הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון הערכת א.ש והמלצה להמשך הדרך

• פותח/ת השרשור Iu007i
  • פורסם בתאריך

Iu007i

משתמש מתחיל
100
2
נק' מוניטין:
2
100
2
אשמח אם תיתנו לי הערכת אחוזי שומן.
לפי דעתי כדאי לי לעשות חיטוב קל מאוד(כרגע אני במסה),ואז להמשיך עם המסה לתקופה ארוכה,אך הבעיה שאני בגיל ההתבגרות ומפחד מאוד בנוגע לגדילה.
אשמח לשמוע את דעתכם בנוגע לחיטוב(אם כדאי לי בכלל), ולגבי הגדילה.
נתונים:
גובה: 1.85~
משקל:79

*בתמונות אני במצב
20170923_150519.jpg
20170923_150729.jpg

לדעתי אין טעם בשום חיטוב, תגדיל מסת שריר ואז תבחר אם לחטב או לא.
כשהתאמנתי באיגרוף הייתי חותך משקל כל הזמן ואני די בטוח שאם לא הייתי עושה את השטויות האלו הייתי יותר גדול, גבוה וחזק.
אם לא עשית SS מה שסביר להניח מהמשקל שלך, אז תעשה. ואל תפחד לעלות במשקל. אני עדיין באמצע, עליתי 10 קג משקל גוף(עדיין רזה) והכפלתי את משקלי העבודה שלי. אם אתה מפחד להשמין אז אל כי לא יקרה לך כלום בכמה חודשים שאי אפשר לתקן.

אם אתה מפחד להשמין אז אל כי לא יקרה לך כלום בכמה חודשים שאי אפשר לתקן.
אתה טועה.
כל דבר אפשר לתקן, אבל באיזה מחיר?
גם אני פעם הלכתי לפי ההמלצה הזאת, והפלא ופלא בפחות מחצי שנה עליתי 16 ק"ג.
אחוזי שומן גבוהים = לא בריא ולא מומלץ בשום מצב שהוא.

אשמח לשמוע את דעתכם בנוגע לחיטוב(אם כדאי לי בכלל), ולגבי הגדילה.
אין לך מה לחטב כרגע, אתה צריך תוכנית full body שתתרכז בעיקר בתרגילים שמערבים מסת שריר גבוהה, עבודה על תנועתיות.
אתה יכול לעשות את תוכנית ה SS ואתה יכול גם תוכנית אחרת, העיקר שתתרכז בעיקר.
לאחר חודשיים-שלושה תוכל לעבור לתוכנית אחרת בהתאם למטרות.

אתה טועה.
כל דבר אפשר לתקן, אבל באיזה מחיר?
גם אני פעם הלכתי לפי ההמלצה הזאת, והפלא ופלא בפחות מחצי שנה עליתי 16 ק"ג.
אחוזי שומן גבוהים = לא בריא ולא מומלץ בשום מצב שהוא.

אין לך מה לחטב כרגע, אתה צריך תוכנית full body שתתרכז בעיקר בתרגילים שמערבים מסת שריר גבוהה, עבודה על תנועתיות.
אתה יכול לעשות את תוכנית ה SS ואתה יכול גם תוכנית אחרת, העיקר שתתרכז בעיקר.
לאחר חודשיים-שלושה תוכל לעבור לתוכנית אחרת בהתאם למטרות.
אתה צודק שאחוזי שומן גבוהים הם לא דבר בריא, לא התנסיתי כראוי. הרבה אנשים רזים פוחדים להשמין וזה בלתי נמנע בעלייה במשקל. אני עליתי 10 ק''ג בשלושה חודשים האחרונים ועדיין רזה יחסית. זה תלוי מאוד בנקודת ההתחלה.

אתה צודק שאחוזי שומן גבוהים הם לא דבר בריא, לא התנסיתי כראוי. הרבה אנשים רזים פוחדים להשמין וזה בלתי נמנע בעלייה במשקל. אני עליתי 10 ק''ג בשלושה חודשים האחרונים ועדיין רזה יחסית. זה תלוי מאוד בנקודת ההתחלה.
גם נקודת התחלה וגם גנטיקה משחקת תפקיד באופן העלייה במשקל.
מה שכן, פותח השרשור בן 14.5 וזה גיל קריטי שבו בשום פנים ואופן לא הייתי נכנס לגירעון קלורי מכיוון שהגוף זקוק לאנרגיה כדי לגדול.
מה גם שאם ישמין עכשיו באופן קיצוני (בתאוריה בלבד), כמות תאי השומן שגופו יבנה ישארו איתו למשך שאר החיים.

גם נקודת התחלה וגם גנטיקה משחקת תפקיד באופן העלייה במשקל.
מה שכן, פותח השרשור בן 14.5 וזה גיל קריטי שבו בשום פנים ואופן לא הייתי נכנס לגירעון קלורי מכיוון שהגוף זקוק לאנרגיה כדי לגדול.
מה גם שאם ישמין עכשיו באופן קיצוני (בתאוריה בלבד), כמות תאי השומן שגופו יבנה ישארו איתו למשך שאר החיים.
מסכים לחלוטין עם הגירעון הקלורי. בגיל 13 המאמן שלי היה אומר לי לחתוך משקל כמה פעמים בשנה. במחשבה חוזרת, זה היה לא חכם בכלל. גם התחלתי די רזה ואחרי פרישה מאיגרוף עם מעט מסת שריר. כנראה הייתי אמור להיות 80 ק''ג אם לא הייתי חותך משקל

אתה נראה כ-15-16 א.ש
בגילך זה בסדר ואני לא הייתי נכנס לשום חיטוב - גם כי לא צריך מבחינה ויזואלית וגם כי אתה בגיל ההתבגרות, ואין צורך לשבש הורמונים שגם ככה נמצאים על הטווח העליון
תמשיך במאסה בעודף קל ונשלט
תתאמן חזק ותצבור פרקטיקה
זה כל מה שצריך בגיל שלך וזה ישתלם בעתיד ובשנות המאוחרות של ההתבגרות

בהצלחה

• פותח/ת השרשור
אתה נראה כ-15-16 א.ש
בגילך זה בסדר ואני לא הייתי נכנס לשום חיטוב - גם כי לא צריך מבחינה ויזואלית וגם כי אתה בגיל ההתבגרות, ואין צורך לשבש הורמונים שגם ככה נמצאים על הטווח העליון
תמשיך במאסה בעודף קל ונשלט
תתאמן חזק ותצבור פרקטיקה
זה כל מה שצריך בגיל שלך וזה ישתלם בעתיד ובשנות המאוחרות של ההתבגרות

בהצלחה

תודה על התגובה, אם אני מוסיף אירובי מיד אחרי האימון כוח(כ20-30 דקות) זה בסדר(כמובן שאני משלים את הקלוריות)?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית