הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ החיים שלי גיהנום,מאמין שיש לי טסטוסטרון נמוך, איך מתקדמים ? בן 22

HoodieBoy

משתמש מתחיל
9
0
נק' מוניטין:
0
9
0
שלום חברים.

אני בן 22 ומרגיש שיש לי טסטוסטרון נמוך מאוד.
אני מרגיש חולשה לאורך כל שעות היום, לא מצליח להתרכז בשיט, אין לי ביטחון, החברצ'יק למטה מתפקד מאוד מאוד גרוע מה שאפילו גרם לפירוק מערכת יחסים וליותר מפדיחה אחת עם נשים.
אין לי חשק לעשות כלום למרות שיש לי שאיפות מפה עד הירח.
שורה תחתונה החיים שלי כרגע בזבל ולדעתי האשם הוא - טסט נמוך.

לפני קצת יותר משנה במהלך הצבא כבר הייתי ככה, הלכתי לרופא והתלוננתי על הכל, עד שלא לחצתי אותו לפינה עם הטסטוסטרון לא קיבלתי הפנייה לבדיקה (טסטוסטרון כללי).
הבדיקה חזרה והוא אמר שהמצב שלי טוב וזה בטווח הנורמה.
אמר לי תאכל טוב תישן טוב ויהיה בסדר.
כשהשתחררתי קיבלתי תדפיס של כל הבדיקות שעשיתי , מסתבר שהטסט שלי יצא בזמנו 13.2 , אבל על הסקאלה זה תקין .

Total Testosterone 13.2
FSH 1.4

איך אני מתקדם מפה? למי אני הולך ? רופא משפחה? אנדוקרינולוג? אורולוג ?
הם בגילי יתנו לי בכלל הפנייה לבדיקת טסטוסטרון? כי בצבא עשו לי טרור אמרו לי אתה בן 21 הכל אמור להיות תקין איתך.
גם אז לפי הסקאלה העלובה של משרד הבריאות אני כנראה אצא בטווח "הנורמה", מה יקרה משם ?

לפי קריאה שעשיתי, 13 זה נמוך לפי כל מדד אפשרי אבל מבחינת הרופאים "אתה נורמלי" למרות שהחיים שלי פשוט בזבל.

אגב אני מנתניה בקופ"ח לאומית, אם למישהו יש המלצות לרופאים בשבילי ..

מודה לכם מאוד.

אני לא ממש מבין ואין לי איך לעזור אבל סתם מעניין אותי לדעת, ביצעת איזשהו סייקל לפני?
ואם כן איך הוא היה בנוי?

אתה יכול לגשת לכל אחד מהרופאים שציינת ולבקש בדיקות דם מלאות כולל מערכת הורמונלית. לאחר התוצאות ידעו איך וכיצד לטפל בך אם הנך זקוק בכלל.
לבידו נמוך יכול לנבוע גם מלחץ נפשי, מיתח, חוסר שינה וכו'.
ממליץ לך לבקש גם אולטרסאונד אשכים.
שיהיה בהצלחה

• פותח/ת השרשור
אתה יכול לגשת לכל אחד מהרופאים שציינת ולבקש בדיקות דם מלאות כולל מערכת הורמונלית. לאחר התוצאות ידעו איך וכיצד לטפל בך אם הנך זקוק בכלל.
לבידו נמוך יכול לנבוע גם מלחץ נפשי, מיתח, חוסר שינה וכו'.
ממליץ לך לבקש גם אולטרסאונד אשכים.
שיהיה בהצלחה

הכי פשוט יהיה ללכת לרופא משפחה כי לו לא צריך לקבוע תור ולהמתין חודשיים מראש.
השאלה היא עד כמה מהר הוא יתן לי את הבדיקה? מה לומר לו?
הבנתי שפרופיל הורמונלי בגיל צעיר קצת קשה להוציא מקופ"ח ..

ומדוע בדיקת אשכים ?

נערך לאחרונה:
לא קשה ולא בטיח, מדובר בבדיקת דם רגילה. יש לך בעייה ואתה מעוניין לבדוק אותה אם היא רפואית. אתה צריך להתעקש ואפילו לבוא עם רשימת בדיקות לרופא, את הבדיקות תוכל למצוא בנעוצים.
במידה והרופא מסרב להחליף רופא או לגשת לרופא אחר.
בדיקה של אשכים מכוון שרוב הטסט מיוצר באשכים, לראות שהכל תקין ולא איזה כלי דם חורגים או חוסמים.
אל תוותר על הבריאות שלך, ספר לרופא מה אתה מרגיש, אפילו תקצין בכדי לקבל את מה שאתה רוצה.
שיהיה בהצלחה

אני ממליץ לך לפנות לאנדוקרינולוג מאשר רופא משפחה בנושא הזה, אחרי הכל זה תחום המומחיות שלו. הרופאים פה בארץ לא הכי בקיעים בכל המטריקס ההורמונלי המורכב (כולל חלק מ"המומחים") אבל זה עדיין עדיף על רופא משפחה שמחוץ לליגה שלו.

תגיד לו את כל מה שכתבת פה ותבקש בדיקות דם, לסרב לבדיקות דם יהיה מאוד לא מקצועי מצדו אז סיכוי קלוש שזה יקרה. במקרה הכי גרוע אתה יכול לקחת את המצב לידיים שלך ולעשות טיפול עצמי ללא מרשם אבל לא מומלץ כרגע.

חיים עם טסט נמוך זה לא חיים בכלל. הורמונים אופטימלים או מוות, אח שלי!

שלום חברים.

אני בן 22 ומרגיש שיש לי טסטוסטרון נמוך מאוד.
אני מרגיש חולשה לאורך כל שעות היום, לא מצליח להתרכז בשיט, אין לי ביטחון, החברצ'יק למטה מתפקד מאוד מאוד גרוע מה שאפילו גרם לפירוק מערכת יחסים וליותר מפדיחה אחת עם נשים.
אין לי חשק לעשות כלום למרות שיש לי שאיפות מפה עד הירח.
שורה תחתונה החיים שלי כרגע בזבל ולדעתי האשם הוא - טסט נמוך.

לפני קצת יותר משנה במהלך הצבא כבר הייתי ככה, הלכתי לרופא והתלוננתי על הכל, עד שלא לחצתי אותו לפינה עם הטסטוסטרון לא קיבלתי הפנייה לבדיקה (טסטוסטרון כללי).
הבדיקה חזרה והוא אמר שהמצב שלי טוב וזה בטווח הנורמה.
אמר לי תאכל טוב תישן טוב ויהיה בסדר.
כשהשתחררתי קיבלתי תדפיס של כל הבדיקות שעשיתי , מסתבר שהטסט שלי יצא בזמנו 13.2 , אבל על הסקאלה זה תקין .

Total Testosterone 13.2
FSH 1.4

איך אני מתקדם מפה? למי אני הולך ? רופא משפחה? אנדוקרינולוג? אורולוג ?
הם בגילי יתנו לי בכלל הפנייה לבדיקת טסטוסטרון? כי בצבא עשו לי טרור אמרו לי אתה בן 21 הכל אמור להיות תקין איתך.
גם אז לפי הסקאלה העלובה של משרד הבריאות אני כנראה אצא בטווח "הנורמה", מה יקרה משם ?

לפי קריאה שעשיתי, 13 זה נמוך לפי כל מדד אפשרי אבל מבחינת הרופאים "אתה נורמלי" למרות שהחיים שלי פשוט בזבל.

אגב אני מנתניה בקופ"ח לאומית, אם למישהו יש המלצות לרופאים בשבילי ..

מודה לכם מאוד.
נשמע שאתה חווה יחס לא הולם מצד גורמי הבריאות
אל תתייאש, לעיתים זה כך ובמצבך בגיל צעיר אכן הרבה מרימים גבה ואף עלולים לנפנף אותך
כמו שיתר חברי הפורום פה רשמו, פנה לרופא המשפחה ודרוש בדיקות מעמיקות והפניה לרופא מומחה - אנדוקרינולוג
תתאר והרחב בפניו את כלל הסימפטומים שאתה חווה, בתקווה שימצא הפתרון עבורך

חזור לעדכן

בהצלחה

בנוסף למה ש @Daniel Barack כתב.
תבוא לרופא בגישה יותר חיובית, אין דבר יותר מעצבן רופאים מיכאלה שבאים עם האבחנה הטיפול מהבית.
תתאר בצורה מסודרת מה אתה חווה בשלושה חודשים מבחינה מינית, עייפות וכד' ותבקש מהרופא מה הוא מציע לעשות.

• פותח/ת השרשור
בנוסף למה ש @Daniel Barack כתב.
תבוא לרופא בגישה יותר חיובית, אין דבר יותר מעצבן רופאים מיכאלה שבאים עם האבחנה הטיפול מהבית.
תתאר בצורה מסודרת מה אתה חווה בשלושה חודשים מבחינה מינית, עייפות וכד' ותבקש מהרופא מה הוא מציע לעשות.

הייתי אצל הרופא וביקשתי בדיקות דם, תיארתי לו הכל והוא נתן לי בדיקות לדברים הבאים :

Alkaline phosph
ALT
AST
Chloride
Cholesterol Total
Creatine Kinase
Glucose
Iron
Potassium
Sodium
Bilirubin Total
Triglycerides
Urea
Uric Acid
LDL-C Profile
Creat&eGFR Profile (אין פה שגיאת כתיב)
C-Reactive prot

Complete Blood Count

Cmv Profile
EBV Profile

Ferritin
Vitamin B12

TSH
Testosterone

Urine General Profile

Magnesium

באתי אליו עם הרשימה שיש בנעוץ והוא פשוט חטף עלי עצבים ואמר לי להפסיק להקשיב לשטויות באינטרנט ושבניגוד לאנשים הוא כן למד רפואה 7 שנים והולך כל שנה לכנסים בחו"ל .
דווקא באתי בגישה ממש חיובית ודיברתי איתו על הכל הכי פתוח שיש והוא לא רצה לרשום לי טסטוסטרון כי אמר שיש סיבות אחרות לסימפטומים האלה, כשאמרתי לו "אין לי דחף לקיים יחסי מין", הוא עצר אותי כמה פעמים "רגע רגע מה? " , "תחזור שנית?!", "אין לך חשק לסקס?? הבנתי.."

מה דעתכם?

יום ראשון בע"ה אלך להבדק

באתי אליו עם הרשימה שיש בנעוץ והוא פשוט חטף עלי עצבים ואמר לי להפסיק להקשיב לשטויות באינטרנט ושבניגוד לאנשים הוא כן למד רפואה 7 שנים והולך כל שנה לכנסים בחו"ל .
דווקא באתי בגישה ממש חיובית ודיברתי איתו על הכל הכי פתוח שיש והוא לא רצה לרשום לי טסטוסטרון כי אמר שיש סיבות אחרות לסימפטומים האלה, כשאמרתי לו "אין לי דחף לקיים יחסי מין", הוא עצר אותי כמה פעמים "רגע רגע מה? " , "תחזור שנית?!", "אין לך חשק לסקס?? הבנתי.."

חטפתי עצבים מלקרוא את החלק הזה כי הייתי במצב הזה, הרופא שלך חתיכת מניאק.

בהצלחה עם הבדיקות.

מה עשית בסוף?

ותודה רבה!

אין לסיפור שלי סוף שמח במיוחד. עשיתי בדיקות, התוצאות יצאו פח (אם תסתכל בהיסטוריה של ההודעות שלי פה אתה תוכל אפילו לראות אותכם בעצמך) ולמרות זאת הרופא שלי סירב לטפל בי כי אני צעיר והוא לא חשב שטסט נמוך זו בעיה משמעותית. אז עבדתי כמו חמור במשך שנה בשביל לעשות כל מה שאני יכול למען ההורמונים הטבעיים שלי.

זה "עבד" כי עכשיו יש לי נתונים טובים בבדיקות אבל אני עדיין מרגיש חצי רגל בקבר לרוב אז עברתי לצד האפל והתחלתי להשתמש בכל מיני "כימיקלים למטרות מחקר" בשביל להתמודד עם התופעות לוואי עד שיהיה לי פתרון.

• פותח/ת השרשור
אין לסיפור שלי סוף שמח במיוחד. עשיתי בדיקות, התוצאות יצאו פח (אם תסתכל בהיסטוריה של ההודעות שלי פה אתה תוכל אפילו לראות אותכם בעצמך) ולמרות זאת הרופא שלי סירב לטפל בי כי אני צעיר והוא לא חשב שטסט נמוך זו בעיה משמעותית. אז עבדתי כמו חמור במשך שנה בשביל לעשות כל מה שאני יכול למען ההורמונים הטבעיים שלי.

זה "עבד" כי עכשיו יש לי נתונים טובים בבדיקות אבל אני עדיין מרגיש חצי רגל בקבר לרוב אז עברתי לצד האפל והתחלתי להשתמש בכל מיני "כימיקלים למטרות מחקר" בשביל להתמודד עם התופעות לוואי עד שיהיה לי פתרון.

קראתי שישך וריקוצלה , זה גורם משמעותי לירידה בטסט
במהלך הקריאה שלי על הבעיה נתקלתי גם במאמר הזה שאולי יסייע לך :

http://www.pirion.co.il/index.php?option=com_content&view=article&id=7&Itemid=26&lang=he

אגב, איך גילית שישך וריקוצלה? כי יש סיכוי שגם לי יש כי עברתי ניתוח באשכים בגיל צעיר

קראתי שישך וריקוצלה , זה גורם משמעותי לירידה בטסט
במהלך הקריאה שלי על הבעיה נתקלתי גם במאמר הזה שאולי יסייע לך :

http://www.pirion.co.il/index.php?option=com_content&view=article&id=7&Itemid=26&lang=he

אגב, איך גילית שישך וריקוצלה? כי יש סיכוי שגם לי יש כי עברתי ניתוח באשכים בגיל צעיר

שהייתי בגיל ההתבגרות היו לי כאבים רציניים באשכים ושיגעתי את ההורים שלי אז שלחו אותי לעשות אולטרה סאונד על האשכים. ככה גילו. עם הזמן זה הפסיק לכאוב אבל עדיין יש לי את הבעיה ואני בטוח שזה משפיע לי לרעה על המערכת האנדוקרינית.

רציתי לנתח את זה לפני שנה אבל אורולוג המליץ לי נגד הרעיון הזה.

• פותח/ת השרשור
שהייתי בגיל ההתבגרות היו לי כאבים רציניים באשכים ושיגעתי את ההורים שלי אז שלחו אותי לעשות אולטרה סאונד על האשכים. ככה גילו. עם הזמן זה הפסיק לכאוב אבל עדיין יש לי את הבעיה ואני בטוח שזה משפיע לי לרעה על המערכת האנדוקרינית.

רציתי לנתח את זה לפני שנה אבל אורולוג המליץ לי נגד הרעיון הזה.

סתכל בקישור, זה לא ניתוח

הייתי אצל הרופא וביקשתי בדיקות דם, תיארתי לו הכל והוא נתן לי בדיקות לדברים הבאים :

Alkaline phosph
ALT
AST
Chloride
Cholesterol Total
Creatine Kinase
Glucose
Iron
Potassium
Sodium
Bilirubin Total
Triglycerides
Urea
Uric Acid
LDL-C Profile
Creat&eGFR Profile (אין פה שגיאת כתיב)
C-Reactive prot

Complete Blood Count

Cmv Profile
EBV Profile

Ferritin
Vitamin B12

TSH
Testosterone

Urine General Profile

Magnesium

מה דעתכם?

יום ראשון בע"ה אלך להבדק
לעומת רופאת המשפחה שלי, אני בהחלט יכול לומר לך שאתה נפלת על רופא בעל אגו גבוה וצר אופקים. הוא חש שאתה מנסה לזלזל או לחלוק על המקצועיות שלו, וכאן בדיוק זו הטעות שלו. לרוב, רופא מומחה כמו אנדוקרינולוג או אורולוג היו מאפשרים לך לבצע את צחרב בדיקות הדם כמו שמומלץ בעוץ.

לדעתי, אל תתייאש. אם יש צורך, תגיע עם אחד ההורים שידרשו גם את יתר הבדיקות. עצה נוספת היא להחליף רופא או לפנות למנהל המרפאה (בתקווה שזה לא הרופא שלך עצמו).

היה סבלני ולמרות שבמצב זה קשה ולא נעים, אתה תקבל פתרון

שוב בהצלחה וחזור תעדכן

• פותח/ת השרשור
לעומת רופאת המשפחה שלי, אני בהחלט יכול לומר לך שאתה נפלת על רופא בעל אגו גבוה וצר אופקים. הוא חש שאתה מנסה לזלזל או לחלוק על המקצועיות שלו, וכאן בדיוק זו הטעות שלו. לרוב, רופא מומחה כמו אנדוקרינולוג או אורולוג היו מאפשרים לך לבצע את צחרב בדיקות הדם כמו שמומלץ בעוץ.

לדעתי, אל תתייאש. אם יש צורך, תגיע עם אחד ההורים שידרשו גם את יתר הבדיקות. עצה נוספת היא להחליף רופא או לפנות למנהל המרפאה (בתקווה שזה לא הרופא שלך עצמו).

היה סבלני ולמרות שבמצב זה קשה ולא נעים, אתה תקבל פתרון

שוב בהצלחה וחזור תעדכן

לגמרי מסכים
נראה שיש לרופא אגו
הייתי מחליף אותו

בהצלחה בבדיקות
נשמח לשמוע על תוצאות

קיבלתי תוצאות, אני חייב לציין שאני מופתע, גם לטובה גם לרעה.
לטובה- רמת הטסטוסטרון שלי עלתה לעומת פעם אחרונה שנבדקתי (היה 13.2, עכשיו 16.1)
לרעה- הטסטוסטרון עדיין נמוך, איכשהו יש לי בעיות כולסטרול ???? וברזל נמוך
אני אוכל בשר בקר 3 פעמים בשבוע (400-500 גרם כל מנה), אני חי על בשר, אני אוכל תזונה מאוד מאוד נקייה ומגוונת יחסית ובכל זאת זה נראה שאני אנמי ??

אני מתסף באופן עצמאי אבץ, מגנזיום, שמן דגים ו B COMPLEX .
עכשיו אני זוכר שקראתי פעם שאבץ מוריד רמות ברזל, קשור לדעתכם? או שמשהו אצלי בספיגה פגום? כי אני מאוד ומתמיד היו לי בעיות של חוסר ברזל אבל ללא אנמיה (ככה הרופא תיאר)

תעזבו את החפירה שלי, צירפתי פה את תוצאות הבדיקה, אשמח לשמוע את דעתכם !!
לגמרי מסכים
נראה שיש לרופא אגו
הייתי מחליף אותו

בהצלחה בבדיקות
נשמח לשמוע על תוצאות

הייתי אצל הרופא, לא באתי עם ציפיות והוא בכל זאת הפתיע אותי בתשובה שלו .
תשובת הרופא במילים שלו: "אין לך כלום, לא חולשה ולא בעיות, הבדיקות 100% תקינות, זה הכל אצלך בראש, תעשה קצת ספורט יהיה טוב"
כשהפנתי את תשומת ליבו לתוצאות הברזל הוא אמר "זה בסדר בסדר, תאכל יותר בשר" (אני חי על בשר).
ובנוגע לטסטוסטרון "טסטוסטרון תקין, אתה בריא לגמרי"

אחרי שהתעקשתי הוא רשם לי תוסף ברזל אז נראה מה יצא מזה.

בכל אופן, מה דעת הקהל?

קבצים מצורפים

• LabResult123.pdf
    KB 141.8 · צפיות: 258
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית