הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה על סקוואט

shais99

משתמש מתחיל
126
8
נק' מוניטין:
5
126
8
שבת שלום לכולם

ככל שאני עולה במשקלים (SS) בסקוואט אני מגלה שהמוט שלי קצת נוטה, צד שמאל הוא יותר למטה מאשר צד ימין
מה הסיבות שיכולות להיות לזה ואיך אפשר לתקן? האם זה קשור לגב תחתון? (זה קרה לי ב 90 קילו, ירדתי ל 80 וזה לא היה וב 85 זה שוב קורה, המשקל לא כבד לי מי יודע מה אבל זה פשוט קורה..) אני צריך להילחץ מזה שזה קורה? להמשיך להתקדם במשקלים?

עוד שאלה, אחרי סקוואט, דדליפט וחתירה יש לי כאבים בגב התחתון ואני לא יודע אם זה כאבים "רעים או טובים"
יש עם זה בעיה? או שהוא פשוט מתחזק ואין בעיה עם זה? זה לא כאבים שמפריעים לי או משהו זה כמו כל כאב לדוגמה אחרי סקוואט כואבות הרגליים וכו'..

תנסה לראות אולי אתה לא שם את המוט בצורה שווה , אולי צד אחד יותר שמאלה ובגלל זה זה קורה
תראה אולי המשטח או הנעל שלך עושות את הבעיה , זה מה שעולה לי בראש לפחות
בנוגע לכאבים בגב אתה צריך לראות איזה כאב זה , תנסה להוריד משקל אם זה ממש כואב .. כאבים בגב תחתון יכולים לבלבל .. מניסיון , אם זה כאב דוקר- תפסיק
אם זה כאב של שריר שעובד- תמשיך

• פותח/ת השרשור
תנסה לראות אולי אתה לא שם את המוט בצורה שווה , אולי צד אחד יותר שמאלה ובגלל זה זה קורה
תראה אולי המשטח או הנעל שלך עושות את הבעיה , זה מה שעולה לי בראש לפחות
בנוגע לכאבים בגב אתה צריך לראות איזה כאב זה , תנסה להוריד משקל אם זה ממש כואב .. כאבים בגב תחתון יכולים לבלבל .. מניסיון , אם זה כאב דוקר- תפסיק
אם זה כאב של שריר שעובד- תמשיך
שמע בקשר לגב תחתון, זה באמת מאוד מבלבל..
זה ממש לא קרוב ללהיות בלתי נסבל ואני יודע מה זה כאב גב בלתי נסבל
מה שכן - כאב של שריר רגיל, אני מסיים את התרגיל והכאב לאט לאט עובר.
הכאב בגב תחתון, נגיד סיימתי את האימון - ממשיך איתי הביתה עוד שעתיים ואז עובר

שמע בקשר לגב תחתון, זה באמת מאוד מבלבל..
זה ממש לא קרוב ללהיות בלתי נסבל ואני יודע מה זה כאב גב בלתי נסבל
מה שכן - כאב של שריר רגיל, אני מסיים את התרגיל והכאב לאט לאט עובר.
הכאב בגב תחתון, נגיד סיימתי את האימון - ממשיך איתי הביתה עוד שעתיים ואז עובר
תנסה באמת לראות אם הטכניקה נכונה , ואם כן תנסה להוריד משקל

לגבי המיקום של המוט, יכול להיות שהמיקום של המרפקים שלך לא שווה, וזה גורם לצד אחד של המוט ליפול יותר.
לגבי הגב, קצת קשה להסביר איך ההבדל בין כאב טוב ללא טוב, אבל כאב לא טוב ייתן לך הרגשה של חוסר שקט, כאילו שמשהו לא טוב

יכולים להיות מספר גורמים שונים, רצוי לצלם מאחורה לפחות לראות אם זה סימטרי.

משהו שלא הזכירו כאן יכול להיות שאחת הכתפיים שלך לא משוחררות מספיק וזה משפיע על המיקום.

לגבי כאבי גב תחתון יכול מאוד להיות שזה פשוט מתשישות. גם לעשות סקוואט וגם חתירה וגם דדליפט מעמיס על הזוקפים. תנסה אימון אחד לעשות במקום חתירה מתח ותראה איך הדדליפט ירגיש.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית