הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון האם למתאמן מתחיל בהיפרטרופיה חשוב הכוח?

Hakatlan9

משתמש מתחיל
170
13
נק' מוניטין:
16
170
13
האם למתאמן שרק מתחיל להתאמן למטרות היפרטרופיה הכוח משנה לו?
מתאמן שרוצה נטו "לגדול" בצורה אסתטית ושווה בגוף. האם תוכנית כמו ss שיש בה אי שוויון בין פלג גוף עליון לתחתון באמת תעזור לו?

איזה תוכניות היפרטרופיה או מה בכלל הייתם מציאים למתאמן מתחיל לעשות?

כנראה שלמתאמן המתחיל בחד"כ יהיה מומלץ לעשות את SS כתוכנית התחלתית, על מנת להשיג כוח סביר לשם תוכנית היפרטרופיה.
הרי איזה תוכנית היפרטרופיה תוכל לעשות ללא עבר בחד"כ , לחיצה עם מוט ריק ?
לכן ההמלצה היא לצבור מעט כוח עם SS ולאחר מכן לעבור לתוכנית היפרטרופיה.

• פותח/ת השרשור
כנראה שלמתאמן המתחיל בחד"כ יהיה מומלץ לעשות את SS כתוכנית התחלתית, על מנת להשיג כוח סביר לשם תוכנית היפרטרופיה.
אם הבחור כבר אפילו עושה סקוואט עם 40 קילו(עשר בכל צד) יש טעם שימשיך ss? כלומר מה עוד כוח נותן?
נפח לא שווה כוח בסופו של דבר

אם הבחור כבר אפילו עושה סקוואט עם 40 קילו(עשר בכל צד) יש טעם שימשיך ss? כלומר מה עוד כוח נותן?
נפח לא שווה כוח בסופו של דבר

יש טעם, 40 קילו זה יחסית מעט.
הכוח יעזור לך שתעבור לתוכנית היפרטרופיה , לעבוד עם משקלים גבוהים יותר שזה באופן ישיר יניב יותר מסת שריר.

• פותח/ת השרשור
יש טעם, 40 קילו זה יחסית מעט.
הכוח יעזור לך שתעבור לתוכנית היפרטרופיה , לעבוד עם משקלים גבוהים יותר שזה באופן ישיר יניב יותר מסת שריר.
איך זה מניב? לשריר לא משנה המספר אלא הקושי שהוא מרגיש בנפח "גבוה"

איך זה מניב? לשריר לא משנה המספר אלא הקושי שהוא מרגיש בנפח "גבוה"

לא בדיוק נכון.
צריך למצוא איזון מסוים בין המשקל של המוט לכמות החזרות המתבצעת.
הרי בנאדם שיקח מוט ריק ויפמפם מלא, לעומת מישהו אחר שיקח מוט עם 80 קילו. גם אם יעשו אותו נפח, ספק אם הם באמת בעלי אותה מסת שריר.
אולי @White Walker @Daniel Barack יוכלו לשפוך יותר אור.

• פותח/ת השרשור
לא בדיוק נכון.
צריך למצוא איזון מסוים בין המשקל של המוט לכמות החזרות המתבצעת.
הרי בנאדם שיקח מוט ריק ויפמפם מלא, לעומת מישהו אחר שיקח מוט עם 80 קילו. גם אם יעשו אותו נפח, ספק אם הם באמת בעלי אותה מסת שריר.
אולי @White Walker @Daniel Barack יוכלו לשפוך יותר אור.
כדי שמתאמן יגדל הוא צריך להתקדם בנפח(progressive overload) גם בתור מתחיל וגם ותיק.
האם המשקל משנה לו כל עוד הוא מתקדם?

כדי שמתאמן יגדל הוא צריך להתקדם בנפח(progressive overload) גם בתור מתחיל וגם ותיק.
האם המשקל משנה לו כל עוד הוא מתקדם?

אני לא רואה איך בנאדם ללא עליה מסוימת במשקל על המוט לטווח הרחוק, ימשיך לשפר מסת שריר.
כן אני לוקח בחשבון שינוי תוכניות/חזרות וכו'.

• פותח/ת השרשור
אני לא רואה איך בנאדם ללא עליה מסוימת במשקל על המוט לטווח הרחוק, ימשיך לשפר מסת שריר.
כן אני לוקח בחשבון שינוי תוכניות/חזרות וכו'.
אני יודע שחובה עליה במשקל על המוט, אבל האם משנה קצב העליה כל עוד הנפח(חזרות וסטים) גדל?

מתאמן שרוצה נטו "לגדול" בצורה אסתטית ושווה בגוף. האם תוכנית כמו ss שיש בה אי שוויון בין פלג גוף עליון לתחתון באמת תעזור לו?

חד משמעית ובלי להכנס יותר מידי לפרטים התשובה היא לא (לגבי שתי השאלות הראשונות).
לגבי השלישית אני מקווה שאתה מתחיל להבין לבד משני הדיונים האחרים שפתחת.

כן. כוח זה הדבר הכי חשוב שקיים בשביל הגוף שלנו וגם בשביל מישהו שרוצה להתאמן למטרות היפרטרופיה.
כן הוא יגדל בצורה טובה אם יאכל ויעשה את התוכנית כמו שצריך.
יש FBW אבל SS תביא הרבה יותר תועלת.

כן. כוח זה הדבר הכי חשוב שקיים בשביל הגוף שלנו וגם בשביל מישהו שרוצה להתאמן למטרות היפרטרופיה.
גם אם כוח זה הדבר הכי חשוב שקיים בשביל הגוף שלנו (ותרשה לי לא להסכים עם זה, לגוף שלי הרבה יותר חשוב לאכול ולישון), אם למישהו לא קריטי הכוח והוא רוצה להתמקד בעיקר במסה הוא לא חייב לעשות SS ולא חייב להרים כבד.

• פותח/ת השרשור
גם אם כוח זה הדבר הכי חשוב שקיים בשביל הגוף שלנו (ותרשה לי לא להסכים עם זה, לגוף שלי הרבה יותר חשוב לאכול ולישון), אם למישהו לא קריטי הכוח והוא רוצה להתמקד בעיקר במסה הוא לא חייב לעשות SS ולא חייב להרים כבד.
השאלה אם מישהו שעוסק נטו בהיפרטרופיה צריך בכלל להתקרב לטווח חזרות של 6 ומטה

השאלה אם מישהו שעוסק נטו בהיפרטרופיה צריך בכלל להתקרב לטווח חזרות של 6 ומטה
לדעתי כן, גם כי משקלים כבדים הם כלי לפיתוח מסת שריר וגם כי אנשים מגיבים בצורה שונה לדברים שונים וצריך לתת לכל דבר הזדמנות.

• פותח/ת השרשור
לדעתי כן, גם כי משקלים כבדים הם כלי לפיתוח מסת שריר וגם כי אנשים מגיבים בצורה שונה לדברים שונים וצריך לתת לכל דבר הזדמנות.
שכחתי לשאול אותך אם יש לך כוח לענות
למה לא לנסות לעלות במשקל נגיד בכפיפת מרפקים עם מוט?
נגיד
2 סטים ל10 חזרות עם 15 קילו
2 סטים ל12 חזרות עם 15 קילו
2 סטים ל14 חזרות עם 15 קילו
3 סטים ל10 חזרות עם 15 קילו
3 סטים ל12 חזרות עם 15 קילו
3 סטים ל14 חזרות עם 15 קילו
ואז מהתחלה
2 סטים ל10 חזרות עם 17.5 קילו
שכחתי לשאול אותך אם יש לך כוח לענות
למה לא לנסות לעלות במשקל נגיד בכפיפת מרפקים עם מוט?
נגיד
2 סטים ל10 חזרות עם 15 קילו
2 סטים ל12 חזרות עם 15 קילו
2 סטים ל14 חזרות עם 15 קילו
3 סטים ל10 חזרות עם 15 קילו
3 סטים ל12 חזרות עם 15 קילו
3 סטים ל14 חזרות עם 15 קילו
ואז מהתחלה
2 סטים ל10 חזרות עם 17.5 קילו

רוב הסיכויים שאם תצליח לעשות 2 סטים ל14 חזרות תצליח להוסיף משקל ולעשות 10 חזרות ולהוסיף עוד סט יהיה מיותר (כי זו גם תוספת של הרבה נפח ועבודה וגם תוכל להתקדם בלי זה), אם כבר אז עדיף להוסיף עוד כמה חזרות לשני הסטים לפני שאתה מעלה.

אתם אומרים את זה כאילו בFBW הוא ישאר על אותם משקלים ולא יעלה בכלל

וכוח זה ממש הדבר הכי חשוב למתאמן למטרות היפרטרופיה וממש לא הדבר הכי חשוב לגוף שלנו

לפותח האשכול תעשה FBW

• פותח/ת השרשור
אתם אומרים את זה כאילו בFBW הוא ישאר על אותם משקלים ולא יעלה בכלל

וכוח זה ממש הדבר הכי חשוב למתאמן למטרות היפרטרופיה וממש לא הדבר הכי חשוב לגוף שלנו

לפותח האשכול תעשה FBW
מה הדבר הכי חשוב למתאמן מטרות היפרטרופיה?

Back
למעלה תחתית