הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון שיטות אימון - יעילות?

nivoni

משתמש פעיל
346
27
נק' מוניטין:
46
346
27
האם למתאמן שמתאמן כבר מעל שנה - כשהמטרה שלו לפתח מסת שריר ( בתהליכים מתמידים - מסה - חיטוב - מסה - חיטוב) והוא בתכנית AB

האם כדאי לגוון בשיטות אימון כמו:
1.התשה מוקדמת(לדוגמא פרפר עם דאמבלים ומיד לאחר מכן בנצ' פרס)
2.דרופ סט(לדוגמא בפשיטות מרפקים עם מוט קצר מפולי עליון)
3.אימון אקצנטרי
4.סופר סטים

או שהקלאסי והאידיאל זה להשאר על תכנית AB קלאסית עם מנוחה של דקה-דקה וחצי +- בין תרגילים

*עוד שאלה קטנה.. - במהלך סקוואט אני רואה אצל חבר שהגב התחתון מעט מתעגל(לא סגור על זה אם זה סיבוב אגן לאחור או סיבוב אגן לפנים) - איך אפשר לתקן זאת וכמה זה נורא לבצע סקוואט כך?

מה אתם אומרים חברים?

תודה

נערך לאחרונה:
אני הייתי משלב רק דרופ סט(גם בזה אתה צריך לבחור מספר תרגילים לרוב SINGLE JOINT MOV) וסופר סטים אם אתה צריך לחסוך בזמן במכון.
2 הטכניקות האחרות לא בדיוק ישרתו אותך כמו שצריך אם אתה יכול להתקדם לינארית(משבוע לשבוע)

1 לא
2 כן
3 שנוי במחלוקת
4 לא

לגבי הסקוואט, תלוי בחומרת התזוזה, כדי למנוע את זה צריך לתקן את הטכניקה.

האם למתאמן שמתאמן כבר מעל שנה - כשהמטרה שלו לפתח מסת שריר ( בתהליכים מתמידים - מסה - חיטוב - מסה - חיטוב) והוא בתכנית AB

האם כדאי לגוון בשיטות אימון כמו:
1.התשה מוקדמת(לדוגמא פרפר עם דאמבלים ומיד לאחר מכן בנצ' פרס)
2.דרופ סט(לדוגמא בפשיטות מרפקים עם מוט קצר מפולי עליון)
3.אימון אקצנטרי
4.סופר סטים

או שהקלאסי והאידיאל זה להשאר על תכנית AB קלאסית עם מנוחה של דקה-דקה וחצי +- בין תרגילים

*עוד שאלה קטנה.. - במהלך סקוואט אני רואה אצל חבר שהגב התחתון מעט מתעגל(לא סגור על זה אם זה סיבוב אגן לאחור או סיבוב אגן לפנים) - איך אפשר לתקן זאת וכמה זה נורא לבצע סקוואט כך?

מה אתם אומרים חברים?

תודה
זה שאתה מתאמן שנה לא אומר שאתה איזה מתאמן מתקדם.. בכל אופן דרופ סטים וסופר סטים נועדו להשלים נפח. בנוסף, לא מומלץ לאנוס את השרירים על כמה וכמה למתאמן טיבעי משום שיקח הרבה יותר זמן לשריר להתאושש וגם יש סיכוי גבוה להגיע לאימון יתר.
תבנה תוכנית אימונים הגיונית עם נפח עבודה שפוי ותתקדם במשקלי עבודה/חזרות/סטים/קיצור זמן מנוחה וכו.. לבי הסקוואט, תנסה לעלות סירטון שנראה מה הבעיה בדיוק.

Back
למעלה תחתית