הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בחור רזה מאוד שרוצה לעשות שינוי

ktm690smc

משתמש מתחיל
11
1
נק' מוניטין:
1
11
1
אהלן חבר'ס

בן 24, גובה 1.90 שוקל 76 פלוס מינוס חצי קילו לפה/לשם.

מטבוליזם: מהיר ביותר.

לא מזמן התחלתי להתעניין בתחום פיתוח הגוף. למה?
כי הבנתי שהמבנה הפיזי שלי גורם לי לחוסר ביטחון רציני, וזה משהו שאני רוצה לשנות.

המבנה שלי רזה וארוך (אקטומורף בשפה שלכם), לא אכלן גדול (עד היום אכלתי בעיקר שטויות ביום-יום וזה
משהו שהבנתי רק לא מזמן).

בקיצור, בחודש האחרון הפסקתי לחלוטין עם הדברים הבאים:
- משקאות מתוקים (רק מים)
- בצקים למיניהם כמו עוגיות/מלוואח/ג'חנון/פיתות לבנות/קמח לבן
- סוכר.
- פיצות. כאחד שהיה אוהב לדפוק משפחתי לבד באמצע הלילה פעמיים בשבוע -
היה קשה אבל הפסקתי עם זה)

תמונת מצב נכון לעכשיו:
עדיין רזה, רק עם כרס פיצה ושומן בטני שהצטבר בשנה האחרונה.

אחרי שקראתי כמה מאמרים, הבנתי שאני צריך לעשות מסה, שזה אומר להרים כבד יותר מאחרים,
להתאמץ קצת יותר, להתאמן יותר מ3 פעמים בשבוע ובעיקר לאכול יותר מכולם ביחד.

אשמח לייעוץ והכוונה מכאן והלאה, איך אני עושה את השינוי הזה בחיים.

הי אחי,

אני יכול להתחבר מאד להרגשה שלך, קודם כל שאפו על הנכונות והרצון לעשות את השינוי הזה בחיים.

אני ממליץ שדבר ראשון תקח לעצמך יום חופשי, ותבנה לעצמך תפריט שמורכב מ5-6 ארוחות ביום, עם כמה דגשים:
- 2 גרם חלבון על כל קילו משקל גוף
- תחשב את המאזן הקלורי הניטרלי שלך ותעלה אותו ב300-500 קלוריות
- שהארוחות שלך יכילו אוכל איכותי כמו חזה עוף/בקר/סלמון, אורז/קינואה/בטטה/קטניות, ביצים, טונה, יוגורט, לחם מלא, אגוזים וכו'.
-תשלב ירקות ופירות בתפריט, מאד חשוב
- ממליץ אולי לחשוב על ייעוץ בתשלום אם אתה נתקע עם תפריט, אצלי זה מאד עזר.

דבר שני תרשם לחדר כושר ותן למאמן שם לבנות לך תכנית אימון, תעשה אותה ב100% שלך, בלי לפספס אימונים!

תשן כמו שצריך, לפחות 7 שעות שינה, תשתה הרבה מים במהלך היום, ואתה תראה איך התוצאות יבואו.

יש כאן מימד של ניסוי וטעייה, אל תתיאש, תשאר מחויב ואתה תקצור את פירות המאמץ שלך, גוף שרירי זה עבודה קשה.

שיהיה לך הרבה בהצלחה!

דבר שני תרשם לחדר כושר ותן למאמן שם לבנות לך תכנית אימון, תעשה אותה ב100% שלך, בלי לפספס אימונים!
לא.

תקרא בפורטל על תוכניות אימונים. סביר להניח שהתוכנית שהוא יקבל במכון לא תביא לו תוצאות.

לא.

תקרא בפורטל על תוכניות אימונים. סביר להניח שהתוכנית שהוא יקבל במכון לא תביא לו תוצאות.

אחי לא יודע לגביך.
תכנית אימונים של full body workout זה לא מדע טילים, די דומה לכולם בהתחלה..
אין מה שיתבלבל בין מיליון התכניות שמבטיחות ריבועים וחזה בגודל של ארנולד תוך חודש..

שילך למאמן שיסביר לו איך עושים כל מכשיר ותרגיל נכון, זה כלול במנוי וזה עובד מעולה בהתחלה

אני ממליץ שדבר ראשון תקח לעצמך יום חופשי, ותבנה לעצמך תפריט שמורכב מ5-6 ארוחות ביום, עם כמה דגשים:
לא. לא משנה כמה ארוחות יהיו לך ביום, פשוט תגיע לכמות הרצויה של חלבון/פחמימה/שומן בסוף היום
- ממליץ אולי לחשוב על ייעוץ בתשלום אם אתה נתקע עם תפריט, אצלי זה מאד עזר.
כן. ועדיף שיהיה היעוץ מהאתר הזה, בדיוק מכיוון שאתה יכול לקבל עצות בחינם מכל אחד שחושב שהוא מומחה.
דבר שני תרשם לחדר כושר ותן למאמן שם לבנות לך תכנית אימון,
ממש ממש לא. מאמנים ממוצעים של חדרי כושר לא יודעים לבנות תכנית.
בחודש האחרון הפסקתי לחלוטין עם הדברים הבאים:
אין צורך שתפסיק לחלוטין עם כל אוכל עם שיש עליו סטיגמה של מלוכלך, אתה פשוט צריך לדאוג שהסה"כ קלוריות והנוטריינטים שלך יתאמו ליעדים שלך. זה אפשרי גם כשאוכלים פיצה מדי פעם.

ממש ממש לא. מאמנים ממוצעים של חדרי כושר לא יודעים לבנות תכנית.

לא מבין מה האנטי הגדול פה ממאמנים בחדר כושר..
תכנית fbw למתחילים זה משהו די בסיסי, לא הבנתי למה צריך מומחה גדול כדי לבנות אחת..

לא מבין מה האנטי הגדול פה ממאמנים בחדר כושר..
תכנית fbw למתחילים זה משהו די בסיסי, לא הבנתי למה צריך מומחה גדול כדי לבנות אחת..
לא צריך להיות מומחה גדול בכלל, אבל תוכנית גנרית של 8 תרגילים עם 3*12-15 היא לא טובה

• פותח/ת השרשור
תודה לכם על הייעוץ.

מבחינת תפריט אני מסודר, אני מתחיל עם תפריט של 3000 קלוריות שמבוסס בעיקר
על אורז פרסי לבן, בשר בקר/עוף, ביצים וטונה, לחם מלא ויוגרטים, תפוחי אדמה ושייקים
עם אגוזים-חלב-בננה-שיבולת שועל וסילאן.

מה שהכי תוקע אותי נכון לעכשיו, זה איזו תוכנית לבצע במכון.
הבנתי שאני חייב לבצע תרגילים מורכבים, ובאמת התחלתי.. אבל כשאני עושה
מתח לדוגמא, הידיים שלי מאוד דקות וחלשות ואני פשוט לא מצליח להרים את עצמי מעל המוט.

• פותח/ת השרשור
איך לדעתכם אני צריך להסתכל על הבטן ?
מצד אחד אני רוצה להוריד את השומן שם ולשטח אותה, מצד שני אני עושה מסה וצריך לאכול המון.

לדעתי אין סיבה עכשיו שמתקרב החורף לשטח את הבטן ולכוון לריבועים.
תעשה מסה, תעלה מסת שריר ועוד כמה חודשים תתחיל חיטוב ותכוון לשיטוח הבטן

• פותח/ת השרשור
לדעתי אין סיבה עכשיו שמתקרב החורף לשטח את הבטן ולכוון לריבועים.
תעשה מסה, תעלה מסת שריר ועוד כמה חודשים תתחיל חיטוב ותכוון לשיטוח הבטן
סבבה, אז בינתיים אנלא דואג לבטן, אלא שם דגש על להעלות מסה בכל הגוף ולאכול הרבה יותר...

השאלה היא, אם התוכנית שאני מבצע עכשיו, שהיא SS - טובה לעלייה מהירה במסה לאנשים רזים כמוני?

הבנתי שאני חייב לבצע תרגילים מורכבים, ובאמת התחלתי.. אבל כשאני עושה
מתח לדוגמא, הידיים שלי מאוד דקות וחלשות ואני פשוט לא מצליח להרים את עצמי מעל המוט.
כדי להשתפר במתח, צריך לעשות עוד מתח.
מכיוון שאתה כרגע במצב שקשה לך לעלות פעם אחת, אני ממליץ בחום להשתמש בגומיות. (המתח שהגומי מספק, בהתאם לעובי הגומייה מוריד לא מעט אחוזים מהמשקל שאתה מושך למעלה ובכך עוזר לך)

השאלה היא, אם התוכנית שאני מבצע עכשיו, שהיא SS - טובה לעלייה מהירה במסה לאנשים רזים כמוני?
אין דבר כזה עלייה מהירה במסה, ככלל.
התוכנית טובה למטרה שלה, והיא שתעבוד ותתרגל תנועתיות בתרגילי הבסיס - סקוואט,דדליפט,פרס ולחיצת חזה.
היא תוכנית למתחילים, ולאחר מכן כשתרגיש שאתה במקום טוב יותר מבחינת הטכניקה, תוכל לחשוב על כיוון אחר.
באופן כללי הייתי ממליץ לרוב המתאמנים לשמור על תדירות של פעמיים בשבוע לכל קבוצת שריר, ולעבוד במתכונת של full body workout.
אין צורך להתחיל מ 4 אימונים בשבוע, לפחות לא בהתחלה ולא ככה סתם, אלא אם זה חלק מתהליך מתוכנן היטב.

Back
למעלה תחתית