הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
לוג ללא פציעות

לוג ללא פציעות

• פותח/ת השרשור Tank
  • פורסם בתאריך
Tank עדכן/ה את הלוג ״לוג ללא פציעות״:

עדכון לוג: 14/04/18

סקוואט - 5x5x122.5 - קליל ללא חגורה. שמתי רצועות שורש כף יד כי האחיזה החדשה מכאיבה לי באזור ולצערי בגלל הפציעה במרפק לא ניתן להמנע מזה.
פרס - 5x5x70 - לא כבד וגם את זה עשיתי ללא חגורה וגם ללא רצועות שורש כף יד. כנראה החל מהעצימות הקרובה אתחיל לשים חגורה.
צ'ין אפס - 3xmax
בטן, מתיחות

תחילת שבוע שני בטקסס מרגיש כמו שהוא אמור להרגיש מבחינת רמת קושי. אין כאבים חדים ובלטי נסבלים והכל מתקדם כשורה. מקווה שימשיך ככה גם במהלך השבועות הבאים. חוץ מזה אין יותר מדי מה לעדכן. יום טוב לכולם.

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 16/04/18

בנץ' פרוטוקול - 3x20x40 - הרגשתי את הפציעה. אמשיך את הפרוטוקול מכאן בהתקדמות איטית במשקלים.
סקוואט - 2x5x97.5
פרס - 3x5x60
טי באר - 3x8x60 - החלטתי שאני רוצה קצת להוסיף עבודה על גב.
בטן ומתיחות

לצערי יצא שהזנחתי את הפרוטוקול למרות שהייתי אמור להתחיל עוד שבוע שעבר. מרגיש עכשיו שבאמת יש בעיה רצינית בכתף שמרגישים כבר ב40 קילו. אתן התקדמות ל45 באימון הבא ואקווה שעם הזמן ישתפר. חוץ מזה שום דבר מיוחד לספר על אימון התאוששות בשבוע 2. היה קליל ומשעמם. ערב טוב לכולם!

קרא את שאר עדכון הלוג...

נערך לאחרונה:

עדכון לוג: 19/04/18

סקוואט - 1x5x145
פרס - 1x5x77.5
דד ליפט - 1x5x162.5
בנץ' פרוטוקול - 3x20x42.5

מיותר לציין שהכל היה קל. ועדיין המוט בסקוואט קצת ברח כי אני עוד לא רגיל לגריפ החדש עם רצועות כף יד והדד ליפט לא עלה מושלם בגלל פאדיחה שלי (עמדתי רחוק מדי מהמקום בפלטפורמה שאליו המוט "בורח" כשאני מוריד אותו למטה). אתחיל לתרגל סטים של חימום בסקוואט כבר עם רצועות כף יד כדי להתרגל לזה.
הפרס הזה באמת כבר מרגיש קל עם חגורה וצריך לדאוג להיות יותר מרוכז בכניסה לדד ליפט כי בשבוע הבא יש לי כבר משקל רציני.
בנץ' פרוטוקול עדיין כאב היום. נמשיך להתקדם. יום עצמאות שמח לכולם!

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 22/04/18

סקוואט - 5x5x130 - קל
פרס - 5x5x72.5 - קל
בנץ' פרוטוקול - 3x20x45 - נראה לי שקצת יותר טוב. אמשיך להתקדם במשקלים.
בטן ומתיחות

בינתיים שבוע שלישי מרגיש בסדר גמור מבחנית משקלי עבודה. לגבי הפציעות, בסקוואט כמעט ולא מרגיש בכלל יותר את המרפק. אמשיך בגריפ שאני עובד בו עכשיו, כנראה לתמיד, כבר הרבה נסיונות בעבר גרמו לי לפציעה הזאת במרפק כשעבדתי בגריפ של ריפטו מהספר. חבל לחזור על אותה טעות עוד פעם. הפציעה בכתף אולי מחלימה ואולי לא. הדרך היחידה לדעת היא להמשיך להתקדם בפרוטוקול ולקוות לטוב. הגב מרגיש מצוין כשאני מוציא את המוט בצורה נכונה. נמשיך להתקדם מכאן. לילה טוב לכולם!

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 26/04/18

פרס - 1x5x80 1x1x90 - לא עשיתי סקוואט היום (הסבר בהמשך). החלטתי לראות לכמה אני מסוגל היום עם 90. עלה אבל היה מאוד גריינדי. מקווה לעלות את זה לחמישיה עד סוף טקסס.
דד ליפט - 1x5x170 - קל
בנץ' פרוטוקול - 3x50x20 - אותה הרגשה כמו במשקלים קלים יותר

קמתי היום בבוקר, ומשום מקום בלי שום סיבה התחילו כאבים בברך שמאל מצד ימין לפיקה. כאבים קצת מורגשים בהליכה, מורגשים בצורה בינונית כשאני קם מכיסא וכאבי תופת אם ישבתי על הרצפה וניסיתי לקום. אין לי שמץ מה גרם לפציעה אבל מיותר לציין שאחרי 2 סטים של סקוואט עם מוט ריק ויתרתי והמשכתי הלאה.
הולך כרגע לחמם את האזור ולעשות מתיחות ועיסויים בתקווה שבימים הקרובים יעבור. אם לא אז ארשם לאורטופד ואמשיך את הטקסס עם דד ליפט במקום סקוואט לנפח. אם מישהו מכיר את הפציעה אשמח לשמוע מידע. אני חושב שזאת פעם שניה שזה קורה לי אבל פעם קודמת זה עבר מהר ואני האמת כבר לא זוכר. לילה טוב לכולם.

קרא את שאר עדכון הלוג...

נערך לאחרונה:

עדכון לוג: 29/04/18

סקוואט - 5x5x137.5 - קל
פרס - 5x5x75 - הרגיש טוב. לדעתי מסוגל לנפח עם 77.5. שבוע הבא נגלה
בנץ' פרוטוקול - 3x20x52.5 - לא בטוח שיש התקדמות.

כנראה שהכאבים בברך היו כתוצאה מתחילת הגשם הפתאומית והשינוי הקיצוני במזג האוויר. חוץ מזה אין לי הסבר איך כאב כזה פתאומי החליט לקרות וכמעט עבר לגמרי תוך שלושה ימים. בכללי יש לי קצת רגישות בברכיים משום שאני מקווה שגם כן קשורה לזה כי הסקוואטים שלי אמורים להיות כאלה שבהם אני יורד עד למתיחה בהאמסטרינג ולא מפעיל לחץ על הברך.
יש גם כאב מוזר ממש באזור החיבור בין הרגל לגוף. יתכן והוא נובע מהצורה שבה אני שם את החגורה. צריך לבדוק את זה.
מתחיל להיות עמוס מאוד בלימודים אז הולך להתקלח עכשיו ולהמשיך ללמוד. לילה טוב לכולם!

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 01/05/18

סקוואט - 2x5x110
פרס - 3x5x62.5
בנץ' פרוטוקול - 3x20x55 - מרגיש שיפור. אימון הבא אעלה ל60 ואוריד ל15 חזרות

הכאבים בברך שמאל חזרו והרגשתי אותם היום במהלך היום בזמן הליכה כל פעם שדרכתי על רגל שמאל. הרגשתי אותם גם קצת במהלך הסקוואט. מקווה שזה לא משהו רציני. אעקוב אחרי זה בימים הקרובים ואראה אם סקוואטים גורמים לכאבים להתחזק.
יום חמישי הקודם לא עשיתי עצימות סקוואט בגלל זה אבל אם הפעם ארגיש כשיר לזה אעשה כבר את המשקל הזה ולא אחזור על שבוע שעבר (גם ככה מדובר במשקל דילואד).
נמשיך לעבוד ולהתקדם. לילה טוב לכולם!

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 03/05/18

סקוואט - 1x5x160 - הרגיש בסדר גמור. לא "אני כנראה יכול 180 ל5" אבל מספיק כדי להמשיך להתקדם.
פרס - 1x5x82.5 - עלה חלק בלי גריינד אבל לא הרגיש מספיק טוב כדי שבוודאות תהיה חמישיה עם 85. נגלה שבוע הבא
דד ליפט - 1x5x180 - הרגיש בסדר.
בנץ' פרוטוקול - 3x15x60 - מרגיש שיש התקדמות. אימון הבא אעלה ל65 ל12 חזרות

סה"כ היה אימון מוצלח. הכאבים בברכיים עדיין קצת מורגשים אבל אני מטפל בזה עם קרח וגם חזרתי לעשות סקוואטים עם שרוולים וזה עוזר. מרגיש שעוד שבועיים שלושה אוכל לחזור ללחוץ 100 קילו ואולי איכשהו אשלב חזרה לחיצות חזה בשבועות שישארו לי בטקסס. מבחינת סקוואט ודד ליפט, יש פוטנציאל התקדמות. מרגיש כרגע שיש את הסיכוי לסיים את התוכנית בהצלחה.
קצת פיקששתי עם הטבלה וקפצתי יותר מדי בנפח פרס. אימון הבא חוזר על ה75 לנפח. לילה טוב לכולם!

קרא את שאר עדכון הלוג...

קודם כל משקלים רציניים גבר. ראיתי גם שבעבר הרמת יותר.

האמת שהשם של הלוג משך את תשומת הלב שלי, אני עכשיו משתקם מבפציעה (וניתוח שבעקבותיה), ומעניין אותי כמה זמן לקח לך לחזור למה שהיית לפני הפציעה, או לחילופין להתקרב לרמה הזאת.
ומה היתה הפציעה (אני מדבר על הפציעת אגן שכתבת שבגללה לא התאמנת שנה)?

קודם כל משקלים רציניים גבר. ראיתי גם שבעבר הרמת יותר.

האמת שהשם של הלוג משך את תשומת הלב שלי, אני עכשיו משתקם מבפציעה (וניתוח שבעקבותיה), ומעניין אותי כמה זמן לקח לך לחזור למה שהיית לפני הפציעה, או לחילופין להתקרב לרמה הזאת.
ומה היתה הפציעה (אני מדבר על הפציעת אגן שכתבת שבגללה לא התאמנת שנה)?
הפציעה באגן הייתה פציעה רצינית של מתיחה באזור האגן מתחת לגב התחתון. בעקרון הפסקתי להתאמן באזור סוף 2015 ועד אזור 2017 התאמנתי לסירוגין בלי שום תרגיל בסיס כי כל דבר כאב לי באזור גם במשקל גוף. באמצע 2017 כשהתחלתי לקחתי טיפולי פיזיוטרפיה (אזור אביב) זה השתפר והתחלתי לאט לאט לחזור למשקלים, אבל רק כשהם הפכו לתלת ספרתיים פתחתי את הלוג הזה.
יש סיבות לכך שלקח לי כל כך הרבה זמן לחזור. קודם כל הייתי אז בתקופה קריטית בלימודים והזנחתי אימונים לגמרי וכשאתה לא מתאמן בכלל הפציעות לא משתפרות. בנוסף היה לי כואב על הכסף לשלם לפיזיוטרפיסט אז משכתי את זה יותר מדי זמן עד שזה הפך לכרוני.
אחרי התקופה הזאת ומאז שדי חזרתי לעצמי קבעתי כמה חוקי ברזל שאני עומד בהם לא משנה מה בדיעבד אחרי המקרה של הפציעה.
1. הבריאות שלי היא בראש סדר העדיפויות שלי. זה אומר שאם אני צריך להוציא עכשיו הרבה כסף לטיפול רפואי כלשהו מכל סיבה אני אעשה את זה בלי לחשוב פעמיים
2. האימונים הם בראש סדר העדיפויות מעל הלימודים ודברים כמו פציעות או תקופות מבחנים או תקופות עמוסות לא יעצרו אותי. כפי שמי שעוקב אחרי הלוג החדש שלי רואה, בכמה חודשים הבודדים שאני מנהל אותו נפצעתי לפחות 4-5 פעמים בדרך ועדיין המשכתי להתאמן עם אדפטציות שנועדו לשקם את הפציעה ובאותו הזמן להתקדם במה שלא פצוע

יצא קצת חופר ומעבר למה ששאלת אבל אני מקווה שבכל מקרה זה יעזור לך כי המטרה הייתה להעביר את הנקודה שלא התאמנתי יותר מדי זמן מהטמטום שלי ולא בגלל שהפציעה הייתה עד כדי כך רצינית. היא כן הייתה רצינית אבל היה אפשר לטפל בה בחצי שנה ולא למשוך את זה מ2015 עד 2017.

לגבי כמה זמן לקח לי לחזור למשקלי שיא:
עדיין לא חזרתי אליהם. היה לי סקוואט 180 ל5 ודד ליפט 192 ל5. בנץ' היה לי 127.5 ל5 ופרס 80 ל5 אז לזה חזרתי.
לקח לי בערך 3 חודשים להגיע ממוט ריק למשקל תלת ספרתי ואז כמה סבבים עם פציעות באמצע שהביאו אותי למה שאני היום, ולדעתי אחרי הסבב הזה של הטקסס אני סוף סוף אחזור לשיאים וזה יהיה בטוטאל בערך מקיץ שעבר עד הקיץ הזה שזה בערך שנה.

נערך לאחרונה:
הפציעה באגן הייתה פציעה רצינית של מתיחה באזור האגן מתחת לגב התחתון. בעקרון הפסקתי להתאמן באזור סוף 2015 ועד אזור 2017 התאמנתי לסירוגין בלי שום תרגיל בסיס כי כל דבר כאב לי באזור גם במשקל גוף. באמצע 2017 כשהתחלתי לקחתי טיפולי פיזיוטרפיה (אזור אביב) זה השתפר והתחלתי לאט לאט לחזור למשקלים, אבל רק כשהם הפכו לתלת ספרתיים פתחתי את הלוג הזה.
יש סיבות לכך שלקח לי כל כך הרבה זמן לחזור. קודם כל הייתי אז בתקופה קריטית בלימודים והזנחתי אימונים לגמרי וכשאתה לא מתאמן בכלל הפציעות לא משתפרות. בנוסף היה לי כואב על הכסף לשלם לפיזיוטרפיסט אז משכתי את זה יותר מדי זמן עד שזה הפך לכרוני.
אחרי התקופה הזאת ומאז שדי חזרתי לעצמי קבעתי כמה חוקי ברזל שאני עומד בהם לא משנה מה בדיעבד אחרי המקרה של הפציעה.
1. הבריאות שלי היא בראש סדר העדיפויות שלי. זה אומר שאם אני צריך להוציא עכשיו הרבה כסף לטיפול רפואי כלשהו מכל סיבה אני אעשה את זה בלי לחשוב פעמיים
2. האימונים הם בראש סדר העדיפויות מעל הלימודים ודברים כמו פציעות או תקופות מבחנים או תקופות עמוסות לא יעצרו אותי. כפי שמי שעוקב אחרי הלוג החדש שלי רואה, בכמה חודשים הבודדים שאני מנהל אותו נפצעתי לפחות 4-5 פעמים בדרך ועדיין המשכתי להתאמן עם אדפטציות שנועדו לשקם את הפציעה ובאותו הזמן להתקדם במה שלא פצוע

יצא קצת חופר ומעבר למה ששאלת אבל אני מקווה שבכל מקרה זה יעזור לך כי המטרה הייתה להעביר את הנקודה שלא התאמנתי יותר מדי זמן מהטמטום שלי ולא בגלל שהפציעה הייתה עד כדי כך רצינית. היא כן הייתה רצינית אבל היה אפשר לטפל בה בחצי שנה ולא למשוך את זה מ2015 עד 2017.

לגבי כמה זמן לקח לי לחזור למשקלי שיא:
עדיין לא חזרתי אליהם. היה לי סקוואט 180 ל5 ודד ליפט 192 ל5. בנץ' היה לי 127.5 ל5 ופרס 80 ל5 אז לזה חזרתי.
לקח לי בערך 3 חודשים להגיע ממוט ריק למשקל תלת ספרתי ואז כמה סבבים עם פציעות באמצע שהביאו אותי למה שאני היום, ולדעתי אחרי הסבב הזה של הטקסס אני סוף סוף אחזור לשיאים וזה יהיה בטוטאל בערך מקיץ שעבר עד הקיץ הזה שזה בערך שנה.

תודה רבה!

האמת שבעקבות הפציעה המבאסת מאוד שאני חוויתי (קרע בפקטורליס מייג'ור) השתנו גם אצלי דברים בראש.

מסכים איתך מאוד עם 1.
אבל, אם לפני הפציעה, כנראה שהייתי מסכים עם 2, אז עכשיו אני יכול להגיד לך, שמבחינתי לפחות ל2 יש איזה כוכבית: הוא תופס כל עוד הוא לא פוגע ב1.

מה גם שאם הוא פוגע ב1, לפעמים 2 נעלם בכלל מהמשוואה (כמו המקרה אצלי עכשיו, בלי אימוני כוח שדומים למשהו רציני לכמה חודשים טובים...)

סתם נקודה למחשבה

תודה רבה!

האמת שבעקבות הפציעה המבאסת מאוד שאני חוויתי (קרע בפקטורליס מייג'ור) השתנו גם אצלי דברים בראש.

מסכים איתך מאוד עם 1.
אבל, אם לפני הפציעה, כנראה שהייתי מסכים עם 2, אז עכשיו אני יכול להגיד לך, שמבחינתי לפחות ל2 יש איזה כוכבית: הוא תופס כל עוד הוא לא פוגע ב1.

מה גם שאם הוא פוגע ב1, לפעמים 2 נעלם בכלל מהמשוואה (כמו המקרה אצלי עכשיו, בלי אימוני כוח שדומים למשהו רציני לכמה חודשים טובים...)

סתם נקודה למחשבה
אני מסכים לגמרי! כנראה לא הובן מהניסוח שלי אבל התכוונתי שהאימונים אצלי בראש סדר העדיפויות מלבד הבריאות. הכוונה הייתה שאחת הסיבות שמשכתי כל כך את הטיפול ולא התאמנתי מלא זמן היה לחץ זמן שזה היה פשוט תירוץ רע. מאחל לך החלמה מהירה! אני יודע עד כמה זמן הורג לך את המוטיבציה כשאתה פצוע. מקווה שתוכל להתגבר על זה ולחזור לשיא. למזלי ניתוח זה עוד משהו שלא יצא לי לעבור אז אני באמת מאחל לך המון הצלחה בשיקום ואשמח לקרוא עדכונים.
אגב, איך הפציעה שלך קרתה? קרע בPECS זאת פציעה מאוד בעייתית שכנראה לרוב נגרמת מנפח גבוה מדי בלחיצות חזה ממה שאני יודע. אשמח לדעת מה גרם לה והאם זה היה בלתי נמנע.

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית