הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תזונה ותוספים Dietary n-3 and n-6 fatty acids: are there 'bad' polyunsaturated fatty acids- בנצרום

Mike Bikov

מנהל אתר
103,264
12,426
מנהל
נק' מוניטין:
58,703
103,264
12,426
מוקדש לבנצרום

Curr Opin Clin Nutr Metab Care. 2010 Feb 1. [Epub ahead of print]

Dietary n-3 and n-6 fatty acids: are there 'bad' polyunsaturated fatty acids?

Deckelbaum RJ, Calder PC.

aInstitute of Human Nutrition and the Department of Pediatrics, Columbia University Medical Center, New York, New York, USA bInstitute of Human Nutrition, University of Southampton, Southampton, UK.
תגובה של לייל:

I'll sum up the pape for you guys: the paleo tards AND the pro-saturated/anti-poly fat people can both suck another dick.

המלא:

אני לא מבין כל כך איך זה מה שלייל ראה במאמר. סה"כ הוא יוצא נגד הקונספט של הRatio ואומר שאין מספיק בסיס מדעי בשביל לקבוע מינונים מדוייקים לאומגה 3 או 6. והמסקנה ידועה - כמויות מוגזמות לכל כיוון כנראה יעשו נזק.

מצחיק שהבאת את זה בדיוק היום, אחרי שישבתי שעות אתמול בערב וחפרתי באתר של peskin.
אם אני מבין נכון את הטענה של פסקין ושל החברה מהמאמר שצירפת, יש מקום לדאוג שאתה צורך מספיק אומגה 3 ואומגה 6. הבעיה שפסקין מצביע עליה היא שהאומגה 6 שאנחנו צורכים במוצרים מתועשים, שמני זרעים שמופקים בתהליכים תעשייתים ועומדים שבועות על המדף, או בשר שהוא צלוי, הם כבר "גמורים" (מחומצנים) כלומר לא יכולים למלא את התפקיד שלהם ביעילות. לכן צריך לתסף גם באומגה 6 LA וגם באומגה 3. פסקין בעד תיסוף של ALA במקום שמן דגים כשהרעיון הוא שאם לגוף יש מספיק ALA הוא ידאג לכמות האומגה 3 הארוכות (DHA EPA) שהוא צריך.

אני צריך לקרוא עוד הרבה בנושא כדי להגיע למסקנות. בינתיים ההמלצה לא משתנה. לא לצרוך שמן תירס, חמניות וכל השיט הזה. לבשל עם שומן רווי. לתסף באומגה 3 - קשה להתווכח עם RCT.

רגע רגע, מה זאת אומרת לא לאכול גרעיני חמניה.
אני אוכל כל יום 100 גרם גרעיני חמניה קלופים ובנוסף לוקח 1.8 גרם אומגה 3.
להוריד את החמניות?, או שהכוונה הייתה לא לאכול חמניות בתור מקור לאומגה 3?
תראו את המוצר הזה :
http://www.vitacost.com/NSI-Omega-3-6-9-Natural-Oil-Blend
טוב לא?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית