הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבי גב - אפשל לטפל בלי אבחון?

yujinius

משתמש על
17,465
16,827
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
43,460
17,465
16,827
יש לי כאבי גב כבר כמה חודשים, כמה פעמים חשבתי שזה נחלש ובכיוון לעבור אבל זה שם. השאלה אם צריך לאבחן בשביל לטפל או שאפשר ללכת לפיזיו (או מישהו אחר) והוא יוכל לטפל בזה בלי תוצאות של צילום וכו.
@Michael Pichenuk אם יש פרטים על הכאב או כל דבר קשור שאני יכול לכתוב כאן שיעזרו אשמח שתגיד.

אני אזהר מאוד במילים שלי כי זה גבולי מאוד.
ניתן לטפל בבעיות כלליות של עמוד שדרה תחתון / מותני ללא אבחנה של צילום בתנאי שאיש מקצוע בודק אותך ומאבחן מספר דברים.
כי הטיפול לכאב גב שנובע מיציבה לקויה, לבין כאב שמגיע מכאב נוירופאתי דיסקוגני הוא שונה ויטופל שונה. לשניהם יש את עמודי התווך שזה אומר חיזוק כללי של השרירים מסביב והליבה והיציבה אבל ההתייחסות והדרך יהיו שונות והדגש יהיה שונה.

יש עוד כמה סוגים של כאבי גב חוץ ממקור יציבתי או דיסקוגני והטיפול בהם יהיה שונה ולכן אמליץ לך או לחכות לצילום או ללכת לבעל מקצוע שטוב בתחומו בשביל לברר יותר פרטים או שיבצע בדיקה גופנית שלמה.

• פותח/ת השרשור
לשניהם יש את עמודי התווך שזה אומר חיזוק כללי של השרירים מסביב והליבה והיציבה אבל ההתייחסות והדרך יהיו שונות והדגש יהיה שונה.
אז זהו, לגבי חיזוק השרירים, אני מתאמן ומחזק אותם מן הסתם, זה לא מישהו מנוון שיושב על כיסא ולא עושה שום פעילות גופנית. הכאב אגב התחיל בזמן דדליפט (לא מקסימלי).

ברוב המקרים לא יהיה צורך באבחון רפואי של הבעיה, מכיוון שכמעט תמיד לא יהיה מה לעשות עם העניין חוץ מפיזיותרפיה, זה למה כדאי לעבור אבחון פונקציונלי ע"י פיזיותרפיסט, שיבדוק מה אתה יכול ולא יכול לעשות, ויעבוד איתך על מסלול טיפול בבעיה

אז זהו, לגבי חיזוק השרירים, אני מתאמן ומחזק אותם מן הסתם, זה לא מישהו מנוון שיושב על כיסא ולא עושה שום פעילות גופנית. הכאב אגב התחיל בזמן דדליפט (לא מקסימלי).
גם אם אתה עושה פעילות גופנית זה לא אומר שאתה לא מחזק את השרירים ביחס הנכון לך לפי מבנה גוף משקל וכו זה פשוט אומר שאתה מתאמן שזה דבר חיובי ברוב המקרים.

הייתי ממליץ לך לגשת לטרפיסט עם דגש על משקם אורתופדי או פיזיותרפיסט לאבחון וטיפול ובמקרה הצורך שימליצו אולי גם צילום.

היי.
פרטים ? איך התחילו הכאבים? ואיך הם באים לידי ביטוי? מתי כואב? באיזו תנועה ? @yujinius
וכן אני עובד בשיתוף פעולה עם אורתופדים, לרוב ש/ולח לצילום כשיש צורך, בעיקר במצבים של טראומה. במצב של כאב כרוני אתה יכול לגשת ישירות לפיזיו באופן פרטי והוא ייתן לך מענה. מומלץ שעובד עם ספורטאים( אם תגיד איזה איזור אמליץ לך)

מי זה משקם אורתופדי וטרפיסט @Samuel_Lyeb

• פותח/ת השרשור
פרטים ? איך התחילו הכאבים? ואיך הם באים לידי ביטוי? מתי כואב? באיזו תנועה ? @yujinius
הכאבים התחילו אחרי סט של דדליפט, לא מקסימלי, לפני כמה חודשים. הכאב הוא בגב תחתון, נראה לי יותר לצד ימין. לאחרונה מתגברים אחרי אימון דדליפט או סקוואט, ריצות עושה בלי בעיה, שבוע שעבר אחרי ריצה עם עליות וירידות הכאב התגבר. מרגיש את הכאב מתגבר כשאני מוריד את הראש (כאילו המתיחה של הצוואר משפיעה).
במצב של כאב כרוני אתה יכול לגשת ישירות לפיזיו באופן פרטי והוא ייתן לך מענה. מומלץ שעובד עם ספורטאים( אם תגיד איזה איזור אמליץ לך)
זהו, זו הייתה השאלה העיקרית שלי אם אפשר ללכת לפיזיו פרטי בלי צילום/אבחון, אני מבין שכן.
אני גר בנשר, אשמח להמלצות על מישהו מהאיזור.
תודה לכולם על המענה אגב

• פותח/ת השרשור
0545588823 שרלי נבון
תודה רבה.
גם @Tank המליץ לי עליו.
וכן אני עובד בשיתוף פעולה עם אורתופדים, לרוב ש/ולח לצילום כשיש צורך
הפיזיותרפיסט יכול לתת לי הפניה לצילום אם צריך או שהוא לא קשור בכלל לקופ"ח? אין לי מושג פשוט איך הנושא הזה עובד.
הסיבה שלא עשיתי צילום, כי הלכתי לאורטופד והוא שלח אותי לרנטגן וסירב לתת משהו אחר, אז לא ראיתי טעם ללכת לרנטגן.

הוא יכול להדריך אותך ולבצע בדיקה איכותית .
אם הוא יראה צורך לעשות צילום אז כן. יפנה אותך אבל הוא לא קשור לקופת חולים.
תדבר איתו .הכי פשוט

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית