הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ התאמת תזונה ואימונים לפי DNA , כמה זה מהימן?

אכתוב לך באופן מורחב מה זה בכלל:

הבדיקות מתבצעות ע"י תרבית רוק שאנו שולחים למעבדה (אנגליה) לפיענוח. לאחר 3-4 שבועות אני מקבל את תוצאות הבדיקה ויכול להמליץ באופן מאוד פרטני מה לאכול בתפריט היומי וכיצד להתאמן בהתאם לגנטיקה שלך (מקבלים העתק של כל הבדיקות בעברית לאימייל).

לדוגמה, האם ישנה רגישות יותר לשומן או פחמימות בתפריט מבחינת העלאה במשקלו/או בריאות?

האם ישנה התאוששות מהירה או איטית מאימונים? (משפיע על הנפח שניתן להכניס לשבוע אימונים נתון)

האם ישנה נטייה לפציעות? (מצביע על הוספה של יותר מוביליטי/מתיחות/חימום לתוכנית)

האם יש לך רגישות ללקטוז/גלוטן? (גם אם אין תופעות לוואי על פני השטח, יכולה להיות רגישות אסימפטומטית שאינה מורגשת על פני השטח אך הדלקתיות כן מתרחשת בגוף)

זה העתיד של התזונה בהתאמה אישית ולכן אנו מציעים את זה (כי זה מסתמך על מדע). לכל גן בוצעו לפחות 3 מחקרי GWAS (genome-wide association studies) שאלו מחקרים מאוד יקרים שמבוצעים על מאות בני אדם.

באופן מורחב:

DNA בריאות ודיאטה

* סוג דיאטה אופטימלי רגישות לפחמימות ושומן רווי
* יכולת של ניקוי רדיקלים חופשיים ("רעלנים")
* צורך בנוגדי חמצון
* צורך בויטמינים וחומצות שומן חיוניות
* רגישות למלח, אלכוהול וקפאין
* אי סבילות ללקטוז
* נטייה למחלת צליאק

DNA ספורט
* פרופיל כוח/סבולת
* פוטנציאל אירובי (VO2MAX)
* התאוששות לאחר פעילות גופנית
* תזונת התאוששות
* סיכון לפציעה

הבדיקות הגנטיות מעט יקרות אך זה משהו שעושים פעם בחיים ומקבלים המון ידע על הגוף. זה חוסך הרבה ניסוי וטעייה בתפריט ובתוכנית האימונים!

יש 3 בדיקות גנטיות: בריאות, דיאטה וספורט. ניתן לבצע את הבדיקות בנפרד או להזמין מספר בדיקות במקביל (מה שיוצא זול יותר)

בדיקה לבריאות ותזונה - 1200 ש"ח
בדיקה לכושר גופני וספורט - 1200 ש"ח
בדיקה משולבת בריאות, תזונה וספורט - 1950 ש"ח

ניתן לפרוס עד 4 תשלומים ללא ריבית ואת האנליזה מקבלים תוך 3-4 שבועות (התשלום מתבצע ישירות למעבדה דרך האתר שלהם - את הבדיקה ניתן לעשות אצלי במשרד בראשל"צ --> www.dnadiet.co.il)

הינה דוגמה איך נראות האנליזות בסוף יום:

בריאות ודיאטה:
www.dnadiet.co.il/DNA/Diet%20and%20Health%20Report.pdf

ספורט:
www.dnadiet.co.il/DNA/Sport%20Report.pdf

דף סיכום:
http://www.dnadiet.co.il/DNA/Summary.pdf

הבדיקה לוקחת כ-10 דקות. ניתן לרכוש בנוסף חבילת ייעוץ או מפגש ייעוץ בודד כדי לפענח את הבדיקה ולבנות תפריט תזונה ותוכנית אימונים בהתאמה אישית.

-------
עכשיו לבעיות בבדיקה:
1. זה רק על 45 מיקומים בכמה עשרות גנים מתוך כ-20,000. לא כולם רלוונטים, אבל זה מה שאנחנו יודעים עד עכשיו בהקשר של אימונים/תזונה. האם נמצא עוד בעתיד? אין ספק שכן - זה כמו טלפון סלולארי. היום יש אייפון 10, עוד 10 שנים יהיה אייפון 20 (או משהו בסגנון).

2. ישנם הרבה משתנים שיכולים לשלוט בגנום שאיננו מבינים. לדוגמה כל מיני אלמנטים רגולטורים על הגנום שעלולים לבטל את ההשפעה של הגן בכל רגע נתון ולא נדע את זה.

3. המחקר בתחום דיי חדש וכל הזמן מוציאים עוד מיקומים על הגנום שהם רלוונטים. המחקרים הכי טובים בתחום הם מחקרי GWAS (כמו שהזכרתי למעלה) אבל נדרש גם לחבר אותם עם מחקר מכניסטי שמסביר את הממצאים. בגדול הקורולציה פה דיי טובה, בעיקר בתחום האימון.

בתחום התזונה אתה לא תקבל למה אתה רגיש באופן אינדבידואלי אלא כללי יותר וזה קצת חסרון. לדוגמה יגידו לך אם אתה רגיש לפחמימות ובאיזו רמה. לא יגידו לך מה בדיוק לאכול - את זה כבר עושים כניסוי וטעייה עם איש מקצוע. זה כן נותן אבל כיוון והרבה חסכון בניסוי וטעייה. כנ"ל לגבי שומנים בתפריט. זה יכול לתת גם האם אתה רגיש ללקטוז (גם אם אתה אסימפטומטי ולא מגלים לך את זה בבדיקות דם/נשיפה) ואם אתה רגיש לגלוטן (את זה גם לעיתים לא ניתן לגלות בבדיקת דם בגלל נוגדנים כאלו ואחרים שעושים בעיות).

מבחינת אימונים הגן הכי מעניין הוא ACE והוא גם הכי נחקר בתחום האימון.

באופן כללי הבדיקות מתאימות ל:
1. אנשים שסקרנים מה קורה בגופם ורוצים לחסוך ניסוי וטעייה בתפריט/תוכנית אימונים

2. אתלטים מקצועיים

3. אלו שיש להם את התקציב

אני אישית עשיתי את כל הבדיקות הקיימות. לומר לך שזה הפתיע אותי? לא, אבל אני לא ממש דוגמה כי התעללתי בגוף שלי מכל בחינה אפשרית במשך 8 שנים ועשיתי המון ניסויים שגרמו לי בין היתר להרבה פציעות שאותן אני סוחב עד היום. האם אדם נורמטיבי צריך להתנסות עד כדי כך לעומק? גם לא, אבל אולי יכול לחסוך זמן במשתנים כאלו ואחרים בביצוע הבדיקה. האם זה הכרחי? גם לא, אפשר להגיע לתוצאות יפות או שוות ערך גם ללא הבדיקה.

• פותח/ת השרשור
אכתוב לך באופן מורחב מה זה בכלל:

הבדיקות מתבצעות ע"י תרבית רוק שאנו שולחים למעבדה (אנגליה) לפיענוח. לאחר 3-4 שבועות אני מקבל את תוצאות הבדיקה ויכול להמליץ באופן מאוד פרטני מה לאכול בתפריט היומי וכיצד להתאמן בהתאם לגנטיקה שלך (מקבלים העתק של כל הבדיקות בעברית לאימייל).

לדוגמה, האם ישנה רגישות יותר לשומן או פחמימות בתפריט מבחינת העלאה במשקלו/או בריאות?

האם ישנה התאוששות מהירה או איטית מאימונים? (משפיע על הנפח שניתן להכניס לשבוע אימונים נתון)

האם ישנה נטייה לפציעות? (מצביע על הוספה של יותר מוביליטי/מתיחות/חימום לתוכנית)

האם יש לך רגישות ללקטוז/גלוטן? (גם אם אין תופעות לוואי על פני השטח, יכולה להיות רגישות אסימפטומטית שאינה מורגשת על פני השטח אך הדלקתיות כן מתרחשת בגוף)

זה העתיד של התזונה בהתאמה אישית ולכן אנו מציעים את זה (כי זה מסתמך על מדע). לכל גן בוצעו לפחות 3 מחקרי GWAS (genome-wide association studies) שאלו מחקרים מאוד יקרים שמבוצעים על מאות בני אדם.

באופן מורחב:

DNA בריאות ודיאטה

* סוג דיאטה אופטימלי רגישות לפחמימות ושומן רווי
* יכולת של ניקוי רדיקלים חופשיים ("רעלנים")
* צורך בנוגדי חמצון
* צורך בויטמינים וחומצות שומן חיוניות
* רגישות למלח, אלכוהול וקפאין
* אי סבילות ללקטוז
* נטייה למחלת צליאק

DNA ספורט
* פרופיל כוח/סבולת
* פוטנציאל אירובי (VO2MAX)
* התאוששות לאחר פעילות גופנית
* תזונת התאוששות
* סיכון לפציעה

הבדיקות הגנטיות מעט יקרות אך זה משהו שעושים פעם בחיים ומקבלים המון ידע על הגוף. זה חוסך הרבה ניסוי וטעייה בתפריט ובתוכנית האימונים!

יש 3 בדיקות גנטיות: בריאות, דיאטה וספורט. ניתן לבצע את הבדיקות בנפרד או להזמין מספר בדיקות במקביל (מה שיוצא זול יותר)

בדיקה לבריאות ותזונה - 1200 ש"ח
בדיקה לכושר גופני וספורט - 1200 ש"ח
בדיקה משולבת בריאות, תזונה וספורט - 1950 ש"ח

ניתן לפרוס עד 4 תשלומים ללא ריבית ואת האנליזה מקבלים תוך 3-4 שבועות (התשלום מתבצע ישירות למעבדה דרך האתר שלהם - את הבדיקה ניתן לעשות אצלי במשרד בראשל"צ --> www.dnadiet.co.il)

הינה דוגמה איך נראות האנליזות בסוף יום:

בריאות ודיאטה:
www.dnadiet.co.il/DNA/Diet%20and%20Health%20Report.pdf

ספורט:
www.dnadiet.co.il/DNA/Sport%20Report.pdf

דף סיכום:
http://www.dnadiet.co.il/DNA/Summary.pdf

הבדיקה לוקחת כ-10 דקות. ניתן לרכוש בנוסף חבילת ייעוץ או מפגש ייעוץ בודד כדי לפענח את הבדיקה ולבנות תפריט תזונה ותוכנית אימונים בהתאמה אישית.

-------
עכשיו לבעיות בבדיקה:
1. זה רק על 45 מיקומים בכמה עשרות גנים מתוך כ-20,000. לא כולם רלוונטים, אבל זה מה שאנחנו יודעים עד עכשיו בהקשר של אימונים/תזונה. האם נמצא עוד בעתיד? אין ספק שכן - זה כמו טלפון סלולארי. היום יש אייפון 10, עוד 10 שנים יהיה אייפון 20 (או משהו בסגנון).

2. ישנם הרבה משתנים שיכולים לשלוט בגנום שאיננו מבינים. לדוגמה כל מיני אלמנטים רגולטורים על הגנום שעלולים לבטל את ההשפעה של הגן בכל רגע נתון ולא נדע את זה.

3. המחקר בתחום דיי חדש וכל הזמן מוציאים עוד מיקומים על הגנום שהם רלוונטים. המחקרים הכי טובים בתחום הם מחקרי GWAS (כמו שהזכרתי למעלה) אבל נדרש גם לחבר אותם עם מחקר מכניסטי שמסביר את הממצאים. בגדול הקורולציה פה דיי טובה, בעיקר בתחום האימון.

בתחום התזונה אתה לא תקבל למה אתה רגיש באופן אינדבידואלי אלא כללי יותר וזה קצת חסרון. לדוגמה יגידו לך אם אתה רגיש לפחמימות ובאיזו רמה. לא יגידו לך מה בדיוק לאכול - את זה כבר עושים כניסוי וטעייה עם איש מקצוע. זה כן נותן אבל כיוון והרבה חסכון בניסוי וטעייה. כנ"ל לגבי שומנים בתפריט. זה יכול לתת גם האם אתה רגיש ללקטוז (גם אם אתה אסימפטומטי ולא מגלים לך את זה בבדיקות דם/נשיפה) ואם אתה רגיש לגלוטן (את זה גם לעיתים לא ניתן לגלות בבדיקת דם בגלל נוגדנים כאלו ואחרים שעושים בעיות).

מבחינת אימונים הגן הכי מעניין הוא ACE והוא גם הכי נחקר בתחום האימון.

באופן כללי הבדיקות מתאימות ל:
1. אנשים שסקרנים מה קורה בגופם ורוצים לחסוך ניסוי וטעייה בתפריט/תוכנית אימונים

2. אתלטים מקצועיים

3. אלו שיש להם את התקציב

אני אישית עשיתי את כל הבדיקות הקיימות. לומר לך שזה הפתיע אותי? לא, אבל אני לא ממש דוגמה כי התעללתי בגוף שלי מכל בחינה אפשרית במשך 8 שנים ועשיתי המון ניסויים שגרמו לי בין היתר להרבה פציעות שאותן אני סוחב עד היום. האם אדם נורמטיבי צריך להתנסות עד כדי כך לעומק? גם לא, אבל אולי יכול לחסוך זמן במשתנים כאלו ואחרים בביצוע הבדיקה. האם זה הכרחי? גם לא, אפשר להגיע לתוצאות יפות או שוות ערך גם ללא הבדיקה.
אתה חלק מחברת MyBio ?
האם ניתן לקבל החזר במסגרת הביטוח פרטי (קבלה עבור "ייעוץ") ?

ברור שסקרנות היא המניע העיקרי לבצע בדיקה כזאת..

אני לא חלק מאף חברה. אני עובד בשיתוף פעולה עם חברת DANOVA DNA (בחו"ל נקראת DNAFIT). זו החברה הכי גדולה בעולם בנושא ומקורה באנגליה.

לגבי ביטוחים פרטיים, היו לי אנשים שקיבלו החזרים אבל זה כבר תלוי בפוליסה. אתה צריך לברר עם החברת ביטוח

@Mike

איך ייתכן שהבדיקה מתבצעת רק ע"י דגימת רוק? החשיבות של המיקרוביום בכל התחום של תזונה מותאמת אישית עפ"י גנטיקה היא מכרעת, איפה ההתייחסות לזה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית