דיון ניתוח ביומכני מהספר SS שאני לא מבין

the Raccoon

משתמש משקיע
5,743
4,982
נק' מוניטין:
26,604
5,743
4,982
ג'אמפ בנייני האומה ירושלים
This means that the length of the moment arm along the back segment in the squat will always be the horizontal distance between the bar and the hips. For the thigh segment, the moment arms will be the horizontal distance between the bar and the hips, and the bar and the knees, since the femur is bisected by the gravity vector, and the moment arm can be considered from either hip or knee. The hip extensors “see” the femur moment arm between the hip and the bar, and the knee extensors “see” the femur moment between the knee and the bar. (In fact, since the horizontal distance from hip to bar is the same along the back and the thigh, the moment force on these two segments is the same too.) Likewise, along the shank segment between knees and ankles, the moments can be regarded as between bar and ankles, and between bar and knees. The moment arm between the bar and the hips will thus vary with the bar position on the back and the angle at which the back is inclined.

האנך שאני מוריד מהמוט כלפי הרצפה, לכאורה לא רלוונטי לחישובי מומנט אלא ביחס למה שהוא נמצא איתו במגע ישיר (הגו), לגבי של שאר המפרקים, מה שיוצר את המומנט הוא כלל העומס שנצבר עליהם מהחלקים שמעליהם.

אשמח לעזרה

לא חושב שהבנתי מה לא הבנת.

הוא פשוט מסביר שסה"כ הכוח שמופעל על מפרק הוא הכוח המופעל עליו בהתייחס למשקל (המוט) והמומנט שנוצר מהמרחק של המוט למפרק.
נסה לצייר קו אנכי מהמוט למטה - זה הכוח, וקו אופקי מהמוט עד נניח למפרק הברך - זה המומנט.

• פותח/ת השרשור
הוא פשוט מסביר שסה"כ הכוח שמופעל על מפרק הוא הכוח המופעל עליו בהתייחס למשקל (המוט) והמומנט שנוצר מהמרחק של המוט למפרק.
נסה לצייר קו אנכי מהמוט למטה - זה הכוח, וקו אופקי מהמוט עד נניח למפרק הברך - זה המומנט.
המשפט הזה נכון רק ביחס לעמוד השדרה. כי המוט לא יושב למשל על הירך. מה שמפעיל מומנט על הירך זה הגו (שנושא עליו את המשקל) בלבד.

כשאתה מדבר על "כוח" אתה מדבר על משהו שבא במגע עם משהו, ולא על ציר שעובר בו כוח דמיוני

קראתי פעמיים, בגדול פסקה חסרת פואנטה. זה הסבר במילים לציור שעל הכריכה של ss.

בגדול חוץ מהמומנט של הגב שהוא די ברור נמצא בין המוט לאגן, מה שאתה צריך לעשות זה לצייר את קו כוח הכבידה מהמוט למטה, והמומנט על כל מפרק נמצא מוגדר ע"י המרחק בין אותו קו והמפרק.
דבר נוסף הוא שכל שריר שאחראי על פעולה מרגיש את אותו מומנט, כמו שפושטי הברך ירגישו את המומנט בין הברך לקו הדמיוני בין המוט לרצפה.
בנוסף הוא טוען שהמיקום של אותו קו, וכתוצאה מכך המומנט על כל מפרק, משתנה לפי המיקום של המוט על הגב והשיפוע של הגב

• פותח/ת השרשור
דבר נוסף הוא שכל שריר שאחראי על פעולה מרגיש את אותו מומנט, כמו שפושטי הברך ירגישו את המומנט בין הברך לקו הדמיוני בין המוט לרצפה
זה מה שלא נשמע הגיוני. אני מבין את הפירוש המילולי, רק שזרוע המשא נמדדת בין הכוח לציר הסיבוב, וציר הסיבוב של הירך ביחס למוט נמצא רק בברך, והכוח נמצא במפרק הירך עצמו (מועבר מהמוט דרך עמוד השדרה לאגן), כי המוט לא יושב באמצע הירך.
מבחינת המומנט השרירי על הירך אני יכול לומר שהוא אכן כפול כי יש צמד כוחות בין פושטי הברך לפושטי הירך.

@MasterSplitter בטח יודע על מה אתה מדבר... ואם לא אז חבל, כי כל החברה שהוא העיף מכאן בטח היו יכולים לעזור לך.
בהצלחה עם זה.

😆
שווה כמובן לאחל גם לך בהצלחה עם ההזמנה העצמית להעיף גם אותך שמשום מה לא נענים לה עדיין.

זה מה שלא נשמע הגיוני. אני מבין את הפירוש המילולי, רק שזרוע המשא נמדדת בין הכוח לציר הסיבוב, וציר הסיבוב של הירך ביחס למוט נמצא רק בברך, והכוח נמצא במפרק הירך עצמו (מועבר מהמוט דרך עמוד השדרה לאגן), כי המוט לא יושב באמצע הירך.
מבחינת המומנט השרירי על הירך אני יכול לומר שהוא אכן כפול כי יש צמד כוחות בין פושטי הברך לפושטי הירך.
סליחה אם ההסבר שלי פשטי מאוד, פשוט אני חלוד מאוד בטרמינולוגיה
נראה לי הדבר שאתה מפספס הוא שכוח הכבידה פועל תמיד כלפי מטה, ככה שהעובדה שהמוט נמצא על הגב היא לא יותר מאנקדוטה במקרה הזה, והדבר היחיד שהשרירים מרגישים זה כוח ממוקד יחסית כלפי מטה, ולכן כל שריר ינסה ינסה להתנגד לאותו הכוח, ואיך הוא יעשה את זה? יקרב את הציר אל מרכז הכובד, כלומר אותו קו דמיוני של כוח הכבידה.
קח לדוגמא סקוואט שהופך לגוד מורנינג, זה קורה בגלל שהקוואדס לא מספיק חזקים, אז הגוף אוטומטית מקרב את הברך אל קו דוח הכבידה, וככה מקצר את המומנט שמופעל בין הברך לקו כוח הכבידה, ומעביר אותו אל האגן, כדי ששרירי הגב יפצו על הכוח הנחוץ.
אותו דבר על ההבדל בין LB סקוואט לפרונט, גם אם המוט תמיד יהיה מאוזן מעל אמצע כף הרגל, אנחנו פה מקצרים את המומנט שמופעל על האגן, ומאריכים מאוד את המומנט על הברך, כי המרחק פתאום בין אותו הקו לברך מוארך משמעותית, וזה למה יש יותר עבודה על הקוואדס

המשפט הזה נכון רק ביחס לעמוד השדרה. כי המוט לא יושב למשל על הירך. מה שמפעיל מומנט על הירך זה הגו (שנושא עליו את המשקל) בלבד.

כשאתה מדבר על "כוח" אתה מדבר על משהו שבא במגע עם משהו, ולא על ציר שעובר בו כוח דמיוני
זה לא רלוונטי.

שוב, הכוח המופעל הוא (קצת מונחים מתמטיים) וקטור - משמע יש לו גודל וכיוון, והיחיד המשמעותי שקיים במערכת הזאת הוא הגרביטציה.
הגרביטציה פועלת תמיד אנכית לקרקע, לא משנה מאיפה אתה מסתכל ומכיוון שזה וקטור, הוא תמיד יראה אותו דבר - מהמוט מטה כלפי הרצפה.

המומנט הוא הקו האופקי הנמתח מהמוט עד למפרק הרלוונטי, ופה יש הבדל בין המפרקים השונים, מכיוון שהמרחק שלהם מהכוח הוא שונה.
לכן, לדוגמה, ריפטו טוען שהמומנט על הגב בLB נמוך מזה בHB והוא צודק (וצריך לשים לב שיש פה עוד משתנים, כמו הזוית של הפלג גוף עליון, המשקל הגבוה יותר וכו').

מה שחסר כאן זה להסביר שמומנט של מפרק בכל ניסוי קיניזיולוגי- נמדד תמיד בין המפרק והכח החיצוני(משקל נניח), מכאן שזרוע המומנט תמיד תהיה המרחק האופקי בין ה"משקל" וה"מפרק"(הסבר בהמשך).
-->לא עושים ניתוח של כל הגוף כמערכת או ניתוח של הגוף כמקשה אחת, אחרת לא היה ניתן לדבר בכלל על מומנטים מקומיים לכל מפרק.

that being said, מומנט הוא רכיב סיבובי שמוגדר כמכפלה סקלרית(כי הוא וקטור) של כח F(גרביטציה במקרה זה) כפול מרחק מהכח D(לאורך הline of action, כמו שהוסבר כבר, מרחק אופקי), באופן אחר בתלת מימד הניתוח יהיה מכפלה וקטורית של RXF כאשר כל רכיב מוכפל בציר שלו ויש לבסוף 3 רכיבי מומנט לאורך כל ציר.

דוגמה מפשטת(אורכי גפיים של שחקן כדורסל אבל נזרום לצורך פשטות):
LB סקוואט, נתונים:
כח חיצוני כלשהו מופעל מהמשקל על המוט, המרחק אופקי(לצורך הדוגמה בתחתית) בין ה"ירך"(נגדיר כנקודת הניתוח המייצגת את האצטבולום- במרכז) ל"מוט"(ייוצג ע"י עיגול על הגב, שניתן לראות מהפרופיל- במרכזו): מטר, מרחק אופקי בין המוט ל"ברך"(תיוצג ע"י מרכז הקפסולה במפרק)- 50 ס"מ----> מסקנה: המומנט שהעומס החיצוני מפעיל על הירך גבוה פי 2 מזה שמופעל על הברך("חלוקת עומסים" לטובת ירך)

FS, נתונים:
אותו כח חיצוני, מרחקים אופקיים שונים הפעם בתחתית התנועה: 25 ס"מ בין הירך למוט, 75 ס"מ בין המוט לברך----> מסקנה: המומנט על הברך גבוה פי 3 מאשר על הירך("חלוקת עומסים" לטובת הברך)

את העומסים בפועל אפשר לחשב לכל אדם(זה תלוי אנתרופומטריה כמובן): צריך רק למדוד את המרחק בפועל ולהכפיל בכח החיצוני(לא המשקל אלא הכח F ביח' ניוטון)

ובקיצור, בניגוד אולי לאינטואיציה, כח זה לא
משהו שבא במגע עם משהו,
אלא בדיוק
ציר שעובר בו כוח
הכח אמיתי כמובן, ורק ה''מסלול'' של הכוח הזה (בניצב לכדור הארץ, במקרה שלנו) מצריך קצת דמיון כי הוא, באמת, עובר דרך חלקים של הגוף.

וכל הכבוד על העלאת השאלה ועל יסודיות המשיבים!

קח לדוגמא סקוואט שהופך לגוד מורנינג, זה קורה בגלל שהקוואדס לא מספיק חזקים

קראתי פעם שריפטו לא הסכים עם הטענה הזו ,בטענה שזווית הגב נשלט ע"י האמסטרינג.
מתאמן מתחיל שעושה GM סביר להניח שזה בגלל שהטכניקה שלו מחורבנת
לגבי מתאמן בינוני/מתקדם יכול להיות שאתה צודק.

לצד הפתיחות הגדולה שיש היום בחדרי כושר לאימוני כח יש גם נטייה לסבך דברים כשלא צריך ובעיקר לסוע על פול גז בניוטרל.

הייתי אומר ש90% מהחברי'ה שראיתי מתאמנים שנה-שנתיים ועדיין עושים גריינדים עם 90-100 סקוואט פשוט לא יודעים להסקביט.

גוד מורנינג? יש לי קוואד חלש
קריסת ברך? יש לי חולשה במרחיקים/מקרבים
לא שובר? יש לי האמסטרינג קצר אני לא גמיש
עקב מתרומם? יש לי בעיות בקרסול

על רוב השיט הזה דייב טייט עונה:
"maybe just don't know how to fuckin' squat"

יכול להיות, לא ממש מתווכח עם זה, אבל זה לא קשור לגוד מורנינג סקוואט

פחות או יותר מסכים
אבל גם עם מתחילים וגם מתקדמים סקוואט שהופך לגוד מורנינג כדרך קבע הייתי אומר שזו טכניקה גרועה, אם זה קורה רק מעל ל-90%-95% כבר הייתי אומר שהקוואדס הוא הגורם המגביל

• פותח/ת השרשור
הכח אמיתי כמובן, ורק ה''מסלול'' של הכוח הזה (בניצב לכדור הארץ, במקרה שלנו) מצריך קצת דמיון כי הוא, באמת, עובר דרך חלקים של הגוף.
מה שהכי הפריע לי הוא שההגדרות שהוא נותן לזרוע משא לא נכונות ביחס למומנט של המוט על הירך (כי ציר הסיבוב היחיד של הירך נמצא בברך. רק ברמה השרירית יש בירך שני מומנטים/ זרועות משא).
הוא אומר שזה יכול לנבוע מחוסר החזקה של הקוואדס, ככה שבוודאי שהוא יסכים שזה יכול גם לנבוע מחולשה של הקוואדס. קורא כרגע את הגרסה האחרונה והוא מאוד מאוד יסודי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית