הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון האם למתאמן מתחיל בהיפרטרופיה חשוב הכוח?

מה הדבר הכי חשוב למתאמן מטרות היפרטרופיה?
אין כזה דבר הכי חשוב
חשוב לעלות במשקלים ולא להתקע אבל חשוב גם שבאימון יהיה נפח שיתאים למתאמן ו3*5 זה מעט מידי
** לרוב המוחלט של המתאמנים

ואם אני עןלה בכוח יש עומס כזה
כן, כי ברגע שאתה עולה בכוח אתה עולה בנפח הכולל.
באותה מידה ברגע שתוסיף חזרות/תקצר זמני מנוחה וכדומה אתה תעלה במסת שריר.

אבל לשאלתך הכוללת - לא הייתי ממליץ על SS למטרת היפרטרופיה, לא משנה עד כמה היא תחזק אותך להמשך.
מי שמעניין אותו רק היפרטרופיה הייתי ממליץ AB שמבוססת על המורכבים ומערבת את כל טווחי החזרות (נגיד בנץ' פרס ל6 חזרות, פרפר ל10).
זאת סתם דוגמא להמחשה.

• פותח/ת השרשור
מתאמן מתחיל צריך למצוא שילוב של שניהן אני חושב שהכי טוב FBW עם תרגיל לכל שריר ועם נפח יותר גדול ככה שתוכל גם לעלות משקלים בין אימון לאימון
יש לך דןגמה לתוכנית?

ההתקדמות בה לינארית?
ומה דעתך על התוכנית הזאת:
ייעוץ - דיון - דעה על תוכנית היפרטרופיה נפוחה
כן חשוב לעלות במשקלים וכל שהנפח יותר גבוה ככה זה יותר קשה אבל צריך לדעת לשלב לכן למתחיל לדעתי כדאי לעשות תרגיל אחד לכל שריר ולא יותר
ההתקדמות בה תיהיה בטוח יותר מהירה מהתוכנית שאתה נתת

גם אם כוח זה הדבר הכי חשוב שקיים בשביל הגוף שלנו (ותרשה לי לא להסכים עם זה, לגוף שלי הרבה יותר חשוב לאכול ולישון), אם למישהו לא קריטי הכוח והוא רוצה להתמקד בעיקר במסה הוא לא חייב לעשות SS ולא חייב להרים כבד.
זה ברור שאוכל ושינה זה הדבר הראשון הכי חשוב אבל כוח מבחינה פיזיולוגית מאד חשוב לגוף שלנו הרי הוא מאפשר לנו לבצע רת רוב פעולות היומיום שלנו בקלות וגם בגיל מבוגר יותר זה הדבר הכי חשוב שצריך שיהיה לנו.

• פותח/ת השרשור
סקוואט 3*8
דדליפט 2*8
בנצ' 4*8
מתח 4*8
מילטרי 3*8
פייספולס 2*15
מקבילים 3*12
פטישים 3*12
תודה רבה
אבל למה לא לעשות כפיפת מרפקים רגילה ולהוסיף תרגיל לבטן ותאומים?
ו4 סטים ללקוואדס במקום 3

זה ברור שאוכל ושינה זה הדבר הראשון הכי חשוב אבל כוח מבחינה פיזיולוגית מאד חשוב לגוף שלנו הרי הוא מאפשר לנו לבצע רת רוב פעולות היומיום שלנו בקלות וגם כשמזדקנים עדיף להיות זקן חזק מאשר זקן שלא יכול לקום אפילו מהכיסא
אתה תיהיה מספיק חזק גם אם תץעשה 100 קילו סקוואט ולא 200
מתי בפעם האחרונה הייתה צריך להרים משהו מעל 20 קילו....

אתה תיהיה מספיק חזק גם אם תץעשה 100 קילו סקוואט ולא 200
מתי בפעם האחרונה הייתה צריך להרים משהו מעל 20 קילו....
צודק בהחלט אבל למה לא להרים 200 אם אתה תוכל ורק 100? עדיף שהמספר על המוט רק יעלה ויאפשר להתחזק כמה שיותר

זה ברור שאוכל ושינה זה הדבר הראשון הכי חשוב אבל כוח מבחינה פיזיולוגית מאד חשוב לגוף שלנו הרי הוא מאפשר לנו לבצע רת רוב פעולות היומיום שלנו בקלות וגם בגיל מבוגר יותר זה הדבר הכי חשוב שצריך שיהיה לנו.
לא, אתה לא חייב להיות חזק בשביל לחיות טוב ולהנות מהחיים.

יש טעם, 40 קילו זה יחסית מעט.
הכוח יעזור לך שתעבור לתוכנית היפרטרופיה , לעבוד עם משקלים גבוהים יותר שזה באופן ישיר יניב יותר מסת שריר.

כן. כוח זה הדבר הכי חשוב שקיים בשביל הגוף שלנו וגם בשביל מישהו שרוצה להתאמן למטרות היפרטרופיה.
כן הוא יגדל בצורה טובה אם יאכל ויעשה את התוכנית כמו שצריך.
יש FBW אבל SS תביא הרבה יותר תועלת.

אתם אומרים את זה כאילו בFBW הוא ישאר על אותם משקלים ולא יעלה בכלל

וכוח זה ממש הדבר הכי חשוב למתאמן למטרות היפרטרופיה וממש לא הדבר הכי חשוב לגוף שלנו

לפותח האשכול תעשה FBW
אני חושב שכבר כתבתי את זה בערך 20 פעמים.. אין תלות ישירה בין כוח להיפרטרופיה.
כשמדברים על התכנון האופטימלי ביותר לגדילה במסת השריר, אפשר להתייחס לזה בהרבה מונחים (עבודה בבלוקים, גיוון בעצימות, metabolic stress והרשימה עוד ארוכה), אבל תוכנית שעיקרה עבודה בעצימות גבוהה, מעט נפח יחסית ותדירות נמוכה מידיי - היא לא האופטימלית.

עבור מתאמן מתחיל העיקר הוא ללמוד תנועה, ותוכנית כמו ss היא אחלה. וכל תבנית אחרת שמתבססת על אותו רעיון.

לאחר מכן צריכים לעבוד בצורה שונה, ואני אומר את זה בצורה הכי כללית שיש כי לא לקחנו משתנים כמו גנטיקה בחשבון.

ומצטער אבל אין תבנית פשוטה שמוכנה בשלוף, צריכים ללמוד ולקרוא בנושא.

אתה צריך לקבל את זה שאת רוב האנשים לא מעניין כוח זה באמת לא נותן לך הרבה בחיים
תראה תלוי למי. לי למשל יהיה חשוב לקום וללכת בגיל 90 והלאה מכן וברור שיש עוד דברים שמעניינים אותי חוץ מהכוח אבל לפי דעתי זה הדבר שאני הכי רוצה שיהיה לי בגיל מבוגר יותר ובשביל זה צריך לאגור אותו כבר עכשיו.

כן, כי ברגע שאתה עולה בכוח אתה עולה בנפח הכולל.
באותה מידה ברגע שתוסיף חזרות/תקצר זמני מנוחה וכדומה אתה תעלה במסת שריר.

אבל לשאלתך הכוללת - לא הייתי ממליץ על SS למטרת היפרטרופיה, לא משנה עד כמה היא תחזק אותך להמשך.
מי שמעניין אותו רק היפרטרופיה הייתי ממליץ AB שמבוססת על המורכבים ומערבת את כל טווחי החזרות (נגיד בנץ' פרס ל6 חזרות, פרפר ל10).
זאת סתם דוגמא להמחשה.
מרשה לעצמי להידחף ולשאול שאלה.

נניח שאני בחור רזה מאוד וגבוה, ומעוניין לצבור מסת שריר, היית ממליץ לי על SS או שזה ביזבוז זמן לדעתך?

כי תכלס? כשעשיתי תרגילים אחרים שהם לא דדליפט וסקוואט, הרגשתי הרבה יותר את השרירים
לאחר האימון. לא אומר שלא צריך לשלב, אבל אולי לא לעשות כל אימון.

אני מאמין שהשאלה שלי תיגע גם לפותח הפוסט הזה. אנחנו הולכים, מתאמנים, נותנים תנשמה, אוכלים..
ובסוף הכל יהיה ביזבוז זמן וירידה במוטיבציה בכלל תוכנית שלא מתאימה לנו?

איך בכלל דלליפט עובד לי על היד הקדמית חוץ מזה שהיא מחזיקה את המוט בזמן שהרגליים
עושות את כל העבודה?

• פותח/ת השרשור
בח

נניח שאני בחור רזה מאוד וגבוה, ומעוניין לצבור מסת שריר, היית ממליץ לי על SS או שזה ביזבוז זמן לדעתך?

כי תכלס? כשעשיתי תרגילים אחרים שהם לא דדליפט וסקוואט, הרגשתי הרבה יותר את השרירים

אני מאמין שהשאלה שלי תיגע גם לפותח הפוסט הזה. אנחנו הולכים, מתאמנים, נותנים תנשמה, אוכלים..

עושות את כל העבודה?
בחתירה היד הקדמית עובדת, אבל הבנתי את הנקודה שלך ולפי דעתי כל תוכנית אלא אם כן היא לא 60 סטים לכל שריר תעבוד
צריך למצוא את מה שאתה נהנה ממנו ולהתמיד יחד עם תזונה מתאימה ןמנוחה

עושות את כל העבודה?

באופן כללי, למתאמן שלא רוצה להתבסס על כוח יות מאשר על היפרטרופיה, לא הייתי ממליץ על ss.
שלא תבין לא נכון, אתה בהחלט תעלה במסת שריר אם תעשה ss, אבל בתוכנית אחרת עם טיפה יותר נפח ותרגילים משלימים, כמו גם גיוון בטווחי חזרות והכי חשוב - עומס פרוגרסיבי - התוצאות מבחינת היפרטרופיה יהיו טובות יותר.

Back
למעלה תחתית