הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עדיין ללא תוכנית אימון - והזמן עובר

• פותח/ת השרשור lasrix
  • פורסם בתאריך

lasrix

משתמש מתחיל
148
17
נק' מוניטין:
20
148
17
אני עדיין ללא תוכנית אימון, התחלתי עם SS, כמה חבר'ה אמרו לי שהתוכנית הזאת לא טובה לפיתוח מסה, שהיא עובדת
בעיקר על הרגליים וכו' ומאז כבר חודש וחצי אני לא מתאמן, מתרחק יותר ויותר מהמטרה שהצבתי לעצמי, מהיעד אליו אני
רוצה להגיע.

אז... איזו תוכנית לבצע? מה הכי מהר יפתח ויגדיל אותי?
באיזה משקלים לעבוד? (נאמר לי שבגלל שאני רזה אני צריך להרים כבד כבר מההתחלה)..

עליי:
בן 24 בדצמבר
גובה 1.90
משקל 76 + הרבה שומן בטני שפיתחתי בחודשים האחרונים
עקב אכילה מרובה ללא אימונים (וגם הרבה ג'אנק פוד כמו פיצות וקמח).

אין כזה דבר הכי מהר.
ברגע שתבין שזה תהליך שלוקח זמן ועבודה ורצינות, אז תשאל שאלה יותר נכונה, כמו: באיזו צורה עליי להתאמן על מנת לפתח מסת שריר באופן הטוב ביותר?

כמתאמן מתחיל, SS או לא, אתה חייב תוכנית שתיהיה full body with compound movements ולעבוד המון על תנועתיות ותרגילים שמערבים מסת שריר גבוהה.
זה תהליך, ויש שלבים.
יש הרבה חומר בפורום למתאמנים מתחילים, חפש קצת.

• פותח/ת השרשור
אין כזה דבר הכי מהר.
ברגע שתבין שזה תהליך שלוקח זמן ועבודה ורצינות, אז תשאל שאלה יותר נכונה, כמו: באיזו צורה עליי להתאמן על מנת לפתח מסת שריר באופן הטוב ביותר?

כמתאמן מתחיל, SS או לא, אתה חייב תוכנית שתיהיה full body with compound movements ולעבוד המון על תנועתיות ותרגילים שמערבים מסת שריר גבוהה.
זה תהליך, ויש שלבים.
יש הרבה חומר בפורום למתאמנים מתחילים, חפש קצת.
אז אתה בעצם אומר פול בודי - אז לעשות SS.

אז אתה בעצם אומר פול בודי - אז לעשות SS.
זה לא מה שאמרתי.
אתה יכול לעשות SS אם אתה רוצה, היא תוכנית טובה שתעזור לך להתחזק במהרה.
היא *לא* תוכנית טובה לעלייה במסת שריר, אבל כמתאמן מתחיל גם תוכניות אחרות שתעשה בחודשים הראשונים סביר להניח שיערבו בעיקר תרגילי בסיס ומעט תרגילי עזר. כך שאתה יכול לעשות SS או להשתמש בעקרונות שלה.

• פותח/ת השרשור
זה לא מה שאמרתי.
אתה יכול לעשות SS אם אתה רוצה, היא תוכנית טובה שתעזור לך להתחזק במהרה.
היא *לא* תוכנית טובה לעלייה במסת שריר, אבל כמתאמן מתחיל גם תוכניות אחרות שתעשה בחודשים הראשונים סביר להניח שיערבו בעיקר תרגילי בסיס ומעט תרגילי עזר. כך שאתה יכול לעשות SS או להשתמש בעקרונות שלה.
יכול מאוד להיות שהחשיבה שלי לא נכונה ואני מבין את זה.
אני אוהב להתחיל מהבסיס בכל דבר בחיים, אם אתה אומר שSS תחזק אותי זה טוב ויפה,
אבל אתה צריך להבין את המצב שלי.

אני נמצא במצב שמבחינה פיזית, אני מאוד רזה (תוסיף על זה את הגובה).
אני לא צריך לספר לך איזה חוסר ביטחון זה יוצר, ובגלל זה אני
רוצה לדעת שבכל פעם שאני מרים, אני מתקדם עוד צעד למטרה - והיא להשתנות פיזית.

ברגע שתעשה SS ותעלה במשקלים כמו שהיא מאפשרת
בהמשך תוכל לבנות תכנית היפרטרופיה שתהיה אפקטיבית יותר ועצימה יותר
ותצבור טכניקה בתרגילי הבסיס שזה הדבר הכי חשוב מבחינתך בתור מתחיל

רוצה לדעת שבכל פעם שאני מרים, אני מתקדם עוד צעד למטרה - והיא להשתנות פיזית.
בשורה התחתונה זה מאוד פשוט.
לוקחים תבנית מסויימת, קובעים קצב התקדמות מסויים ורצים עם זה.
אחת לכמה זמן מבצעים deload לשבוע כדי לתת לגוף מנוחה וזמן להתאושש, התדירות תלויה בעומס הכללי וברמת המתאמן.

שוב ממליץ לקרוא כאן בפורום, נכתב הרבה בנושא. רק צריך לחפש.

ברגע שתעשה SS ותעלה במשקלים כמו שהיא מאפשרת
בהמשך תוכל לבנות תכנית היפרטרופיה שתהיה אפקטיבית יותר ועצימה יותר
אני רק רוצה לציין שטכניקה זה באמת הדבר הכי חשוב שיכול להיות לכל מתאמן שמבצע תרגילים מורכבים כמו סקוואט ודדליפט,
אבל, אין שום יתרון משמעותי עבור היפרטרופיה בין מי שסיים SS והסקוואט שלו 140 לחמישיה או כזה שהסקוואט שלו הוא 100 לחמישיה כשמתחילים תוכנית שבנויה בצורה אחרת מתוכניות כוח.
ברגע שעבודים בעומסים מסויימים, תדירות מסויימת, הגוף בונה מסת שריר. (אצל טבעיים, לרוב בצורה זהה)
מי שיסיים SS לעומת מי שסיים תוכנית אחרת שהתקדם בה יותר לאט, לא יהיה לו (בהכרח) יתרון מבחינת מסת שריר.

אני עדיין ללא תוכנית אימון, התחלתי עם SS, כמה חבר'ה אמרו לי שהתוכנית הזאת לא טובה לפיתוח מסה, שהיא עובדת
בעיקר על הרגליים וכו' ומאז כבר חודש וחצי אני לא מתאמן, מתרחק יותר ויותר מהמטרה שהצבתי לעצמי, מהיעד אליו אני
רוצה להגיע.

באיזה משקלים לעבוד? (נאמר לי שבגלל שאני רזה אני צריך להרים כבד כבר מההתחלה)..

עליי:
בן 24 בדצמבר
גובה 1.90
משקל 76 + הרבה שומן בטני שפיתחתי בחודשים האחרונים
עקב אכילה מרובה ללא אימונים (וגם הרבה ג'אנק פוד כמו פיצות וקמח).
אז החבר'ה האלה לא מבינים כלום ולא היית צריך להקשיב להם. התוכנית הזו נועדה למתאמן מתחיל והמטרה העיקרית שלה היא העלאת משקלי עבודה ומסת שריר בכל הגוף ולא רק ברגליים.

בשורה התחתונה זה מאוד פשוט.
לוקחים תבנית מסויימת, קובעים קצב התקדמות מסויים ורצים עם זה.
אחת לכמה זמן מבצעים deload לשבוע כדי לתת לגוף מנוחה וזמן להתאושש, התדירות תלויה בעומס הכללי וברמת המתאמן.

שוב ממליץ לקרוא כאן בפורום, נכתב הרבה בנושא. רק צריך לחפש.

אני רק רוצה לציין שטכניקה זה באמת הדבר הכי חשוב שיכול להיות לכל מתאמן שמבצע תרגילים מורכבים כמו סקוואט ודדליפט,
אבל, אין שום יתרון משמעותי עבור היפרטרופיה בין מי שסיים SS והסקוואט שלו 140 לחמישיה או כזה שהסקוואט שלו הוא 100 לחמישיה כשמתחילים תוכנית שבנויה בצורה אחרת מתוכניות כוח.
ברגע שעבודים בעומסים מסויימים, תדירות מסויימת, הגוף בונה מסת שריר. (אצל טבעיים, לרוב בצורה זהה)
מי שיסיים SS לעומת מי שסיים תוכנית אחרת שהתקדם בה יותר לאט, לא יהיה לו (בהכרח) יתרון מבחינת מסת שריר.

פחות התכוונתי ליתרון של מסת השריר שתהיה לו בסוף התכנית
אלא בעצם זה שהוא יגיע למשקלים גבוהים יותר בצורה מהירה יותר בעזרת SS
זה יעזור לו לתכנית היפרטרופיה מיטבית יותר בזכות העצימות הגדולה יותר שהוא יוכל לשלב בה..
יכול להיות שהקו מחשבה שלי מוטעה - אשמח אם תתקן אותי..

זה יעזור לו לתכנית היפרטרופיה מיטבית יותר בזכות העצימות הגדולה יותר שהוא יוכל לשלב בה..
זאת הטענה שאני לא מסכים איתה. (וגם אני חשבתי כך בעבר)
קח 2 מתאמנים מתחילים ש 3 חודשים עבדו במתכונת FBW כלשהי והתמקדו בעיקר בתרגילים כמו סקוואט,דדליפט,פרס,לחיצת חזה ומתח.
הרי אנחנו יודע שלמתאמן מתחיל קל לצבור מסת שריר ולכן עדיף תרגילים מורכבים.
בהנחה ו 2 המתאמנים סיימו את החלק הראשון בתהליך שלהם על מסת שריר זהה (מבחינה תאורטית אנחנו מדברים על מצב בו הייתה התחזקות משמעותית יותר ב SS אבל לא מבחינת צבירת מסת שריר), ברגע שיתחילו לעבוד בתוכנית אחרת שתיהיה מתוכננת בצורה שונה ויותר מותאמת להיפרטרופיה אז בהינתן מצב שבו מתאמן מסויים מרים % מה 1RM שלו, במצב אופטימלי כלשהו להיפרטרופיה, הגוף יבנה מסת שריר בקצב דומה (מבלי להתייחס לגירעון קלורי או גנטיקה).
המחשבה בסופו של דבר, שכדי לבנות מסת שריר צריכים להיות חזקים יותר, היא לא נכונה.
ללהיות חזק יש יתרונות אחרים, בתרגילים מסויימים, ואני תמיד מעודד את זה.
אבל צריך להסתכל על המטרות של המתאמן.

זאת הטענה שאני לא מסכים איתה. (וגם אני חשבתי כך בעבר)
קח 2 מתאמנים מתחילים ש 3 חודשים עבדו במתכונת FBW כלשהי והתמקדו בעיקר בתרגילים כמו סקוואט,דדליפט,פרס,לחיצת חזה ומתח.
הרי אנחנו יודע שלמתאמן מתחיל קל לצבור מסת שריר ולכן עדיף תרגילים מורכבים.
בהנחה ו 2 המתאמנים סיימו את החלק הראשון בתהליך שלהם על מסת שריר זהה (מבחינה תאורטית אנחנו מדברים על מצב בו הייתה התחזקות משמעותית יותר ב SS אבל לא מבחינת צבירת מסת שריר), ברגע שיתחילו לעבוד בתוכנית אחרת שתיהיה מתוכננת בצורה שונה ויותר מותאמת להיפרטרופיה אז בהינתן מצב שבו מתאמן מסויים מרים % מה 1RM שלו, במצב אופטימלי כלשהו להיפרטרופיה, הגוף יבנה מסת שריר בקצב דומה (מבלי להתייחס לגירעון קלורי או גנטיקה).
המחשבה בסופו של דבר, שכדי לבנות מסת שריר צריכים להיות חזקים יותר, היא לא נכונה.
ללהיות חזק יש יתרונות אחרים, בתרגילים מסויימים, ואני תמיד מעודד את זה.
אבל צריך להסתכל על המטרות של המתאמן.

הבנתי מעניין
אבל עוד סוגיה
במידה והמתאמן שעשה ss סיים את החלק הראשון בתהליך בכוונה משתמש במילים שלך) ועשה זאת מהר יותר מהאדם שעשה fbw
מה שיכול לקרות
ואז הוא ניגש לעבוד על התכנית שמתוכננת להיפרטרופיה בשלב מוקדם יותר מזה שעשה fbw
זה לא נותן לו יתרון ? מלבד היתרון של העצימות והכוח שהוא שהשיג באותה תכנית שכבר הבנתי ממך שהם פחות קריטיים

Back
למעלה תחתית