הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך לא לאבד מוטיבציה ברגעים הקשים?

Grizzly Bear

משתמש קבוע
1,837
648
נק' מוניטין:
1,554
1,837
648
שלום חברים,
אנסה לקצר את הסיפור כדי שבאמת תקראו את זה.
נפצעתי באמצע הסקוואט לפני כשנה והפציעה ממש גרמה לסבל מבחינה מנטאלית ולא יכלתי לבצע סקוואט ודדליפט והייתי מתוסכל ברמות. אף רופא(גם פרטי) לא הביא לי אבחנה נורמלית ולא עזר כל כך.
עד שפשוט לקחתי מנוחה מוחלטת של חודשיים לפלג גוף התחתון וזה עבר לאט לאט. מהרגע הזה החלטתי שאני צריך מאמן והלכתי למישהו שהיה מאוד ממומלץ ובעל מוניטין בתחום של הפאוורליפטינג ומאוד התאכזבתי כי הוא פשוט לימד אותי טכניקה לא נכונה ונפצעתי שוב רק הפעם משהו אחר.
כמובן שגם שילמתי מלא כסף ובסוף זה היה סתם.
כרגע אני אפילו לא יכול לבצע בנץ' ויש לי מחשבות כאילו לעולם לא אתחרה כבר ואין לי לשק אפילו ללכת להתאמן.
איך ממשיכים מפה? מה עושים? ראיתי פה מלא אנשים בפורום שנפצעו וסיימו את האימונים הכבדים וזה נגמר מבחינתם. איך אני לא מגחע למצב הזה? איך לא לוותר?
אני פוחד שזה לא יחלים וזהו, נגמר. אני כבר בן 22 כמעט וספק אם אגיע בכלל למשהו כי עוד לא הספקתי להתחרות אפילו פעם אחת...
אשמח לקצת תגובות ואולי עזרה מחבר'ה שעברו קשיים דומים והתגברו.

1. לומדים את הטכניקה היטב, ממדריך שהמיקוד שלו הוא טכניקה לפני הכל, או ממקורות מוסמכים ברשת או בספרות.
  2. עובדים על התרגילים העיקריים רק במשקלים שבהם מצליחים לשמור על טכניקה מעולה, ומתקדמים תמיד בלי התפשרות על טכניקה. התחרות היא לא עיקר, אלא רק אמצעי לשמירה על מוטיבציה. המשקלים יעלו עם הזמן.
  3. שומרים על אופטימיות.
  4. חוזרים לסעיף 1 וכו'.

איזו פציעה חווית? מה מצבך היום?
העלאת לפני כמה חודשים סקוואט די טוב אם אני לא טועה?

• פותח/ת השרשור
איזו פציעה חווית? מה מצבך היום?
העלאת לפני כמה חודשים סקוואט די טוב אם אני לא טועה?
הפציעה הקודמת הייתה באיזור ההאמסטרינג. הנוכחית מרגישה מאוד רע וזה כאבים בגב תחתון ובקסל בעיקר בלי קשר לתנועה מסויימת ורק פשיטת יתר בגב מחמירה את זה. זה קרה בגלל פשיטת יתר ובגלל שיש לי סיבוב אגן לפנים. כרגע זה לא עובר למרות עבודת בטן נכונה, מתיחות איפה שצריך ושיפור טכניקה. עבדתי עם מאמן אחר אז אני יודע שהיא טובה. יש לי גם זרמים ברגל וביד לפעמים שמאוד מלחיצים אותי.
ואת הסרטון כנראה העלה @TheBEAR הדובה השני כי לא עשיתי סקוואט מעל 120 כבר יותר משנה.
@THE BEAR

• פותח/ת השרשור
לא נשמע כאילו אתה נפצע נשמע כאילו אתה ותרן...
זה כואב להגיד את זה אבל, הפציעות שלך הן קטנות וחסרות משמעות כרגע (אלא אם כן תגיד לי שאיבחנו אצלך איזה פריצת דיסק או משהו)
אני בתור אחד שעשה ניתוח בברך (שחזור צולבת)
וקרע רצועה ושבר את הקרסול (גבס חודשיים!)
קשה לי להסתכל על זה מהצד, הדבר היחידי שאני יכול להגיד לך זה שכנראה אתה פשוט לא רוצה את זה מספיק בתוך עצמך, כנראה זה לא הכיוון שלך ואתה לא בנוי לעולם הכוח ומשם יוצא מצב שאתה גם לא נהנה.
כי אם היית בנוי לזה , במקום לכתוב פה היית כותב בגוגל ומחפש את הבעיות שלך מאבחן אותם ורואה איך משתקמים מזה.
קרעתי את ההאמסטרינג 3 פעמים, זאת מנוחה של שבועים קצת חשמל או פיזוטרפיה ויאללה חזרה למוא משקלים נמוכים ולבנות מה שאיבדתי , אין פה דרמה יותר מידיי.
וגם הפציעה הראשונה שנחת והיא עברה, פציעות כאלו שעוברות ממנוחה הן בעיקר דלקות ואם זה שובר אותך מנטאלית שוב, כנראה שאין לך את זה.
אני מציע לך שתשב עם עצמך ותחשוב אם בכלל בא לך להתאמן כוח ולעשות תוכניות כוח , אני חושב שהחוסר מוטיבציה שלך מלכתחילה הוא זה שגרם לך להפצע בתת-מודע ויגרום לך להפצע בהמשך, מציע לך לחשב מסלול מחדש.

• פותח/ת השרשור
לא נשמע כאילו אתה נפצע נשמע כאילו אתה ותרן...
זה כואב להגיד את זה אבל, הפציעות שלך הן קטנות וחסרות משמעות כרגע (אלא אם כן תגיד לי שאיבחנו אצלך איזה פריצת דיסק או משהו)
אני בתור אחד שעשה ניתוח בברך (שחזור צולבת)
וקרע רצועה ושבר את הקרסול (גבס חודשיים!)
קשה לי להסתכל על זה מהצד, הדבר היחידי שאני יכול להגיד לך זה שכנראה אתה פשוט לא רוצה את זה מספיק בתוך עצמך, כנראה זה לא הכיוון שלך ואתה לא בנוי לעולם הכוח ומשם יוצא מצב שאתה גם לא נהנה.
כי אם היית בנוי לזה , במקום לכתוב פה היית כותב בגוגל ומחפש את הבעיות שלך מאבחן אותם ורואה איך משתקמים מזה.
קרעתי את ההאמסטרינג 3 פעמים, זאת מנוחה של שבועים קצת חשמל או פיזוטרפיה ויאללה חזרה למוא משקלים נמוכים ולבנות מה שאיבדתי , אין פה דרמה יותר מידיי.
וגם הפציעה הראשונה שנחת והיא עברה, פציעות כאלו שעוברות ממנוחה הן בעיקר דלקות ואם זה שובר אותך מנטאלית שוב, כנראה שאין לך את זה.
אני מציע לך שתשב עם עצמך ותחשוב אם בכלל בא לך להתאמן כוח ולעשות תוכניות כוח , אני חושב שהחוסר מוטיבציה שלך מלכתחילה הוא זה שגרם לך להפצע בתת-מודע ויגרום לך להפצע בהמשך, מציע לך לחשב מסלול מחדש.
אני כן אבחתי מה יש לי וכנראה שזה סיבוב אגן לפנים. הבעיה שעבדתי על זה בחודשיים האחרונים ועשיתי כל מה שאפשר ואין שום שיפור וזה רק מחמיר. שילמתי למאמן טוב שעבד איתי, עשיתי כל מה שצריך וגם חיפשתי מידע העצמי על הבעיה. פשוט מתסכל מאוד כשאתה עובד על משהו ואתה לא רואה שום שיפור או התקדמות וזה רק עושה יותר גרוע.

סיבוב אגן לפנים זאת לא פציעה שידועה לי , זאת בעיה טכנית.

בסקוואט שהעלת לא נראה שיש אפילו בעיה טכנית כזאת.
הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו זה שאולי הטכניקה של הסקוואט גורמת לך להרים יותר משקל ממה שהגוף יכול להתמודד איתו מבחינת שרירים קטנים אחרים בגוף שגם אם הם לא עומדים בעומס אתה לא תכשל...

אגב זה ספייס בגני תקווה ?

• פותח/ת השרשור
סיבוב אגן לפנים זאת לא פציעה שידועה לי , זאת בעיה טכנית.

בסקוואט שהעלת לא נראה שיש אפילו בעיה טכנית כזאת.
הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו זה שאולי הטכניקה של הסקוואט גורמת לך להרים יותר משקל ממה שהגוף יכול להתמודד איתו מבחינת שרירים קטנים אחרים בגוף שגם אם הם לא עומדים בעומס אתה לא תכשל...

אגב זה ספייס בגני תקווה ?
לא, זה גרייט שייפ.
אתה יכול לראות את זה אם בא לך.
ופה אתה יכול לקרוא מאמר קצר http://****/?p=1312.
הבעיה שעשיתי את המתיחות שצריך ועבדתי על שרירי הבטן והרגליים ועבדתי על הטכניקה עם מאמן טוב והכל וזה רק החמיר. אפילו בנץ' אני לא יכול לעשות כי כואב לי יותר אם אני עושה הקשתה.

לי יש 8 ברגים בקרסול, כתף פרוקה ולפחות בלט דיסק אחד בגב. סיבוב אגן זו לא פציעה אלא תנועה, ולדעת לשלוט בה זה המפתח לעולם הכוח בגדול.

כשאתה לוקח על עלץצמך אימוני כוח אתה גם לוקח על עצמך אחריות, נראה לי שמה שקרוספיטר כתב די פוגע וקולע למטרה ושאתה פשוט מתעקש על התחום הלא נכון

• פותח/ת השרשור
אני כן אוהב את זה ואם זה לא היה כך הייתי מפסיק מזמן. אני בטוח שגם לגדולים ביותר היו רגעי משבר שבהם הייתה תחושה שכלום לא הולך וזה לא שלהם. אני לא מסכים עם זה שזה לא מספיק חשוב לי כי אני יודע מה זה להיות אובססיבי כלפי משהו ולחשוב עליו כל יום כל היום. אני פשוט לא יודע איך אחזור אם בכלל וקשה למצוא מוטיבציה בימים כאלה.

יפה שהפורום הזה נותן גם ייעוץ פסיכולוגי.
אתם לא יודעים מה בדיוק הוא עובר ואיך מתנהלת שגרת האימונים שלו, אתם לא יכולים לקבוע דברים כאלו ולתת לו המלצות מבלי להכיר את הבן אדם.

לי יש 8 ברגים בקרסול, כתף פרוקה ולפחות בלט דיסק אחד בגב. סיבוב אגן זו לא פציעה אלא תנועה, ולדעת לשלוט בה זה המפתח לעולם הכוח בגדול.

כשאתה לוקח על עלץצמך אימוני כוח אתה גם לוקח על עצמך אחריות, נראה לי שמה שקרוספיטר כתב די פוגע וקולע למטרה ושאתה פשוט מתעקש על התחום הלא נכון
יש לך כתף פרוקה ? פרקת פעם אחת פריקה מלאה ?
פרקתי את הכתף לפני כמעט שנה ועדיין לא הצלחתי לחזור לעשות באק סקוואט ובנצ פרס, כנראה שגם לא אחזור לעולם...
פשוט מתמקדים במה שאפשר לעשות ומבינים שזה גם ככה לא הקריירה שלך וסך הכל מתאמנים בשביל הכיף ובשביל המראה

• פותח/ת השרשור
עבדתי עם יוסי קלמנוביץ' שהביא לי לעשות פלאנק, פלאנק צד ועוד כמה תוך כדי שמירה על תחת מכווץ ובטן מכווצת שלא תיווצר קשת.
כרגע אני מפסיק לעשות דדליפט לחלוטין בתקווה לשיפור.
מה לגבי סומו?

• פותח/ת השרשור
פחות מומנט על הגב אבל עדיין לא מספיק טוב כשצריך להתאושש. סקוואטים ישפיעו לטובה גם על הדדליפט.

מציע לבחור תרגיל אחד ולהתמקד בו. בלי ניעות, ובלי תוספת משקל.
מה הכוונה בלי ניעות? תוכל לתת המלצה לתרגיל או כמה ספציפיים?
יצא מצב שכרגע אני לא יכול לעשות גם בנץ' כי הקשת פשוט מחמירה את הכאב והזרמים.
אני עושה 3 פעמים בשבוע פול בודי בלי שום תרגיל שמעמיס על האיזור ומתמקד במקבילים ומתח כבדים ועוד קצת עזר. לדעתך אני הולך לאבד הרבה ממה שלחצתי בזמן הזה או שיכול להיות שאפילו אצבור מסת שריר ואשתפר?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית