הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מאזן קלורי חיובי

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
במסה הבנתי שאוכלים מעל המאזן הקלורי ומתאמנים במשקולות וככה בונים את השריר אז עכשיו השאלה שלי היא אם אני למשל אוכל כל הזמן מלא ופשוט גם ארים משקולות אז אני לא אשמין אף פעם אלא פשוט יפתח שרירים? (אני יודע שבמסה מעלים גם באחוז שומן אבל לא הרבה מידי אבל בעיקר מעלים בשריר)

אם אתה תהיה במאזן קלורי חיובי אתה בהכרח תעלה גם במסת שומן
לכן נהוג אחרי תקופת מסה להכנס לתקופת חיטוב

זה תלוי עד כמה תאכל יותר ממה שאתה צריך.
אם תאכל 1000 קלוריות יותר ממה שאתה צריך אז הרוב יהפוך לשומן (מסה מלוכלכת).
לעומת זאת, יש מסה נקייה שבה אתה אוכל בין 300-500 קלוריות ממה שאתה צריך וכך רוב המשקל שאתה עולה זה מסת שריר ופחות שומן אם בכלל.

• פותח/ת השרשור
אם אני עושה תפריט של מסה או ניטרלי ומתאמן בתכנית אימונים של חיטוב מה יקרה?

אם אני עושה תפריט של מסה או ניטרלי ומתאמן בתכנית אימונים של חיטוב מה יקרה?
אתה כנראה לא תתן לשריר שלך את העומס שהכי אידיאלי עבורו למאזן קלורי חיובי, כלומר יהיה לך קל מידי להתאושש מהאימונים

• פותח/ת השרשור
אתה כנראה לא תתן לשריר שלך את העומס שהכי אידיאלי עבורו למאזן קלורי חיובי, כלומר יהיה לך קל מידי להתאושש מהאימונים
ומה יקרה בגוף? אני אעלה במסת שריר? ארד? אעלה באחוז שומן?

תקרא באתר קילוגרם, רשום שם את כל מה שצריך בנוגע לעניין הזה,
תוכל לחשב כמה מומלץ לך להכניס ביום כשאתה מתאמן.
אני אישית לא מאמינה בכל החישובים האלו. אבל זה גם תלוי מה אתה רוצה.
בעיקרון, 6 ארוחות ביום כאשר 3 הן עיקריות ו3 ארוחות ביניים (כמו פירות)
אוכל שכולל פחמימות (מומלץ מלאות) חלבונים, ירקות ושומנים. ופעם בשבוע אפשר ארוחת שחיתות...
תכאל טוב, תתאמן טוב ותראה תוצאות יפות 😃

• פותח/ת השרשור
רגע אז רק שאלה היפותטית אם בן אדם מתאמן אימוני כח הוא בחיים לא ישמין? כי אם הוא אוכל בגירעון הוא בעצם ישרוף את השומן וישמור על רקמת שריר אם הוא מתאמן,אם הוא אוכל על ניטרלי הוא ישאר על המצב הקיים ואם הוא אוכל בפלוס קלורי אז הוא פשוט יעלה מסת שריר (עם עליה גם בשומן אבל לא ברמה של ממש להשמין)

רגע אז רק שאלה היפותטית אם בן אדם מתאמן אימוני כח הוא בחיים לא ישמין? כי אם הוא אוכל בגירעון הוא בעצם ישרוף את השומן וישמור על רקמת שריר אם הוא מתאמן,אם הוא אוכל על ניטרלי הוא ישאר על המצב הקיים ואם הוא אוכל בפלוס קלורי אז הוא פשוט יעלה מסת שריר (עם עליה גם בשומן אבל לא ברמה של ממש להשמין)
הוא ישמין

• פותח/ת השרשור
אבל ראיתי בהרבה מקומות וגם פה בפורום ובאשכול (פיזי כתב למעלה שבמסה נקיה עולים קצת אם בכלל בשומן )שנגיד אם אני בפלוס של 300-500 קלוריות ולא מסה מלוכלכת של 1000 קלוריות אני אעלה במסת שריר אבל בשומן אני אעלה באופן מזערי

חסרה לך הבנה בסיסית בתזונה.
בפלוס קלורי תעלה במשקל(שריר ושומן ונוזלים,לא כזה פשוט) ואפשרי מאוד להשמין(עד כמה קיצוני הפלוס משפיע פה).
מאזן ניטרלי אתה תישאר על משקל זהה(תאורטית).
מאזן שלילי תרד במשקל(שוב,נוזלים שריר ושומן) ואפשרי לאבד מסת שריר פה.
התזונה היא הקטע העיקרי פה.
נ.ב-אין דבר כזה תכנית לחיטוב.

• פותח/ת השרשור
חסרה לך הבנה בסיסית בתזונה.
בפלוס קלורי תעלה במשקל(שריר ושומן ונוזלים,לא כזה פשוט) ואפשרי מאוד להשמין(עד כמה קיצוני הפלוס משפיע פה).
מאזן ניטרלי אתה תישאר על משקל זהה(תאורטית).
מאזן שלילי תרד במשקל(שוב,נוזלים שריר ושומן) ואפשרי לאבד מסת שריר פה.
התזונה היא הקטע העיקרי פה.
נ.ב-אין דבר כזה תכנית לחיטוב.
1.ברור שאפשר אבל הרבה כותבים שאם אני בפלוס קלורי קטן מסה נקיה העליה בשומן תהיה ממש קטנה אלא בעיקר בשריר אני אעלה
2.אם אני עכשיו מתאמן ואני פשוט נשאר על אותו משקל כבר איזה חודש אז אני פשוט כנראה אוכל על ניטרלי ובתכלס לא עושה כלום? אז בעצם אדם שאוכל על ניטרלי ומתאמן לא גורם לשום שינוי בגוף שלו וסתם מבזבז את הזמן שלו באימונים?
והבנתי שכן יש תוכנית למסה ותכנית לחיטוב שאחת זה משקל גבוה קצת חזרות והשניה משקל נמוך הרבה חזרות

1.ברור שאפשר אבל הרבה כותבים שאם אני בפלוס קלורי קטן מסה נקיה העליה בשומן תהיה ממש קטנה אלא בעיקר בשריר אני אעלה
2.אם אני עכשיו מתאמן ואני פשוט נשאר על אותו משקל כבר איזה חודש אז אני פשוט כנראה אוכל על ניטרלי ובתכלס לא עושה כלום? אז בעצם אדם שאוכל על ניטרלי ומתאמן לא גורם לשום שינוי בגוף שלו וסתם מבזבז את הזמן שלו באימונים?
והבנתי שכן יש תוכנית למסה ותכנית לחיטוב שאחת זה משקל גבוה קצת חזרות והשניה משקל נמוך הרבה חזרות

1.התקווה והמטרה היא עלייה עיקרית במסת שריר אבל לא ריאלי,אתה תעלה בשומן ובמסת שריר ובסופו של דבר תצטרך לחטב
2.אין תכנית לחיטוב או למסה,יש תכנית טובה ותכנית גרועה.
ההבדל היחידי קיים בתזונה.

• פותח/ת השרשור
1.התקווה והמטרה היא עלייה עיקרית במסת שריר אבל לא ריאלי,אתה תעלה בשומן ובמסת שריר ובסופו של דבר תצטרך לחטב
2.אין תכנית לחיטוב או למסה,יש תכנית טובה ותכנית גרועה.
ההבדל היחידי קיים בתזונה.
סבבה הבנתי
רק בנוגע לשאלה אם אדם מתאמן והכל ואוכל על ניטרלי אז בתכלס לא יהיה לו שום שינוי? הוא ישאר אותו דבר?
אז בעצם הוא סתם מבזבז את הזמן שלו באימונים?

סבבה הבנתי
רק בנוגע לשאלה אם אדם מתאמן והכל ואוכל על ניטרלי אז בתכלס לא יהיה לו שום שינוי? הוא ישאר אותו דבר?
אז בעצם הוא סתם מבזבז את הזמן שלו באימונים?
לא, כי אם הוא לא יתאמו הוא יאבד מסת שריר.
אבל להיות בנייטראלי זאת לא הדרך הטובה להתקדם, לא צריך לפחד מעלייה מסוימת בשומן

כשאתה מתאמן אתה מציב את הגוף שלך בלחץ ודרישה פיזית, והדרך של הגוף להתמודד עם הדרישה הזאת היא לבצע התאמות, וחלק מאותן ההתאמות יהיה לפתח מסת שריר, כזאת שיכולה להתמודד עם אותו העומס שאתה מציב לגוף.
לצורך בניית שריר יש צורך בקלוריות, חלבון, שומן, פחמימה, ויטמינים ומינרלים כדי שיהיה לגוף עם מה לבנות, וזמן, כדי לאפשר לגוף באמת לבנות.
גם הקלוריות וגם הזמן צריכים להיות מתאימים לדרישה שאתה מציב על הגוף, אותה דרישה אפשר לפשט כנפח שבועי של אימונים.
ככל שהנפח גדול יותר, ככה יש צורך בפלוס קלורי גדול יותר ויותר זמן להתאושש. לגבי הזמן אפשר לשחק עם תזמון וצורת האימונים, ככה שתוכל להתאושש תוך כדי שאתה ממשיך להתאמן, אבל ה כבר עניין של תכנון עומסים נכון, משהו שמאמן טוב ידע לעשות.
לגבי הפלוס הקלורי, כאן אתה צריך לאכול בהתאם לכמה שאתה מתאמן.
אם למשל אתה עושה תוכנית שתתאים לחיטוב בזמן שאתה עושה מסה, אז הפלוס הקלורי לא צריך להיות גבוה, כי זה עומס שהגוף יכול להתמודד איתו גם בלי צורך בבניית שריר נוסף, אז ככה אתה כן תבנה שריר, אבל לאט לאט, כדי לא לעלות יותר מדי בשומן.
אם לעומת זאת תעשה תוכנית קשה מאוד, לדוגמא קורטה, שדורשת 3-4 שעות במכון, והנפח השבועי גבוה מאוד, אז הגוף ירצה מאוד לבנות הרבה שריר כדי לשרוד אותה, שם הפלוס הקלורי לא רק יכול להיות גבוה יותר, בלי חשש אמיתי לצבירת שומן, הוא גם צריך להיות גבוה יותר, אחרת הגוף לא יתמודד עם התוכנית.
השורה התחתונה היא לאכול בהתאם לנפח האימונים, אם התוכנית דורשנית מאוד עם נפח גבוה, אתה יכול לאכול יותר בלי חשש להשמנה, ואם הנפח נמוך, אותה כמות תגרום להשמנה כי פשוט הגוף לא צריך את אותה כמות הקלוריות לבניית שריר.

Back
למעלה תחתית