הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלות בתרגילי רגליים

• פותח/ת השרשור nivoni
  • פורסם בתאריך

nivoni

משתמש פעיל
346
27
נק' מוניטין:
46
346
27
אני מבצע AB
משקל:75
גובה:1.75
ב-B התכנית מתחילה בסקוואטים ולאחר מכן לאנג'ים ואז דדליפט - שאר התכנית לא רלוונטית כרגע
בסקוואטים אני עושה 8 חזרות כפול 3 סטים עם משקל 95 ק"ג סה"כ
ואז בלאנג'ים אני כבר גמור והתרגיל הרבה יותר קשה לי ואני מרים 30 ק"ג סה"כ וגם זה בקושי רב
בדדליפט כרגע אני עומד על 90 ק"ג ויכול להשתפר עוד המון..

*השאלה היא כזאת:האם זה לגיטימי להכניס לתכנית לאנג'ים מיד אחרי סקוואטים? כי אני מרגיש שזה פוגע לי מאוד בלאנג'ים..
זה הגיוני לעשות 95 ק"ג סקוואט ואז 30 ק"ג לאנג'ים?

בנוסף, אני ממש לא מרגיש שיפור בגדילה של התאומים.. ההיקפים בארבע ראשי עלו בטירוף מאז שהתחלתי להתאמן אבל התאומים נשארו קטנים כאילו אני לא מתאמן בכלל על רגליים.

לפי מה שקראתי בפורום ובמאמרים אתם לא ממליצים על תרגילים שמבודדים את התאומים.. אבל מצד שני הם לא גדלים..
כדאי להכניס להם 3 סטים של תרגיל מבודד?

תודה רבה!

אני מבצע AB
משקל:75
גובה:1.75
ב-B התכנית מתחילה בסקוואטים ולאחר מכן לאנג'ים ואז דדליפט - שאר התכנית לא רלוונטית כרגע
ואז בלאנג'ים אני כבר גמור והתרגיל הרבה יותר קשה לי ואני מרים 30 ק"ג סה"כ וגם זה בקושי רב

*השאלה היא כזאת:האם זה לגיטימי להכניס לתכנית לאנג'ים מיד אחרי סקוואטים? כי אני מרגיש שזה פוגע לי מאוד בלאנג'ים..

בנוסף, אני ממש לא מרגיש שיפור בגדילה של התאומים.. ההיקפים בארבע ראשי עלו בטירוף מאז שהתחלתי להתאמן אבל התאומים נשארו קטנים כאילו אני לא מתאמן בכלל על רגליים.

לפי מה שקראתי בפורום ובמאמרים אתם לא ממליצים על תרגילים שמבודדים את התאומים.. אבל מצד שני הם לא גדלים..
כדאי להכניס להם 3 סטים של תרגיל מבודד?

תודה רבה!
לגבי השאלה הראשונה- ברור שאם תעשה לאנג׳ים אחרי סקוואט כבד אז יהיה לך קשה בלאנג׳ים, מכיוון שאותם שרירים פועלים בשניהם. לגבי השאלה על התאומים- תפרט איזה תרגילים אתה עושה להם.

• פותח/ת השרשור
כן, ברור שזה הגיוני שהלאנג'ים יפגעו.
אבל זה בסדר לעשות באימון סקוואטים-לאנג'ים-דדליפט, אנשים עושים את זה ? אין אופציה יותר טובה ?

לגבי התאומים, אני כרגע מבצע כמו שאמרתי רק סקוואטים+לאנג'ים+דדליפט, כדאי להוסיף 3 סטים של תרגיל מבודד לתאומים?

תודה וחג שמח:s85:

אם זה בסדר ?? תלו לאיזה מטרה

בגדול כן יש אנשים שעושים את זה ואין עם זה בעיה

לגבי תאומים אני לא רואה צורך כי הם כבר עובדים כבר בסקוואט

שוב אבל הכל תלוי מטרה

אם תוסיף תרגיל לתאומים יהיה לך עוד יותר קשה להתאושש

כן, ברור שזה הגיוני שהלאנג'ים יפגעו.
אבל זה בסדר לעשות באימון סקוואטים-לאנג'ים-דדליפט, אנשים עושים את זה ? אין אופציה יותר טובה ?

לגבי התאומים, אני כרגע מבצע כמו שאמרתי רק סקוואטים+לאנג'ים+דדליפט, כדאי להוסיף 3 סטים של תרגיל מבודד לתאומים?

תודה וחג שמח:s85:
תאומים זה שריר שקשה מאוד לפתח. כדאי להוסיף לו עבודה מבודדת וזה לא יפגע בהתאוששות שלך אל תדאג. אני ממליץ לך 2 סטים בעמידה בסמית ו2 סטים בישיבה

• פותח/ת השרשור
מטרה: היפרטרופיה
במסה בתכנית AB, מ-67 ק"ג, עליתי לאט לאט וכרגע אני עומד על 75 ק"ג

זה הגיוני שאני מרים 95 ק"ג בסקוואט ואז עושה לאנג'ים ועד כדי כך אני מרים רק 30 ק"ג - זה נשמע לי הפרש ממש גדול

והתאומים לא גדלים כ"כ, למה כל הפורום כמעט נגד להוסיף תרגיל מבודד לתאומים?

תודה

זה הגיוני שאני מרים 95 ק"ג בסקוואט ואז עושה לאנג'ים ועד כדי כך אני מרים רק 30 ק"ג - זה נשמע לי הפרש ממש גדול

תודה
אם המטרה שלך היא גדילה של שריר (היפרטרופיה) בתאומים אז תוסיף בידוד בנוסף לתרגילים המורכבים.

תודה
לגבי הסקוואט והלאנג׳ים אני לא ממש מבין מה אתה רוצה

לגיטימי להתחיל עם סקוואט, אבל בהיעדר תכנון מסודר כלשהו, הייתי עושה אחד מהשניים -
או מוריד עצימות בסקוואט ל 65-70 מה 1RM, או מעלה עצימות ומוריד טווח חזרות.
לאנג'ים אפשר להשאיר אחכ, אם קשה מידיי אז תוריד משקל.
איך העבודה בלאנג'ים?
ואיזה דדליפט אתה עושה? רגיל? רומני? סטיף?

הלאנג'ים מעולים למסת שריר, אבל לא צריך לעבוד בהם כבד כל כך ביחס לסקוואט.

תוסיף מעט עבודה על התאומים, זה לא יכול להזיק.
רק לא להשתגע עם זה, ולא הייתי עובד על זה בעצימות גבוהה.

Back
למעלה תחתית