הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

סרטון תהייה לגבי פשיטת יתר בעת ביצוע הפרס

מצב
השרשור נעול

Idan Golani

משתמש משקיע
2,694
1,160
נק' מוניטין:
8,412
2,694
1,160
כמו שהכותרת אומרת, משהו שלא מעט יצא לי לחשוב עליו....רציתי לדעת איפה "מותחים" את הקו מבחינת חזרה "חוקית" בזמן ביצוע הפרס כשאנו פושטים יתר את הגב? הרי זה כמו שיש לנו הגדרה שאם אנו נשתמש ברגליים זה כבר הופך אותו להרמה אחרת לגמרי, כמו פוש פרס או ג'רק....האם גם אם אנו פושטים יתר את הגב תחתון זה הופך אותו כבר להרמה אחרת לגמרי? או אפילו בעיניי לפחות לFail או No rep?
Starting Strength פרסמו גם סרטון לא מזמן ביוטיוב שמציג את הפרס כפי שביצעו אותו בזמנו בשנות ה70....כפי שניתן לראות, זה נראה יותר כמו לחיצת חזה באוויר, והאמת...כמה שלא הייתי רוצה להודות בכך....הרבה מן החזרות שלי שביצעתי בפרס היו נראים כך, אם לא בדיוק אבל מאוד קרובים לזה....ככה שדי מהר מאוד הפסקתי איתו, לא רק מבחינה בריאותית, אלא כי זה כבר לא נראה כפרס "טהור"
ריפטו עצמו גם מגדיר אותו כסוג של וריאציה שונה מהפרס שהוא מלמד לפחות.
אשמח לשמוע דעות, ומה כל אחד חושב על זה.

אני בכל אופן, נגד זה לחלוטין, בטח שלא הייתי נותן את זה למתאמנים שלי....על עצמי עשיתי זאת תקופה ארוכה והפסקתי, בלי קשר גם נעצרה לי ההתקדמות בפרס גם שהטכניקה היית נראת כבר כמו זאתי שבסרטון, וגם פשוט לא התקדמתי מעבר לזה....אני הייתי מעדיף להמשיך התקדמות לפוש פרס במקום לעבור למה שרואים בסרטון.

קודם כל, זה לא יתרון חד משמעי. צריך ליבה חזקה מאוד במיוחד abs. רוב מתאמני חדר הכושר (בעיקר בארץ) לא מסוגלים לבצע פרס כזה בלי להתפרק.
אתה צריך לשאול את עצמך מה המטרה שלך מהתרגיל? אם זה תרגיל עזר לכתפיים, עדיף לעשות בישיבה אפילו. (תרגיל עזר לפאוורליפטינג)
אני אישית לוחץ במטרה לסטרונגמן, את הטכניקה שלי אתה מכיר.

אני אישית חושב שזה אחד הדברים המכוערים שראיתי בחיי.
הבחור בסרטון הוא כמו האנשים שמקשיטים באופן קומי את הגב בבנצ' עד לרמה שטווח התנועה שלהם הוא בערך 2 ס''מ, רק שבזה יש איזשהו היגיון - גם אם נראה רע ודורש חצי מהכח שחזרה עם טווח תנועה הגיוני יותר דורש - זה חוקי בחלק מן התחרויות.
אבל לעשות ככה פרס בשביל... מה?

כל הקטע של SS זה לתת למתחילים להתחזק, אז לעשות פרס עם טכניקה שמנצלת בעיקר מנופים בצורה הכי מוגזמת בעולם רק כדי להרים קצת יותר משקל + סיכון גדול לפציעה זה פשוט מגוחך.

דווקא זה הגיע בטיימינג מעניין בו ששיניתי לחלוטין את טכניקת הפרס שלי לכזו שאני מתחיל אותה עם אפס התפוצצות בתחילת התנועה כשהכתפיים מנתקות כמעט לבדן את המשקל, בתנועה יחסית איטית באופן מכוון עם הישענות אחורה מינימלית.

(זה הוריד לי בידיוק 10 קג ממשקלי העבודה אבל הרגשתי את העבודה הרבה יותר טוב + התנועה יותר מבוקרת ובטוחה ואני עובד באופן מורגש על כל שלב ושלב של הפרס - מעדיף לחזור אחורה במשקלים ולהגיע חזרה לשיאים הישנים שלי באופן מבוקר בטוח ומלא ולא להתסמך על התפוצצויות עם כיווץ פסיכי - גם העבודה שלי בבנצ' עברה לעצירה בכל חזרה)

נערך לאחרונה:
אני מודה, גם אני לוחץ ככה, אבל אני בדעה של אושר.

למטרת ליפטינג - עדיף לעבוד יותר קל / בישיבה / דמבלים על מנת לקבל עבודה מבודדת יותר.
למטרת בילדינג - אותן סיבות, על אחת כמה וכמה.
למטרת סטרונגמן - תרמה כמה שבא לך כל עוד זה חוקי.

אצלי המבנה גוף והיציבה שלי הופכים את הטכניקה הזאת למאד טבעית עבורי, שנהיה כבד אז זה אוטומטי. בהחלט לא אידיאלי אבל בסוף בלוק שרוצים לסגור משקל זה מה שקורה. יש יתרונות מאוד ברורים לעבודה עם משקל יותר כבד, אבל שזה לא תרגיל תחרותי צריך להסתכל על זה בתור תרגיל עזר נטו.

אבל בפרס בעמידה עם פשיטת גב כזו אין סכנה לגב התחתון? - בלי קשר לאם יש שימוש בחגורה או לא (בניגוד להקשתה בבנץ פרס שכוח הכבידה לא פועל נגד עמוד השדרה כל כך)

• פותח/ת השרשור
קודם כל, זה לא יתרון חד משמעי. צריך ליבה חזקה מאוד במיוחד abs. רוב מתאמני חדר הכושר (בעיקר בארץ) לא מסוגלים לבצע פרס כזה בלי להתפרק.
אתה צריך לשאול את עצמך מה המטרה שלך מהתרגיל? אם זה תרגיל עזר לכתפיים, עדיף לעשות בישיבה אפילו. (תרגיל עזר לפאוורליפטינג)
אני אישית לוחץ במטרה לסטרונגמן, את הטכניקה שלי אתה מכיר.

לא טענתי שלא צריך להיות חזק מאוד בשביל לא להישבר לשניים לאחר שמבצעים זאת.
בעניין היתרון, לי זה נתן יתרון משמעותי ביותר, כפי שאמרתי...זה לא היה נראה בדיוק כמו שבסרטון אבל לא רחוק מכך, עד שהבנתי שזה לא פרס נקי כפי שאמור להתבצע לפי הספר.
המטרה שלי פשוטה מאוד, הסיבה שאני מבצע פרס זה כי הוא תרגיל מורכב ורב-מפרקי (אחד מההרמות כוח העיקרים שיש) שמערב המון שרירים, אין לי עניין בלחיצת דאמבלים בישיבה או כנגד מוט כי זה לא עונה על ההגדרה הזאת, וכי לא ניתן להזיז המון משקל כפי שאפשר לבצע בעמידה או לחילופין כשעוברים לעשות פוש פרס או ג'רק, מה שלדעתי כבר עדיף מאשר להגיע למשהו שנראה כמו בסרטון.
השאלה שלי היית פשוטה מאוד, אם יש גבול מסויים שבו ניתן להגדיר את הלחיצה כno rep או fail בשלב כלשהו שאנו פושטית יתר את הגב? שחשבתי על זה הגעתי למסקנה שאם אני מבצע פרס לפי הספר אני כנראה נמצא באזור ה70....לאחר שזה היה נראה כמו משהו שדומה למה שרואים בסרטון, עם משקל בערך של 85ק"ג הבנתי שאני לא "כזה חזק" (אף פעם לא הגדרתי את עצמי חזק)
על כל מקרה, העדפה אישית....אני ככל הנראה אמשיך להתקדם לביצוע פוש פרס, במקום להמשיך לבצע כמו משהו שנראה כמו בסרטון, והאמת....לא הייתי רחוק בכלל מזה.
תודה סופטי...
אני אישית חושב שזה אחד הדברים המכוערים שראיתי בחיי.
הבחור בסרטון הוא כמו האנשים שמקשיטים באופן קומי את הגב בבנצ' עד לרמה שטווח התנועה שלהם הוא בערך 2 ס''מ, רק שבזה יש איזשהו היגיון - גם אם נראה רע ודורש חצי מהכח שחזרה עם טווח תנועה הגיוני יותר דורש - זה חוקי בחלק מן התחרויות.
אבל לעשות ככה פרס בשביל... מה?

כל הקטע של SS זה לתת למתחילים להתחזק, אז לעשות פרס עם טכניקה שמנצלת בעיקר מנופים בצורה הכי מוגזמת בעולם רק כדי להרים קצת יותר משקל + סיכון גדול לפציעה זה פשוט מגוחך.

דווקא זה הגיע בטיימינג מעניין בו ששיניתי לחלוטין את טכניקת הפרס שלי לכזו שאני מתחיל אותה עם אפס התפוצצות בתחילת התנועה כשהכתפיים מנתקות כמעט לבדן את המשקל, בתנועה יחסית איטית באופן מכוון עם הישענות אחורה מינימלית.

Slow Strict press 85 x 3 (כל כך התרכזתי לא להתפוצץ ולא להישען אחורה כמו תמיד שאפילו את התחת לא כיווצתי)

(זה הוריד לי בידיוק 10 קג ממשקלי העבודה אבל הרגשתי את העבודה הרבה יותר טוב + התנועה יותר מבוקרת ובטוחה ואני עובד באופן מורגש על כל שלב ושלב של הפרס - מעדיף לחזור אחורה במשקלים ולהגיע חזרה לשיאים הישנים שלי באופן מבוקר בטוח ומלא ולא להתסמך על התפוצצויות עם כיווץ פסיכי - גם העבודה שלי בבנצ' עברה לעצירה בכל חזרה)

כשאתה אומר "אפס התפוצצות" למה אתה מתכוון? אתה מדבר על לא להשתמש בבאונס בתחתית? ככה גם אני לוחץ....המוט "נח" לגמרי על הגוף לפני שאני מתחיל את הלחיצה....אבל זה לא כל כך משנה, כי הפשיטת יתר שאני מדבר עליה קורה בין אם אתה משתמש בבאונס בתחתית או לא. ככה או ככה, כשאני לוחץ, קורה כמעט הדבר הבלתי נמנע והלחיצה ניראת כמו מה שאנו רואים בסרטון...לכן כפי שאמרתי....מעדיף להמשיך להתקדם לפוש פרס מכאן והלאה.
תודה 😃
@subzero112233
עוד שיטת הרמה שתחשוב שאתה חזק בפרס...

מסכים איתך לגמרי....גם אני חשבתי עד לא מזמן ש"בוא אינה, התקדמתי ממש בהרמה הזאת" ואז ראיתי פשוט שזה נראה זוועה, ואני לא לוחץ כזה "חזק" כפי שחשבתי....בקיצור, ממשיך לעבר הפוש פרס, עדיף לפי דעתי....כי במילא אני חושב שיש שלב כלשהו בפרס כבד שטכניקה כזאת היא כמעט בלתי נמנעת....או קשה מאוד להימנע ממנה....אבל במילא בפוש פרס אנו מזיזים יותר משקל.....אז לא יוצאים מופסדים מן הסתם 😁
אבל בפרס בעמידה עם פשיטת גב כזו אין סכנה לגב התחתון? - בלי קשר לאם יש שימוש בחגורה או לא (בניגוד להקשתה בבנץ פרס שכוח הכבידה לא פועל נגד עמוד השדרה כל כך)

הנושא של הדיון הוא בעיקר לא על רמת הבטיחות של התרגיל...אבל כפי שאמרתי, לרוב האוכלוסיה זה לא מומלץ....לאף אחד מן המתאמנים שלי לא הייתי נותן זאת....וגם עליי, שאני רוצה להתקדם בStrict Press ולהתחזק בה, הגעתי כמעט למשהו שנראה כמו בסרטון ולא רחוק ממנה אפילו, והבנתי שזה פשוט מיותר, ואם אני לא מצליח להתקדם כבר בפרס כמו שצריך, בלי ההקשתה המוגזמת הזאת, אני עובר לפוש פרס.
אני מודה, גם אני לוחץ ככה, אבל אני בדעה של אושר.

למטרת ליפטינג - עדיף לעבוד יותר קל / בישיבה / דמבלים על מנת לקבל עבודה מבודדת יותר.
למטרת בילדינג - אותן סיבות, על אחת כמה וכמה.
למטרת סטרונגמן - תרמה כמה שבא לך כל עוד זה חוקי.

אצלי המבנה גוף והיציבה שלי הופכים את הטכניקה הזאת למאד טבעית עבורי, שנהיה כבד אז זה אוטומטי. בהחלט לא אידיאלי אבל בסוף בלוק שרוצים לסגור משקל זה מה שקורה. יש יתרונות מאוד ברורים לעבודה עם משקל יותר כבד, אבל שזה לא תרגיל תחרותי צריך להסתכל על זה בתור תרגיל עזר נטו.

יכול להיות שזה גם קשור לעובדה שהמוביליטי שלנו, שלי לפחות נמצא בקרשים....ואז מה שאנו רואים בסרטון כמעט בלתי נמנע מלבצע בזמן הלחיצה? אם אני מסתכל על הלחיצה שלי "לפי הספר" אני נמצא על אזור ה70....ברגע שאני עושה משהו שנראה כמו מה שרואים בסרטון הגעתי לאזור ה85....אבל אמרתי פשוט, אם לא אצליח להתקדם כמו שצריך בהרמה הזאת, בלי ההקשה המוגזמת...אמשיך לפוש פרס.
הסיבה שאני עושה לחיצה או פוש פרס, היא פשוטה...זה חלק מההרמות המורכבים, שמערב המון קבוצות שריר...כל מה שבישיבה לא עונה בדיוק על ההגדרה הזאת, וחוץ מזה...בישיבה זה משעמם בין אם זה עם דאמבל או מוט 😴

• אהבתי
Reactions: SBD
בפוש פרס אתה מוריד המון המון עבודה מהכתפיים/ניתוק, אני לא מבין מה המטרה שלך.
גם בטכניקה של הסרטון אתה עיי מנופים ומניפולציות תנועתיות מצליח להרים משקל שבSTRICT PRESS יציב לא היית מרים

אם המטרה שלך היא סטריקט פרס עם משקל גבוה כתוצאה מכתפיים חזקות, יד אחרית חזקה וליבה חזקה אז אל תעשה רק פוש (או בכלל), תוריד את משקלי העבודה שהטכניקה שלך לא תיהיה כמו בסרטון ותעבוד על STRICT PRESS כמו שצריך. לא בנצ' בשיפוע עליון בעמידה ולא כל מני דברים מוזרים.

אם המטרה שלך היא סטריקט פרס עם משקל גבוה כי מישהו אמר לך שאם תגיע למשקל X תקבל 20 אלף דולר אז זו הסיבה הטובה היחידה שאני יכול לחשוב עלייה לעבוד כמו בסרטון.

השאלה שלי היית פשוטה מאוד, אם יש גבול מסויים שבו ניתן להגדיר את הלחיצה כno rep או fail בשלב כלשהו שאנו פושטית יתר את הגב?
התשובה לשאלה שלך היא פשוטה,
מכיוון שפרס איננו תרגיל תחרותי.
להגדיר חזרה ככשל, בעיניי זה ברגע שהברך יצאה מנעילה מלאה. ואז אפשר לקרוא לזה פוש פרס, אפילו אם חלקי.

• פותח/ת השרשור
בפוש פרס אתה מוריד המון המון עבודה מהכתפיים/ניתוק, אני לא מבין מה המטרה שלך.
גם בטכניקה של הסרטון אתה עיי מנופים ומניפולציות תנועתיות מצליח להרים משקל שבSTRICT PRESS יציב לא היית מרים

אם המטרה שלך היא סטריקט פרס עם משקל גבוה כתוצאה מכתפיים חזקות, יד אחרית חזקה וליבה חזקה אז אל תעשה רק פוש (או בכלל), תוריד את משקלי העבודה שהטכניקה שלך לא תיהיה כמו בסרטון ותעבוד על STRICT PRESS כמו שצריך. לא בנצ' בשיפוע עליון בעמידה ולא כל מני דברים מוזרים.

אם המטרה שלך היא סטריקט פרס עם משקל גבוה כי מישהו אמר לך שאם תגיע למשקל X תקבל 20 אלף דולר אז זו הסיבה הטובה היחידה שאני יכול לחשוב עלייה לעבוד כמו בסרטון.

המטרה שלי זה להשתפר בתרגילים המורכבים ולא לחזק רק שריר מסויים, כמו שאין מטרה ספציפית לחזק רק את הגב מדדליפט, או את הרגליים מסקוואט....ההרמות שמשפרות מכלול של שרירים.
על כל מקרה אני יודע כבר מה להמשיך לעשות מכאן, אמרתי זאת כבר כמה פעמים במהלך הפוסטים שרשמתי....תודה:)
התשובה לשאלה שלך היא פשוטה,
מכיוון שפרס איננו תרגיל תחרותי.
להגדיר חזרה ככשל, בעיניי זה ברגע שהברך יצאה מנעילה מלאה. ואז אפשר לקרוא לזה פוש פרס, אפילו אם חלקי.

לגבי העניין של הברכיים ידוע לי, חשבתי שאולי גם אפשר להגדיר חזרה ככשל אם נניח אנו פושטים יתר את הגב...לפי מה שאתה טוען זה לא...סבבה, על כל מקרה מכאן אני ממשיך לעבר הפוש פרס. סה"כ תודה רבה סופטי.

לא הבנתי למה פושפרס? לאיזו מטרה ואיך הפוסט קשור?

• פותח/ת השרשור
לא הבנתי למה פושפרס? לאיזו מטרה ואיך הפוסט קשור?

שאלתי שאלה למעלה, והפוסט קשור אם תקרא כמה הודעות לפני....על כל מקרה, כבר קיבלתי תשובה.
למה פוש פרס? כי אם אני ממשיך להתקדם בפרס זה נראה זהה כמעט לחלוטין למה שרואים בסרטון, אצלי לפחות זה כמעט בלתי נמנע....לכן אני עובר פשוט לפוש...
המטרה? להתחזק מן הסתם...גם כן נאמר למעלה כבר.
@White Walker
@yujinius אפשר לנעול את הנושא 😃

שאלתי שאלה למעלה, זאת היית המטרה מהפוסט...וכבר קיבלתי תשובה.
למה פוש פרס? כי אם אני ממשיך להתקדם בפרס זה נראה זהה כמעט לחלוטין למה שרואים בסרטון, אצלי לפחות זה כמעט בלתי נמנע....לכן אני עובר פשוט לפוש...

גם עם מוט ריק הטכניקה שלך נראת כמו בסרטון? אני מניח שלא
גם עם 30 קילו זה נראה כמו בסרטון? אני מניח שלא

אתה חלש מדי לבצע סטריקט פרס במשקל שאתה משום מה מתעקש לעבוד בו לכן הטכניקה שלך נראת ככה.
במקום לחזק את החולשות שלך ולעבוד על טכניקה אתה מוותר לעצמך ופשוט זורק תרגיל יסוד לפח לטובת פוש פרס עם תירוצים של "בלתי נמנע"

תוריד משקל ותתקדם כמו בנאדם, שום דבר לא בלתי נמנע

• פותח/ת השרשור
גם עם מוט ריק הטכניקה שלך נראת כמו בסרטון? אני מניח שלא
אם עם 30 קילו זה נראה כמו בסרטון? אני מניח שלא

אתה חלש מדי לבצע סטריקט פרס במשקל שאתה משום מה מתעקש לעבוד בו לכן הטכניקה שלך נראת ככה.
תוריד משקל ותתקדם כמו בנאדם, שום דבר לא בלתי נמנע

התקדמתי כבר "כמו בן אדם" לפי הספר....זה הוא תרגיל שאני מבצע שנים על גבי שנים....לא 30 לא נראה ככה...אבל פלטה בכל צד גורם לי כבר להתחיל לפשוט את הגב אחורה, ככה או ככה אני רוצה לעבור לפוש פרס כי במילא המשקל שמרימים בו כבד יותר, ואין את הבעיה של לבצע לחיצת חזה עליון בעמידה.

התקדמתי כבר "כמו בן אדם" לפי הספר....זה הוא תרגיל שאני מבצע שנים על גבי שנים....לא 30 לא נראה ככה...אבל פלטה בכל צד גורם לי כבר להתחיל לפשוט את הגב אחורה, ככה או ככה אני רוצה לעבור לפוש פרס כי במילא המשקל שמרימים בו כבד יותר, ואין את הבעיה של לבצע לחיצת חזה עליון בעמידה.

חוץ מעבודה על ליבה, לי באופן אישי עבודה על גב עליון, שכמות וכתף אחורית מאד עזרו ליציבות, לדעתי תנסה לבקש כאן יעוץ על איך לתקן את הטכניקה הזו במקום לזנוח לגמרי את התרגיל

בכל אופן שיהיה בהצלחה

• פותח/ת השרשור
חוץ מעבודה על ליבה, לי באופן אישי עבודה על גב עליון, שכמות וכתף אחורית מאד עזרו ליציבות, לדעתי תנסה לבקש כאן יעוץ על איך לתקן את הטכניקה הזו במקום לזנוח לגמרי את התרגיל

בכל אופן שיהיה בהצלחה

אני לא זונח לגמרי, זה לא שאני מחליף את ההרמה לחלוטין, כן פוש פרס זו חיה אחרת, אבל עדיין אני עומד, ומחזיק מוט כבד ומרים מעל הראש, רק כבד יותר ממה שאפשר בסטריקט פרס, ככה שאני לא יוצא מופסד, אז הכל טוב.
כן זה יכול להיות קשור גם שהמוביליטי שלי לא משהו ולכן הטכניקה גם ניראת ככה, האמת אני עובד על זה....לא שולל שזה יכולה להיו המקור ואפילו קראתי על זה נראה לי בT-Nation...אין צורך בלקבל עזרה מעבר כי אני מודע לבעיה וככל הנראה מה המקור שלה....אבל כפי שאמרתי, עדיין אני מרים משקל מעל הראש רק נעזר עם הרגליים.
תודה לכל העוזרים, אפשר לנעול את הנושא.

אני חושב שזה מאוד מטופש לעבור לפוש פרס במיוחד שאתה יחסית חזק ברגליים וחלש מאוד בכתפיים ואין לך אפילו אפשרות לעשות פרס במנח רגיל (מבחינת מוביליטי ושרירים)
יצא לך חרא פוש פרס (ויכול להיות אפילו עם הקשתה של הגב שיתחיל להיות כבד) .
עדיף לא לברוח ולנסות בלי אגו לשפר מוביליטי ולבצע תרגיל כמו שצריך.

גם אני פעם לחצתי עם הקשתה מוגזמת שגרמה לי לכאבי גב תחתון אבל אפשר לעבוד על הטכניקה וגם שהמשקל זה 1RM אפשר ללחוץ מבלי לעשות היפר אקסטנשיין פשוט צריך להרגיל את הגוף וכמובן שמרימים הרבה פחות ככה

פרס אמור להתבצע עם קשת מינימלית בגב על מנת לאפשר למוט לעבור בקו ישר למעלה

למה אפס התפוצצות ? מה רע בזה אם אתה מתפוצץ בתחילת התנועה אבל הגב נשאר ישר ?

נערך לאחרונה:
כמו שהכותרת אומרת, משהו שלא מעט יצא לי לחשוב עליו....רציתי לדעת איפה "מותחים" את הקו מבחינת חזרה "חוקית" בזמן ביצוע הפרס כשאנו פושטים יתר את הגב? הרי זה כמו שיש לנו הגדרה שאם אנו נשתמש ברגליים זה כבר הופך אותו להרמה אחרת לגמרי, כמו פוש פרס או ג'רק....האם גם אם אנו פושטים יתר את הגב תחתון זה הופך אותו כבר להרמה אחרת לגמרי? או אפילו בעיניי לפחות לFail או No rep?
Starting Strength פרסמו גם סרטון לא מזמן ביוטיוב שמציג את הפרס כפי שביצעו אותו בזמנו בשנות ה70....כפי שניתן לראות, זה נראה יותר כמו לחיצת חזה באוויר, והאמת...כמה שלא הייתי רוצה להודות בכך....הרבה מן החזרות שלי שביצעתי בפרס היו נראים כך, אם לא בדיוק אבל מאוד קרובים לזה....ככה שדי מהר מאוד הפסקתי איתו, לא רק מבחינה בריאותית, אלא כי זה כבר לא נראה כפרס "טהור"
ריפטו עצמו גם מגדיר אותו כסוג של וריאציה שונה מהפרס שהוא מלמד לפחות.
אשמח לשמוע דעות, ומה כל אחד חושב על זה.

אני בכל אופן, נגד זה לחלוטין, בטח שלא הייתי נותן את זה למתאמנים שלי....על עצמי עשיתי זאת תקופה ארוכה והפסקתי, בלי קשר גם נעצרה לי ההתקדמות בפרס גם שהטכניקה היית נראת כבר כמו זאתי שבסרטון, וגם פשוט לא התקדמתי מעבר לזה....אני הייתי מעדיף להמשיך התקדמות לפוש פרס במקום לעבור למה שרואים בסרטון.

המוט צריך לקיים שני דברים - לעלות בקו ישר + להיות כמה שיותר קרוב לפנים. ככל שתסטה מזה, אתה מגביר עומס מיותר על הגב. אין איזשהו ״קו אדום״, זה פשוט עומס שהולך וגובר ככל שאתה סוטה מהצורה התקנית.
אגב, אני ממש נגד ההמלצות שניתנו פה לגבי לעשות את התרגיל בישיבה. מי שמטרתו להראות טוב, ולהתחזק באופן כללי , רצוי שיעשה את התרגיל בעמידה. גם כדי להפיק כוח מקסימלי מהתרגיל וגם כדי לעבוד על ליבה.

ההמלצות לעשות בישיבה הן עב התייחסות לפרס כתרגיל עזר.

ריפטו מתייחס אליו כתרגיל מרכזי שהחשיבות בו לא פחותה מסקוואט בנץ׳ ודדליפט ולכן ההתקדמות בתרגיל היא מטרה ולא אמצעי.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית