הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה בקשר לכשל

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
אני יודע שיש הרבה סוגים של כשל שריר: כשל מכאני, כשל מטבולי, כשל תנועתי (השלב שבו אני לא מסוגל לבצע עוד חזרה בפורם נכון) כשל מקצבי (באימוני כוח מתפרץ, השלב שבו אינני מסוגל לבצע חזרה נוספת באותו קצב ומהירות) אבל אני רוצה להבין משהו:

אני שומע וקורא שביצוע חזרות עד כשל לא הוכיח עצמו כיעיל באופן מובהק או כהכרחי.

אבל יש 2 סוגים של כשל שאני לא יודע לאיזה מהם זה מתייחס.

למשל עליות מתח:
אני יכול לעשות 35-40 בפורם גרוע עד שאגיע לכשל.

אני יכול לעשות כ-20 בפרפקט פורם.

באיזה מבין ה-2 תהיה לי יותר תועלת?
ובאופן כללי, איפה יש יותר תועלת, בביצוע תרגיל בנץ' (למשל) במשקל 90% מ-RM1 ל-4 חזרות בפורם מושלם, או בביצוע של 6-7 חזרות בפורם גרוע?

עבודה בטכניקה גרועה תמיד תהיה האופציה הגרועה מבין השתיים, במיוחד כשאתה עובד עד כשל, גם בגלל הסיכון המוגבר משמעותית לפציעה, וגם בגלל פגיעה במיומנות שלך.
ככל שתעשה יותר חזרות נכונות, ככה המיומנות שלך בתרגיל תשתפר, וככה תמשיך להשתפר, אבל ברגע שאתה מנסה בכוונה לעבוד גרוע אתה מכניס ל"קורות חיים" שלך עבודה לא טובה, וזה יפגע ביכולת שלך לעבוד כמו שצריך בצורה אוטומטית

• פותח/ת השרשור
זאת אומרת למשל שעדיף לעשות (ואני בכוונה מקצין) למשל, בנץ' עם משקל 75 קילו ל-10 חזרות נקיות ונכונות פרפקט במקום לעשות 10 חזרות לא נקיות בכלל עם משקל של 90 ק"ג?

זאת אומרת למשל שעדיף לעשות (ואני בכוונה מקצין) למשל, בנץ' עם משקל 75 קילו ל-10 חזרות נקיות ונכונות פרפקט במקום לעשות 10 חזרות לא נקיות בכלל עם משקל של 90 ק"ג?
בידיוק
אני לא אומר שאין מקום ל-cheat reps, אבל זה דורש יותר מחשבה על העניין, ורק במקרים מסויימים

קודם כל, אל תעשה "Form" גרוע באף תרגיל. טכניקה טובה זה הבסיס לכל תרגיל וישנה חשיבות רבה לכך ממספר סיבות, כמו למשל הקטנת הסיכויים לפציעות והתמקדות בשריר המטרה.
לפי מחקרים מהעת האחרונה לא נדרש להגיע לכשל בכל תרגיל. אם אתה עובד בטווח חזרות מאוד גבוה כמו 20 עד 30, יהיה כדאי להגיע לכשל בכדי להפיק את אותה רמת היפרטרופיה כמו בעבודה בטווח 6-15. בטווח הבינוני לא נדרש להגיע לכשל. קח בחשבון שהעומס המטבולי גבוה מאוד ועלול לפגוע בנפח העבודה הכולל של האימון עצמו. זה בעצם אומר התקדמות לא מיטבית.
בנוסף, יש לציין שלהגיע לכשל בטווח חזרות נמוך בתרגילים מורכבים כמו בנץ, סקוואט, דד ליפט וכדומה זה מסוכן ולא מומלץ כדרך קבע.

• פותח/ת השרשור
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית