הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון יום כיפור אתם צמים?

• פותח/ת השרשור
בקיצור שכל אחד יאמין במה שבא לו ביום שבאמת יהיה הוכחה לוגית מדעית לאיך נברא העולם ויהיה הוכחות לוגיות
ולא תאוריות שכל הזמן מתחלפות להם אני יאמין בזה כרגע לא שכנעו אותי.

אני לא אומר שהמדע לא הוכיח כלום אני אומר שהמדע לא הוכיח כלום באיך נברא העולם ואיך הכל התחיל
לזה למדע אין שום מושג איך זה התחיל והכל תאוריות שאין להם שום ביסוס הגיוני וגם התאוריות שלהם כל הזמן משתנות בנוגע לאיך נברא העולם כל פעם צץ משהו אחר זה אומר שלא באמת יודעים כלום.
שמתי פה סרטון שמדברים על המפץ הגדול ויכוח עם אתאיסט כמו רובכם פה מוזמנים לראות לבד.
את אלוהים אף אחד לא ברא כי אלוהים זה לא חומר זה ההבדל.
אתה באמת מדבר שטויות

אני לא אומר שהמדע לא הוכיח כלום אני אומר שהמדע לא הוכיח כלום באיך נברא העולם ואיך הכל התחיל
לזה למדע אין שום מושג איך זה התחיל והכל תאוריות שאין להם שום ביסוס הגיוני וגם התאוריות שלהם כל הזמן משתנות בנוגע לאיך נברא העולם כל פעם צץ משהו אחר זה אומר שלא באמת יודעים כלום.
שמתי פה סרטון שמדברים על המפץ הגדול ויכוח עם אתאיסט כמו רובכם פה מוזמנים לראות לבד.
את אלוהים אף אחד לא ברא כי אלוהים זה לא חומר זה ההבדל.

אלוהים זה לא חומר? , אז מה הוא מחשבה?, מספר? האייקו של מירי רגב? מה? מה?? מה?!!
ומה זאת אומרת שום ביסוס הגיוני? איפה הסתירה במדע שהופכת אותו ללא הגיוני, רק שתדע שבזכות מדע אפשר להפיק למה המין האנושי העלה את הרעיון ואת הצורך לאלוהים , בניגוד לאלוהים וצרוך שלו במין האנושי

זה לא שונה מכפייה דתית.

כמו שלך יש חופש מדת,קיימת לכל אדם הזכות לחופש דת.
תן לאנשים להאמין במה שבא להם כל עוד הם לא פוגעים בך.

להפיץ דת זה להגיד לאנשים שיש רק דעה אחת נכונה, שיש איזה אל בשמיים שאם לא תאמין בו תיענש ותלך לגיהנום, זאת כפייה דתית.
להפיץ אתאיזם זה להפיץ חשיבה ביקורתית, כי המדע עדיין לא גילה את כל הפרטים, לא ניתן לדעת איך העולם נוצר אז כל אחד שיחשוב ויבחר בעצמו במה להאמין, אני לא אמרתי שהמפץ הגדול זאת התיאוריה היחידה שנכונה.
לא תמצא בן אדם לא מאמין שקם בוקר אחד והחליט שהוא רוצה להבין איך העולם נוצר, ואז הוא התחיל לחפש מידע והגיע למסקנה שדת מסויימת היא נכונה.
כל בן אדם דתי לא בחר להאמין בדת שלו, הוא פשוט נולד לזה.

במדע אם לא שללו את התאוריה אז היא נכונה - בהצלחה להוכיח שאלוהים לא קיים בצורה מדעית
כי כל ההתנסחות שלך זה של ילד שמצא את פורום יעוץ מיני בFXP

לפי המדע אלוהים זאת לא תיאוריה, תיאוריה זה משהו מוכח (בניגוד למושג "תיאוריה" שמשתמשים בו ביום-יום).
ולא דיברתי בכלל על מדע ועל המפץ הגדול, התייחסתי לזה רק בסוגריים וגם שם אמרתי "אבל נעזוב את זה עכשיו", בסך הכל אמרתי שאנשים יחשבו בצורה ביקורתית ולא יאמינו אמונה עיוורת בדת שלימדו אותם.

תשמע הלכת קצת רחוק.. שכל אחד יאמין במה שבא לו מה אכפת לך? הדעה שלך של ה״לשכנע אנשים לחשוב בצורה בקורתית על החיים״ - גם סוג של דת. אתה לא יכול ללכת ברחוב ולהתחיל לשכנע בן אדם מאמין שאין אלוהים או שהעולם נוצר מהמפץ הגדול. יש אנשים שאמונה באלוהים מאוד חשובה להם כי זה נותן להם תקווה מסויימת וזה מאוד מאוד מסריח כשבאים ומזלזלים באמונה של אדם אחר ולא משנה מה היא. לי לא מפריע שאנשים צמים, מבקשים סליחות או מתפללים בכותל, שיבושם להם. אבל המון המון אנשים במדינה הזאת עושים את זה מתוך צביעות מגעילה. אי אפשר להתנהג כמו בהמה כל השנה ואז כאילו לשחק אותה צדיק יום וחצי ואז שוב להתנהג כמו חרא. זה דוגל בטימטום. כל הערסים הלובשי כיפות השחורות שההתנהגות שלהם במשך כל השנה לא שונה מבבון בגן חיות ופתאום הם צדיקים שעושים סלפי מול הכותל. אני מאוד מכבד אנשים שצמים ואם לא הייתי מכבד, הייתי מבשל בבית ושם פס על כל השכונה או יורד למטה ושותה בירה ברחוב. אני לא מכליל את כולם, ממש לא, אבל היום הזה הפך לבדיחה ואני דווקא כן מאמין שנשאר קומץ של אנשים שדווקא כן מקבלים את היום הזה כמו שצריך ולא מבקשים סליחה רק כי צריך אלא מכל הלב ומתנהגים במשך כל השנה כמו בני אדם קודם כל.

לא אמרתי ללכת ברחוב ולשכנע אנשים, זה לא יעבוד.
יש דרכים אחרות לעשות את זה, למשל ללמד אבולוציה בבית ספר, אני מכיר המון אנשים מעל גיל 18 שפשוט לא מאמינים באבולוציה, שזה משהו מוכח שעובדתית קורה וניתן לראות במחקרים על חיידקים שזה קורה, לעומת זאת הם מכירים פרקים שלמים בעל פה בתנ"ך ומכירים את כל המצוות, המצב הזה פשוט אבסורדי.

אשלח אותך.ספר דברים פרק כח פסוקים טו-סח. הפסוקים שמדברים על ״אהבת הגר היתום והאלמנה״ מתגמדים לעומת שאר סיפורי הזוועה בתנ״ך. לדוג׳ סיפור המבול בו אלוהים הטיל עונש קולקטיבי על האנושות והטביע את כולם. גברים נשים ילדים ותינוקות ללא אבחנה.התנ״ך בנוסף לכך מלא בעונשי מוות וסיפורי טבח מכל הסוגים. שאול מלך ישראל הודח מתפקידו מכיוון שבמלחמה נגד עמלק הוא לא רצח את הנשים והילדים ועוד ועוד

אתה מוציא דברים מפרופורציה. איך בדיוק הגעת לזה שהמבול היה עונש קולקטיבי? אם זה היה ככה גם נוח היה צריך לטבוע לא? לאנשים אז היו היו מספיק שנים כדי להשתנות ולהצטרף לנוח ולהינצל.
כשאתה חוקר את התרבויות בעולם הקדום אתה מגלה לאיזו רמה של אכזריות האדם יכול להגיע.
להקריב את הילדים שלך כשהם חיים בשביל אלילים, לאנוס ילדות ולבצע אורגיות כחלק מפולחן דתי, לכרות לשבויי מלחמה את הראש ולשחק איתו כמו עם כדור, לשכב עם בהמות, לרצוח אנשים חפים מפשע ועוד דברים נוראיים אחרים שאני שמח שאנחנו שלא גילינו.
אז כשעם שלם מתנהג ככה זה בסדר מבחינתך אבל כמישהו כמו היטלר הרג 6 מיליון יהודים (ולא רק) זה רע והיית נותן לו עונש מוות?
ככה התנהגו האנשים בסדום ועמורה, ככה התנהגו האשורים ורוב העמים שכבש עם ישראל בארץ המובטחת.
אלוהים השמיד את אותם אנשים מתוך אהבה, אהבה לאנשים הטובים שסבלו בגלל אותם רשעים.
אגב, בגלל ששאול לא חס על חיי אגג מלך עמלק העם היהודי כמעט נכחד כשהמן, שהיה צאצא שלו, ניסה להשמיד את היהודים.

לכל דבר בתנך יש סיבה והיגיון. החוסר הגיון נכנס כשאנשים יוצרים מסורות שלא קשורות לתנך.

לשאלת פותח האשכול. אני לא צם.

אתה מוציא דברים מפרופורציה. איך בדיוק הגעת לזה שהמבול היה עונש קולקטיבי? אם זה היה ככה גם נוח היה צריך לטבוע לא? לאנשים אז היו היו מספיק שנים כדי להשתנות ולהצטרף לנוח ולהינצל.
המבול הרג את כל האנשים בעולם(לפי התנך) חוץ מנח,אישתו והחיות שהציל בתיבה,לכן זה עונש קולקטיבי.

כשאתה חוקר את התרבויות בעולם הקדום אתה מגלה לאיזו רמה של אכזריות האדם יכול להגיע.
להקריב את הילדים שלך כשהם חיים בשביל אלילים
בערך כמו....עקדת יצחק?

, לאנוס ילדות ולבצע אורגיות כחלק מפולחן דתי,
בערך כמו....אמנון ותמר?רבנים פדופילים?!
לכרות לשבויי מלחמה את הראש ולשחק איתו כמו עם כדור, לשכב עם בהמות, לרצוח אנשים חפים מפשע ועוד דברים נוראיים אחרים שאני שמח שאנחנו שלא גילינו.
מלחמות ישראל?!!?
אז כשעם שלם מתנהג ככה זה בסדר מבחינתך אבל כמישהו כמו היטלר הרג 6 מיליון יהודים (ולא רק) זה רע והיית נותן לו עונש מוות?
ככה התנהגו האנשים בסדום ועמורה, ככה התנהגו האשורים ורוב העמים שכבש עם ישראל בארץ המובטחת.
אגב, בגלל ששאול לא חס על חיי אגג מלך עמלק העם היהודי כמעט נכחד כשהמן, שהיה צאצא שלו, ניסה להשמיד את היהודים.
אתה יודע,את mein kampf כתב עוזרו של היטלר,שם הוא הטוב, נחש מי כתב את התנך?

לכל דבר בתנך יש סיבה והיגיון. החוסר הגיון נכנס כשאנשים יוצרים מסורות שלא קשורות לתנך.
סיבה והגיון?חחחחח
:\

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
רגע,אז העולם בן 5000 שנה?

עוד שטות. המילה יום במקרא מתייחסת לפרקי זמן שונים, לא רק תקופה של 24 שעות. בבראשית ב:ד כל תקופת הבריאה נחשבת ליום אחד. מאוחר יותר בתנך כל תקופת הקציר, תקופה של כמה חודשים, מתוארת כיום הקציר.

אני מאמין בה' ועדיין חושב שאתה מדבר שטויות.
אתה שולל את המדע כי הוא לא הצליח להסביר את הקיום, אבל המדע והדת לא מתחרים אחד בשני, יכול להיות שכל מה שכתוב בתורה נכון, ועדיין היה מפץ גדול, אני בכלל חושב שלהבין את הקיום זה דבר שאין ביכולתנו כרגע.
באופן כללי דת מנסה לתת לך משמעות בעולם הזה, כי אין לו הסבר, אני חושב שהמדע בכלל תורם לדת, שכן יש משהו מיסטי במספרים שהוא כמעט אלוהי, כמו "יחס הזהב" למשל, גם לזה אין הסבר במדע למה זה היחס שנמצא בהרבה אלמנטים בטבע, אבל בוודאי מקרב אותנו חצי צעד במסע להבנת היקום
אתה טועה. לא יכול להיות שמה שכתוב בתורה תואם למדע. ע״פ התורה העולם נברא לפני כ5.5 אלף שנה. כשביום הראשון אלוהים ״הבדיל בין האור לבין החושך״ (מה זה בכלל?חושך הוא העדר אור. מה היה מקור האור בהתחשב שהשמש והכוכבים ״נבראו״ מאוחר יותר) וביום הרביעי הוא ברא את השמש והירח (בעייתי בהתחשב בעובדה שהיום והלילה נקבעים לפי סיבוב כדור הארץ ביחס לשמש שעד ליום רביעי לא היתה קיימת), ״המאור הגדול״ ו״המאור הקטן״ (אגב הירח הוא לא גוף שפולט אור אבל הבה לא נתעסק בזוטות).
ע״פ המדע העולם נוצר לפני כ-14 מיליארד שנה ואילו השמש נוצרה לפני כ4.5 מיליארד שנה.

עוד שטות. המילה יום במקרא מתייחסת לפרקי זמן שונים, לא רק תקופה של 24 שעות. בבראשית ב:ד כל תקופת הבריאה נחשבת ליום אחד. מאוחר יותר בתנך כל תקופת הקציר, תקופה של כמה חודשים, מתוארת כיום הקציר.
שטות?זה הרבנים שלכם אומרים את זה,לא אני.

אבל מבחינתי התורה נשמעת לי הרבה יותר הגיונית מאשר המדע בעניין של איך נוצר העולם.
אני חולה על התורה, באמת, אני לא ממש מאמין אבל אהבתי תמיד לשמוע סיפורים מהתנך, בין אם אמיתיים ובין אם לא, כל מיני מלחמות ומנהיגים אסטרטגיים, יש שם המון דברים שאפשר ללמוד ולהשכיל מהם
אבל בחייאת, סנה בוער ? מקל שהופך לנחש ? אני צריך להמשיך לתת לך דוגמאות מהתנך לדברים הזויים שלא יכולים לקרות בחיים ?
זה סיפורים יפים, אבל רחוקים מהמציאות. אי לכך אני לא חושב שאתה יכול לומר שספר שמסופר בו על מקל שהופך לנחש או נהר שהופך למלא בדם, הוא ספר הגיוני. חוצמזה שחלק נכבד ממה שרשום בתנך זה דברים שעברו מפה לאוזן עד שהיה כותב מקראי וכתב אותם אחרי שהגרסאות שונו ככה ש.....

אגב אני בדעה שעולם אתאיסטי יהיה משעמם בדיוק כמו עולם דתי, דת נותנת אמונה ותקווה לאנשים, אתם יכולים לקרוא להם בורים עד מחר אבל זו המציאות

אתה טועה. לא יכול להיות שמה שכתוב בתורה תואם למדע. ע״פ התורה העולם נברא לפני כ5.5 אלף שנה. כשביום הראשון אלוהים ״הבדיל בין האור לבין החושך״ (מה זה בכלל?חושך הוא העדר אור. מה היה מקור האור בהתחשב שהשמש והכוכבים ״נבראו״ מאוחר יותר) וביום הרביעי הוא ברא את השמש והירח (בעייתי בהתחשב בעובדה שהיום והלילה נקבעים לפי סיבוב כדור הארץ ביחס לשמש שעד ליום רביעי לא היתה קיימת), ״המאור הגדול״ ו״המאור הקטן״ (אגב הירח הוא לא גוף שפולט אור אבל הבה לא נתעסק בזוטות).
ע״פ המדע העולם נוצר לפני כ-14 מיליארד שנה ואילו השמש נוצרה לפני כ4.5 מיליארד שנה.
כל מילה שם נתונה לפרשנות שונה ומשונה, מדובר בשפה של לפני אלפי שנים
ואני מסכים עם Gaga בדבר אחד, תאוריות במדע משתנות הרבה מאוד פעמים כשמקבלים תוצאות ניסויים שונות וכו', ראה ערך תורת היחסות של איינשטיין.
בקיצור הניסיון להציג אמת אחת ויחידה הוא נועד לכישלון.

להקריב את הילדים שלך כשהם חיים בשביל אלילים, לאנוס ילדות ולבצע אורגיות כחלק מפולחן דתי, לכרות לשבויי מלחמה את הראש ולשחק איתו כמו עם כדור, לשכב עם בהמות, לרצוח אנשים חפים מפשע ועוד דברים נוראיים אחרים שאני שמח שאנחנו שלא גילינו.

המבול היה עונש קולקטיבי אא״כ אתה חושב שהתינוקות וילדים גם הם ״חוטאים״.
הקרבת ילדים?סיפור עקדת יצחק הוא דוגמא קלאסית להתעללות רגשית. יש גם את הסיפור על בת יפתח,במקרה הזה היה קרבן לאל.
ומה היה במלחמות ישראל? ניקח לדוגמא את מלחמת ישראל במדין. שם כתוב ״ויצבאו על מדין ויהרגו כל זכר״. אלא מה? את הנשים הילדים והבהמות הם לא הרגו והביאו אותם איתם כ״שלח מלחמה״. כשהם חוזרים משה גוער בהם על כך ואז מצווה עליהם להרוג את כל הזכרים כלומר ילדים ותינוקות ואת כל הנשים הלא בתולות. הבתולות אגב התחלקו בין כולם. מה היה התפקיד שלהן אתה יכול לשער לבד. זו אגב רק דוגמא אחת לרצח המוני ואונס המוני

להפיץ דת זה להגיד לאנשים שיש רק דעה אחת נכונה, שיש איזה אל בשמיים שאם לא תאמין בו תיענש ותלך לגיהנום, זאת כפייה דתית.
להפיץ אתאיזם זה להפיץ חשיבה ביקורתית, כי המדע עדיין לא גילה את כל הפרטים, לא ניתן לדעת איך העולם נוצר אז כל אחד שיחשוב ויבחר בעצמו במה להאמין, אני לא אמרתי שהמפץ הגדול זאת התיאוריה היחידה שנכונה.
לא תמצא בן אדם לא מאמין שקם בוקר אחד והחליט שהוא רוצה להבין איך העולם נוצר, ואז הוא התחיל לחפש מידע והגיע למסקנה שדת מסויימת היא נכונה.
כל בן אדם דתי לא בחר להאמין בדת שלו, הוא פשוט נולד לזה.

לפי המדע אלוהים זאת לא תיאוריה, תיאוריה זה משהו מוכח (בניגוד למושג "תיאוריה" שמשתמשים בו ביום-יום).
ולא דיברתי בכלל על מדע ועל המפץ הגדול, התייחסתי לזה רק בסוגריים וגם שם אמרתי "אבל נעזוב את זה עכשיו", בסך הכל אמרתי שאנשים יחשבו בצורה ביקורתית ולא יאמינו אמונה עיוורת בדת שלימדו אותם.

לא אמרתי ללכת ברחוב ולשכנע אנשים, זה לא יעבוד.
יש דרכים אחרות לעשות את זה, למשל ללמד אבולוציה בבית ספר, אני מכיר המון אנשים מעל גיל 18 שפשוט לא מאמינים באבולוציה, שזה משהו מוכח שעובדתית קורה וניתן לראות במחקרים על חיידקים שזה קורה, לעומת זאת הם מכירים פרקים שלמים בעל פה בתנ"ך ומכירים את כל המצוות, המצב הזה פשוט אבסורדי.

ועדיין,החופש לדת הוא זכות אנוש בסיסית.

ואני מסכים עם Gaga בדבר אחד, תאוריות במדע משתנות הרבה מאוד פעמים כשמקבלים תוצאות ניסויים שונות וכו', ראה ערך תורת היחסות של איינשטיין.

"תאוריות" במדע(שיש להן פי כמה וכמה יותר הוכחות מכל דבר שהופיע בתנך) מתעדכנות לפי מידע חדש שמתגלה,הן מתקדמות לפי ההבנה שלנו. הדת לא.
אני ממליץ לכל מי שפה שבספק לגבי תאוריות מדעיות לקרוא מה זה בכלל תאוריה במדע ומה זה היפותיזה כמו שאמרו פה.

היא נתונה לפרשנות (יותר נכון אפולוגטיקה) שונה ומשונה מכיוון שהיא לא מתיישבת עם הממצאים המדעיים. בנוסף, לפי העיקרון שלך כל הטקסט (לא רק סיפור הבריאה ) הופך לחסר משמעות

אני חושב שכדאי לקחת את הדברים הטובים שבתורה וזהו, אין אמת אחת ויחידה, לצום פעם בשנה לא מזיק ולא הורג ויכול לעשות רק טוב במקרה ובאמת יש אמת בתורה
קיצר תהיו מכוס"תחים וזהו

אני חושב שכדאי לקחת את הדברים הטובים שבתורה וזהו, אין אמת אחת ויחידה, לצום פעם בשנה לא מזיק ולא הורג ויכול לעשות רק טוב במקרה ובאמת יש אמת בתורה
קיצר תהיו מכוס"תחים וזהו
על זה כל הדיון,שהחשיבה שלצום בכיפור זה כס"תח זאת בדיחה.

שטות?זה הרבנים שלכם אומרים את זה,לא אני.

אני מאמין במה שכתוב במקרא, לא ברבנים.

ובקשר לתגובה הקודמת שלך, סיפור חמוד.
מלך אחד רצה לדעת מה יש לו יותר בממלכה, קוצים או פרחים. לכן הוא שלח 2 אנשים שיעברו בכל רחבי הממלכה כשאחד מחפש קוצים והשני פרחים.
אחרי כמה זמן שניהם חזרו. הראשון מצא כל כך הרבה קוצים עד שהוא הסיק שבממלכה יש רק קוצים. השני מצא כל כך הרבה פרחים שגם הוא הסיק שבממלכה יש רק פרחים.
אתה תמיד תמצא את מה שאתה מחפש.
אם תחפש במקרא רק סתירות ודברים מפגרים ולא הגיוניים ובאותו זמן תחזיק בדעות קדומות על המקרא, אלוהים וכו׳… זה מה שתמצא.
כשמצד שני אתה יכול לקרוא בו, לבדוק ממצאים ארכיאולוגיים, לחקור על התקופה המסוקרת, על הדמויות, מתי נכתב ספר מסוים, מי כתב אותו ואיפה הוא היה, מה הוא הרגיש ומעל הכול תנסה להפיק לעצמך לקחים אני מבטיח לך שתמצא המון דברים יפים.

אנחנו כל היום צוחקים על אלה שיש להם דעה קדומה על התחביב שלנו, ״אתה תשבור לעצמך את הגב, זה לא בריא לברכיים, תעשה מתיחות לפני הסטים, אל תיקח אפקות חלבון כי זה ינפח אותך…״ האנשים האלה לא רוצים לשמוע את הטענות וההוכחות שלנו. למה? כי הם לא רוצים לשחרר מהאמונה הזאת שלהם שמשקולות מזיק לבריאות.

אתה לא מאמין במקרא? אתה לא רוצה להאמין במקרא? סבבה! אבל לצאת ככה בביקורת על כל התנך ואמא שלו רק בגלל דעות קדומות או רק בגלל שזה נראה מיושן מדי להאמין ובגלל שתורת האבולוציה אופנתית יותר? לתייג אנשים שכן מעדיפים להאמין בבורא כאנשים פרימיטיביים חסרי השכלה?
חקרתי גם את עניין הבריאה וגם את האבולוציה, והגעתי למסקנה שסביר יותר להניח שנבראנו. ולא תראה אותי יורד על אנשים שדוגלים במפץ הגדול ובאבולוציה, אני גם לא יחשוב שהם מסכנים. שכל אחד יבחר לעצמו במה להאמין.
ואהבת לרעך כמוך, לא?

על זה כל הדיון,שהחשיבה שלצום בכיפור זה כס"תח זאת בדיחה.
למה זה לא בסדר? אדם זו מכונה רציונלית מלאה באינטרסים, אני צם, לא מפריע לאף אחד, לא מפריע לי לקיים את אחת המצוות שאולי תזכה אותי במשהו, אבל גם בלי קשר לדת אוהב את היום הזה.

אני מאמין במה שכתוב במקרא, לא ברבנים.

ובקשר לתגובה הקודמת שלך, סיפור חמוד.
מלך אחד רצה לדעת מה יש לו יותר בממלכה, קוצים או פרחים. לכן הוא שלח 2 אנשים שיעברו בכל רחבי הממלכה כשאחד מחפש קוצים והשני פרחים.
אחרי כמה זמן שניהם חזרו. הראשון מצא כל כך הרבה קוצים עד שהוא הסיק שבממלכה יש רק קוצים. השני מצא כל כך הרבה פרחים שגם הוא הסיק שבממלכה יש רק פרחים.
אתה תמיד תמצא את מה שאתה מחפש.
אם תחפש במקרא רק סתירות ודברים מפגרים ולא הגיוניים ובאותו זמן תחזיק בדעות קדומות על המקרא, אלוהים וכו׳… זה מה שתמצא.
כשמצד שני אתה יכול לקרוא בו, לבדוק ממצאים ארכיאולוגיים, לחקור על התקופה המסוקרת, על הדמויות, מתי נכתב ספר מסוים, מי כתב אותו ואיפה הוא היה, מה הוא הרגיש ומעל הכול תנסה להפיק לעצמך לקחים אני מבטיח לך שתמצא המון דברים יפים.

אנחנו כל היום צוחקים על אלה שיש להם דעה קדומה על התחביב שלנו, ״אתה תשבור לעצמך את הגב, זה לא בריא לברכיים, תעשה מתיחות לפני הסטים, אל תיקח אפקות חלבון כי זה ינפח אותך…״ האנשים האלה לא רוצים לשמוע את הטענות וההוכחות שלנו. למה? כי הם לא רוצים לשחרר מהאמונה הזאת שלהם שמשקולות מזיק לבריאות.

אתה לא מאמין במקרא? אתה לא רוצה להאמין במקרא? סבבה! אבל לצאת ככה בביקורת על כל התנך ואמא שלו רק בגלל דעות קדומות או רק בגלל שזה נראה מיושן מדי להאמין ובגלל שתורת האבולוציה אופנתית יותר? לתייג אנשים שכן מעדיפים להאמין בבורא כאנשים פרימיטיביים חסרי השכלה?
חקרתי גם את עניין הבריאה וגם את האבולוציה, והגעתי למסקנה שסביר יותר להניח שנבראנו. ולא תראה אותי יורד על אנשים שדוגלים במפץ הגדול ובאבולוציה, אני גם לא יחשוב שהם מסכנים. שכל אחד יבחר לעצמו במה להאמין.
ואהבת לרעך כמוך, לא?

"סביר יותר שנבראנו" מה? איך משהו בלי הוכחות יכול להיות סביר?
חווה נוצרה מהצלע שלנו,גם סביר?
באבולוצייה יש הוכחות,לבריאה אין

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית