהם אני צורך יותר קלוריות ממה שעליי לצרוך.
איך אתה עושה את מה בצורה הנכונה ביותר? לאכול?

2. בנוסף חשבתי לצרוך בין 100-125 גרם פחמימה בכל יום כיוון שאני רגיש לעניין הנוזלים, האם זה בסדר ?
אם זה מספיק לך וזה לא משפיע עליך לרעה אז אין בעיה

3. האם עליי להוסיף פחמימות לאחר אימון או שהתפריט נשאר קבוע לכל יום ?
אתה כנראה יכול להרשות לעצמך יותר, אבל אתה לא חייב

4. אם אני מרגיש שאני צובר נוזלים, להוריד פחמימה ולעלות שומן כדי להישאר על מאזן ניטרלי ?
זו דרך אפשרית

• פותח/ת השרשור
איך אתה עושה את מה בצורה הנכונה ביותר? לאכול?

אם זה מספיק לך וזה לא משפיע עליך לרעה אז אין בעיה

אתה כנראה יכול להרשות לעצמך יותר, אבל אתה לא חייב

זו דרך אפשרית

לגבי סעיף 1 - איך אני מכין לעצמי את התפריט בצורה טובה שלא תגרום לי למעין סיבוכים במקרים מסוימים כמו חגים או ארוחות מותרות אימונים שיתווספו כדי לא לחרוג מכמות הקלוריות המוקצבת.
בנוסף איך עליי לתכנן את זה כשישנו שבוע עם יותר אימונים ושבוע עם פחות אימונים ? במקרים כאלה כדאי להוסיף את הקלוריות פר יום ?

ולגבי סעיף 4 - איך אמור להיראות התפריט שלי ביום שבו אני מדלל פחמימה כשאני עובד על פי ממוצע קלורי, האם זה אמור להיות מספר ימים ובכך להכין לעצמי תפריט לכל יום או שזה אמור להיות על פי תפריט שמחושב על ידי ממוצע שבועי כי אני לא מצליח להבין את זה.
ברור לי שייתכן והכל העדפה אישית אבל אני כרגע לא יודע כלל מה עדיף.
@kotzer

1. תתכנן מראש תפריט שייקח בחשבון אימונים, או שבימי אימונים פשוט תוסיף את הקלוריות בהתאם, איך שיותר נוח לך, לגבי צ'יטים זה משהו שמופיע ברגיל בתזונה ואין צורך להתייחס אליו בצריכה היום-יומית. לגבי חגים וכו' אין מה לעשות, תרשה לעצמך כמה שאתה מרשה לעצמך, אין סיבה אבל להתעסק בזה יותר מדי כי על הצטברות שומן זה לא ישפיע.

4. ימים בודדים של דילול פחמימה לא יעשו כלום בתמונה הגדולה, לכן אין צורך בהם, הדבר היחיד שאתה יכול לעשות הוא להוריד מעט את הפחמימות בתזונה הכוללת

• פותח/ת השרשור
1. תתכנן מראש תפריט שייקח בחשבון אימונים, או שבימי אימונים פשוט תוסיף את הקלוריות בהתאם, איך שיותר נוח לך, לגבי צ'יטים זה משהו שמופיע ברגיל בתזונה ואין צורך להתייחס אליו בצריכה היום-יומית. לגבי חגים וכו' אין מה לעשות, תרשה לעצמך כמה שאתה מרשה לעצמך, אין סיבה אבל להתעסק בזה יותר מדי כי על הצטברות שומן זה לא ישפיע.

4. ימים בודדים של דילול פחמימה לא יעשו כלום בתמונה הגדולה, לכן אין צורך בהם, הדבר היחיד שאתה יכול לעשות הוא להוריד מעט את הפחמימות בתזונה הכוללת
אם אני מחשיב 3 אימוני ספרינטים אל הממוצע השבועי יוצא לי בכל יום 2200 קלוריות לניטרלי. בימים שבהם יש אימוני אימוני כוח עם מעט אירובי יהיה לגיטימי בתוספת 300 קלוריות פר יום? זאת אומרת שיכול להיות ימים שאצרוך בהם 2500 בשביל להגיע לניטרלי ? אני צודק או שטעיתי בחישוב ?

אם אני מחשיב 3 אימוני ספרינטים אל הממוצע השבועי יוצא לי בכל יום 2200 קלוריות לניטרלי. בימים שבהם יש אימוני אימוני כוח עם מעט אירובי יהיה לגיטימי בתוספת 300 קלוריות פר יום? זאת אומרת שיכול להיות ימים שאצרוך בהם 2500 בשביל להגיע לניטרלי ? אני צודק או שטעיתי בחישוב ?
אתה מתכוון 300 קלוריות בימים של אימון או אל הממוצע?
אם זה בימי אימון אז זה בסדר כנראה, אם זה לממוצע זה יותר מדי

• פותח/ת השרשור
אני מתכוון בימי אימון שאותם לא אחשיב אל הממוצע. 2200 בממוצע השבועי ועוד 300 קלוריות בימי אימון שיבואו בצורה דינאמית.
אתה מתכוון 300 קלוריות בימים של אימון או אל הממוצע?
אם זה בימי אימון אז זה בסדר כנראה, אם זה לממוצע זה יותר מדי

• פותח/ת השרשור
אז זה בסדר גמור
1. זה לא חייב להיות על הנקודה נכון ? זאת אומרת שיוצא לי אני צורך פחות מ300 קלוריות כי אני משתדל לא לעבור את ה150 גרם פחמימה אבל מוסיף עוד ירקות ירוקים לדוגמא במשך היום.

2. עוד שאלה אחרונה אם אפשר לגבי הפחמימות, אני צורך 125 גרם פחמימות ביום מנוחה ו150 גרם פחמימות ביום אימון אבל משלב זאת עם אירובי.

רציתי לשאול כמה פחמימות עוד אני יכול להוסיף בנוסף ל150 ולא לצבור נוזלים ביום אימון ? לפני תקופה קצרה צרכתי 165 גרם ביום מנוחה ו210 ביום של אימון אבל אני לא יודע ממה לשער שהגיעה הצריכה של הנוזלים אז צמצמתי משניהם.

1. זה לא חייב להיות על הנקודה נכון ? זאת אומרת שיוצא לי אני צורך פחות מ300 קלוריות כי אני משתדל לא לעבור את ה150 גרם פחמימה אבל מוסיף עוד ירקות ירוקים לדוגמא במשך היום.
תעקוב פשוט אחרי המשקל שלך, תראה עד כמה זה יוצא מדויק

רציתי לשאול כמה פחמימות עוד אני יכול להוסיף בנוסף ל150 ולא לצבור נוזלים ביום אימון ?
זה מאוד אינדיבידואלי, אין שום דרך לדעת מה יהיה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית