הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
לוג ללא פציעות

לוג ללא פציעות

• פותח/ת השרשור Tank
  • פורסם בתאריך
Tank עדכן/ה את הלוג ״לוג ללא פציעות״:

עדכון לוג: 18/03/18

סקוואט - 1x5x160 - אפשר להספיד את המרפק שלי כי הוא לא חוזר בזמן הקרוב. הגעתי למסקנה הזאת אחרי הסט הזה. המשך יבוא.
בנץ' - 3x5x90 - שינוי טכניקה על מנת לשקם את הכתף שלי ל100% ללא כאבים בעקבות סרטון ביוטיוב שראיתי שהסביר על הפציעה שלי לעומק ודרכים לפתרון. לא אגזים במשקלים. אבצע תכנון חדש שבו אשקיע במשקלי עבודה בפרס.
סקוואט היי באר - 2x5x140 - עברתי לעשות היי באר שוב. הולך לקרוא הפעם לעומק על כאבי המרפק שלי ולעשות יותר על מנת לשקם אותו כי הבנתי שמדובר בפציעה יותר רצינית ממה שחשבתי.
צ'ין אפס - 3x5x20 - כבד
תרגילי בטן ומתיחות - הוספתי עכשיו על מנת לעבוד על דברים שיעזרו לי לחזק את ההיי באר סקוואט

לצערי הרב דפקתי את עצמי למרות כל ההקפדה שביצעתי. כנראה הייתי עדיין רעב מדי למשקלים וזה גרם לי להדחיק את העובדה שהכאבים שלי רציניים. למזלי הסקוואט שלי מוגבל רק במרפק ולכן היי באר שבו מיקום המוט מאפשר למרפק לא לעבוד בכלל עדיין בר ביצוע עבורי.
השינויים שאעשה בימים הקרובים הם:
1. תכנון אימונים שיאפשר לי להתחזק כמה שיותר בדד ליפט, בפרס והיי באר שבהם אני לא מוגבל במרפק ובכתף.
2. למידה יותר מעמיקה של דרכים לשיקום המקומות שכואבים לי
3. סקוואט כבד לכל היותר פעמיים בשבוע

כל הבאסה של פציעות וכאבים לא תעצור אותי. את השבוע וחצי הקרוב לפני הטיסה לחו"ל אמשיך בתוכנית שלי עם תרגילי שיקום והיי באר ולאחר מכן אתחיל תוכנית חדשה. מאוד עצוב שכל האופטימיות שלי משבוע שעבר הלכה לפח וזה מאוד מצער אבל נתגבר על זה. ערב טוב לכולם!

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 20/03/18

פרונט קל - 3x5x80
פרס - 5x5x75 - האמת היה קליל מאוד. מרגיש שיש לי חמישיה כבר עם 82.5 ומאוד מסקרן כמה אסגור עם 85
דד ליפט - 1x5x180 - החלטתי לדלג על ה177.5 כי זה מספר מגעיל. ה180 עלה. דאגתי לשמור יותר על הסנטר וזה הרגיש יותר כבד
בייספס - 3x8x18 - קצת פאמפ

ניסיתי לעשות מתח/צ'ין אפס והרגשתי שעדיף לי לעזוב את זה לבינתיים בגלל הכתף. חושב שכבר הסופ"ש אעשה תכנון לתוכנית שפחות תפעיל את הפציעות האקטיביות שלי. נתחיל מלעשות וריאציות אחרות של תרגילי לחיצת חזה כדי למצוא משהו שאני יכול לעשות בלי להרגיש את הכתף. במידה ולא אמצא משהו טוב, אחפש איך לתכנן את התוכנית כך שפרס יהיה התרגיל הראשי שלי ואתן תרגילי חזה קלים בצד לבינתיים.
הסמסטר התחיל היום ואיתו הרפתקה חדשה של לנסות לשרוד אותו עם ממוצע גבוה תוך כדי עבודה בהייטק, אימוני כוח אינטנסיביים ובלט"מים מכל הפינות האפשריות. נקווה שיהיה יותר מוצלח מהקודם. ערב טוב לכולם!

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 22/03/18

היי באר סקוואט - 3x5x145 - יותר חזק ממה שהייתי פעם קודמת שלקחתי את המשקל הזה להיי באר. מתחיל להתאקלם מחדש לתרגיל הזה. יהיה מגניב אם אצליח להגיע איתו רחוק.
בנץ' עליון - 3x8x70 - נסיון לא מוצלח למצוא תרגיל שלא יכאיב לכתף.
בנץ' בדאמבלים - 3x6x20 - נסיון מוצלח למצוא תרגיל שלא יכאיב לכתף
כתף אחורית עם חבל - 3x12x50
בטן ומתיחות

המטרה היום הייתה למצוא תרגיל חזה שלא יכאיב לכתף. הגעתי למסקנה לאחר כמה נסיונות שכאשר כפות הידיים שלי מקבילות לגוף (אחיזה שאני יכול להשיג רק בדאמבלים או עם Trap Bar) אני מסוגל להרים בלי למתוח את הגיד הפצוע בכתף. מפני שאין במכון שלי Trap Bar החלטתי שתרגיל החזה העיקרי שלי לבינתיים יהיה לחיצה בדאמבלים. שבוע הבא אמשיך עם עוד נסיונות לשינויים לפלג גוף עליון ונסיונות לעוד כמה תרגילים שלא הספקתי היום.
מחר יום כיף של להזכר באלגברה לינארית בשביל קורס של אלגוריתמים נומריים. נעשה חיים. ערב טוב לכולם!

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 24/03/18

היי באר סקוואט - 3x5x147.5 - יש לי בעיות טכניות בהיי באר. הולך ללמוד טכניקה כמו שצריך לתרגיל הזה ולתרגל בבית לפעם הבאה
פרס - 3x5x80PR - שיא לכמות הסטים הזאת. הרגיש די כבד אבל לא נורא מדי. לדעתי הייתי מצליח גם 5x5.
דד ליפט - 1x4fx182.5 - רציתי לבדוק האם אני מסוגל לשלב היי באר סקוואט עם דד ליפט. זה לא הצליח.

כמה דברים. קודם כל, כמו שאמרתי, יש לי בעיה טכנית בהיי באר שנובעת כנראה ממשהו מאוד בסיסי שאני לא מבצע כמו שצריך. אצטרך לדעתי לתרגל את התנועה בבית כמו שצריך. אתעסק בזה מחר. דבר שני, בעקבות עצה שקיבלתי בפורום של ריפטו אני יכול לעבור ללחוץ בעמידה 3 פעמים בשבוע. מתלבט לגבי המתכונת כי אני חושב ש3x5 לעצימות יהיה לי קשה מדי במשקלים שלי. חושב לעבור למתכונת טקסס. לבסוף, עדיין יש בעיות עם הדד ליפט שהיום רק החמירו כנראה כי ביצעתי אותו אחרי שהייתי כבר גמור.
האמת שגם עכשיו אני כל כך גמור שבקושי יש לי כוח באצבעות לכתוב את עדכון הלוג. הלכתי להתקלח ולישון. לילה טוב לכולם!

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 26/03/18

פאוז היי באר סקוואט - 5x3x100 - תרגול פאוז לטכניקה
פרס ללא ציוד - 1x5x75 2x8x60 - הייתי ממש גמור מהאימון של יום שבת. החלטתי לא להמשיך לעוד סטים עם 75.
דד ליפט - 3x12x100 - תרגול טכניקה לחזרות גבוהות

היה אימון שמטרתו הייתה להתאושש. איכשהו בזמן האחרון אני מתעייף יותר ומרגיש ממש גמור באימונים. אני אוכל הרבה וישן הרבה אז זה מאוד מוזר לי. מקווה שישתפר עם הזמן או לפחות אהיה פחות עייף אחרי החופשה שלי בחו"ל. ערב טוב לכולם!

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 28/03/18

היי באר סקוואט - 3x5x150 - היה כבד.
פרס - 1x5x82.5PR - היה קשה וקצת גריינדי אבל הצליח. 85 בוודאות לא יעלה לחמישיה מאיך שזה הרגיש.
דד ליפט - 1x4x182.5f - נסיון להפגיז באימון אחרון לפני הטיסה כשל.

זה היה אימון אחרון לפני הטיסה מחר. דבר ראשון, הרגשתי את הגב התחתון בהיי באר סקוואט. הסיבה לכך לאחר שבדקתי הייתה כי יש לי באט ווינק כשאני יורד מספיק עמוק. צריך לעבוד על זה ולשפר טכניקה. אחרי הסקוואט והפרס הייתי כבר גופה אז לא בטוח עד כמה זה היה רעיון טוב ללכת על הדד ליפט. האמת שהייתי יחסית קרוב אבל נכשלתי בחזרה החמישית. בקטנה. אחרי החופשה נחזור להפגיז, נבנה תוכנית חדשה ונעשה קצת ריסטים. ערב טוב לכולם!

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 07/04/18

סקוואט - 5x5x115 - שינוי בטכניקה כדי למנוע באט ווינק. שינוי בגריפ והורדה של המוט קצת יותר למטה לאחר מעקב אחרי כמה סרטונים של Allan Thrall
פרס - 5x5x67.5
צ'ין אפס - 3xmax (14 14 6) - הייתי עייף אחרי 2 סטים
תרגילי בטן, מתיחות וface pulls

חזרתי מחו"ל אחרי 9 ימים של חופשה מאימונים! היה נהדר ונהניתי מאוד.
החלטתי לחזור ישירות לסבב של טקסס, לראות לאן אוכל למשוך אותו וגם לעזור לי לחזור לעצמי לאחר שבוע וחצי של הפסקה מאימונים עם קצת דילואד.
בניתי את ההתקדמות במשקלים לפי האקסל שהעליתי לפורום מזמן למי שמעוניין.
המשקלים ששמתי הם: סקוואט 160, דד ליפט 180, פרס 82.5.
בנץ' לא אעשה במסגרת התוכנית (בנץ' ייעשה במתכונת פרוטוקול פציעות כל אימון החל מיום שני/שלישי הקרוב כדי לשקם את הכתף).
במקום זה אחזור על המשקלים בפרס שבועיים רצוף על כל משקל.
חוזרים ללו"ז! ערב טוב לכולם!

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 09/04/18

סקוואט - 2x5x92.5 - מתחיל להתרגל לגריפ. מקווה שהתנועה גם תהיה בסדר במשקלים כבדים.
פרס - 3x5x60
בטן, מתיחות ו2 קילומטר ריצה

יום התאוששות. אין יותר מדי מה לספר. החלטתי שקצת השמנתי וכנראה זה ימשיך ככה במהלך הטקסס אז אחרי שאסיים את הסבב (בתקווה שלא אצטרך לחתוך באמצע בגלל פציעות למיניהן) אז החלטתי שאני אעשה עוד פעם סבב רציני של חיטוב אחרי (כנראה סבב 12 שבועות של לינארית). בינתיים בשקט אתרכז בלהתקדם בטקסס כמה שאני יכול. יום טוב לכולם!

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 11/04/18

סקוואט - 1x5x135
פרס - 1x5x75
דד ליפט - 1x5x155
צ'ין אפס - 3xmax
בטן ומתיחות

כנראה אימון עצימות ראשון ואחרון שבו אני מרשה לעצמי להשאיר את החגורה בלוקר. הכל היה די קליל והצלחתי ללא מאמץ גם ללא חגורה. דד ליפט לא ביצעתי שבועיים אז קצת פיקששתי בטכניקה אבל נשפר את זה בהמשך. בכל מקרה לא היה כבד. צריך גם לשים לב להוצאה בסקוואט. בגלל הפציעה הישנה בגב התחתון, אם ההוצאה של המוט לא מושלמת אני קצת מרגיש אותה וזה טיפה מציק. צריך להעלות את הריכוז בשלב היציאה עם המוט.
למרות כל התקוות שלי, הסמסטר רק נהיה יותר ויותר קשה וכנראה שלא יהיו לי יותר סופ"שים רגועים, ובנימה זאת, אחזור ללמוד. יום טוב לכולם!

קרא את שאר עדכון הלוג...

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית