הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר בן 47, ולא בכושר. מבקש את עצתכם

• פותח/ת השרשור Meir_D
  • פורסם בתאריך

Meir_D

משתמש מתחיל
15
2
נק' מוניטין:
2
15
2
שלום לכולם, יש הרבה הקדמות והתראות בטרם פרסום נושא חדש, אני מאוד מקווה שאני עומד בתנאים. אם לא, זה לא נעשה בזדון ואני מתנצל על כך.

אני בן 47, עובד בעבודה משרדית (יושב על כיסא רוב היום) ומרגיש שאני הולך ומאבד את הכושר שלי.
מתנשף אחרי עלייה של 2 קומות במדרגות.
הרגליים חלשות מבעבר.
הדם כנראה לא זורם כ"כ טוב כבעבר (הופעת ורידים ברגליים).
ירידה בכושר המיני (במיוחד בחורף כשקר) על אף שהאורולוג אומר שהכל תקין, ניסיתי כדורים שרשם לי, הם לא עזרו.
בקצרה, הכושר והסיבולת.. ממש לא כבעבר, וזה הולך ומחמיר.

אני בחור רזה (176 ס"מ - כ70 ק"ג), תמיד הייתי כזה ואני מעוניין להישאר כמות שאני. כלומר, לא מעוניין בניפוח שרירים וגוף מאסיבי.
לפני כ 17 שנה נפגעתי בגב בתאונת דרכים (בלט דיסק L3-L5). על אף שהמצב השתפר מאז, אני נוטה לסבול מכאבי גב. מה שתרם להפחתת הפעילות הגופנית שלי.

אני שוקל הליכה לחדר כושר או התחלת אימון בבית (ראיתי שיש המון סרטוני יוטיוב על אימונים ביתיים)
אשמח לעצתכם ודעתכם מה תהיה הדרך הטובה ביותר לחיזוק הגוף ושיפור זרימת הדם והכושר. מבלי לנפח את הגוף ולהעלות במשקל. מבלי לקחת תוספי תזונה כגון חלבונים והורמונים.
להתחיל להתאמן בחדר כושר? אני קצת סולד מהמחשבה של להתחיל להתאמן בקביעות למשך שארית חיי (מה קורה כשמספיקים להתאמן?)
להתאמן בבית? להתחיל לצאת להליכות ארוכות?
מה הכי יתאים לי לדעתכם? (אשמח גם להסבר למה)

בתודה מראש,
מאיר

לפי מה שאתה מתאר הייתי מתחיל אימונים עם מאמן אישי שיוכל להעריך את היכולות שלך.
זאת תהיה השקעה טובה לעתיד הקרוב והרחוק
אם תרשום מאיפה אתה בארץ , אפשר יהיה להמליץ לך.

• פותח/ת השרשור
אני מאור עקיבא

שלום לכולם, יש הרבה הקדמות והתראות בטרם פרסום נושא חדש, אני מאוד מקווה שאני עומד בתנאים. אם לא, זה לא נעשה בזדון ואני מתנצל על כך.

אני בן 47, עובד בעבודה משרדית (יושב על כיסא רוב היום) ומרגיש שאני הולך ומאבד את הכושר שלי.
מתנשף אחרי עלייה של 2 קומות במדרגות.
הרגליים חלשות מבעבר.
הדם כנראה לא זורם כ"כ טוב כבעבר (הופעת ורידים ברגליים).
ירידה בכושר המיני (במיוחד בחורף כשקר) על אף שהאורולוג אומר שהכל תקין, ניסיתי כדורים שרשם לי, הם לא עזרו.
בקצרה, הכושר והסיבולת.. ממש לא כבעבר, וזה הולך ומחמיר.

אני בחור רזה (176 ס"מ - כ70 ק"ג), תמיד הייתי כזה ואני מעוניין להישאר כמות שאני. כלומר, לא מעוניין בניפוח שרירים וגוף מאסיבי.
לפני כ 17 שנה נפגעתי בגב בתאונת דרכים (בלט דיסק L3-L5). על אף שהמצב השתפר מאז, אני נוטה לסבול מכאבי גב. מה שתרם להפחתת הפעילות הגופנית שלי.

אני שוקל הליכה לחדר כושר או התחלת אימון בבית (ראיתי שיש המון סרטוני יוטיוב על אימונים ביתיים)
אשמח לעצתכם ודעתכם מה תהיה הדרך הטובה ביותר לחיזוק הגוף ושיפור זרימת הדם והכושר. מבלי לנפח את הגוף ולהעלות במשקל. מבלי לקחת תוספי תזונה כגון חלבונים והורמונים.
להתחיל להתאמן בחדר כושר? אני קצת סולד מהמחשבה של להתחיל להתאמן בקביעות למשך שארית חיי (מה קורה כשמספיקים להתאמן?)
להתאמן בבית? להתחיל לצאת להליכות ארוכות?
מה הכי יתאים לי לדעתכם? (אשמח גם להסבר למה)

בתודה מראש,
מאיר
1. מטרות שלך לא ברורות, תחשוב על זה.
2. אתה סולד מלחשוב על אימונים, אז מה בעצם אתה רוצה?
3. אתה רוצה לשפר סיבולת, תתחיל ללכת , לרוץ ולזוז בכללי. אבל תחשוב על סעיף 2. בלי התמדה תוצאות שתשיג לא ישמרו.
4. רק אתה יודע מה מתאים לך ומה תאוהב לעשות, תחשוב על זה גם. האם יש סוג פעילות גופנית שאתה אוהב, תתחיל להתעניין בו ולהשתפר בו.

• פותח/ת השרשור
מי זה יפים רובין? באיזה מכון הוא עובד?
1
. מטרות שלך לא ברורות, תחשוב על זה.
2. אתה סולד מלחשוב על אימונים, אז מה בעצם אתה רוצה? לא מדוייק, אני לא סולד מאימון או הליכה לחדר כושר אלא עפי שכתבתי, מהמחשבה על כך שהליכה לחדר כושר תהפוך למחוייבות בחיי מעתה ואילך במשך פעמיים שלוש בשבוע.
3. אתה רוצה לשפר סיבולת, תתחיל ללכת , לרוץ ולזוז בכללי. אבל תחשוב על סעיף 2. בלי התמדה תוצאות שתשיג לא ישמרו. הליכה לבדה יכולה לשפר משמעותית את הסיבולת?
4. רק אתה יודע מה מתאים לך ומה תאוהב לעשות, תחשוב על זה גם. האם יש סוג פעילות גופנית שאתה אוהב, תתחיל להתעניין בו ולהשתפר
בו. האמת היא שאין לי סוג פעילות גופנית שאני אוהב, אף פעם זה לא היה מהדברים שאהבתי לעסוק בהם

אני מודה לכולם על התשובות והסבלנות

הוא בוודאות עושה במיי ג'ים ובספורטלייף פרדס חנה אבל תדבר איתו ותראו איפה הכי קרוב אליך אתם יכולים לעשות אימונים אישיים. מאמן מעולה ברמה גבוהה מאד עם הרבה ידע תאורתי ומעשי. ממליץ בחום

אענה על על סעיף 3 , הליכה לבדה לא ממש יכולה לשפר את הסיבולת , אף על פי שכן הייתי ממליץ לך להתחיל הליכות בתור אדם שלא התאמן זמן רב.
בכל מקרה כדי לשפר את הסיבולת לדעתי זה פחות קשור לסוג האירובי ( אופניים , ריצה , שחייה) אלא לדופק בו אתה נמצא.
כל עוד אתה מצבע פעילות אירובית שבמקרה שלך תהיה סביב 140-150 דופק לאורך זמן , הסיבולת תשתפר .

• פותח/ת השרשור
ואני חשבתי שאירובי זה ריקוד.. מסתבר שעולמי בתחום הזה צר משחשבתי.
לשחות אני לא שוחה, שנים רבות שלא רצתי. פעם הייתי הולך המון (ומהר) אבל שנים של עבודה מול המחשב הובילו לניוון לצערי.
אני שמח לשמוע שיש פעילות שתשפר סיבולת (מקווה שגם קצת כח)
הוא בוודאות עושה במיי ג'ים ובספורטלייף פרדס חנה אבל תדבר איתו ותראו איפה הכי קרוב אליך אתם יכולים לעשות אימונים אישיים. מאמן מעולה ברמה גבוהה מאד עם הרבה ידע תאורתי ומעשי. ממליץ בחום
תודה, אבל עדיין לא הצלחתי להבין איך אני יוצר איתו קשר.

ברשותכם, אשמח להיעזר בידע שלכם ולהרחיב מעט את החלקים בשאלות המקוריות שפחות התייחסתי אליהם בבירור.
נניח שאני מתחיל להתאמן השבוע.. מתאמן פעמיים בשבוע במשך כ 3 חודשים ומרגיש שיש שיפור בסיבולת, הכח והכושר. (אני לא יודע תוך כמה זמן מרגישים שיפור)

1. האם אני חייב להמשיך להתאמן כך לתמיד כדי לשמור על מה שהשגתי? כלומר, האם זו "חתונה קתולית" עם חדר הכושר או שהליכות\פעילות ביתית אחרת ישמרו את התוצאות?

2. חיפוש בגוגל העלה שיש חדר כושר בשם "פרופיט" בקניון באור עקיבא. האם הם מומלצים?

3. אם וכאשר אני נרשם לחדר כושר, איך אני יודע על איזה מכשירים אני צריך להתאמן וכמה אני צריך להתאמן על כל מכשיר? אני מעוניין בשיפור הכושר\סיבולת וקצת כח, אבל לא להפוך למפתח גוף ולהתחיל עם תוספים שונים - זה ממש לא הכיוון שלי להפוך להרקולס.

מתנצל מראש על ריבוי השאלות, אני פשוט לא יודע כלום על התחום

לשחות אני לא שוחה, שנים רבות שלא רצתי. פעם הייתי הולך המון (ומהר) אבל שנים של עבודה מול המחשב הובילו לניוון לצערי.

ברשותכם, אשמח להיעזר בידע שלכם ולהרחיב מעט את החלקים בשאלות המקוריות שפחות התייחסתי אליהם בבירור.
נניח שאני מתחיל להתאמן השבוע.. מתאמן פעמיים בשבוע במשך כ 3 חודשים ומרגיש שיש שיפור בסיבולת, הכח והכושר. (אני לא יודע תוך כמה זמן מרגישים שיפור)

1. האם אני חייב להמשיך להתאמן כך לתמיד כדי לשמור על מה שהשגתי? כלומר, האם זו "חתונה קתולית" עם חדר הכושר או שהליכות\פעילות ביתית אחרת ישמרו את התוצאות?

2. חיפוש בגוגל העלה שיש חדר כושר בשם "פרופיט" בקניון באור עקיבא. האם הם מומלצים?

3. אם וכאשר אני נרשם לחדר כושר, איך אני יודע על איזה מכשירים אני צריך להתאמן וכמה אני צריך להתאמן על כל מכשיר? אני מעוניין בשיפור הכושר\סיבולת וקצת כח, אבל לא להפוך למפתח גוף ולהתחיל עם תוספים שונים - זה ממש לא הכיוון שלי להפוך להרקולס.

1.תשמע , חדר כושר לא מפתח סיבולת , אירובי כן , במידה ותפסיק עם החדר כושר , אתה תאבד את המסת שריר שצברת.
2.לא מכיר
3.יש לך מדריכים מפורטים מאוד באתר , תתחיל עם fbw ומשמה מתקדמים.
בכל מקרה תהיה בטוח שלהרקולס לא תהפוך , במיוחד אם אתה בתהליך של הורדה במשקל.
מציע לך לא לפחד מלגדול , אתה רק תרגיש יותר טוב עם עצמך .

@Yefim Rubin
הנה הוא, אפי לטיפולך.
לגבי השאר:
פרופיט חדר כושר סביר ולטובת המטרה שלך הוא ישרת אותך טוב. אם המטרה היא אירובי אז אתה צריך לעשות אירובי, אם אתה כן מעוניין להתחזק אז חדר כושר כן יכול להיות בשבילך.

• פותח/ת השרשור
אני שוב מודה לכולם על התגובות והנכונות לעזור.
נסעתי אתמול אחרי העבודה לפרופיט באור עקיבא וביקשתי לשוחח עם מאמן כי מכאן הצלחתי להבין מעט מאוד (מעולם לא הייתי בחדר כושר ואני לא בקיא במונחים שנרשמו כאן).
הם נענו לבקשה ומאמן נחמד ואדיב מאוד בשם גל יצא לשוחח איתי. הסברתי לו שאני מעוניין בשיפור סיבולת ומעט כח מבלי להתנפח ולהידמות למר. עולם. והוא הבטיח שזה אפשרי. התרשמתי ממנו מאוד לטובה, אז נרשמתי למכון.
ביום שלישי, אגיע לאימון הראשון שלי והכנת תכנית אימון. גל אמר שנתחיל עם תכנית אימונים ראשונית לחודש הראשון כדי ש"אכנס לעניינים" ולאחר מכן יחולו שינויים בתכנית.
רכשתי גם 3 אימונים אישיים איתו להתחלה (היה מבצע של 3 אימונים ב300 ש"ח) ואני סקרן לגלות (ולהרגיש) תוצאות.
לדבריו, על אף שלוקח זמן לראות תוצאות. אפשר להרגיש את השפעת האימון על הגוף כבר אחרי האימונים הראשונים. זה מאוד מעודד אותי.

נסעתי אתמול אחרי העבודה לפרופיט באור עקיבא וביקשתי לשוחח עם מאמן כי מכאן הצלחתי להבין מעט מאוד (מעולם לא הייתי בחדר כושר ואני לא בקיא במונחים שנרשמו כאן).
הם נענו לבקשה ומאמן נחמד ואדיב מאוד בשם גל יצא לשוחח איתי. הסברתי לו שאני מעוניין בשיפור סיבולת ומעט כח מבלי להתנפח ולהידמות למר. עולם. והוא הבטיח שזה אפשרי. התרשמתי ממנו מאוד לטובה, אז נרשמתי למכון.
ביום שלישי, אגיע לאימון הראשון שלי והכנת תכנית אימון. גל אמר שנתחיל עם תכנית אימונים ראשונית לחודש הראשון כדי ש"אכנס לעניינים" ולאחר מכן יחולו שינויים בתכנית.
רכשתי גם 3 אימונים אישיים איתו להתחלה (היה מבצע של 3 אימונים ב300 ש"ח) ואני סקרן לגלות (ולהרגיש) תוצאות.
לדבריו, על אף שלוקח זמן לראות תוצאות. אפשר להרגיש את השפעת האימון על הגוף כבר אחרי האימונים הראשונים. זה מאוד מעודד אותי.
מצטער לאכזב אותך, אבל רוב המאמנים שבחדרי הכושר פשוט על הפנים. אבל אולי יש תקווה ומאמן שעוזר לך אשכרה טוב (למרות ש"תוכנית אימונים ראשונית" כבר אומר משהו לא טוב). ממליץ לך להעלות את תוכנית האימונים שכתב לך פה ולקבל עלייה ביקורת.

אני מכיר את גל אישית, הוא אחלה גבר ואני מת עליו כבן אדם. לעומת זאת בתור מאמן לצערי אני יכול להעיד שהוא לא בחירה מדהימה. הוא כן יעודד אותך לדברים הנכונים בסופו של דבר אבל יכולת הבקרה שלו על טכניקה בתרגילים כמו סקוואט ודדליפט לא מדהימה. הוא לא גרוע כמו רוב אוכלוסיית המאמנים אבל הוא גם רחוק מלהיות ברמה של אפי.

• פותח/ת השרשור
וואוו, לא ידעתי שרוב אוכלוסיית המאמנים נחשבת ללא מקצועית ברמה שנחשבת גרועה.
מאידך, אני לא מתכנן פיתוח גוף. אני רק רוצה להשתחרר מהניוון של עבודה מול מחשב ולשפר את הכושר ומעט כח. אין לי דרישות גבוהות.
לפחות עשיתי את הצעד הראשון ואני מתחיל להתאמן כבר מחר בערב. אם אראה שאני לא מגיע לתוצאות כלשהן, אמצא את הדרך להחליף מכון ו\או מאמן.
כמה גרוע זה כבר יכול להיות אם הוא כן ידע לכוון אותי לתרגילים הנכונים?
אגב, אין לי מושג מה המונחים סקוואט ודדליפט. יכול להיות שזה לא קשור לאימון הספציפי שיתאימו לי?

מאידך, אני לא מתכנן פיתוח גוף. אני רק רוצה להשתחרר מהניוון של עבודה מול מחשב ולשפר את הכושר ומעט כח. אין לי דרישות גבוהות.
לפחות עשיתי את הצעד הראשון ואני מתחיל להתאמן כבר מחר בערב. אם אראה שאני לא מגיע לתוצאות כלשהן, אמצא את הדרך להחליף מכון ו\או מאמן.
אגב, אין לי מושג מה המונחים סקוואט ודדליפט. יכול להיות שזה לא קשור לאימון הספציפי שיתאימו לי?
תתחיל להתאמן זה הכי חשוב. אל תצפה לתוצאות בחודשים ראשונים , אבל אם תתמיד תראה שינויים.
אל תשכח שאתה כבר לא נער ודברים בגילך קורים לאט יותר מאצל רוב חברה פה.

דבר ראשון אני אפתח בזה שבאמת הכי חשוב שאת הצעד הראשון עשית. שלא תבין לרגע שיש פה כל כוונה אחרת. תשמע בתכנית לא אופטימלית אפשר להגיע לתוצאות? כן. האם בתכנית טובה יותר אפשר להגיע לתוצאות טובות יותר? כן. אתה כן תראה שיפור באיכות החיים וביכולות אבל לא בצורה אופטימלית. ולגבי התרגילים מעבר ללהגיד לך איזה תרגיל לעשות חשוב שתדע לבצע אותו בטכניקה טובה - כזו שלא תפצע אותך ותביא אותך לתוצאות הכי טובות. וזה באמת עם כל האהבה שלי לגל הוא לא יוכל לתת לך את המענה לזה בצורה אופטימלית.

• פותח/ת השרשור
אוקיי, מקבל שגם כאן כמו בהרבה דברים אחרים בחיים, לא תמיד אפשר לבחור בין טוב ורע אלא מתגלגלים למקום של "הרע במיעוטו" וגם זה יכול להיות בסדר.
אני אתחיל מחר בערב להתאמן ונראה איך זה יתקדם. להחליף מכון ו\או מאמן תמיד אפשר.
יש במכון הזה מאמנים שהייתם ממליצים עליהם יותר?

תוך כמה זמן להערכתכם אפשר להרגיש תוצאות של שיפור בכושר ומעט התחזקות כשקצב האימונים הוא 2-3 פעמים בשבוע? רק הערכה, לא משהו מחייב.

Back
למעלה תחתית