לוג ללא פציעות

לוג ללא פציעות

• פותח/ת השרשור Tank
  • פורסם בתאריך
  • פותח/ת השרשור
מה קורה מקס? לא ידעתי שיש לך לוג חדש 😃
תגיד, אתה מצליח להתקדם בסקוואט ודדליפט עם 15 ק"מ ריצות בשבוע? לא קראתי את כל העדכונים ראיתי בהתחלה שאתה עושה ss, מסתדר לך?
הכל סבבה!
קודם כל, כבר עלינו ל16.5 בשבוע למרות שמכאן אני כבר לא מתקדם. מבחינת עליה, זה לא הכי אידיאלי. דבר ראשון בגלל פציעת מרפק אני זמנית עושה היי באר סקוואט מה שמאוד קשה לעשות עם ריצות בגלל המעורבות של הארבע ראשי בתנועה. לגבי מתקדם, כן אני מתקדם, אבל די לאט והמשקלים הם לא אותם משקלים שאני רגיל אליהם מתקופות הזוהר שלי אבל להארכתי עוד כמה חודשים אני כן אוכל להגיע למשקלים כבדים ופשוט לגוף שלי לוקח יותר זמן להתרגל לשילוב הזה של ריצות עם סקוואט כי אני סה"כ מתאמן רק 13 שבועות מאז שהתחלתי שוב.
תאכלס לדעתי הגעתי כרגע לגבול גם מבחינת מרחק ריצה וגם מבחינת מהירות ריצה שבהם אני מרגיש שהריצה לא מפריעה לי יותר מדי לSS, ואם אוסיף עוד קצת למרחק ולמהירות יהיה לי הרבה יותר קשה להתקדם. בקיצור, השילוב עובד ומצליח כי אני מקפיד על זה שהריצות לא יפריעו לי ובינתיים מבסוט מהתוצאות ויותר מרוצה ממה שהייתי יכול להיות אם היה לי 40 קילו יותר בסקוואט ובדד ליפט אבל לא יכולתי לרוץ.

אתה חושב עכשיו גם להתחיל לשלב כמוני כוח עם ריצות?

אני לא עשיתי סקוואט ודדליפט כבדים כבר מלא זמן, עד לפני חודש הייתי עושה ריצות הגעתי ל 9ק"מ פעמיים בשבוע ועוד פעם של 5 בקצב משתנה. בחודש האחרון מאז העבודה החדשה לא יצא לי עם ההכנות לחתונה וזה... בעיקרון כן מאוד רוצה לשלב פשוט מנסיון שלי כל פעם שניסיתי לשלב משהו היה נתקע, בד"כ זה הכוח, הרגליים לא היו מתאוששות.

• פותח/ת השרשור
אני לא עשיתי סקוואט ודדליפט כבדים כבר מלא זמן, עד לפני חודש הייתי עושה ריצות הגעתי ל 9ק"מ פעמיים בשבוע ועוד פעם של 5 בקצב משתנה. בחודש האחרון מאז העבודה החדשה לא יצא לי עם ההכנות לחתונה וזה... בעיקרון כן מאוד רוצה לשלב פשוט מנסיון שלי כל פעם שניסיתי לשלב משהו היה נתקע, בד"כ זה הכוח, הרגליים לא היו מתאוששות.
אני לא בטוח עד כמה השילוב הזה יעבוד על כולם. אני אישית דואג שאני תמיד אתקדם במשהו. גם אם עכשיו הפסקתי להתקדם בריצה אני אתקדם בסקוואט ואולי אחר כך אתקע בסקוואט ואתקדם בריצה. בסופו של דבר אתה הגעת למשקלים רציניים וגם אם נתקעת על סקוואט של 170 קילו זה לא קריטי לך אם אתה לא מחפש את עצמך שובר שיאי עולם. מבחינתי להגיע שוב ל180-190 סקוואט ודד ליפט לחמישיות ופשוט לשמור את המשקלים האלה לאורך השנים תוך שימור גם על סיבולת לב ריאה ובכללי לנסות יותר להידמות למישהו כמו מייק רוזנר שהוא אתלט ביותר מבחינה אחת.

אגב, לדעתי אני מצליח להתאושש כי אני רץ על הליכון. מה ששוחט את הרגליים לדעתי זה בעיקר ריצות בשיפוע או עם מכשולים כאלה ואחרים (כמו אנשים שעוברים בדרך וצריך לרוץ מסביב וכו) ואם אתה פשוט רץ על קצב בינוני בלי שיפוע על הליכון הרגליים לא מתעייפות כל כך. בנוסף מרגיש שיפור ניכר מאז שקניתי נעלי ריצה איכותיות.

• פותח/ת השרשור
Tank עדכן/ה את הלוג ״לוג ללא פציעות״:

עדכון לוג: 25/01/18

פרס - 45 52.5 60 67.5 75 - היה בסדר
סקוואט - 3x5x145 - מרגיש שפישלתי בטכניקה. חוזר על המשקל. ניסיתי גם לואו באר מוט ריק והרגשתי את המרפק.
מתח - 3x5x18.75 - לא ננעל טוב. חוזר על המשקל

מרגיש שהפציעה בכתף היא פציעה ישנה שהייתה לי לפני שנה ומשהו שחוזרת לי עכשיו. ככל הנראה לא אוכל ללחוץ בנץ' כבד אימון הבא ואצטרך להתחיל פרוטוקול פציעות. בכללי הלחץ של תקופת המבחנים ו2 הפציעות שלי קצת מורידות מהמוטיבציה ואני מרגיש עייף וחלש יותר אבל אני לא אתן לזה לעצור אותי ואמשיך להתאמן! הטעות הגדולה ביותר שאני יכול לעשות במצב הזה זה להכנע ולהגיד "טוב נעשה הפסקה מאימונים שהכל יעבור ואוכל ללמוד בשקט". אז לא! נמשיך להתאמן ולהשקיע ולרוץ ומה לא. בקיצור יהיה טוב.

שמעתי היום את הברוסיינס בין ההזוים שיצא לי לשמוע בחיי. מישהו אמר שהוא לא התאמן שבוע ולחוץ שהוא נחלש בגלל זה, התשובה שהוא קיבל ממתאמן אחר הייתה "לך תעשה ספרינטים אני אומר לך אם לא התאמנת אתה צריך לעשות ספרינט וזה ממש מהר יחזיר לך את משקלי העבודה!!". התאפקתי רק כי הייתי עייף מדי מכדי לצחוק.

בקיצור, ערב טוב לכולם!

קרא את שאר עדכון הלוג...

אגב, לדעתי אני מצליח להתאושש כי אני רץ על הליכון. מה ששוחט את הרגליים לדעתי זה בעיקר ריצות בשיפוע או עם מכשולים כאלה ואחרים (כמו אנשים שעוברים בדרך וצריך לרוץ מסביב וכו) ואם אתה פשוט רץ על קצב בינוני בלי שיפוע על הליכון הרגליים לא מתעייפות כל כך. בנוסף מרגיש שיפור ניכר מאז שקניתי נעלי ריצה איכותיות.
נעלי ריצה טובות זה חשוב כמובן, נראה לי אגב הגיע הזמן להחליף את שלי...
הליכון לא בא בחשבון כי אני לא מתאמן בחד"כ אבל גם כי אני לא סובל הליכון אלא אם אין ברירה. טוב נראה מה אני אעשה עם זה, כרגע מתכוון לרוץ ונראה איך זה ירגיש באימונים, חוץ מזה שנהייתי שמן מדי לטעמי ורוצה להוריד 10 קילו לפחות

• פותח/ת השרשור

עדכון לוג: 27/01/18

בנץ' - 62.5 75 87.5 100 115 - הייתי בטוח שהכאבים בכתף ידפקו אותי אבל האמת שהרגשתי אותם ממש קצת. מקווה שזה ימשיך ככה ואצליח להמשיך להתקדם בבנץ'. גם לא היה כבד ברמה מוגזמת. מתקדם ל117.5.
סקוואט - 1x5x145 3x5x80 - אחרי הסט הראשון בהיי באר עם 145 וטכניקה גרועה פשוט נשבר לי. החלטתי לנסות לחזור ללואו באר, המשך יבוא.
דד ליפט - 1x5x152.5 - מעולה
צ'ין אפס - 3x5x22.5 - שרדתי. לא נעילות הכי טובות. חוזר על המשקל

ניסיתי את האחיזה שבזמנו הכי פחות כאבה לי במרפק ולא הרגשתי כאבים ב80 קילו. הולך להתקדם בלואו באר בקצב לא מהיר מדי ולראות איך זה משפיע על המרפק. מקווה שהכל ימשיך טוב ואוכל בקרוב לשפוף כבד בלואו באר. סה"כ מבסוט מהאימון ומהתוצאות. לדעתי קצת עליתי במשקל והאמת לא היה כוח להשקל גם. לא הכי מקפיד על תזונה עכשיו בגלל תקופת מבחנים למרות שעדיין דואג לא להכניס יותר מדי קלוריות. אימון הבא יהיה ביום שני ביום המבחן באלגוריתמים. ערב טוב לכולם!

קרא את שאר עדכון הלוג...

• פותח/ת השרשור

עדכון לוג: 29/01/18

פרס - 47.5 55 62.5 70 77.5f - נכשלתי ב77.5 הצלחתי רק 4 חזרות. מבואס אבל האמת הייתי עייף מהמבחן ולא אכלתי טוב לפני
סקוואט - 1x5x85 2x5x100 - אתקדם לאט לאט. בינתיים לא מרגיש את הכאבים במרפק כמעט בכלל
מתח - 3x5x18.75 - היה מעולה אבל כנראה רק כי הסקוואט היה קל. בכל מקרה אתקדם ל20.

המבחן היה קשה ואני מתחרט על דבר אחד מפגר שעשיתי שם שאולי יעלה לי בהרבה נקודות. אולי איכשהו יקרה נס ופקטור יציל אותי ויעלה אותי מעבר ל80. נשאר רק לקוות לטוב ולחכות לציון. מתחיל ממחר ללמוד למבחן הבא שיהיה עוד עשרה ימים. לילה טוב לכולם!

קרא את שאר עדכון הלוג...

• פותח/ת השרשור

עדכון לוג: 31/01/18

בנץ' - 67.5 80 92.5 105 117.5f - לא היה לי ספוטר, ניסיתי לעשות את ה117.5 לבד. 4 חזרות עלו אבל הרביעית עלתה בצורה קצת איטית כך שפחדתי לבד לנסות את החמישית. אחזור על המשקל שבוע הבא.
סקוואט - 3x5x110 - ממשיך להתקדם בלואו באר. המרפק עדיין הרגיש בסדר. מתקדם באימון הבא ל120.
דד ליפט - 1x5x155 - מעולה
צ'ין אפס - 3x5x22.5 - מרגיש מספיק טוב עם איך שעשיתי כדי להתקדם. אתקדם ל23.75

משקל גוף - 90.4
לאט אבל בטוח מתקדמים בחיטוב למרות כל הקשיים שבדרך. אם הייתי מתאמן לפני חצי שנה כנראה שלא הייתי מצליח להתגבר אבל אחרי המשברים שהיו לי סמסטר קודם למדתי להתגבר על כל דבר שיפול עלי ולהמשיך הלאה.
ממשיך להתבנקר בחדר וללמוד למבחן הבא, שהוא בקורס אוטומטים ושפות פורמליות. אימון הבא ביום שבת. לילה טוב לכולם!

קרא את שאר עדכון הלוג...

• פותח/ת השרשור

עדכון לוג: 03/02/18

פרס - 47.5 55 62.5 70 77.5 - הצלחתי. הולך לעשות את הבלטי יאומן ולהתקדם ל80 שזה נכון להיום השיא שלי לחמישיה שעשיתי כששקלתי קרוב ל7 קילו יותר ממה שאני שוקל עכשיו. נקווה שאצליח!
סקוואט - 3x5x120 - לא הרגשתי את המרפק. מאוד מבסוט גם מהעובדה שהאחיזה השונה מתחילה להשתלם וגם שהפציעה כנראה מחלימה סוף סוף. אימון הבא אתקדם ל130 וביום רביעי אתן כבר 3 פלטות בתנאי שהכל ילך כשורה.
מתח - 3x5x20 - שרדתי ומתכוון להתקדם

למרות שהולך לי בצורה מעולה באימונים אני קצת מאוכזב מאיך שאני מתקדם בלמידה. מצד אחד אני לומד בצורה הכי טובה שלי מאז תחילת התואר, גם מבחינת כמות שעות גם מבחינת יכולת ריכוז וגם מבחינת הבנה. אבל החומר קשה ואני עדיין מסתבךמאוד עם שאלות מבחנים קודמים. זה די מבאס אותי אבל אתגבר על זה. המבחן ביום רביעי הקרוב.

לא מזמן חשבתי על משהו שמאוד העלה לי את המצברוח. שנה שעברה, בשנה השלמה שלא התאמנתי, הייתי כמעט חצי שנה לסירוגין עם נזלת באף ומתעטש קבוע ובכללי הייתי מתקרר בקלות. מאז שאני מתאמן אני בריא לגמרי ומרגיש מעולה. אחת הסיבות למה אני דואג להתקדם במשקלים בקצב איטי ולדאוג להתקדמות לטווח הרחוק. לילה טוב לכולם!

קרא את שאר עדכון הלוג...

• פותח/ת השרשור

עדכון לוג: 05/02/18

בנץ' - 67.5 80 92.5 105 117.5 100x9 - החלטתי להוסיף סט אחרון למקסימום חזרות עם 100 בשביל סתם להוסיף עוד משהו לחזה כי מקבילים אני לא יכול. נסיון חד פעמי שלא אעשה יותר כי אני מחליף מתכונת.
סקוואט - 3x5x130 - המרפק הרגיש נהדר. אימון הבא חוזר ל3 פלטות ואז מאיט קצב התקדמות.
דד ליפט - 1x5x157.5 - מעולה!
צ'ין אפס - 3x5x23.75 - היה קשה לנעול

עשיתי אימון עם יניב היום והוא ייעץ לי בנוגע לכמה דברים. החלטתי לקחת את העצות שהוא נתן לי ואני הולך לעשות כמה שינויים בתוכנית שלי. יום שבת אני אתחיל את מתכונת הפבורן לבנץ' פרס. בנוסף אני מוריד את המשקל בצ'ין אפס כדי לא רק לעבור עם הסנטר מעל אלה לעלות יותר גבוה ולראות אם זה מרגיש לי יותר טוב. סה"כ מרגיש מצוין כרגע עם ההתקדמות ומחר גם מעלה מהירות בריצה ל10.8.
המבחן מחרותיים, חוזר לחרישה, לילה טוב לכולם!

קרא את שאר עדכון הלוג...

• פותח/ת השרשור

עדכון לוג: 07/02/18

פרס - 50 57.5 65 72.5 80x4f - הרגשתי חלש היום. כבר בחזרה הראשונה ידעתי שזה לא יסתיים ב5 חזרות. מאוד שמח שהצלחתי 4. אחזור על המשקל שבוע הבא.
סקוואט - 3x5x140 - הכאב במרפק עדיין לא מורגש. אפסיק לעדכן לגבי זה. נראה לי שכבר הכל טוב ואין מה לדאוג. המשקל גם הרגיש סבבה. אתקדם ל145 ואז ל150 ואז אוריד התקדמות ל2.5 כל אימון כמה שאני יכול.
מתח - 3x5x21.25 - הרגשתי חלש וזה עלה ממש בלחץ ולא ננעל טוב בכלל.

התחלתי לחשוב היום על השילוב שלי של ריצות עם אימונים והגעתי למסקנה שעבר לי החשק לחטב כל כך וגם החשק להיות אצן. אני רוצה משקלי עבודה עכשיו. אני אצמצם את הריצות לאחת בשבוע כי אני בכל זאת רוצה לרוץ ואחשוב אם אפשר לשלב קארדיו מסוג שונה לאימונים או לימי מנוחה. אני ממש רוצה לחזור לסקוואט של 4 פלטות עכשיו אז אני הולך בעיקר להשקיע במטרה הזאת.
בכללי גם די נמאס לי שהיום הרגשתי חלש בעיקר בגלל הריצה אתמול ואני מרגיש שהשילוב הזה אומנם עובד אבל לטווח הארוך הוא לא טוב ועלול לגרום לפציעות עתידיות שיבואו עם הגיל + חוסר היכולת להתחזק כל כך מעבר למה שאני עכשיו. אמצא פתרונות לזה.

המבחן היום הלך סבבה. לדעתי לא אצטרך מועד ב'. מתחיל מחר ללמוד מערכות הפעלה שיהיה רק ב21.2. לילה טוב לכולם!

קרא את שאר עדכון הלוג...

זה מה שדיברתי עליו לגבי שילוב של ריצות ואימונים.
לגבי הקישור ששמת, הייתי עושה דברים בסגנון פעמיים בשבוע בערך בשילוב עם בלוקים של 5*5 בסקוואט ודדליפט, היה סבבה, בשבוע הכבד של הבלוק אבל לא הייתי עושה שום דבר.

• פותח/ת השרשור
זה מה שדיברתי עליו לגבי שילוב של ריצות ואימונים.
לגבי הקישור ששמת, הייתי עושה דברים בסגנון פעמיים בשבוע בערך בשילוב עם בלוקים של 5*5 בסקוואט ודדליפט, היה סבבה, בשבוע הכבד של הבלוק אבל לא הייתי עושה שום דבר.
תודה! עוד לא הספקתי כל כך להתעמק בלקרוא מה ששמתי בלינק. אקרא את זה ואתכנן גם. אני לא מוכן עדיין לתת בלוקים של 5 על 5 למשהו אבל אני כן רוצה בכל מקרה לשלב ולראות מה תהיה התוצאה. בלוקים של 5 על 5 אני מאוד מקווה לתת עוד כ2-3 חודשים כשארגיש שבאמת מיציתי את הSS לדד ליפטים ולסקוואטים כי אני עדיין במשקלים נמוכים בשבילי.

• פותח/ת השרשור

עדכון לוג: 10/02/18

בנץ' - 8x2x115 3x6x90 - הכתף קצת הציקה אבל לא יותר מדי. התוכנית מרגישה ממש סבבה ואני חושב שאני אוהב לעבוד לתווך חזרות נמוך. נמשיך!
סקוואט - 3x5x145 - היה די כבד וגם אמרו לי שלא שברתי מקביל. אעלה אימון הבא ל147.5 ולא ל150 ואדאג לרדת יותר עמוק.
דד ליפט - 1x5x160 - היה קצת כבד
צ'ין אפס - 3x5x10 - הרגיש לא נוח אבל נתרגל

אימון ראשון של הפבורן הרגיש בסדר למרות שהכאבים בכתף עוד לא עברו לגמרי. הולך עוד שבוע לשפוט את רמת ההתקדמות שלי ביחס לשבועות קודמים לאחר צמצום הריצות כדי לראות עד כמה אני באמת מרגיש שזה עוזר לי להתקדם בכוח. מקווה כבר ביום שני להתחיל להרגיש את ההבדלים ואת ההתחזקות בפלג גוף תחתון. ערב טוב לכולם!

קרא את שאר עדכון הלוג...

הפבורן אחלה מתכונת לבנץ'! מה שכן, לא יודע מה השיאים שלך אבל הייתי מציע לקחת משקל שהוא ה rm 7-8 שלך ואיתו להתחיל את התכנית שתתרגל בהדרגה לנפח ולעצימות של התכנית. אם זה קל מדי מקסימום את יכול לקפוץ יותר מהר בין האימונים (נגיד לעשות שלשות בשני סטים יותר כל פעם במקום באחד).

• פותח/ת השרשור
הפבורן אחלה מתכונת לבנץ'! מה שכן, לא יודע מה השיאים שלך אבל הייתי מציע לקחת משקל שהוא ה rm 7-8 שלך ואיתו להתחיל את התכנית שתתרגל בהדרגה לנפח ולעצימות של התכנית. אם זה קל מדי מקסימום את יכול לקפוץ יותר מהר בין האימונים (נגיד לעשות שלשות בשני סטים יותר כל פעם במקום באחד).
בגלל שלא ידעתי איזה משקל לקחת אז פשוט ביקשתי מיניב שיגיד לי וזרמתי לפי זה וכרגע זה מרגיש בסדר. תודה על העצה! קשה לי לשפוט בינתיים עד כמה קשה לי כי אני עוד לא רגיל לעבוד ככה.

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית